תערובות קליה מומלצות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

תערובות קליה מומלצות

נושא שלא נקרא #1 

קליתם תערובת טעימה?
ספרו לנו!

אני אתחיל, ואספר על "תערובת בית-הסוהר" שלי.
מדובר בתערובת מאוד לא מאוזנת, כבדה וסמיכה. טעם של עשן ואפר, מר מאוד וללא טיפת חמיצות.
אנחנו קוראים לה "תערובת בית-הסוהר"...

33% סומטרה מנדהלינג (רוני פ"ת)
33% גוואטמלה (רוני פ"ת)
33% מונסונד מאלאבר (אמיגו)

קליה של 15.2 עד 15.4 בג'ין - אני עוצר בדיוק בתחילת פיצוץ שני.
עם הקירור של הג'ין (בתוספת מאוורר מבחוץ) מתקבלת תערובת כהה במיוחד (אבל בדיוק במידה הנכונה, כזו שהשומן מתחיל לבצבץ על הפולים רק לאחר יומיים).

כששותים אותה מרגישים שכל צרות העולם נחתו בתוך הפה. אפטרטייסט של דקה וחצי, כמו טבסקו באספרסו.

לשתות ולבכות...! 8)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אני חושב שהמאסר "הממושך" נובע דווקה מהמונסון,הגואטמאלה והסומטרה דווקה די מאוזנים.

רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.

אגב,יש לי המון תערובות מהרבה שנים אחורה,גם של זני קפה שלא ניתן להשיג בארץ ואז כן,אני אתחיל לנבור בקרוב ואשמח לשתף.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

תערובת אספרסו קלאסית

נושא שלא נקרא #3 

קליתי לתוך פיצוץ שני:
גואטמלה אנטיגואה
ברזיל סראדו
קולומביה סופרימו
טנזניה AA

אפשר להפסיק גם עם תחילת פיצוץ שני.
יצא ממש טוב! אספרסו קלאסי כמו שצריך.
ללא ספק אני אחזור לתערובת הזאת.
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 14/12/2009 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יוסיסופר כתב:רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.
...
:lol:
אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.

... אני מוכרח לנסות!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תערובת שאני משתמש לעיתים לאספרסו (תערובת בית סוהר לעניים),מקסיקו בלבד,חצי קליה כהה 20-30 שניות בתוך פיצוץ שני,והחצי השני קליה בהירה יותר בתחילת פיצוץ שני,מר,חריף,מענה-דגש על עין.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 14/12/2009 22:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תערובת הפוכה מבית הסוהר, מאוד ריחנית, עם שילוב בין שוקולדיות מתקתקה לפירותיות חמצמצה (העליתי את רף הפלצנות פה חזק, אבל זה יוצא סוג של חרוז):
50% מוקה
25% ייגרשף
25% הודי פלנטיישן
קלייה בג'ין על 235, הורדה ל215 עם פיצוץ ראשון, עצירת קלייה ממש בכניסה לפיצוץ שני. האספרסו הטוב ביותר ששתיתי מאז שהצ'ימבלי נחתה אצלי.

למשקיענים אגב, מומלץ לנסות 25% מוקה בקלייה בהירה יותר ו25% מוקה בקלייה כהה יותר. זה קפה נהדר, שנותן משהו אחר וטוב בכל דרגת קלייה.
ועוד אגב, אם היה לי גוואטמלה, הייתי מנסה 25% ממנו במקום 25% מהמוקה, יעלה את מחיר התערובת, אבל לטעמי עשוי רק להשביח אותה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

קטע - היום ניסיתי משהו דומה מאוד רק עם אוגנדה בוגיסו במקום המוקה
וזו לצורך הענין תערובת לא מומלצת...3 זנים חמוצים יחסית ועוד בקליה בהירה
what's next?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הפלנטיישן לא חמוץ
וגם היירגשף שיש לי לא כל כך חמוץ
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

את התערובת הרגילה שלי כתבתי כבר בעבר. הנה היא שוב:

60 גרם קולומביה סופרים
60 גרם מוקה
60 גרם אתיופיה יירגשף (מרמלה)
60 גרם סומטרה מנדהלינג

15 דקות על 240 מעלות ב-Gene (בתקופה הזו בערך חצי דקה עד דקה יותר)

לפעמים קולה בזוגות - את השניים הראשונים חצי דקה יותר, את השניים האחרונים חצי דקה פחות. כמו כן, לאחרונה אני מצרף גוואטמלה לתערובת.

לפני כמה שבועות שתיתי אצל חבר אספרסו נפלא שלפחות מבחינתי עונה להגדרה "god-shot". גם הוא קולה בג'ין, אבל המכונה שלו היא ECM והמטחנה היא מאזר מיני, כך שהתערובת המוצלחת היא כנראה לא כל הסיפור. ובכל זאת, הנה הזנים שמרכיבים את התערובת שלו:

קוסטה ריקה - "הרבה"
מקסיקו - "הרבה"
ברזיל סנטוס - "קצת פחות"
אתיופיה סידמו - "קצת"
צ'רי AB - "ממש מעט"
אוגנדה - "ממש מעט"

צבע התערובת דומה לשלי, כלומר כהה יחסית אבל ללא סימני שמן על הפולים לאחר הקליה.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 436
הצטרף: ינואר 2007
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

תערובת הבית שלי

נושא שלא נקרא #10 

ברזיל סראדו
גוואטמלה SHB
קולומביה אסקלסו
סומטרה מנדלהינג
ג'אווה WIB1

כל הקפה מרוני חוץ מהקולומביה - מהשוק בירושלים
קליה לתוך הפיצוץ השני
הקליה מבוצעת במכשיר פופקורן, כל זן בנפרד, קל מאוד לשמוע פיצוצים ולשלוט בקליה

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

תערובת בית-האושר:
66% ימן מוקה (מהשוק בנצרת)
34% סומטרה מנדהלינג ("אינדונזיה" של רוני פ"ת)

קליה כהה, עד תחילת פיצוץ שני. קירור של הג'ין.

כ"כ פשוט, וכ"כ טעים. התימני נותן את הטון, עם כיסוי מלא של התחום האמצעי עד עליון. הסומטרה מחזק את התחתית, עם מרירות נעימה.
טעמים של שוקולד ואגוזים, עם פירותיות קלה. אפטרטייסט מריר ועדין.

משהו משהו!

התערובת הזו עושה אותי משורר! 8)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תערובת הבית שלי:
* 50% הודי פלנטיישן (אמיגו) - בסיס מאוזן, פירותיות עדינה, מתיקות גבוהה, קרמה טובה.
* 30% ברזיל סנטוס/סרדו (אמיגו, קדמה) - תורם לבסיס ומוסיף אגוזיות, מתיקות ו"גוף".
* 20% XXX

XXX יכול להיות אחד מהבאים:
* סומטרה מנדלינג (אמיגו) - "מכביד" את התערובת ומוסיף הרבה "גוף" וטעמי אדמה כבדים.
* יירגשף (שוק מחנה-יהודה) - מוסיף פירותיות, חמיצות ומעט "תבליניות" מפולפלת.
* יאמן מוקה (אמיגו, נצרת) - טעמים מורכבים, שוקולדיים, אפטרטייסט ייני.

קליה בג'ין, עצירה על גבול פיצוץ שני (FC).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

תערובת סוווכר
תערובת מתוקה מאוד
50% בורונדי , קליה בהירה (לפני פיצוץ שני)
30% ימן מוקה בקליה כהה מאוד
20% מקסיקו בקליה כהה מאוד

את התערובת הזו קולים בשני חלקים. הבורונדי נותן את הטון עם טעם מתוק ועדין, והימן מוסיף את הקקאו. ממש קינוח. אז למה מקסיקו?
1. כי כשניסיתי את השילוב המתבקש הנל ללא מקסיקו, לא יצא משהו. אז הכנסתי משהו שונה כדי להוסיף עניין - והמקסיקו הוא קפה די משונה
2. וכי זה מה שהיה לי
להערכתי, אפשר להכניס בתערובת זן יותר אגוזי כמו הברזיל במקום המקסיקו. אולי גם קולומביאני יתאים. אבל לא בקליה כהה מאוד. מה שיוסיף מורכבות לקליה (עוד באטש...קליה של שלושת המרכיבים בנפרד תהיה בלי נמנעת).
what's next?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

moti_r כתב:אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.

... אני מוכרח לנסות!
...
שכנעתי חבר לנסות את התערובת הזו (סומטרה + מונסונד) ושמעתי שהוא קיבל משהו על-סף הבלתי ניתן לשתיה. הוא תאר את הקפה כ"מסמרים" 8)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שריפה בפרדס

נושא שלא נקרא #15 

נותר לי מלאי קטן של פולים מקוסטה ריקה (רכישה מזדקנת מאמיגו), שהספיק לקליה בודדת.
כיף לרענן מלאי! זה עושה מקום לגריני-ביני חדשים.
שלא יהיה משעמם, משום מה שידכתי לקוסטה ריקה ת'עארס מסומטרה.

התוצאה הפילה את בעלי, וגם את השכן (שבמקרה עבר בחדר המדרגות. אני קצת כופה את עצמי, אבל בחן).

הפירותיות מזכירה פרי הדר, אולי אפילו קליפות הדרים מתוקות, בתוספת מרירות מעושנת ברקע, כנראה מהעארס הסומטרי.
זה היה טוב ומיוחד, למרות שלא סטנדרטי (לא לפירומנים בלבד).
עם סומטרה באספרסו, לא צריך סיגריה של אחרי (טוב נו, אני לא מעשנת, אבל בכל זאת..).

80% קוסטרה-ריקה, 20% סומטרה. קליתי בהוטטופ שלי באטץ' קטן, בעוצמה מתונה של גופי חימום, קליה יחסית איטית, עד הצטופפות פצפוצי פיצוץ שני.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”