תערובות קליה מומלצות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אני המשכתי עם הכוון של הקולומביה, ושידכתי לו את התימני.
60% קולומביה סופרימו ; 40% מוקה-תימן - קליה עד תחילת פיצוץ שני + קירור ג'ין + מאוורר (מה ששקול לקליה עד כ-20 שניות ויותר לתוך פיצוץ שני אם מקררים בחוץ). דהיינו - קליית FC+
יצא קפה מאוזן וטעים. המוקה מוסיף שוקולדיות ואלגנטיות שחסרה קצת בקולומביה.
בכלל - הקולומביה מהווה בשבילי תחליף ראוי להודי-פלנטיישן שהיה בסיס התערובות המועדף עלי עד כה.
ההבדל הוא שההודי נותן טעם מאד מיוחד ואופייני, והקולומביה יותר דומה ל... קפה!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

כשאומרים טעם של קפה יש לומר טעם של קפה קולומביאני.. פשוט לזה מתכוונים. אני עכשיו משתמש לא מעט בקולומביה כזן בסיס, קצת מחוסר ברירה כי נגמר הברזיל, ההודי וגם המלאי של הסנטו דומינגו מתדלדל ולא ממש סובל. הוא משתלב מצויין עם זנים אחרים.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

בהמשך לזה: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 24#1037524

אתמול קליתי תערובת של בורונדי + תימני (60%), סומטרה (30%) וממש קצת ברזיל לתיבול (10%).
מעניין מה יצא.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

פלגיאט שעלה יפה:

באתר "ארקפה", תחת "שאלות ותשובות" מופיעה השאלה הבאה:
ש: מהם המרכיבים של תערובת "מוקה קרם"?
ת: גואטמלה (אנטיגואה פסטורס); סנטו דומינגו (ברהונה); קולומביה (סופרימו); אינדיה (פלנטישן).
...
מכיוון ש (א.) אני מאוד אוהב את הקפה של "ארקפה" ו (ב.) כל סוגי הקפה הנ"ל ניתנים להשגה כקפה ירוק - לא יכולתי למנוע מעצמי לנסות לקלות "מוקה קרם" מתוצרת בית :)

בניגוד לרוב התערובות בשרשור הזה, את כל אחד מסוגי הקפה קליתי בנפרד. אבל, אני משוכנע שאפשר גם לערבב אותם עוד לפני הקלייה (בעיקר כי את כולם קליתי די כהה)

בנסיון הראשון, והיחיד, ערבבתי את הקפה ביחסים שווים:
25% גואטמלה אנטיגואה (הגרסא הלא-אורגנית מאמיגו)
25% רפ. דומיניקנית סנטו דומינגו (אמיגו)
25% קולומביה אקסלסו (מאמיגו, נגמר לי הסופרמו שדרוש במתכון המקורי)
25% הודו פלנטיישן (אמיגו)

ויצא מצויין!
קפה מאוזן וטעים, מתקתק, גוף בינוני-גבוה, קרמה טובה וארומה מאוד נעימה.
אמנם, לא יצא זהה ל"מוקה קרם" מבחינת תכונות הטעם (סביר להניח שהיחסים שונים ו/או שהרשת לא ציינה את כל סוגי הקפה שבתערובת) - אבל הייתי נותן לשניהם ציון דומה מאוד.

בימים הקרובים אני אנסה לשנות את היחסים שבין סוגי הקפה, ונראה מה יצא...

עמרי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

מזמן רציתי לשחזר את התערובת שלהם והתבססתי כל הזמן על ברזיל וגוואטמלה.
במקום ברזיל הם משתמשים באינדיאן כמו JONCAFE...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

אני רואה שאני חייב לשים ידיים על הודו פלנטיישן. היה לי ממש בתחילת הדרך, ולא אהבתי אותו.
אבל נראה שהוא משמש בהרבה מאוד תערובות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

moti_r כתב:אני רואה שאני חייב לשים ידיים על הודו פלנטיישן. היה לי ממש בתחילת הדרך, ולא אהבתי אותו.
אבל נראה שהוא משמש בהרבה מאוד תערובות.
...
לאט לאט אתה מתחיל לקבל את הדברים שלי.
קודם פרופיל הקליה, עכשיו ההודי - בסוף עוד תקנה וויביאמה, תעבור ל-Hardware, ותבוא לגור בצפון... :)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

על הכל אני מוכן להסכים, למעט ה-hardware :-)

אגב, ניסיתי שוב את פרופיל הקליה. בפעם ראשונה קיבלתי קליה נהדרת, בפעם השניה קיבלתי קליה מאוד בהירה. אפילו דעה_עכורה אמרה שזה בהיר מדי בשבילה... היום שתיתי. מזעזע :oops:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

ולגבי ההודי, לטעמי התימני עדיף לתערובות ...

בתערובת הנ"ל אני מניח שהסנטו דומינגו תורם את רוב הגוף ולאו דווקא ההודי.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

תערובת טעימה שקליתי לאחרונה:

100ג' סנטו דומינגו (אמיגו).
50ג' קניה AA (אווא).
50ג' גואטמלה אנטיגואה (אמיגו).
50ג' ימן מוקה (אמיגו).
15ג' מונסון מאלאבר (אמיגו).

235 מע' בג'ין, 15.7-15.8דק' (FC).

טעים,פירותי. הקניה תורם המון לתערובת ...

omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

פלגיאט שעלה יפה - פרק ב'

בסניף "קפה ג'ו" שסמוך למקום העבודה שלי יש שני יתרונות לחובב אספרסו טוב:

1. הקפה טעים ועשוי היטב.
2. פולי הקפה הקלויים מאוכסנים במכונה עתידנית ומגניבה (מצ"ב תמונה), כל סוג בשרוול פלסטיק גדול עם שם הזן. בלחיצת כפתור, המכונה מנפקת כמה סוגים של תערובות, ויכולה גם לטחון את הפולים ללקוחות שרוצים לקחת הביתה קפה, ואין להם מטחנה.

במקביל, גם הסניף עצמו משתמש במכשיר. אחת לכמה זמן, אחד העובדים לוקח קופסה, מכוון את המכונה למצב "ג'ו" - ומעביר את התערובת אל המטחנה שבעמדת הבריסטה.

במצב הזה, לא קשה במיוחד לראות אילו זנים מתרוקנים מהמכונה: קולומביה סופרמו, גואטמלה, קוסטה ריקה וטנזניה. יותר מזה: אפשר לראות ש"עמודת" הקולומביה מתרוקנת בערך פי 2 משאר הצינורות.

הסיטואציה הזו לא איפשרה לי למנוע מעצמי לנסות לקלות קצת "ג'ו" תוצרת בית. :)

אמנם לא קליתי את הזנים בנפרד כפי שנראה שנעשה בתערובת המקורית, אבל זה ההרכב שניסיתי:

40% קולומביה סופרמו (אמיגו)
20% קוסטה ריקה (אמיגו)
20% גואטמלה אנטיגוה (אמיגו)
20% טנזניה (קופי טיים)

וזו תערובת משובחת! טעימה, מלאת גוף, ארומטית ועשירת-קרמה. למרות ריבוי הזנים המרכז-אמריקניים בתוספת אפריקה - היא בכלל לא חמוצה, להיפך.

מומלץ!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

מעולה!! :claps2:

מבטיח לנסות בקרוב.
תודה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

תערובות מצוינת לקפוצינו

30% ברזיל סנטוס
30% קולומביה סופרימו
15% ימן עדני
15% ניו ג'יני
9% אוגנדה
1% שרי AB

קליה עד תחילת פיצוץ שני.
אני אישית קליתי כל זן נפרד למעט הרובוסאה (אוגנדה + שרי)

תערובת מתוקה, ארומטית ,שוקולדית מומלצת !

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

קליתי: 50% גוואטמלה שהמרירות השוקולדית של הזן מאד טעימה לי,
50% קוסטה ריקה - לטעמי אחד הזנים המוצלחים. חמיצות מאד עדינה, יינית ולאחרונה אני מרגיש בו גם וניל.

נגיעה בפיצוץ שני על 235 מעלות. אני חושב שהיה עדיף אפילו להגיע כמעט עד פיצוץ שני ולא ממש להגיע עליו, אבל אני לא רוצה להסתכן.
לטעמי מאד מוצלח. עדין וטעים גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו. תחושה נקייה וטעם מזמין.
קראתי לתערובת הזו 'שוקו-וניל'.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

נפתחה חנות קפה מול הבית ואשתי הביאה קפה טרי טרי משם, מקווה שזה בסדר באנגלית :
60 % Brasilien Bob-o-Link, Mococa, natural
20 % Guatemala Volcanic San Marcos, Kooperative APPAECE SHB EP, washed
20 % Ecuador Zamora Kooperative ACRIM, washed

ואני חייב להודות שהתערובת ממש טעימה (ולכן פרסמתי :) .

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”