תערובות קליה מומלצות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Amirman
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 2
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #31 

[interest]פרסום עצמי אסור - מרטין [/interest]

korney
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

שלום לכולם,
והנה עברו כמה שנים מאז אני מתעסק עם הקפה.
משך שנים אלה אני למדתי הרבה על הנושא בין אם זה מאנשים כאן,בהרצאות באינטרנט ,אין ספור מאמרים וכו'.
כול הזמן הזה אני חיפשתי את התערובת האקספרסו האהובה אלי אך ללא הצלחה.
אינני יכול להגיד שזאת הייתה דרך קצרה. משך זמן זה אני הרכבתי 22 תערובות שונות ומשונות אשר הכילו מ2 זני קפה עד שישה. עם כול אחת מן התערובות שיחקתי משחקים ארוכים. שיניתי אחוזים,זמן קליה,קניתי אותו סוג קפה אצל כמה מוכרים(אני חושש שמקור בארץ הוא אותו דבר).
עבר הזמן,תערובות התחילו להיות מסובכות ומשונות(מזל שכל קליה רשמתי בקפידה ומדדתי זמנים אם סטופר).
כבר התחלתי לאבד תיקווה אך לפתע מצאתי חנות קטנה של אטיופים ובה מכרו אטיופיה סידמו ו קולומביה .
לא שלא ניסיתי את הסוגי קפה אלה בעבר. חלק גדול מן התערובות שלי היה מבוסס עליהם אך ללא הצלחה.
בגלל שקפה היה נראה לי מאוד טרי,יפה וזול יחסית למחירי שוק,החלטתי לקנות כמה מאוד גרם מכול אחד וחיקיתי בסבלנות עד שאני אגמור את הקפה שעדיין היה לי.
קליתי את שניהם בניפרד 50/50,לפי מסורת הותיקה שלי במכשיר פופקורן. עם השנים קיבלתי מיומנות וחוש טעם וריח ועצרתי כול קליה 5 שניות בתוך פיצוץ שני. תקוות להצלחה לא היו לי אך כבר במהלך הקליה זיהיתי שוני בין הקליה של קפה שאני קונה לבין קפה זה. זמנים היו שונים(החדש היה ארוך טיפה יותר - 4 דקות 57 שניות לאומת 4 ו-10. צלילים ששני סוגי קפה אלה השמיעו היה יותר חד ורואש . פיצוץ שני,מטיבו חלש יותר,היה נשמה הרבה יותר ברור.
נתתי לתערובת "לנוח" משך יום וטעמתי בלי להיתעפק.
ממממממממממממממממממממממ יממייייייי!!!!!!!!!!!!!!
לא נראה לי שיש עוד משהו דובר רוסית שיושב וכותב "מאמרים" בשפה שהיא לא שפת האם שלו רק בשביל להחליף חויות!
הקפה יצאה טעים מאוד. למרבה הפלא,כבר אחרי יום,אני ואישתי הגשנו מתיקות טבעית,ריח וטעם של שוקולד.
קפה כבר היה כמעט מאוזן.
יום בעבודה חלף מהר מאוד . חזרתי הביתה ומייד הכנתי לנו אקספרסו אחרי יומיים שלאחר הקליה.
תוצאה היתה הרסנית!!! קפה עוד יותר טעים !!! הטעם אחרי רודף אחרי כבר כמה שעות!
כבר לא יודע מה לצפות מחר :)
כרגע אני יכול להגיד שסוף-סוף מצאתי את הכפה שלי ואני מתחלק איתכם בחוויה.
שנים של חיפושים אך האמת היתה מתחת לאף! :)
אינני יודע מה יקרא כאשר אחליף את EXPOBAR ב-ELEKTRA ואתחיל לבצע קליה במחשיר רציני- למשל BOMORE : )
ערב נעים לכולם ותנסו,תנסו ועוד פעם תנסו!
נערך לאחרונה על ידי korney ב 24/06/2013 20:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

rano
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 89
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

תודה על השיתוף וההשקעה בכתיבת עברית, קורני.
האם אתה יכול לציין באילו שני זנים השתמשת?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

korney, אני אחרי האספרסו של הבוקר, והפוסט הזה שלך עשה לי חשק לעוד אחד.
הצפת קפאין! :-)
איזה כיף לקרוא את ההתלהבות הזו :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

korney
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

rano כתב:תודה על השיתוף וההשקעה בכתיבת עברית, קורני.
האם אתה יכול לציין באילו שני זנים השתמשת?
...
לגבי זנים כתבתי(אך כנראה לא שמתה לב):
1. אטיופיה סידמו
2. קולומביה סופרימו.

ושיהיה לבריאות!

korney
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

moti_r כתב:korney, אני אחרי האספרסו של הבוקר, והפוסט הזה שלך עשה לי חשק לעוד אחד.
הצפת קפאין! :-)
איזה כיף לקרוא את ההתלהבות הזו :wink:
...
לבריאות!

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 625
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

35% בורונדי
30% סידמו
25% אתיופיה דג'ימה
10% קונגו (רובוסטה)
קלייה כהה יחסית.
יצא מעולה - גוף מלא, סמיך, שילוב מאוזן של מרירות ומתיקות. נטול חמיצות לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי bitfield ב 24/11/2013 15:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 625
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

בורונדי באמיגו
דג'ימה אצל ניר קפה עולה בחצור.
סידמו נדמה לי שאצל דאדא אבל אולי אני טועה וזה גם באמיגו.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

bitfield כתב:בורונדי באמיגו
דג'ימה אצל ניר קפה עולה בחצור.
סידמו נדמה לי שאצל דאדא אבל אולי אני טועה וזה גם באמיגו.
...

עשית מזה תערובת?

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

קליתי השבוע :

קניה - קלייה יחסית בהירה.
אתיופיה סידמו - קלייה כהה, עצירה על השיש בתחילת פיצוץ שני.

שילוב של שניהם בתערובת של 60% / 40%, פעם לכאן ופעם לכאן.

יופי של תערובות.
אני מתחיל בלגימה של האספרסו ואח"כ מוסיף חלב.
---

ומה אתם עשיתם השבוע ? ומה התחדש אצלכם בתערובת ?
אשמח לשמוע.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

ברזיל כהה אגוזי ומעולה 30%, גווטמלה בינוני(תרתי משמע...) 30%, ניקרגואה כהה מאוד 20%, סידמו די כהה 10, רובוסטה ויאטנם 10.
הברזיל יצא לי ממש טוב וזה מפתיע, פיצוץ שני רץ לי מהר מידי ונכנס ממש עמוק.
what's next?

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

תערובת טובה שיצאה לי השבוע.

לבחינתכם ;

ברזיל 120 ג',
יאווה קלוסי 40 ג'
הודו 45 ,
מקסיקו 35 ,
רובסטה הודו 15 .

ג'ין, הוצאה בתחילת פיצוץ שני, קירור על השייש.

לרווייה

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

עוד שילוב נפלא להתענג בו ;

- בורנדי 80 ג'
- אתיופיה 90 ג'
- יאווה קלוסי 65 ג'.

מי שבסביבה מוזמן לבוא לטעום, אני בשוהם.

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

100 ג׳ בורבון
140 ג׳ קאלוסי
10 ג׳ קאפי רויאל

אל תשאלו למה כי זה פשוט היה ריכוז של שאריות. ייבוש 5 דקות בג׳ין על 150° בגלל הלחות הגבוהה של הקאלוסי ופערי גדלים. עצירה דקה וחצי אחרי פיצוץ ראשון.

תענוג של אספרסו; טעם, צבע, ארומה, קרמה. מומלץ!

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”