קליתם תערובת טעימה?
ספרו לנו!
אני אתחיל, ואספר על "תערובת בית-הסוהר" שלי.
מדובר בתערובת מאוד לא מאוזנת, כבדה וסמיכה. טעם של עשן ואפר, מר מאוד וללא טיפת חמיצות.
אנחנו קוראים לה "תערובת בית-הסוהר"...
33% סומטרה מנדהלינג (רוני פ"ת)
33% גוואטמלה (רוני פ"ת)
33% מונסונד מאלאבר (אמיגו)
קליה של 15.2 עד 15.4 בג'ין - אני עוצר בדיוק בתחילת פיצוץ שני.
עם הקירור של הג'ין (בתוספת מאוורר מבחוץ) מתקבלת תערובת כהה במיוחד (אבל בדיוק במידה הנכונה, כזו שהשומן מתחיל לבצבץ על הפולים רק לאחר יומיים).
כששותים אותה מרגישים שכל צרות העולם נחתו בתוך הפה. אפטרטייסט של דקה וחצי, כמו טבסקו באספרסו.
לשתות ולבכות...!
תערובות קליה מומלצות
אני חושב שהמאסר "הממושך" נובע דווקה מהמונסון,הגואטמאלה והסומטרה דווקה די מאוזנים.
רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.
אגב,יש לי המון תערובות מהרבה שנים אחורה,גם של זני קפה שלא ניתן להשיג בארץ ואז כן,אני אתחיל לנבור בקרוב ואשמח לשתף.
רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך.
אגב,יש לי המון תערובות מהרבה שנים אחורה,גם של זני קפה שלא ניתן להשיג בארץ ואז כן,אני אתחיל לנבור בקרוב ואשמח לשתף.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תערובת אספרסו קלאסית
קליתי לתוך פיצוץ שני:
גואטמלה אנטיגואה
ברזיל סראדו
קולומביה סופרימו
טנזניה AA
אפשר להפסיק גם עם תחילת פיצוץ שני.
יצא ממש טוב! אספרסו קלאסי כמו שצריך.
ללא ספק אני אחזור לתערובת הזאת.
גואטמלה אנטיגואה
ברזיל סראדו
קולומביה סופרימו
טנזניה AA
אפשר להפסיק גם עם תחילת פיצוץ שני.
יצא ממש טוב! אספרסו קלאסי כמו שצריך.
ללא ספק אני אחזור לתערובת הזאת.
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 14/12/2009 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
יוסיסופר כתב:רוצה להאריך את משך המאסר?,שים מקסיקו (או מאלבאר עראביקה) במקום הגואטמלה,תאמין לי ששום שופט לא יסכים לשחרר אותך....
אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.
... אני מוכרח לנסות!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תערובת שאני משתמש לעיתים לאספרסו (תערובת בית סוהר לעניים),מקסיקו בלבד,חצי קליה כהה 20-30 שניות בתוך פיצוץ שני,והחצי השני קליה בהירה יותר בתחילת פיצוץ שני,מר,חריף,מענה-דגש על עין.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 14/12/2009 22:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תערובת הפוכה מבית הסוהר, מאוד ריחנית, עם שילוב בין שוקולדיות מתקתקה לפירותיות חמצמצה (העליתי את רף הפלצנות פה חזק, אבל זה יוצא סוג של חרוז):
50% מוקה
25% ייגרשף
25% הודי פלנטיישן
קלייה בג'ין על 235, הורדה ל215 עם פיצוץ ראשון, עצירת קלייה ממש בכניסה לפיצוץ שני. האספרסו הטוב ביותר ששתיתי מאז שהצ'ימבלי נחתה אצלי.
למשקיענים אגב, מומלץ לנסות 25% מוקה בקלייה בהירה יותר ו25% מוקה בקלייה כהה יותר. זה קפה נהדר, שנותן משהו אחר וטוב בכל דרגת קלייה.
ועוד אגב, אם היה לי גוואטמלה, הייתי מנסה 25% ממנו במקום 25% מהמוקה, יעלה את מחיר התערובת, אבל לטעמי עשוי רק להשביח אותה.
50% מוקה
25% ייגרשף
25% הודי פלנטיישן
קלייה בג'ין על 235, הורדה ל215 עם פיצוץ ראשון, עצירת קלייה ממש בכניסה לפיצוץ שני. האספרסו הטוב ביותר ששתיתי מאז שהצ'ימבלי נחתה אצלי.
למשקיענים אגב, מומלץ לנסות 25% מוקה בקלייה בהירה יותר ו25% מוקה בקלייה כהה יותר. זה קפה נהדר, שנותן משהו אחר וטוב בכל דרגת קלייה.
ועוד אגב, אם היה לי גוואטמלה, הייתי מנסה 25% ממנו במקום 25% מהמוקה, יעלה את מחיר התערובת, אבל לטעמי עשוי רק להשביח אותה.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
את התערובת הרגילה שלי כתבתי כבר בעבר. הנה היא שוב:
60 גרם קולומביה סופרים
60 גרם מוקה
60 גרם אתיופיה יירגשף (מרמלה)
60 גרם סומטרה מנדהלינג
15 דקות על 240 מעלות ב-Gene (בתקופה הזו בערך חצי דקה עד דקה יותר)
לפעמים קולה בזוגות - את השניים הראשונים חצי דקה יותר, את השניים האחרונים חצי דקה פחות. כמו כן, לאחרונה אני מצרף גוואטמלה לתערובת.
לפני כמה שבועות שתיתי אצל חבר אספרסו נפלא שלפחות מבחינתי עונה להגדרה "god-shot". גם הוא קולה בג'ין, אבל המכונה שלו היא ECM והמטחנה היא מאזר מיני, כך שהתערובת המוצלחת היא כנראה לא כל הסיפור. ובכל זאת, הנה הזנים שמרכיבים את התערובת שלו:
קוסטה ריקה - "הרבה"
מקסיקו - "הרבה"
ברזיל סנטוס - "קצת פחות"
אתיופיה סידמו - "קצת"
צ'רי AB - "ממש מעט"
אוגנדה - "ממש מעט"
צבע התערובת דומה לשלי, כלומר כהה יחסית אבל ללא סימני שמן על הפולים לאחר הקליה.
60 גרם קולומביה סופרים
60 גרם מוקה
60 גרם אתיופיה יירגשף (מרמלה)
60 גרם סומטרה מנדהלינג
15 דקות על 240 מעלות ב-Gene (בתקופה הזו בערך חצי דקה עד דקה יותר)
לפעמים קולה בזוגות - את השניים הראשונים חצי דקה יותר, את השניים האחרונים חצי דקה פחות. כמו כן, לאחרונה אני מצרף גוואטמלה לתערובת.
לפני כמה שבועות שתיתי אצל חבר אספרסו נפלא שלפחות מבחינתי עונה להגדרה "god-shot". גם הוא קולה בג'ין, אבל המכונה שלו היא ECM והמטחנה היא מאזר מיני, כך שהתערובת המוצלחת היא כנראה לא כל הסיפור. ובכל זאת, הנה הזנים שמרכיבים את התערובת שלו:
קוסטה ריקה - "הרבה"
מקסיקו - "הרבה"
ברזיל סנטוס - "קצת פחות"
אתיופיה סידמו - "קצת"
צ'רי AB - "ממש מעט"
אוגנדה - "ממש מעט"
צבע התערובת דומה לשלי, כלומר כהה יחסית אבל ללא סימני שמן על הפולים לאחר הקליה.
תערובת הבית שלי
ברזיל סראדו
גוואטמלה SHB
קולומביה אסקלסו
סומטרה מנדלהינג
ג'אווה WIB1
כל הקפה מרוני חוץ מהקולומביה - מהשוק בירושלים
קליה לתוך הפיצוץ השני
הקליה מבוצעת במכשיר פופקורן, כל זן בנפרד, קל מאוד לשמוע פיצוצים ולשלוט בקליה
גוואטמלה SHB
קולומביה אסקלסו
סומטרה מנדלהינג
ג'אווה WIB1
כל הקפה מרוני חוץ מהקולומביה - מהשוק בירושלים
קליה לתוך הפיצוץ השני
הקליה מבוצעת במכשיר פופקורן, כל זן בנפרד, קל מאוד לשמוע פיצוצים ולשלוט בקליה
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תערובת בית-האושר:
66% ימן מוקה (מהשוק בנצרת)
34% סומטרה מנדהלינג ("אינדונזיה" של רוני פ"ת)
קליה כהה, עד תחילת פיצוץ שני. קירור של הג'ין.
כ"כ פשוט, וכ"כ טעים. התימני נותן את הטון, עם כיסוי מלא של התחום האמצעי עד עליון. הסומטרה מחזק את התחתית, עם מרירות נעימה.
טעמים של שוקולד ואגוזים, עם פירותיות קלה. אפטרטייסט מריר ועדין.
משהו משהו!
התערובת הזו עושה אותי משורר!
66% ימן מוקה (מהשוק בנצרת)
34% סומטרה מנדהלינג ("אינדונזיה" של רוני פ"ת)
קליה כהה, עד תחילת פיצוץ שני. קירור של הג'ין.
כ"כ פשוט, וכ"כ טעים. התימני נותן את הטון, עם כיסוי מלא של התחום האמצעי עד עליון. הסומטרה מחזק את התחתית, עם מרירות נעימה.
טעמים של שוקולד ואגוזים, עם פירותיות קלה. אפטרטייסט מריר ועדין.
משהו משהו!
התערובת הזו עושה אותי משורר!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
תערובת הבית שלי:
* 50% הודי פלנטיישן (אמיגו) - בסיס מאוזן, פירותיות עדינה, מתיקות גבוהה, קרמה טובה.
* 30% ברזיל סנטוס/סרדו (אמיגו, קדמה) - תורם לבסיס ומוסיף אגוזיות, מתיקות ו"גוף".
* 20% XXX
XXX יכול להיות אחד מהבאים:
* סומטרה מנדלינג (אמיגו) - "מכביד" את התערובת ומוסיף הרבה "גוף" וטעמי אדמה כבדים.
* יירגשף (שוק מחנה-יהודה) - מוסיף פירותיות, חמיצות ומעט "תבליניות" מפולפלת.
* יאמן מוקה (אמיגו, נצרת) - טעמים מורכבים, שוקולדיים, אפטרטייסט ייני.
קליה בג'ין, עצירה על גבול פיצוץ שני (FC).
* 50% הודי פלנטיישן (אמיגו) - בסיס מאוזן, פירותיות עדינה, מתיקות גבוהה, קרמה טובה.
* 30% ברזיל סנטוס/סרדו (אמיגו, קדמה) - תורם לבסיס ומוסיף אגוזיות, מתיקות ו"גוף".
* 20% XXX
XXX יכול להיות אחד מהבאים:
* סומטרה מנדלינג (אמיגו) - "מכביד" את התערובת ומוסיף הרבה "גוף" וטעמי אדמה כבדים.
* יירגשף (שוק מחנה-יהודה) - מוסיף פירותיות, חמיצות ומעט "תבליניות" מפולפלת.
* יאמן מוקה (אמיגו, נצרת) - טעמים מורכבים, שוקולדיים, אפטרטייסט ייני.
קליה בג'ין, עצירה על גבול פיצוץ שני (FC).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
תערובת סוווכר
תערובת מתוקה מאוד
50% בורונדי , קליה בהירה (לפני פיצוץ שני)
30% ימן מוקה בקליה כהה מאוד
20% מקסיקו בקליה כהה מאוד
את התערובת הזו קולים בשני חלקים. הבורונדי נותן את הטון עם טעם מתוק ועדין, והימן מוסיף את הקקאו. ממש קינוח. אז למה מקסיקו?
1. כי כשניסיתי את השילוב המתבקש הנל ללא מקסיקו, לא יצא משהו. אז הכנסתי משהו שונה כדי להוסיף עניין - והמקסיקו הוא קפה די משונה
2. וכי זה מה שהיה לי
להערכתי, אפשר להכניס בתערובת זן יותר אגוזי כמו הברזיל במקום המקסיקו. אולי גם קולומביאני יתאים. אבל לא בקליה כהה מאוד. מה שיוסיף מורכבות לקליה (עוד באטש...קליה של שלושת המרכיבים בנפרד תהיה בלי נמנעת).
תערובת מתוקה מאוד
50% בורונדי , קליה בהירה (לפני פיצוץ שני)
30% ימן מוקה בקליה כהה מאוד
20% מקסיקו בקליה כהה מאוד
את התערובת הזו קולים בשני חלקים. הבורונדי נותן את הטון עם טעם מתוק ועדין, והימן מוסיף את הקקאו. ממש קינוח. אז למה מקסיקו?
1. כי כשניסיתי את השילוב המתבקש הנל ללא מקסיקו, לא יצא משהו. אז הכנסתי משהו שונה כדי להוסיף עניין - והמקסיקו הוא קפה די משונה
2. וכי זה מה שהיה לי
להערכתי, אפשר להכניס בתערובת זן יותר אגוזי כמו הברזיל במקום המקסיקו. אולי גם קולומביאני יתאים. אבל לא בקליה כהה מאוד. מה שיוסיף מורכבות לקליה (עוד באטש...קליה של שלושת המרכיבים בנפרד תהיה בלי נמנעת).
what's next?
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
שכנעתי חבר לנסות את התערובת הזו (סומטרה + מונסונד) ושמעתי שהוא קיבל משהו על-סף הבלתי ניתן לשתיה. הוא תאר את הקפה כ"מסמרים"moti_r כתב:אם אני מוציא גם את הגוואטמלה, זו באמת הופכת להיות תערובת פשע. הגוואטמלה הוא מה שנותן לה את ה"טעם" - כל האמצע, גוף, קצת חיוניות עליונה.
... אני מוכרח לנסות!...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
שריפה בפרדס
נותר לי מלאי קטן של פולים מקוסטה ריקה (רכישה מזדקנת מאמיגו), שהספיק לקליה בודדת.
כיף לרענן מלאי! זה עושה מקום לגריני-ביני חדשים.
שלא יהיה משעמם, משום מה שידכתי לקוסטה ריקה ת'עארס מסומטרה.
התוצאה הפילה את בעלי, וגם את השכן (שבמקרה עבר בחדר המדרגות. אני קצת כופה את עצמי, אבל בחן).
הפירותיות מזכירה פרי הדר, אולי אפילו קליפות הדרים מתוקות, בתוספת מרירות מעושנת ברקע, כנראה מהעארס הסומטרי.
זה היה טוב ומיוחד, למרות שלא סטנדרטי (לא לפירומנים בלבד).
עם סומטרה באספרסו, לא צריך סיגריה של אחרי (טוב נו, אני לא מעשנת, אבל בכל זאת..).
80% קוסטרה-ריקה, 20% סומטרה. קליתי בהוטטופ שלי באטץ' קטן, בעוצמה מתונה של גופי חימום, קליה יחסית איטית, עד הצטופפות פצפוצי פיצוץ שני.
כיף לרענן מלאי! זה עושה מקום לגריני-ביני חדשים.
שלא יהיה משעמם, משום מה שידכתי לקוסטה ריקה ת'עארס מסומטרה.
התוצאה הפילה את בעלי, וגם את השכן (שבמקרה עבר בחדר המדרגות. אני קצת כופה את עצמי, אבל בחן).
הפירותיות מזכירה פרי הדר, אולי אפילו קליפות הדרים מתוקות, בתוספת מרירות מעושנת ברקע, כנראה מהעארס הסומטרי.
זה היה טוב ומיוחד, למרות שלא סטנדרטי (לא לפירומנים בלבד).
עם סומטרה באספרסו, לא צריך סיגריה של אחרי (טוב נו, אני לא מעשנת, אבל בכל זאת..).
80% קוסטרה-ריקה, 20% סומטרה. קליתי בהוטטופ שלי באטץ' קטן, בעוצמה מתונה של גופי חימום, קליה יחסית איטית, עד הצטופפות פצפוצי פיצוץ שני.