הקלייה השבועית (לשבועיים הקרובים) והפעם...PAPUA NEW GUINEA

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
zachig (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 480
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

הקלייה השבועית (לשבועיים הקרובים) והפעם...PAPUA NEW GUINEA

נושא שלא נקרא #1 

חימום מקדים ל-200 מעלות וטעינת פולים.
ייבוש עד ל-5:41, 150 מעלות.
תחילת פיצוץ ראשון: 11:17, 186 מעלות.
גמר פיצוץ ראשון 13:12, 191.5 מעלות.
עצירת קלייה וריקון פולים ב-14:47, ב-195 מעלות.
משקל פולים ירוקים: 752 גרם.
משקל פולים לאחר קלייה: 636 גר'
איבוד משקל: 15.5%
דרגת קלייה: CITY+ קלייה בינונית-כהה
אגטרון: 55
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נראה טוב, תגיד איך יצא.
פעם האחרונה שניסיתי פפואה, יצא די פרווה, אולי פספסתי בקליה..

zachig (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 480
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

ozeltzex כתב:נראה טוב, תגיד איך יצא.
פעם האחרונה שניסיתי פפואה, יצא די פרווה, אולי פספסתי בקליה..
...
·היום טעמתי את הקפה פעם ראשונה. בסה"כ עברו 4 ימים מאז הקלייה.
הקפה חמצמץ, אם כי החמיצות לא משתלטת ומבחינתי בגדר הסביר.
הקפה עצמו לא בעל נוכחות, גוף די חלש וכמעט ואין אפטר-טייסט. הייתי בהחלט מגדיר את הקפה כ'שטוח' /'פרווה'.
אני בהחלט חושב שזה קשור גם לקלייה, אבל התרשמותי הכללית היא שזה מה שמאפיין את הזן הנ"ל.
בקיצור, 'לא עפתי' ממנו (וזו כבר קלייה שנייה או שלישית). כנראה שאני פשוט לא מתחבר לזן הזה.

סתם לידע כללי...הזנים שהכי אהבתי עד כה הם:
- קוסטה-ריקה טאראזו.
- באלי בלו-מון.
- מקסיקו אורגני.

אבל שוב...כל אחד והטעם שלו...

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

חיכית מספר ימים מועט מדי. תנסה שוב בעוד ששה ימים לפחות ודווח לנו.

zachig (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 480
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

danimili כתב:חיכית מספר ימים מועט מדי. תנסה שוב בעוד ששה ימים לפחות ודווח לנו.
...
·יש מצב...פשוט נגמרה לי הקלייה הקודמת...:oops:

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: יוני 2010
מיקום: רעננה
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אין מצב שזה המאפיין של פפואה. הזן האהוב עלי עד שהגיע היגרשף :)
לפי התמונה נראת קלייה לא מפותחת מספיק

zachig (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 480
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

shlomima כתב:לפי התמונה נראת קלייה לא מפותחת מספיק
...
·
ייתכן...פעם הבאה אשאף לקלייה יותר כהה ו/או זמן 'התפתחות' יותר ארוך.

בכל אופן, אחרי המתנה של 8 ימים מהקלייה, הטעם השתפר משמעותית. הקפה קיבל יותר 'גוף', אבל עדיין לא My Cup of Tea, או שמא צריך לומר לא My Cup of Coffee...חחח :lol:

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”