התייחסתי למטחנה לאו דווקא כי היא הנקודה החלשה אלא כי הייתה לי מטחנה עם סכינים שטוחות קטנות יותר ועדיין הצלחתי להוציא איתה שוטים טובים.
בקליות בהירות יש חשיבות רבה למטחנה.
עם אוסקר 2 לא עבדתי אבל טמפ יציבה בראש ושליטה עליה היא בעיה של כמעט כל מכונה (למעט אלו עם ראש טבול). גם בעלים של מכונות E61 מתקשים בזה ורק מד טמפ על הראש יראה כמה העניין משתנה אבל זה נושא לשרשור אחר.
לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
למנויים של קולונה, נשלח במתנה הקפה במהדורה מוגבלת מתימן: AL-Lahaba Natural Nanolot
קיבלתי אתמול, אריזה צנועה של 60 גרם (בכל זאת קפה של $200 לקילו).
בהתחלה ראיתי שהוא קלוי לפילטר ולא ידעתי איך זה ילך באספרסו, אך להפתעתי כבר בשוט הראשון יצא מעולה.
זה קפה מורכב ביותר (אחד המורכבים ששתיתי), עדין, נקי עם ריח של ורדים ומלא טעמים: מנגו מיובש, אפרסק, קקאו והסיומת מתוקה.
אין מילים, פשוט קפה מדהים ברמה הכי גבוהה שקיים.
קיבלתי אתמול, אריזה צנועה של 60 גרם (בכל זאת קפה של $200 לקילו).
בהתחלה ראיתי שהוא קלוי לפילטר ולא ידעתי איך זה ילך באספרסו, אך להפתעתי כבר בשוט הראשון יצא מעולה.
זה קפה מורכב ביותר (אחד המורכבים ששתיתי), עדין, נקי עם ריח של ורדים ומלא טעמים: מנגו מיובש, אפרסק, קקאו והסיומת מתוקה.
אין מילים, פשוט קפה מדהים ברמה הכי גבוהה שקיים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
@The-Fox
·
גם אני קיבלתי את הקפה הזה.
אכן קפה מצוין בין הטובים ששתיתי מקולונה אם לא הכי טוב.
הצלחתי לבצע חליטה יפה על הפעם הראשונה, כנראה קפה שיחסית נוח לחליטה.
לגבי הטעמים:
מצליח להרגיש ניחוח של משמש.
לא מזהה מנגו מיובש
לגבי ריח של ורדים לא יודע בכלל איך מזהים כזה
באיזה מים אתה משתמש?
לגבי קפה בקליה לפילטר, ההבדל יחסית לקליה עבור אספרסו זה קליה קצת יותר בהירה.
אני תמיד מזמין קפה בקליה לפילטר עבור אספרסו לא רק בקולונה.
לרוב הקפה בקליה לפילטר הוא בעל טעמים פירותיים יותר.
·
גם אני קיבלתי את הקפה הזה.
אכן קפה מצוין בין הטובים ששתיתי מקולונה אם לא הכי טוב.
הצלחתי לבצע חליטה יפה על הפעם הראשונה, כנראה קפה שיחסית נוח לחליטה.
לגבי הטעמים:
מצליח להרגיש ניחוח של משמש.
לא מזהה מנגו מיובש
לגבי ריח של ורדים לא יודע בכלל איך מזהים כזה
באיזה מים אתה משתמש?
לגבי קפה בקליה לפילטר, ההבדל יחסית לקליה עבור אספרסו זה קליה קצת יותר בהירה.
אני תמיד מזמין קפה בקליה לפילטר עבור אספרסו לא רק בקולונה.
לרוב הקפה בקליה לפילטר הוא בעל טעמים פירותיים יותר.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@מורז
·
באיזה בריטה מדובר ? קנקן או מסחרי (Purity Quell ST)?
הפילטרים המסחריים של בריטה אמורים להיות טובים מאד, בהנחה שמכוונים "נכון".
אני משתמש ב Bestmax Premium מעל שנה וחצי ומרוצה, בגדול הייתי אמור להחליף את הפילטר כבר אבל משכתי כי לא הרגשתי או מדדתי שינוי.
בכל מקרה הפעם החלטתי לבדוק את הבריטה מבחינת יכולת סינון וטעם והזמנתי בריטה C150, אמור להגיע אליי בעוד כשבוע-שבועיים.
אם יהיה לי זמן, אנסה לבצע השוואה מבחינת הבדלים בטעם.
·
באיזה בריטה מדובר ? קנקן או מסחרי (Purity Quell ST)?
הפילטרים המסחריים של בריטה אמורים להיות טובים מאד, בהנחה שמכוונים "נכון".
אני משתמש ב Bestmax Premium מעל שנה וחצי ומרוצה, בגדול הייתי אמור להחליף את הפילטר כבר אבל משכתי כי לא הרגשתי או מדדתי שינוי.
בכל מקרה הפעם החלטתי לבדוק את הבריטה מבחינת יכולת סינון וטעם והזמנתי בריטה C150, אמור להגיע אליי בעוד כשבוע-שבועיים.
אם יהיה לי זמן, אנסה לבצע השוואה מבחינת הבדלים בטעם.
ועוד משהו אגב שאולי יותר קשור לנושא...בעקבות ההמלצות הזמנתי גם אני מקולונה קפה ,קפה מבורנדי הזמנתי קילו לאספרסו וקילו לפילטר
את הקילו לאספרסו שמרתי במקפיא וקילו של הפילטר השארתי במקרר (המשלוח הגיע תוך יומיים דרך dhl)האמת שלא הרגיש קפה שעכשיו עכשיו נקלה...כלומר לא היה בו הרבה גז..בכל מקרה מה שרציתי להגיד/להתייעץ לגבי הקפה לפילטר מהרגע הראשון שקיבלתי אותו כבר התחלתי להכין ממנו פילטר והיה מדהיםםם ומשום מה אחרי כשבועיים כבר לא מצליח לשחזר את התוצאות שהיו לי איתו בהתחלה ואפילו טעמים לא כל כך נעימים לכן חשבתי אולי הסיבה שהוא התיישן (מה שקצת מוזר לי שקפה מתיישן לא מאבד טעמים כל כך מהר אם בכלל כל עוד זה חליטה לפילטר)אז התחלתי גם אותו לאחסן במקפיא אבל מאז כבר לא מגיע לקפה פילטר טעים אפילו לא קרוב למה שהיה בהתחלה...יש לעוד מישהו נסיון כזה או רעיון אולי זאת סיבה אחרת?
את הקילו לאספרסו שמרתי במקפיא וקילו של הפילטר השארתי במקרר (המשלוח הגיע תוך יומיים דרך dhl)האמת שלא הרגיש קפה שעכשיו עכשיו נקלה...כלומר לא היה בו הרבה גז..בכל מקרה מה שרציתי להגיד/להתייעץ לגבי הקפה לפילטר מהרגע הראשון שקיבלתי אותו כבר התחלתי להכין ממנו פילטר והיה מדהיםםם ומשום מה אחרי כשבועיים כבר לא מצליח לשחזר את התוצאות שהיו לי איתו בהתחלה ואפילו טעמים לא כל כך נעימים לכן חשבתי אולי הסיבה שהוא התיישן (מה שקצת מוזר לי שקפה מתיישן לא מאבד טעמים כל כך מהר אם בכלל כל עוד זה חליטה לפילטר)אז התחלתי גם אותו לאחסן במקפיא אבל מאז כבר לא מגיע לקפה פילטר טעים אפילו לא קרוב למה שהיה בהתחלה...יש לעוד מישהו נסיון כזה או רעיון אולי זאת סיבה אחרת?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
נראה לי שמקרר זה לא המקום הכי טוב לאחסן בו קפה, הקפה סופג שם לחות.
הכי טוב לדעתי זה לשמור במקפיא, ולטחון ישר כשמוציאים.
בנוסף, ממליץ לאחסן את הקפה בכלי ואקום, משהו בסגנון הזה.
הכי טוב לדעתי זה לשמור במקפיא, ולטחון ישר כשמוציאים.
בנוסף, ממליץ לאחסן את הקפה בכלי ואקום, משהו בסגנון הזה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@מורז
·
לא ממליץ על קנקן בריטה בתור פתרון לריכוך מים למכונת אספרסו, מנסיון וגם על בסיס מדידות.
באופן כללי על קליות בהירות וספציפית על קולונה, אין הרבה CO2 בהתחלה, זה שונה מקליות כהות.
לגבי הבורודני מקולונה, שהיה מדהים, היה טוב כבר מההתחלה.
לגבי איחסון הקפה, זאת סוגיה לא פשוטה ובתקופת הקורונה, מי שניסה להתארגן על סטוקים של קפה בטוח התעסק עם זה יותר.
מקרר מחזיק טוב לכמה ימים, שקיות של 250 גרם אצלי נגמרות תוך 2-3 ימים ובדרך כלל הטעמים נשמרים יחסית.
מעבר לכמה ימים, צריך כבר לעבור למקפיא.
מצטרף להמלצה של Clockwork על המקפיא אבל עם דגש אחד חשוב.
קפא במקפיא, ללא ואקום, זה פתרון פחות טוב, הלחות באוויר שנמצאת בפנים קופאת ועל הפולים יתפתחו גבישי קרח ואז מקבלים "טעם של מקפיא".
אם אני קונה כמות (כמו קילו מקולונה), אני מחלק למנות של 250 גרם~, סוגר בשקית ואקום ומכניס להקפאה.
·
לא ממליץ על קנקן בריטה בתור פתרון לריכוך מים למכונת אספרסו, מנסיון וגם על בסיס מדידות.
באופן כללי על קליות בהירות וספציפית על קולונה, אין הרבה CO2 בהתחלה, זה שונה מקליות כהות.
לגבי הבורודני מקולונה, שהיה מדהים, היה טוב כבר מההתחלה.
לגבי איחסון הקפה, זאת סוגיה לא פשוטה ובתקופת הקורונה, מי שניסה להתארגן על סטוקים של קפה בטוח התעסק עם זה יותר.
מקרר מחזיק טוב לכמה ימים, שקיות של 250 גרם אצלי נגמרות תוך 2-3 ימים ובדרך כלל הטעמים נשמרים יחסית.
מעבר לכמה ימים, צריך כבר לעבור למקפיא.
מצטרף להמלצה של Clockwork על המקפיא אבל עם דגש אחד חשוב.
קפא במקפיא, ללא ואקום, זה פתרון פחות טוב, הלחות באוויר שנמצאת בפנים קופאת ועל הפולים יתפתחו גבישי קרח ואז מקבלים "טעם של מקפיא".
אם אני קונה כמות (כמו קילו מקולונה), אני מחלק למנות של 250 גרם~, סוגר בשקית ואקום ומכניס להקפאה.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
עומר אתה סופר טייסטר?
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@מורז
·
תרום את הפילטרים לחבר/קרוב משפחה ותחסוך לעצמך את האבנית במכונה.
האלטרנטיבה לבסטמקס היא הבריטה מסחרי: Purity Quell ST, עובד על אותו עיקרון של הבסטמקס ומציע יכולות כמעט זהות.
יש אפשרות של קנקן כמו ה PeakWater, לדעתי פתרון פחות פרקטי ופחות כלכלי, נחמד אולי בתור פתרון ביניים/קצר טווח ו/או למי שלא צורך הרבה מים.
יש שרשור טוב שמרכז את כל האפשרויות עם עלויות וכו:
ריכוך מים למכונה בחיבור ישיר
מצחיק, הייתי בטוח שאתה פתחת אותו כי זכרתי מורז, אבל זה Moraz באנגלית
·
תרום את הפילטרים לחבר/קרוב משפחה ותחסוך לעצמך את האבנית במכונה.
האלטרנטיבה לבסטמקס היא הבריטה מסחרי: Purity Quell ST, עובד על אותו עיקרון של הבסטמקס ומציע יכולות כמעט זהות.
יש אפשרות של קנקן כמו ה PeakWater, לדעתי פתרון פחות פרקטי ופחות כלכלי, נחמד אולי בתור פתרון ביניים/קצר טווח ו/או למי שלא צורך הרבה מים.
יש שרשור טוב שמרכז את כל האפשרויות עם עלויות וכו:
ריכוך מים למכונה בחיבור ישיר
מצחיק, הייתי בטוח שאתה פתחת אותו כי זכרתי מורז, אבל זה Moraz באנגלית