לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #196 

@BarDar
·קטן עליך אחרי ה-DE1...זה הרבה יותר זול :lol:
אני מעריך שהמחיר הנוכחי הוא מחיר השקה והמטחנה כנראה תעלה יותר בעתיד (בהנחה שתעמוד בהבטחות ובציפיות).
המחיר שציינת הוא לסכינים סטנדרטיות/מסורתיות כמו שניתן למצוא ברוב המטחנות היום.
מבחינת קליות בהירות השדרוג לסכיני SSP (עוד כ-100$) הוא יותר משמעותי ממהירות הסיבוב.
הגיאומטריה של הסכינים והאיכות של מכונות החריטה עושות לדעתי הבדל גדול יותר מהמהירות.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #197 

כמו שעדכנתי כאן בהודעות קודמות לאחרונה אני מתנסה יותר בקפה משובח מבתי קליה מובחרים בעולם.
רוצה לשתף אותכם בחוויה מצוינת עם קפה של Tim Wendelboe
הזמנתי שלוש סוגי קפה. אחד בקליה לאספרסו ושתיים לפילטר.
אני בדרך כלל יותר נהנה מקליה עבור פילטר כאספרסו.
שלושת התערובת מאוד קלעו לטעמי.
ההזמנה הגיע תוך 12 ימים שמבחינתי זה בסדר כי בכל מקרה בקליות בהירות ממתין בין שבועיים לשלוש שבועות לפני שמתחיל לשתות.
למרות שמדובר בקליה נורדית בהירה די מהר הצלחתי לבצע חליטה טובה.
הקפה לא זול אבל מאוד טעים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #198 

@dimka323
·
אתה יכול לשתף אותנו בפרופיל החליטה שאתה משתמש לאספרסו בקפה מסוג זה?

תודה

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #199 

@detailer
·
נתחיל מזה שהטכניקה מאוד תלויה בציוד שברשותך.
יותר מזה יש התאמות בין סוגי קפה שונים גם אם בקליה בהירה.
בגלל שמדובר בקליה מאוד בהירה והפולים יותר צפופים אני מבצע over dosing של 16 גרם בסלסלה של 15 גרם.
מתחיל עם זרימה מאוד נמוכה עד שמגיע ללחץ של 2 באר ועוצר את הזרימה לגמרי. לפעמים מבצע כמה פולסים אם אין טיפות אחרי כ 25 שניות.
מבצע pre infusion עד טיפות ראשונות. 25-30 שניות.
מגביר זרימה בצורה מהירה אבל לא זרימה מקסימלית.
מגיע לאזור 8 באר. OPV מכוון אצלי על 9.5 באר.
נשאר במצב זה 10-15 שניות ומתחיל להוריד זרימה עד שהלחץ יורד לאזור 4 באר.
עוצר את החליטה כאשר יש כ 26 גרם קפה.
יחס חליטה של בערך 1:1.6
לפעמים מושך לכיוון 1:1.8 תלוי בסוג קפה.

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 199
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #200 

dimka323 כתב:@detailer
·
נתחיל מזה שהטכניקה מאוד תלויה בציוד שברשותך.
יותר מזה יש התאמות בין סוגי קפה שונים גם אם בקליה בהירה.
בגלל שמדובר בקליה מאוד בהירה והפולים יותר צפופים אני מבצע over dosing של 16 גרם בסלסלה של 15 גרם.
מתחיל עם זרימה מאוד נמוכה עד שמגיע ללחץ של 2 באר ועוצר את הזרימה לגמרי. לפעמים מבצע כמה פולסים אם אין טיפות אחרי כ 25 שניות.
מבצע pre infusion עד טיפות ראשונות. 25-30 שניות.
מגביר זרימה בצורה מהירה אבל לא זרימה מקסימלית.
מגיע לאזור 8 באר. OPV מכוון אצלי על 9.5 באר.
נשאר במצב זה 10-15 שניות ומתחיל להוריד זרימה עד שהלחץ יורד לאזור 4 באר.
עוצר את החליטה כאשר יש כ 26 גרם קפה.
יחס חליטה של בערך 1:1.6
לפעמים מושך לכיוון 1:1.8 תלוי בסוג קפה.

...
אם איזה מכונה אתה משתמש? Lelit Bianca?

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #201 

@roip12
·
המכונה שלי היא Quick Mill Alexia Evo משודרגת עם ערכת שליטה על זרימה של lelit

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 199
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #202 

dimka323 כתב:@roip12
·
המכונה שלי היא Quick Mill Alexia Evo משודרגת עם ערכת שליטה על זרימה של lelit
...
מגניב..

ואיך אתה מסכם את זה? יצא לך להשוות למכונת מנוף או decent?
אני מתלבט לאן לגדול. ללונדוניום, לילט או decent.
כרכע הנטייה היא לdecent, אבל הביאנקה זולה יותר וכנראה גם אמינה יותר לאורך זמן...

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

Re: Tim Wendelboe

נושא שלא נקרא #203 

@roip12
·
לא יצא לי להשואת למכונות מנוף מסחריות כמו לונדיניום ולא decent.
שנהם מכונות מצוינות אם כי מאוד שונות.
לגבי לליט ביאנקה אני מאמין שמבחינת אספרסו אמורה להתנהג כמו המכונה שלי.
במשקאות קפה משולבות חלב יש לליט יתרון ברור כי בעלת שני דודים.
אני לא שותה משקאות עם חלב לכן אין לי צורך במכונה בעלת שני דודים.
יש הרבה מכונות טובות, מאוד חשוב להתאים מכונה לצרכים שלך.
חשוב עוד יותר שתהיה לך מטחנה טובה.
מטחנה משפיעה על התוצר הסופי יותר מהמכונה.
גם מים משחקים תפקיד מאוד משמעותי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #204 

@dimka323 - גם אני עם Alexia EVO. תוכל לשתף איפה קנית את הקיט של לליט, כמה עלה והאם השיפור משמעותי לדעתך?

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #205 

@boren
·
אני יודע שיש לך מכונה כמו שלי כי בדיוק לפני שנה אתה זה שהמלצת לי על המכונה הנ"ל.
אני במקור רציתי להזמין בזרה יוניקה ועקב מספר נקודות שהעלת החלטתי לקנות את אלקסה.
מרוצה מהקניה החל משדרוג עם ערכה של לליט.
כל הפרטים, עלויות והתרשמות שלי על ערכת בקרת זרימה נמצאים בשרשור הבא:
קישור

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #206 

לאחר בעיות משלוחים שבהן 3/4 הזמנות לא הגיעו אליי (לאורך תקופה של חודשיים), ביטלתי את המנוי ב Coffee Collective וחזרתי לקולונה.
אתמול הגיע המשלוח של נובמבר עם קפה מסדרת ה Foundation וה Discovery, שניהם אתיופים, אחד מייגרשף ועוד אחד מאזור פחות נפוץ: Limu.
התחלתי עם הייגרשף של Reko Onacho, עברו כשבועיים מתאריך הקליה.
כבר עם פתיחת השקית עלה ריח נהדר של קפה טרי ופירחוני, הוא קלוי מעט כהה יותר ממה שהתרגלתי עד עכשיו ביחס ל Coffee Collective אבל עדיין בתחום הבהיר והטוב.
כבר בחליטה שניה הקפה התגלה כנהדר: ריח הברגמוט המפורסם של הייגרשף, פירחוניות, חמיצות מעודנת, מתקתק, קרמה עם מרקם קרמי וגוף טוב.
קפה קל חליטה, לא דורש טחינה דקה במיוחד, לא צריך פרה אינפיוזן ארוך, טמפ' 94 מעלות.
מומלץ מאד, פשוט תענוג.
מאמין שעוד כשבוע אסיים אותו ואעבור לקפה השני, Ibrahim Hussein, ואז אדווח איך הוא.
אתמול כבר נשלח אליי הקפה של דצבר שמכיל זן חדש בסדרת ה foundation, קולומביה מאזור הוילה שאני באופן אישי אוהב מאד.

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2090
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: hipoo
מיקום: ניגריה
נתן תודות: 570 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

נושא שלא נקרא #207 

שאלת תם
מה זה "גל שלישי"?
תודה
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #208 

גל ראשון - קפה נמס
גל שני - קפה טורקי ופילטר
גל שלישי - קפה שמגיע מחווה בודדת, גודל בקפדנות על ידי נזירות טיבטיות בתולות ונקטף אחד אחד בפפות של משי, נקלה בקליה בהירה מאוד והוכן בטמפרטורה מדויקת.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #209 

@שמוליק_טל
·אבל כלכך כלכך טעים...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #210 

לאור המצב קולונה יצאו עם שקיות של 1 ק"ג במחיר מוזל (35 פאונד לקילו).
בנוסף יש משלוח מהיר עם DHL ב 10 פאונד, בסה"כ 190 ש"ח לקילו.
דיל לא רע ומאפשר להתארגן על סטוק של קפה איכותי במחיר טוב.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”