לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
WolfM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 469
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

הודעה שלא נקראה #226 

התייחסתי למטחנה לאו דווקא כי היא הנקודה החלשה אלא כי הייתה לי מטחנה עם סכינים שטוחות קטנות יותר ועדיין הצלחתי להוציא איתה שוטים טובים.
בקליות בהירות יש חשיבות רבה למטחנה.
עם אוסקר 2 לא עבדתי אבל טמפ יציבה בראש ושליטה עליה היא בעיה של כמעט כל מכונה (למעט אלו עם ראש טבול). גם בעלים של מכונות E61 מתקשים בזה ורק מד טמפ על הראש יראה כמה העניין משתנה אבל זה נושא לשרשור אחר.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

הודעה שלא נקראה #227 

למנויים של קולונה, נשלח במתנה הקפה במהדורה מוגבלת מתימן: AL-Lahaba Natural Nanolot
קיבלתי אתמול, אריזה צנועה של 60 גרם (בכל זאת קפה של $200 לקילו).
בהתחלה ראיתי שהוא קלוי לפילטר ולא ידעתי איך זה ילך באספרסו, אך להפתעתי כבר בשוט הראשון יצא מעולה.
זה קפה מורכב ביותר (אחד המורכבים ששתיתי), עדין, נקי עם ריח של ורדים ומלא טעמים: מנגו מיובש, אפרסק, קקאו והסיומת מתוקה.
אין מילים, פשוט קפה מדהים ברמה הכי גבוהה שקיים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 484
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

הודעה שלא נקראה #228 

וואו, נראה מעולה

dimka323
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

הודעה שלא נקראה #229 

@The-Fox
·
גם אני קיבלתי את הקפה הזה.
אכן קפה מצוין בין הטובים ששתיתי מקולונה אם לא הכי טוב.
הצלחתי לבצע חליטה יפה על הפעם הראשונה, כנראה קפה שיחסית נוח לחליטה.
לגבי הטעמים:
מצליח להרגיש ניחוח של משמש.
לא מזהה מנגו מיובש
לגבי ריח של ורדים לא יודע בכלל איך מזהים כזה :lol:
באיזה מים אתה משתמש?
לגבי קפה בקליה לפילטר, ההבדל יחסית לקליה עבור אספרסו זה קליה קצת יותר בהירה.
אני תמיד מזמין קפה בקליה לפילטר עבור אספרסו לא רק בקולונה.
לרוב הקפה בקליה לפילטר הוא בעל טעמים פירותיים יותר.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

הודעה שלא נקראה #230 

@dimka323
·

לגבי הקליה, זאת הייתה קליה יחסית "כהה" לפילטר ואכן די נוחה לחליטה.
לגבי הריח של הורדים, פשוט להריח וזה די בולט.

אני משתמש בבסטמקס פרימיום על דרגה 1.

מורז
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 113
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #231 

@The-Fox
·

ראיתי שמדברים הרבה על מים...אני אישית משתמש בבריטה,רציתי לשאול את המבינים האם זה נחשב טוב?או שיש פתרונות אחרים טובים יותר בטווח הזה?

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

הודעה שלא נקראה #232 

@מורז
·
באיזה בריטה מדובר ? קנקן או מסחרי (Purity Quell ST)?
הפילטרים המסחריים של בריטה אמורים להיות טובים מאד, בהנחה שמכוונים "נכון".

אני משתמש ב Bestmax Premium מעל שנה וחצי ומרוצה, בגדול הייתי אמור להחליף את הפילטר כבר אבל משכתי כי לא הרגשתי או מדדתי שינוי.
בכל מקרה הפעם החלטתי לבדוק את הבריטה מבחינת יכולת סינון וטעם והזמנתי בריטה C150, אמור להגיע אליי בעוד כשבוע-שבועיים.
אם יהיה לי זמן, אנסה לבצע השוואה מבחינת הבדלים בטעם.

מורז
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 113
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #233 

@The-Fox
·
קנקנן בריטה רגיל אני ממלא ממנו גם למכונה וגם מכין ממנו פילטר...
ראיתי שגיימס הופמן(בטח מכירים אותו מהיו טיוב עושה על מני ניסויים בתחום הקפה) עשה השוואה בין הבריטה לבסטמקס ולעוד שני מטהרי מים

מורז
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 113
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #234 

ועוד משהו אגב שאולי יותר קשור לנושא...בעקבות ההמלצות הזמנתי גם אני מקולונה קפה ,קפה מבורנדי הזמנתי קילו לאספרסו וקילו לפילטר
את הקילו לאספרסו שמרתי במקפיא וקילו של הפילטר השארתי במקרר (המשלוח הגיע תוך יומיים דרך dhl)האמת שלא הרגיש קפה שעכשיו עכשיו נקלה...כלומר לא היה בו הרבה גז..בכל מקרה מה שרציתי להגיד/להתייעץ לגבי הקפה לפילטר מהרגע הראשון שקיבלתי אותו כבר התחלתי להכין ממנו פילטר והיה מדהיםםם ומשום מה אחרי כשבועיים כבר לא מצליח לשחזר את התוצאות שהיו לי איתו בהתחלה ואפילו טעמים לא כל כך נעימים לכן חשבתי אולי הסיבה שהוא התיישן (מה שקצת מוזר לי שקפה מתיישן לא מאבד טעמים כל כך מהר אם בכלל כל עוד זה חליטה לפילטר)אז התחלתי גם אותו לאחסן במקפיא אבל מאז כבר לא מגיע לקפה פילטר טעים אפילו לא קרוב למה שהיה בהתחלה...יש לעוד מישהו נסיון כזה או רעיון אולי זאת סיבה אחרת?

Clockwork_Orange
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 233
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

הודעה שלא נקראה #235 

נראה לי שמקרר זה לא המקום הכי טוב לאחסן בו קפה, הקפה סופג שם לחות.
הכי טוב לדעתי זה לשמור במקפיא, ולטחון ישר כשמוציאים.

בנוסף, ממליץ לאחסן את הקפה בכלי ואקום, משהו בסגנון הזה.

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2977
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 311 פעמים

הודעה שלא נקראה #236 

@Clockwork_Orange - אין בעיה של לחות אם מאחסנים את הפולים במקרר או במקפיא, כל זמן שנותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר לפני שפותחים את המיכל.

אם פותחים את המיכל מיד בעיית הלחות יותר משמעותית ככל שהפולים קרים יותר.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

הודעה שלא נקראה #237 

@מורז
·
לא ממליץ על קנקן בריטה בתור פתרון לריכוך מים למכונת אספרסו, מנסיון וגם על בסיס מדידות.

באופן כללי על קליות בהירות וספציפית על קולונה, אין הרבה CO2 בהתחלה, זה שונה מקליות כהות.
לגבי הבורודני מקולונה, שהיה מדהים, היה טוב כבר מההתחלה.

לגבי איחסון הקפה, זאת סוגיה לא פשוטה ובתקופת הקורונה, מי שניסה להתארגן על סטוקים של קפה בטוח התעסק עם זה יותר.
מקרר מחזיק טוב לכמה ימים, שקיות של 250 גרם אצלי נגמרות תוך 2-3 ימים ובדרך כלל הטעמים נשמרים יחסית.
מעבר לכמה ימים, צריך כבר לעבור למקפיא.

מצטרף להמלצה של Clockwork על המקפיא אבל עם דגש אחד חשוב.
קפא במקפיא, ללא ואקום, זה פתרון פחות טוב, הלחות באוויר שנמצאת בפנים קופאת ועל הפולים יתפתחו גבישי קרח ואז מקבלים "טעם של מקפיא".
אם אני קונה כמות (כמו קילו מקולונה), אני מחלק למנות של 250 גרם~, סוגר בשקית ואקום ומכניס להקפאה.

itamars2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2481
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

הודעה שלא נקראה #238 

עומר אתה סופר טייסטר?

מורז
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 113
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #239 

@The-Fox
·

חבל חחח עכשיו קניתי בריטה חדשה עם 13 פילטרים
מה ממליץ במקום בסטמקס?
לגבי שמירת קפה במקרר מחזיק לי קפה לפעמים גם יותר מחודש לאספרסו...ובמקפיא לא זיהיתי זימני לחות או קרח וגם לא טעם של מקפיא...אבל שיות וואקום נשמע פתרון טוב

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

הודעה שלא נקראה #240 

@מורז
·
תרום את הפילטרים לחבר/קרוב משפחה ותחסוך לעצמך את האבנית במכונה.

האלטרנטיבה לבסטמקס היא הבריטה מסחרי: Purity Quell ST, עובד על אותו עיקרון של הבסטמקס ומציע יכולות כמעט זהות.
יש אפשרות של קנקן כמו ה PeakWater, לדעתי פתרון פחות פרקטי ופחות כלכלי, נחמד אולי בתור פתרון ביניים/קצר טווח ו/או למי שלא צורך הרבה מים.

יש שרשור טוב שמרכז את כל האפשרויות עם עלויות וכו:
ריכוך מים למכונה בחיבור ישיר
מצחיק, הייתי בטוח שאתה פתחת אותו כי זכרתי מורז, אבל זה Moraz באנגלית :lol:

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”