קולה ידני nuvo-המלצה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

קולה ידני nuvo-המלצה

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
רוצה להמליץ על קולה קפה ידני של חברת nuvo. לא ארחיב רק אומר שלחברה יש שני סוגי קולים: האחד כולו מקרמיקה(כבד ושביר) והשני מאלומיניום-זה המכשיר שעליו ההמלצה(לינק ממי שאני קניתי באיביי מצורף בסוף ההמלצה)

מחירו סביב ה220 שח באמזון או איביי והוא נכנס במשבצת שבין קלייה במחבת,תנור או מכונת פופקורן לבין הקולים היקרים יותר כדוגמת ג'ין או בהמור. מישהו כתב על הקולה הזה באמזון שהוא נותן לו אותם תוצאות כמו הבהמור רק בכמויות קטנות יותר-לא אתחייב על כך כיוון שהניסיון היחידי שלי הוא מכונת פופקורן אבל אני יכול לומר כך- הקולה הזה בשימוש עם מד טמפרטורה מסוגל להביא לתוצאות די מדהימות- אני ממש מרגיש טעמים וניואנסים בקפה שלא הרגשתי עם מכונת הפופקורן. אומר כך- מי שמחפש לעלות ברמת הקלייה ממכונת פופקורן,מחבת או תנור ולא מעוניין להשקיע את הכסף של הקולים היקרים יותר, ששותה כמויות קטנות של קפה ושלא נרתע ממעט עבודה יכול למצוא בקולה הזה ערך רב.

מס' הערות
*באיביי זול יותר מכיוון שהמשלוח חינם.

* ניתן לקלות עד 70 גרם ולמעשה זו הכמות האופטימלית בקולה הזה מניסיוני.

*ממה שהבנתי הוא מתאים רק לכיריים גז ולא לאינדוקציה

*חובה להשתמש במד טמפרטורה אחרת באמת הסיכוי לקלות איתו היטב די אפסי

*אני טוחן עם מכונה ידנית פשוטה וחולט במקינטה בריקה

* היה לי קולה ידני מקרמיקה לפניו שמחירו סביב ה30 דולר אך הוא כבד יותר, מסורבל ושביר מאוד ואכן הוא נשבר לי ועליו אני לא ממליץ אלא רק על הקולה מהאלומיניום.

https://www.ebay.com/itm/NUVO-Handy-Roa ... 2749.l2649
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לא הבנתי איך אתה מודד את הטמפרטורה

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@itamars2
·
אני מכניס דרך החור במכסה מד טמפרטורה לאורך כל הקליה

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יש תמונה של הקפה הקלוי? מעניין :-)
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

סרט על גרסת הקרמיקה פיצוץ ראשון דקה 8 לערך
https://m.

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@NEGRO
·
היי גלעד בקליה הבאה אצלם ואפרסם פה(Y) ועוד מילה על למה הקולה שבסרטון פחות טוב בעיני- קשה יותר לתפעל מד טפרטורה שיהיה מונח לאורך כל הקליה. הבחור בסרטון מודד רק בנקודות זמן מסויימות-מה קורה בין נקודות המדידה שלו, רק אלהים יודע. בנוסף למרות שקרמיקה אוגרת את החום טוב יותר מהאלומיניום, החור הגדול בגב הקולה, בכמות קטנה כזו של קפה גורם לבריחת חום מטורפת ואין ממש סיכוי לייצר קליה יציבה

aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 146
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

מעניין!!

תוכל לשלוח לינק גם למד הטמפ' או צילום לפחות של המד בו אתה משתמש?

תודה

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@aviadrub
·
https://www.aliexpress.com/item/ThermoP ... st=ae803_4

מאמין שאפשר למצוא מד יותר איכותי אבל זה עושה אחלה עבודה אצלי
עריכה: עכשיו שאני חושב על זה היה עדיף לקנות סנסור שאפשר לקבל את הפלט למחשב וככה ממש לנתח את פרופיל הקליה

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

הנה תמונה מהקלייה האחרונה. האמת שיש חיסרון לקולה הזה בכך שבמזג אוויר קר יותר קשה לייצר מספיק חום בפנים. בקלייה הזאת מהיום לדוגמא הקצב כנראה היה נמוך מידי מה שיצר fc חלש למדי. למרות זאת הפולים נראים קלויים די אחיד. בקיצור אני עוד צריך ללמוד את השיטה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kasm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

לי יש את הקולה השני, מהקרמיקה. ובאמת התוצאות שלו די מפתיעות. שתיתי ממנו קפה מאד מוצלח.
הבעייה זה המשקל כי צריך לערבל כל הזמן..
בהחלט שידרוג מקולה אוויר חם.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

המלצה אישית, תשתמש בקולה עם כמות פולים גדולה יותר. 70 גרם, נשאר לך נטו כ-60 גרם, שזה בקושי 6 כוסות בודדות.

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

נכון יוסי, לאחר הקלייה אני נשאר עם קפה במשקל של בין 58-62 גרם אבל מה לעשות אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זה בהחלט חיסרון של הקולה הזה

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

מאז שפירסמתי את ההמלצה הנ"ל קניתי את הג'ין ואין ספק שהג'ין כיף, קל ונח אבל אני רוצה לתקן-הקולה הנ"ל הפשוט כל כך מייצר קליה ברמה גבוהה יותר מהג'ין-זו מעיין קליית תוף ולא קולה אוויר אבל כשעובדים עם המד טמפרטורה מגיעים לרמה טובה מאוד מכיוון שהשליטה טובה יותר מהגין וככל הנראה גם מהבהמור. שב וממליץ למי שחשקה נפשו לקלות קפה בכלום כסף

rico2108 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

ולמי שירצה לרכוש אנא בדקו בעצמכם איזה מוכר מציע מחיר טוב יותר. הלינק למוכר שפרסמתי בזמנו כבר לא הזול ביותר

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”