שרשור תגובות: קלייה ביתית עם Quest M3s

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
89peleg (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 12
הצטרף: פברואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור תגובות: קלייה ביתית עם Quest M3s

הודעה שלא נקראה #1 


boren
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2995
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 222 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

תודה על הביקורת. אולי כדאי גם להוסיף קישור לביקורת קודמת באתר שהשוותה בין הקווסט לג'ין:

https://www.htcafe.co.il/p-1.article02479.html


אגב, תוכל לשתף מה הסיבה שבחרת לקנות הקווסט? ההבדל במחיר מאוד משמעותי.

89peleg (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 12
הצטרף: פברואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

@boren
·
הסיבה המרכזית שבחרתי בקווסט לעומת הג'ין היא היותו קולה תוף. זה נותן לך יותר אפשרויות להשוות עם אנשים אחרים ובתי קלייה בנוסף לשליטה רבה יותר על החום וזרימת האוויר.
ההבדל הוא אמנם פי 2 אבל ביקורות באינטרנט מראות שהקווסט עוד עובד בצורה טובה כבר יותר מ10 שנים ללא תקלות לעומת הג'ין שאנשים מדווחים על תקלות ועל צורך בקניית חדש תוך 2-3 שנים.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4174
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

האמת שהביקורות שקראתי על הגיני גרמו לי להתרחק מתחום זה שנים רבות
לפני כחצי שנה רכשתי גיני ומאז אין מאושר ממני
1. עלות הקפה 30 שח לקילו.
2. התהליך כל כך פשוט והתרשמותי שאין שום צורך להתעסק עם פרופילים וחימומים ומט שונות לא משנה מה אני עושה יוצא מעולה גם אם שונה אולי במקצת מהקליה הקודמת, הכל יותר טוב מכל קפה קנוי שקניתי.
3. לא מתעסק עם שילובים, אוהב קולומביה מריר וחזק.
4. קולה בחוץ בלי האוסף מוץ, עושה שני בצים של 250 גרם לשבועיים שלושה הקרובים, מתחיל להשתמש אחרי ארבע ימים.
השדרוג הכי פושט והכי משתלם שעשיתי בתחום הקפה
5. בץ שני לוקח קצת יותר מהר מהראשון, בקיץ לוקח יותר מהר מהחורף אבל בסוף התהליך מסתיים סביב ה 16 דקות עמוק בתוך הפיצוץ השני. קל ופשוט לשמוע ללא האוסף מוץ.
לטובת הקרור רכשתי מסננת קוסקוס אותה אני מניח על מאוורר תעשייתי ותוך דקה הפולים קרים
6. הכל ממתין בקופסה מוציאת אוויר בחוץ ליום יומיים והופ למקפיא

boren
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2995
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 222 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

kobbi כתב: 4. קולה בחוץ בלי האוסף מוץ
...
אתה נותן למוץ להתפזר לכל עבר? לשכנים אין בעיה עם זה?
5. בץ שני לוקח קצת יותר מהר מהראשון, בקיץ לוקח יותר מהר מהחורף אבל בסוף התהליך מסתיים סביב ה 16 דקות עמוק בתוך הפיצוץ השני. קל ופשוט לשמוע ללא האוסף מוץ.
...
עמוק לתוך פיצוץ שני אומר שאתה מאבד את רוב הטעמים הייחודים של הפולים. אם אתה מנסה פולים אחרים כדאי שתתן להם צ'אנס עם קליות יותר בהירות, כי בקלייה כל כך כהה התוצאה שתקבל תהיה די דומה לזו שאתה מקבל עם הפולים שאתה קולה היום.

אני במשך שנים קליתי לתחילת פיצוץ שני ומאז משתמש בזה רק כדי לקבל נקודת ייחוס. את הקליות הבאות של אותם פולים אני מקצר בד"כ בחצי דקה עד דקה, והתוצאות בפירוש יותר טובות.
לטובת הקרור רכשתי מסננת קוסקוס אותה אני מניח על מאוורר תעשייתי ותוך דקה הפולים קרים
...
תוכל לשתף תמונה של הסטאפ הזה?

תודה!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4174
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

הודעה שלא נקראה #6 

@boren
·
אהלן
מוץ שולי, אין בעיה עם זה באמת.
קליה בהירה יותר בהחלט אנסה , אין לי שום הבעיה שכן אני מזהה היטב את. כל השלבים ואין לי בעיה לעצור אחרי הפופקורן
קרור בבקשה :
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”