התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
@89peleg
·
נענה גם בסעיפים למרות שזה מתחיל להסתעף
1.בדקתי כבר בלי, אחרת לא הייתי פה מחפש תשובות כיצד לשפר את העקומה, את השיטה הזאת מצאתי ב HOME BRISTA אחרי שכבר שמתי את הפוסט פה, מאז שניסיתי את העניין אז כתבתי שיצאו לי קליות עם ROR יותר מתון ממה שסימנתי
2. נכון כמובן גם בגודל התוף, אבל גם בחוזק המבערים
3. 300 גרם זה רוב הבאצים שעשיתי בהתחלה ורק עברתי לאחרונה ל 600, מבזבז קפה על ניסיונות אבל הרבה קל יותר לשלוט על הקולה הזה ב 600 גרם.
לגבי התמונת מסך, אני יוצא שהקפיצה הזאת לא רצוייה, יתכן שזה היה כתוצר של הפיצוץ הראשון אני כבר לא זוכר
אם יש לך עצות מה לעשות בפיצוץ הראשון אשמח לשמוע
·
נענה גם בסעיפים למרות שזה מתחיל להסתעף
1.בדקתי כבר בלי, אחרת לא הייתי פה מחפש תשובות כיצד לשפר את העקומה, את השיטה הזאת מצאתי ב HOME BRISTA אחרי שכבר שמתי את הפוסט פה, מאז שניסיתי את העניין אז כתבתי שיצאו לי קליות עם ROR יותר מתון ממה שסימנתי
2. נכון כמובן גם בגודל התוף, אבל גם בחוזק המבערים
3. 300 גרם זה רוב הבאצים שעשיתי בהתחלה ורק עברתי לאחרונה ל 600, מבזבז קפה על ניסיונות אבל הרבה קל יותר לשלוט על הקולה הזה ב 600 גרם.
לגבי התמונת מסך, אני יוצא שהקפיצה הזאת לא רצוייה, יתכן שזה היה כתוצר של הפיצוץ הראשון אני כבר לא זוכר
אם יש לך עצות מה לעשות בפיצוץ הראשון אשמח לשמוע
הורדת מקור החום בערך 30 שניות לפני פיצוץ ראשון ל0-40% מהמקס'. הקפיצה הזאת בROR היא עקב שינוי שהפולים עוברים בפיצוץ הראשון. כדי לאזן את הפיצוץ הראשון, צריך להוריד את מקור החום בהתאם.
בנוגע ל3. דווקא כאן מגיע הלימוד האמיתי. תפעול קולה ב10%-20% מהקיבולת המוצהרת שלו באמת תעזור לך ללמוד איך הוא מתנהג ואיך צריך לשלוט במקור החום, סיבוב התוף וזרימת האוויר. מבטיח לך שביום שתלמד לעשות קלייה איכותית ב10% מהקיבולת, כל כמות אח"כ תהיה סופר קלה לתפעול.
בנוגע ל3. דווקא כאן מגיע הלימוד האמיתי. תפעול קולה ב10%-20% מהקיבולת המוצהרת שלו באמת תעזור לך ללמוד איך הוא מתנהג ואיך צריך לשלוט במקור החום, סיבוב התוף וזרימת האוויר. מבטיח לך שביום שתלמד לעשות קלייה איכותית ב10% מהקיבולת, כל כמות אח"כ תהיה סופר קלה לתפעול.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
אני קולה בפופוקורן וגם אני שמתי לב שבבאטשים יותר גדולים היציבות יותר טובה משמעותית.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
נראה לי מאוד קשה עד בלתי אפשרי ללמוד לשלוט בקולה תוף בקליה ביתית. צריך הרבה מאוד קליות, אחת אחרי השניה כדי ללמוד לשלוט בכל פרמטר, עם הרבה ניסוי וטעיה.
כשאתה קולה פעם בשבוע, זה ממש בלתי אפשרי, אלה אם כן אתה מוכן לזרוק כמויות גדולות של קפה לפח.
גם עד שלמדת איך סוג קפה אחד מתנהג, זה לא עובד זהה בקפה אחר.
הייתי מתחיל מלנסות למצוא פרופיל קליה מוצלח של מישהוא עם קולה זהה, על סוג קפה מסויים ומתחיל נסיונות מהבסיס הזה.
כשאתה קולה פעם בשבוע, זה ממש בלתי אפשרי, אלה אם כן אתה מוכן לזרוק כמויות גדולות של קפה לפח.
גם עד שלמדת איך סוג קפה אחד מתנהג, זה לא עובד זהה בקפה אחר.
הייתי מתחיל מלנסות למצוא פרופיל קליה מוצלח של מישהוא עם קולה זהה, על סוג קפה מסויים ומתחיל נסיונות מהבסיס הזה.
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
האבולוציה ממשיכה, משתף פרופיל , כמובן שערכי הגז דמפר AIR FLOW וכו יתאימו ספיציפית לקולה הזה עם סנטה דה מינגו וקובה.
הברזיל התנהג שונה בפרופיל הזה אבל עדיין היה טוב, אך צריך לעשות לו FINE TUNNING וכו, ככה שמן הסתם צריך לעשות התאמות פה ושם.
היה לי סשיין לימודי עם סקוט ראו..יש לו שירותי יעוץ לקולים.
יכול להגיד במילה אחת, הבן אדם איכזב אותי קשות ועוד ראיתי בו סוג של אליל.., אבל זה כבר סיפור אחר
הברזיל התנהג שונה בפרופיל הזה אבל עדיין היה טוב, אך צריך לעשות לו FINE TUNNING וכו, ככה שמן הסתם צריך לעשות התאמות פה ושם.
היה לי סשיין לימודי עם סקוט ראו..יש לו שירותי יעוץ לקולים.
יכול להגיד במילה אחת, הבן אדם איכזב אותי קשות ועוד ראיתי בו סוג של אליל.., אבל זה כבר סיפור אחר
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...
וואוו. אם אתה כותב ברצינות, זו חתיכת התפכחות.
האמת שגם אני לאחרונה התחבטתי ברעיון של לשדרג את הקולה שלי (ג'ין קפה שעובד אצלי ללא תקלות כבר 13 שנה) למשהו יותר מתקדם, שמתממשק לתוכנת ארטיזן ומאפשר לנטר ולשלוט על הפרמטרים האלה. מה שדי גרם לי לרדת מזה הוא ניסוי קטן שעשיתי לאחרונה. פרטים כאן:
viewtopic.php?f=52&t=380329
האמת שגם אני לאחרונה התחבטתי ברעיון של לשדרג את הקולה שלי (ג'ין קפה שעובד אצלי ללא תקלות כבר 13 שנה) למשהו יותר מתקדם, שמתממשק לתוכנת ארטיזן ומאפשר לנטר ולשלוט על הפרמטרים האלה. מה שדי גרם לי לרדת מזה הוא ניסוי קטן שעשיתי לאחרונה. פרטים כאן:
viewtopic.php?f=52&t=380329
Re: התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...
וואלה לי הפוסט גרם להתאהב בשנית בקולה גיני שלי06/02/2023 0:57boren כתב: ↑ וואוו. אם אתה כותב ברצינות, זו חתיכת התפכחות.
האמת שגם אני לאחרונה התחבטתי ברעיון של לשדרג את הקולה שלי (ג'ין קפה שעובד אצלי ללא תקלות כבר 13 שנה) למשהו יותר מתקדם, שמתממשק לתוכנת ארטיזן ומאפשר לנטר ולשלוט על הפרמטרים האלה. מה שדי גרם לי לרדת מזה הוא ניסוי קטן שעשיתי לאחרונה. פרטים כאן:
viewtopic.php?f=52&t=380329...
אומנם הקפה טוב לתקופה קצרה יחסית אבל קליה כהה תמיד מצליחה ופשוטה לביצוע
אין לי כח למעבדות....
- ymg (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 820
- הצטרף: אוקטובר 2006
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
Re: התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...
זהו אז כל אחד ומה שמתאים לו
לדעתי הגי'ן צעצוע , הקפה יוצא כל הזמן אותו טעם ללא מורכבות וללא מאייפני הזן.
אין שום דבר שמעניין בתהליך הקלייה , אני אישית מעניין אותי כל ה ET BT הזה אז כל אחד ומה שהוא אוהב
אבל בכל מה שקשור לשליטה לשחק עם פרמטרים ותוצאה בכוס וחויית הקלייה צריך קולע רציני, דעתי שכל ה גו'ן בהמהור האלו , בתור אחד שהיו לו את שניהם פעמיים, הם פתרון טוב רק שלא מסוגל לעשות פתרון אמיתי (ראה למטה)
אני כרגע ממליץ בחום על הBULLET ROASTER R1 V2 , למי שיש מקום לקלייה...
גם BK ודומדיו מהחוייה שלי מביאה אחלה תוצאה בכוס ויש שליטה בדברים החשובים כמו ב R1 .
לדעתי הגי'ן צעצוע , הקפה יוצא כל הזמן אותו טעם ללא מורכבות וללא מאייפני הזן.
אין שום דבר שמעניין בתהליך הקלייה , אני אישית מעניין אותי כל ה ET BT הזה אז כל אחד ומה שהוא אוהב
אבל בכל מה שקשור לשליטה לשחק עם פרמטרים ותוצאה בכוס וחויית הקלייה צריך קולע רציני, דעתי שכל ה גו'ן בהמהור האלו , בתור אחד שהיו לו את שניהם פעמיים, הם פתרון טוב רק שלא מסוגל לעשות פתרון אמיתי (ראה למטה)
אני כרגע ממליץ בחום על הBULLET ROASTER R1 V2 , למי שיש מקום לקלייה...
גם BK ודומדיו מהחוייה שלי מביאה אחלה תוצאה בכוס ויש שליטה בדברים החשובים כמו ב R1 .
Re: התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...
העניין הזה מזכיר לי את ימי ה E61 החלפתי מלא מכונות קפה לאורך החיים רובן ראש E61. כל הזמן היתי עוסק בהאם יש צאנלינג וכמה זמן חליטה יצא הפעם ואיך יהיה הקפה. במקום פשוט לעשות כוס קפה.09/04/2023 13:33ymg כתב: ↑ זהו אז כל אחד ומה שמתאים לו
לדעתי הגי'ן צעצוע , הקפה יוצא כל הזמן אותו טעם ללא מורכבות וללא מאייפני הזן.
אין שום דבר שמעניין בתהליך הקלייה , אני אישית מעניין אותי כל ה ET BT הזה אז כל אחד ומה שהוא אוהב
אבל בכל מה שקשור לשליטה לשחק עם פרמטרים ותוצאה בכוס וחויית הקלייה צריך קולע רציני, דעתי שכל ה גו'ן בהמהור האלו , בתור אחד שהיו לו את שניהם פעמיים, הם פתרון טוב רק שלא מסוגל לעשות פתרון אמיתי (ראה למטה)
אני כרגע ממליץ בחום על הBULLET ROASTER R1 V2 , למי שיש מקום לקלייה...
גם BK ודומדיו מהחוייה שלי מביאה אחלה תוצאה בכוס ויש שליטה בדברים החשובים כמו ב R1 ....
המעבר למרזוקו GS3 פשוט גמר ביום אחד את כל העיסוק סביב הכנת כוס קפה.
לא הזזתי את שיני המטחנה פעם אחת בשנתיים הללו.
לא זרקתי כוס קפה אחת לכיור.
לא משנה אם החליטה לקחה 25 שניות או 35 שניות הקפה היה טעים
לא שקלתי פעם אחת מאז שכיילתי את הטיימר של המטחנה.
ככה זה גם עם הקולה של גיני. מחמם מכניס פולים יש לי פרופיל שאני חוזר עליו שרובו עניין של הסתכלות הקשבה זמנים וטמ.
הקפה טוב אחרי כ 4 ימים מהקליה ולמשך כ 10 עד 15 ימים. בזמן הזה עושה שני בצים נוספים מתוזמנים להמתנה של 4 ימים.
אבל מעריץ אותך על היכולת להתעסק בגראפים בכדי להגיע לשלמות באמת
כנראה שאם מחיר הקולה היה 5 היתי קונה אבל הקפיצה יקרה מידי לטעמי.