עזרה לטירון בקליית קפה שחור בימי הקורונה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
elcapone (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 4
הצטרף: אפריל 2020
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

עזרה לטירון בקליית קפה שחור בימי הקורונה

נושא שלא נקרא #1 

היי לכולם
ימי הקורונה העניקו לי הזדמנות לנסות ולרכוש תחביב חדש, כזה שאתם כבר שוחים בו עמוק, אני רוצה ללמוד להכין קפה, לרכוש פולים ירוקים, לקלות אותם (כנראה לשרוף אותם בפעמים הראשונות) לטחון אותם ולייצר לעצמי את הקפה השחור בסגנון ערבי קלאסי שאני נוהג לשתות לפחות 3-4 פעמים ביום.

קראתי המון, הבנתי כמה דברים (או לפחות אני חושב שהבנתי את זה נדע בהמשך) הבנתי את הכלים הדרושים, הבנתי שאחרי הקלייה צריך לתת לפולים יומיים לנוח אבל בכל זאת עוד כמה שאלות שחסרות לי כדי להכין קפה שחור טוב... אשמח אם תוכלו לענות לי.

1. איזה זן של פולי ערביקה הייתם ממליצים לקפה שחור חזק בסגנון ערבי.
2. איזה דרגת קלייה מומלץ לקלות בכדי להשיג קפה שחור.
3. איזה דרגת טחינה צריך?

תודה מראש

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

[size= 12px]1.לדעתי ברזיל או אתיופיה.[/size]
[size= 12px][/size]
[size= 12px]2.הקליה המסורתית היא מאוד כהה[/size]
[size= 12px] אני דווקא ממליץ לאותה דרגה כמו אספרסו[/size]
[size= 12px] כדי לשמר את טעמי הזנים השונים-תתנסה ותראה מה אתה אוהב.[/size]
[size= 12px][/size]
[size= 12px]3.הכי דקה שניתן.

[/size]

elcapone (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 4
הצטרף: אפריל 2020
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

תודה

Coffee_fanatic
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: אפריל 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #4 

@itamars2
·

Coffee_fanatic
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: אפריל 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: עזרה לטירון בקליית קפה שחור בימי הקורונה

נושא שלא נקרא #5 

@elcapone
·
עדיף קליה בהירה מכמה סיבות
1. מאוד קל להגיע לחליטת יותר בקפה שחור מה שאומר המון מרירות, וכמה שקפה קלוי יותר ככה ככה המרירות עולה אפילו יותר אז השילוב בין השתיים יוצר מרירות יתר של מכבידה על הפה(אפשר להגיע לאיזון עם קליה קהה אבל צריך לשנות את הטכניקה)
2. כטוחנים כלכך דק הלהבים של המטחמה מגיעים לטמפרטורה מאוד גבוהה ומוציאים מהקפה אפילו יותר מרירות אז עדיף להתחיל עם קליה בהירה
3. במקור קפה טורקי היה נעשה עם פולים באיכות נמוכה ולכל היו מנסים להגיע למרירות גבוהה בשביל לטשטש את הטעם של הקפה הנחות (זה גם הסיבה שהיו מוסיפים כל כך הרבה סוכר)
אז בגדול עדיף להשתמש בקליה יחסית בהירה ולהשתמש במתכון שיתאים לעומק הקלייה (להתאים טמפרטורה מקסימלית, כמות הבחישות וכו.
בנוסף נהוג להשתמש בקפה ברזילאי עם חמיצות עדינה וטעמי קפה נטרלים

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”