קליית קפה בטוסטר אובן עם סל מסתובב.

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Natan777 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

קליית קפה בטוסטר אובן עם סל מסתובב.

הודעה שלא נקראה #1 

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי להתנסות בקלייה .
רכשתי טוסטר אובן עם סל מסתובב של גולדליין ב300 שח. מחיר מצחיק.
הוספתי 3 כנפיים בתוך התוף לערבוב טוב יותר של הקפה.
ניתן לקלות בו עד 200 גרם .
אם ביצוע מספר שינויים ניתן להגיע גם ליותר.
כרגע אני עם קולומביאני, חימום מקדים כ10 דקות טמפרטורה 220 , מכניס תוף עם הפולים, פיצוץ 1 באזור ה 14 דקות פיצוץ שני באזור ה 18 דקות . מוציא בתחילת פיצוץ שני.
יש קצת אשן לכן קולה מחוץ לדירה.
מאוד נחמד למי שמחפש להתנסות בלי הוצאות גדולות.

yaki56
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הודעה שלא נקראה #2 

גם אני משתמש בכזה טוסטר אבל הכנסתי כמה שינויים החלפתי מנוע, הוספתי גוף חימום, והחלפתי טרמוסטט יותר מדוייק .הכול עבד מצויין

Natan777 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

איזה זנים יצא לך לקלות ? ובאיזה פרופיל? משקל, טמםטורה , זמן, פיצוצים, איורור....
אני גם הזמנתי מנוע חדש ובקר טמפרטורה. כרגע המברגה מסובבת את התוף במהירות כ 15 סלד, גוף חימום לא ראיתי צורך לוהסיף פשוט ביטלתי את המגביל של הטמפרטורה.

yaki56
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הודעה שלא נקראה #4 

קליתי המון זנים יוצא אחיד מאוד זמן קליה כ15 דקות הרכבתי מנוע 28w 50 rpm עם גופי החימום לקח המון זמן אז הוספתי גוף חימום זכוכית

smario
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 25
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

תוכלו לפרט בבקשה קצת יותר בנוגע לשינויים ותוספות,
מה נרכש?
איפה נרכש?
זה מאוד יעזור לי ולאחרים

Natan777 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

הודעה שלא נקראה #6 

טוסטר אובן עם סל בריאות


https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858116

מוסיף 3 כנפיים מפח או זווית לעירבוב טוב של פולים ניתן לקלות כ 150- 200 גרם .
בגלל שאני רוצה כמות גדולה יותר.... 400 גרם .
פירקתי את המנוע הקיים שמסתובב כ 3 סיבובים לדקה, זה מהירות איטית .
חיברתי מברגה במקום המנוע וכוונתי אותה למהירות 15 סל"ד

בנוסף היה חסר לי טמפרטורה לכן ביטלתי את המגבלה ( על אחריותך בלבד, זה שינוי במכשיר לכן אין ביטוח ואחריות )
אין צורך להוסיף עוד גופי חימום.

כרגע מודד חום עם אקדח חום שזה לא מדוייק .
הזמנתי מסין בקר טמפרטורה לצורך מדידה תצוגה ושליטה , כאשר יגיע אבדוק את דיוקו בצורה גסה , מכניס לקומקום בזמן רתיחת מים ומודד טמפרטורה , צריך להיות כ 100 מעלות. אם יש סטייה , ניתן לכוון את הבקר.
הזמנתי גם מנוע מהיר יותר במקום הקיים.
יש לציין שיש קצת עשן
עובד עם כפפות.
ברמת העיקרון אני מנסה להיתקרב בפרמטרים לפרופיל קליה של קולה תוף.
לאחר הקלייה נותן לקפה כ7 ימים לנוח, ניתן לצרוך תוך חודש.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3220923005

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3413482647

מחמם את התנור כ 10 דקות לטמפרטורה 230 , מכניס תוף עם פולי קפה. משתדל לסיים את הקליה עד זמן של 20 דקות,
מוציא את הקפה בתחילת פיצוץ שני , שופך למגש לצורך קירור , מדליק מאורר לקירור מהיר . ( שוב את כל זה אפשר לעשות ללא שום שינוי בכמיות 150-200 גרם.)
מקסימום אפשר לעשות מספר קליות .......

בכל אופן, ממליץ לעשות קליות של 100 גרם בווריאציות שונות, וכשתגיע לפרופיל קלייה מוצלח וטעים לך , אז תתחיל להגדיל את הכמות.

בנוסף ראיתי שמוכרים תוף כזה באיביי באזור ה 50 שח , מנוע ניתן גם לקנות הנפרד באזור ה 50 שח באיביי .
אז אם יש תנור /טוסטר אובן ישן בבית, אז ניתן להרכיב בהם את זה עם קצת שינויים .

מנועים רגילים ללא גיר מסתובבים מהר והפולים נדבקים לדפנות התוף ולא מתערבבים, לכן בחרתי מנוע שמסתובב במהירות 15rpm סיבובים לדקה, אפשר גם יותר מהיר 30 או 60 , לא ראיתי שיש צורך.

את פולי קפה ירוק ראיתי שמוכרים ב
קפה ירוק Eastpresso
קפה קות
אמיגו קפה
בטח יש עוד מקומות , לא מכיר.

אני כרגע בנסיונות.

חופר בפורום המושקע הזה....
גם באתר של גלעד NEGRO למדתי הרבה....

בהצלחה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Natan777 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 18
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

עדכון,
כרגע מצליח לקלות 250 גרם.
חימום מקדים ל240 במשך 15 דקות .
מכניס סל עם פולים.
מגיע ל220 מעלות - שומר על 220 עד פיצוץ 1, יוצא באזור ה 15 דקות,
מוריד טמפ' ל 210 , מושך כך עוד כ 4 דקות , משתדל לא להגיה לפיצוץ השני.
מודד טמפרטורה עם מד טמפרטורה מדוייק ומהיר בגובה ליד הציר התוף.
לאחר פיצוץ ראשון אפשר לפתוח טיפה את הדלת, בתנאי שהטמפ נשארת 210, העשן יוצא ולא גורם לטעם מריר בקפה.

שותה אספרסו,
מאחסן קפה בשקית זיפ סגורה בארון מטבח(חושך) או בשקית של גלעד 😉
מתחיל לצרוך את הקפה לאחר כ 10 ימים .
גם לאחר 14 יום ואפילו 21 יום הקפה מצליח להפתיע אותי בטעמים שהתפתחו.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”