שלום לכולם,
לאחרונה התחלתי להתנסות בקלייה .
רכשתי טוסטר אובן עם סל מסתובב של גולדליין ב300 שח. מחיר מצחיק.
הוספתי 3 כנפיים בתוך התוף לערבוב טוב יותר של הקפה.
ניתן לקלות בו עד 200 גרם .
אם ביצוע מספר שינויים ניתן להגיע גם ליותר.
כרגע אני עם קולומביאני, חימום מקדים כ10 דקות טמפרטורה 220 , מכניס תוף עם הפולים, פיצוץ 1 באזור ה 14 דקות פיצוץ שני באזור ה 18 דקות . מוציא בתחילת פיצוץ שני.
יש קצת אשן לכן קולה מחוץ לדירה.
מאוד נחמד למי שמחפש להתנסות בלי הוצאות גדולות.
קליית קפה בטוסטר אובן עם סל מסתובב.
טוסטר אובן עם סל בריאות
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858116
מוסיף 3 כנפיים מפח או זווית לעירבוב טוב של פולים ניתן לקלות כ 150- 200 גרם .
בגלל שאני רוצה כמות גדולה יותר.... 400 גרם .
פירקתי את המנוע הקיים שמסתובב כ 3 סיבובים לדקה, זה מהירות איטית .
חיברתי מברגה במקום המנוע וכוונתי אותה למהירות 15 סל"ד
בנוסף היה חסר לי טמפרטורה לכן ביטלתי את המגבלה ( על אחריותך בלבד, זה שינוי במכשיר לכן אין ביטוח ואחריות )
אין צורך להוסיף עוד גופי חימום.
כרגע מודד חום עם אקדח חום שזה לא מדוייק .
הזמנתי מסין בקר טמפרטורה לצורך מדידה תצוגה ושליטה , כאשר יגיע אבדוק את דיוקו בצורה גסה , מכניס לקומקום בזמן רתיחת מים ומודד טמפרטורה , צריך להיות כ 100 מעלות. אם יש סטייה , ניתן לכוון את הבקר.
הזמנתי גם מנוע מהיר יותר במקום הקיים.
יש לציין שיש קצת עשן
עובד עם כפפות.
ברמת העיקרון אני מנסה להיתקרב בפרמטרים לפרופיל קליה של קולה תוף.
לאחר הקלייה נותן לקפה כ7 ימים לנוח, ניתן לצרוך תוך חודש.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3220923005
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3413482647
מחמם את התנור כ 10 דקות לטמפרטורה 230 , מכניס תוף עם פולי קפה. משתדל לסיים את הקליה עד זמן של 20 דקות,
מוציא את הקפה בתחילת פיצוץ שני , שופך למגש לצורך קירור , מדליק מאורר לקירור מהיר . ( שוב את כל זה אפשר לעשות ללא שום שינוי בכמיות 150-200 גרם.)
מקסימום אפשר לעשות מספר קליות .......
בכל אופן, ממליץ לעשות קליות של 100 גרם בווריאציות שונות, וכשתגיע לפרופיל קלייה מוצלח וטעים לך , אז תתחיל להגדיל את הכמות.
בנוסף ראיתי שמוכרים תוף כזה באיביי באזור ה 50 שח , מנוע ניתן גם לקנות הנפרד באזור ה 50 שח באיביי .
אז אם יש תנור /טוסטר אובן ישן בבית, אז ניתן להרכיב בהם את זה עם קצת שינויים .
מנועים רגילים ללא גיר מסתובבים מהר והפולים נדבקים לדפנות התוף ולא מתערבבים, לכן בחרתי מנוע שמסתובב במהירות 15rpm סיבובים לדקה, אפשר גם יותר מהיר 30 או 60 , לא ראיתי שיש צורך.
את פולי קפה ירוק ראיתי שמוכרים ב
קפה ירוק Eastpresso
קפה קות
אמיגו קפה
בטח יש עוד מקומות , לא מכיר.
אני כרגע בנסיונות.
חופר בפורום המושקע הזה....
גם באתר של גלעד NEGRO למדתי הרבה....
בהצלחה.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858116
מוסיף 3 כנפיים מפח או זווית לעירבוב טוב של פולים ניתן לקלות כ 150- 200 גרם .
בגלל שאני רוצה כמות גדולה יותר.... 400 גרם .
פירקתי את המנוע הקיים שמסתובב כ 3 סיבובים לדקה, זה מהירות איטית .
חיברתי מברגה במקום המנוע וכוונתי אותה למהירות 15 סל"ד
בנוסף היה חסר לי טמפרטורה לכן ביטלתי את המגבלה ( על אחריותך בלבד, זה שינוי במכשיר לכן אין ביטוח ואחריות )
אין צורך להוסיף עוד גופי חימום.
כרגע מודד חום עם אקדח חום שזה לא מדוייק .
הזמנתי מסין בקר טמפרטורה לצורך מדידה תצוגה ושליטה , כאשר יגיע אבדוק את דיוקו בצורה גסה , מכניס לקומקום בזמן רתיחת מים ומודד טמפרטורה , צריך להיות כ 100 מעלות. אם יש סטייה , ניתן לכוון את הבקר.
הזמנתי גם מנוע מהיר יותר במקום הקיים.
יש לציין שיש קצת עשן
עובד עם כפפות.
ברמת העיקרון אני מנסה להיתקרב בפרמטרים לפרופיל קליה של קולה תוף.
לאחר הקלייה נותן לקפה כ7 ימים לנוח, ניתן לצרוך תוך חודש.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3220923005
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3413482647
מחמם את התנור כ 10 דקות לטמפרטורה 230 , מכניס תוף עם פולי קפה. משתדל לסיים את הקליה עד זמן של 20 דקות,
מוציא את הקפה בתחילת פיצוץ שני , שופך למגש לצורך קירור , מדליק מאורר לקירור מהיר . ( שוב את כל זה אפשר לעשות ללא שום שינוי בכמיות 150-200 גרם.)
מקסימום אפשר לעשות מספר קליות .......
בכל אופן, ממליץ לעשות קליות של 100 גרם בווריאציות שונות, וכשתגיע לפרופיל קלייה מוצלח וטעים לך , אז תתחיל להגדיל את הכמות.
בנוסף ראיתי שמוכרים תוף כזה באיביי באזור ה 50 שח , מנוע ניתן גם לקנות הנפרד באזור ה 50 שח באיביי .
אז אם יש תנור /טוסטר אובן ישן בבית, אז ניתן להרכיב בהם את זה עם קצת שינויים .
מנועים רגילים ללא גיר מסתובבים מהר והפולים נדבקים לדפנות התוף ולא מתערבבים, לכן בחרתי מנוע שמסתובב במהירות 15rpm סיבובים לדקה, אפשר גם יותר מהיר 30 או 60 , לא ראיתי שיש צורך.
את פולי קפה ירוק ראיתי שמוכרים ב
קפה ירוק Eastpresso
קפה קות
אמיגו קפה
בטח יש עוד מקומות , לא מכיר.
אני כרגע בנסיונות.
חופר בפורום המושקע הזה....
גם באתר של גלעד NEGRO למדתי הרבה....
בהצלחה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
עדכון,
כרגע מצליח לקלות 250 גרם.
חימום מקדים ל240 במשך 15 דקות .
מכניס סל עם פולים.
מגיע ל220 מעלות - שומר על 220 עד פיצוץ 1, יוצא באזור ה 15 דקות,
מוריד טמפ' ל 210 , מושך כך עוד כ 4 דקות , משתדל לא להגיה לפיצוץ השני.
מודד טמפרטורה עם מד טמפרטורה מדוייק ומהיר בגובה ליד הציר התוף.
לאחר פיצוץ ראשון אפשר לפתוח טיפה את הדלת, בתנאי שהטמפ נשארת 210, העשן יוצא ולא גורם לטעם מריר בקפה.
שותה אספרסו,
מאחסן קפה בשקית זיפ סגורה בארון מטבח(חושך) או בשקית של גלעד 😉
מתחיל לצרוך את הקפה לאחר כ 10 ימים .
גם לאחר 14 יום ואפילו 21 יום הקפה מצליח להפתיע אותי בטעמים שהתפתחו.
כרגע מצליח לקלות 250 גרם.
חימום מקדים ל240 במשך 15 דקות .
מכניס סל עם פולים.
מגיע ל220 מעלות - שומר על 220 עד פיצוץ 1, יוצא באזור ה 15 דקות,
מוריד טמפ' ל 210 , מושך כך עוד כ 4 דקות , משתדל לא להגיה לפיצוץ השני.
מודד טמפרטורה עם מד טמפרטורה מדוייק ומהיר בגובה ליד הציר התוף.
לאחר פיצוץ ראשון אפשר לפתוח טיפה את הדלת, בתנאי שהטמפ נשארת 210, העשן יוצא ולא גורם לטעם מריר בקפה.
שותה אספרסו,
מאחסן קפה בשקית זיפ סגורה בארון מטבח(חושך) או בשקית של גלעד 😉
מתחיל לצרוך את הקפה לאחר כ 10 ימים .
גם לאחר 14 יום ואפילו 21 יום הקפה מצליח להפתיע אותי בטעמים שהתפתחו.
- empolion10
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 9
- הצטרף: אפריל 2022
- מיקום: גבעתיים
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
Re: קליית קפה בטוסטר אובן עם סל מסתובב.
היי, גם אני קניתי טוסטר אובן עם סל מסתובב, אלא שיש לי בעיה איתו שהוא מוגדר כך שעם סיבוב הגריל עובד רק גוף חימום אחד.
הייתי שמח לקבל הדרכה/מידע איך אפשר לשנות את זה, ממי שהתנסה:)
הייתי שמח לקבל הדרכה/מידע איך אפשר לשנות את זה, ממי שהתנסה:)