פגמים בקליה עם gene

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
sarka (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 134
הצטרף: דצמבר 2006
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

פגמים בקליה עם gene

הודעה שלא נקראה #1 

קליה בג'ין קפה - הרבה מאוד פגמים, בעיקר מסוג "קראטר" - ספוטים עגולים שחורים. יש למישהו רעיון למה?
אני קולה ללא חימום מוקדם ובטמפרטורה 224.
לדעתי, קודם זה לא היה. או שלא שמתי לב?

rico2108
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 160
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

קצת קשה להבין על מה אתה מדבר בלי תמונה אבל אם מדובר בקלייה לא אחידה וסימני חריכה ייתכן שכדאי לך לתת לפולים זמן ייבוש בטמפ 150-160 לדקה-שתיים ואז לעלות לטמפ הרגילה שלך. עוד דבר שיכול לעזור זה העלאת כמות הפולים ל250 אם אתה מכניס פחות מכך

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

לפי מה שאתה אומר, אתה פשוט נכנס לפיצוץ 2, זה לא פגמים בקלייה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2983
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

הדרך הכי קלה לדעתי לקלות עם הג'ין ולקבל תוצאה טובה היא לקלות בפעם הראשונה את הפולים עד לרמה שמופיעה טיפת שמן ראשונה, ואז להפסיק את הקליה ידנית ולרשום את זמן הקלייה. בקליה הבאה להוריד חצי דקה או דקה מהזמן הזה (בהתאם לכמה אתה אוהב קלייה כהה). התוצאה בד"כ היא קליה נטולת מכתשים וברמה שנותנת ביטוי לטעמים השונים של פולים שונים מבלי שהאספרסו יהיה חמוץ. עם זאת, למי שמאוד רגיש לחמיצות זו יכולה להיות קליה בהירה מדי.

השיטה הנ"ל מסתמכת על זה שהתנאים הסביבתיים דומים בין שתי הקליות. חום, יובש ורוח יכולים כמובן להשפיע, אבל אם אתה מבודד אותם אתה יכול לקבל תוצאות מאוד עקביות בקלות. אני בד"כ מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות כדי להמנע מהפתעות, אבל נדיר שאני צריך לשנות את זמן הקלייה מזה שתכננתי.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”