קליה בג'ין קפה - הרבה מאוד פגמים, בעיקר מסוג "קראטר" - ספוטים עגולים שחורים. יש למישהו רעיון למה?
אני קולה ללא חימום מוקדם ובטמפרטורה 224.
לדעתי, קודם זה לא היה. או שלא שמתי לב?
פגמים בקליה עם gene
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
הדרך הכי קלה לדעתי לקלות עם הג'ין ולקבל תוצאה טובה היא לקלות בפעם הראשונה את הפולים עד לרמה שמופיעה טיפת שמן ראשונה, ואז להפסיק את הקליה ידנית ולרשום את זמן הקלייה. בקליה הבאה להוריד חצי דקה או דקה מהזמן הזה (בהתאם לכמה אתה אוהב קלייה כהה). התוצאה בד"כ היא קליה נטולת מכתשים וברמה שנותנת ביטוי לטעמים השונים של פולים שונים מבלי שהאספרסו יהיה חמוץ. עם זאת, למי שמאוד רגיש לחמיצות זו יכולה להיות קליה בהירה מדי.
השיטה הנ"ל מסתמכת על זה שהתנאים הסביבתיים דומים בין שתי הקליות. חום, יובש ורוח יכולים כמובן להשפיע, אבל אם אתה מבודד אותם אתה יכול לקבל תוצאות מאוד עקביות בקלות. אני בד"כ מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות כדי להמנע מהפתעות, אבל נדיר שאני צריך לשנות את זמן הקלייה מזה שתכננתי.
השיטה הנ"ל מסתמכת על זה שהתנאים הסביבתיים דומים בין שתי הקליות. חום, יובש ורוח יכולים כמובן להשפיע, אבל אם אתה מבודד אותם אתה יכול לקבל תוצאות מאוד עקביות בקלות. אני בד"כ מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות כדי להמנע מהפתעות, אבל נדיר שאני צריך לשנות את זמן הקלייה מזה שתכננתי.