תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
shaynl (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 108
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור

הודעה שלא נקראה #1 

היי, קניתי את התערובת דלקרמה מקפה רות שמכילה את פולי הערביקה הבאים:
30% ברזיל
20% קולומביה
20% קוסטה ריקה
10% אתיופיה
10% סומטרה
10% גואטמלה אנטיגואה

התערובת טובה אבל לטעמי חלשה מידי (ואני שותה דאבל עם חלב) ויוצא מעט מאוד קרמה..
מה ניתן להוסיף כדי לחזק אותה בטעם ובקרמה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

נעם_Noam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 73
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור

הודעה שלא נקראה #2 

@shaynl
היי. אני מכיר את התערובת הזאת וקיבלתי איתה בעבר תוצאות טובות ממה שניתן לראות בתמונות שפירסמת.
האם אתה נוהג לעקוב אחרי הפרמטרים של החליטה שלך? (כמה גרמים טחונים לכמה גרמים בכוס בכמה שניות)

shaynl (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 108
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור

הודעה שלא נקראה #3 

@נעם_Noam
·בכוס לא מדדתי אבל אני מכין דאבל מ 16 גרם קפה (לאחר טחינה) שיוצא תוך 20 שניות.

נעם_Noam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 73
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור

הודעה שלא נקראה #4 

@shaynl
אני ממליץ לך לנסות לטחון יותר דק כדי להגיע לחליטה מעט איטית יותר. 25-30 שניות.

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

@shaynl - בנוסף לזמן החליטה שבוודאות קצר מדי (ראה הודעה של נועם) הייתי גם הייתי מעלה ל-19 גרם, או למקסימום שנכנס לסלסלה מבלי שהקפה ייגע במסננת כשאתה סוגר את הידית.

shaynl (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 108
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

הודעה שלא נקראה #6 

@boren
העלתי ל19 שיצא תוך 30 שניות. יש שיפור מסויים אבל עדיין לא מספיק לדעתי.
בתערובת ערביקה קודמת שמתי הרבה פחות (14 גרם) וקיבלתי יותר קרמה ויצא יותר חזק..

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

יכול להיות שהתערובת הקודמת הייתה קלויה יותר ו/או שהייתה טרייה יותר.

להוציא שוט נורמלי עם סלסלה כפולה ו-14 גרם נשמע לי גובל בבלתי אפשרי (כשמדובר במכונת E61 עם סלסלה כפולה טיפוסית). מעניין האם מדובר בסלסלה הרגילה וכמה מילילטר משקה קיבלת.

אגב, מה לחץ החליטה אצלך? אולי בלי להתכוון המכונה שלך על 6 אטמוספירות (במקום ה-9 או 10 שבד"כ). אם כן אז במקרה פגעת בשיטת החליטה החדשה הזו, שאמורה להוציא אספרסו טוב גם עם פחות קפה בסלסלה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”