אז איך קולים יגרשף בלי שהוא יצא ממש חמוץ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
YuvalRotem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 23
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

אז איך קולים יגרשף בלי שהוא יצא ממש חמוץ?

נושא שלא נקרא #1 

לאחרונה חזרתי לקלות עם הג'ין (עבודה מהבית = לשתות הרבה יותר קפה בבית) וקצת נתקעתי עם קליה של יגרשף , אני לא מצליח שהיא תהיה טעימה לאספרסו (לקפוצינו היא בסדר).

איך אתם קולים את הזן הזה בגי'ן?
ניסיתי עם ובלי ייבוש ב 150 מעלות, כיוונתי את המכשיר ל 230 מעלות, וניסיתי להוציא קצת לפני פיצוץ שני - שאני בקושי שומע אותו לצערי בג'ין. בכל מקרה, הוא תמיד יוצא לי חמוץ ולא טעים...

אשמח לכיוון

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

באופן עקרוני (לא רק לפולים האלה) אם תקלה ב-245 מעלות עד לטיפת שמן ראשונה תקבל קפה בלי חמיצות, אבל גם בלי הרבה מאפיינים של הטעמים המקוריים. תתחיל משם, ואם התוצאה כהה מדי לטעמך תתחיל לקצר את הזמן בקליות הבאות עד שאתה מקבל את מה שאתה אוהב.

YuvalRotem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 23
הצטרף: אפריל 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

תודה!

עשיתי עוד קליה, יצא יותר טוב (ולא, לא הגעתי עד טיפת השמן הראשונה).
לדעתי הכיוון של הקולה ל 245 במקום 230, שיפר את הקליה (כמובן שהיא לקחה לי פחות זמן).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אל תפחד להגיע לטיפת שמן ראשונה. זו התנסות שתלמד אותך על טעמים של קליות כהות, שווה לגמרי את ה-10 או 15 ש"ח שעולים הפולים.

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יוני 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

הטמפרטורות שונות בין הגינים, מה שחשוב זה הזמנים שאתה מבלה בכל שלב

במקרה של חמיצות רצוי להאריך את הזמן מה 1C ע"י הורדת הטרפרטורה
תלמד את טמפר' הפיצוץ הפיצוץ השני ולפי זה גם תדע מתי לעצור, עדיף למשוך קצת את הפיצוץ הראשון ולעצור כמה שניות לפני הפיצוץ ה 2 , במידה ועדיין חמוץ לך תיכנס רק להתחלה של הראשון, אחרת הזן הזה לא בשבילך ואתה סתם תשתה משהו שרוף

eladmore
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #6 

אם חמוץ לך סימן שאתה מוציא די הרבה לפני פיצוץ שני.
אני אישית לא משנה טמפרטורות, נותן לקליה לרוץ על אותה טמפרטורה (במילא רוב זמן הקליה הטמפרטורה עולה עד למה שהגדרת, בין אם זה 230 או 250). מקשיב לפיצוץ ראשון (לא כזה מובן מאליו בג'ין, אני מסכים) ואז נותן בין חצי דקה לדקה אחרי סיום פיצוץ ראשון ואז עוצר בעצירת חירום ומקרר מחוץ לג'ין.
אתה צריך לנסות לזהות גם את הצבע ורמת החספוס של הפולים שגם הם רמז עבה לרמת הקליה. עוד רמז עבה לרמת הקליה הוא הזמן שהעשן מתחיל להיות סמיך. לראות אותו מסמיך זה גם לא מובן מאליו וזה תלוי בתאורה שלך. רמז נוסף הוא הריח.
העצה של לנסות בצ' או שניים שהולכים יותר רחוק מתחילת פיצוץ שני היא עצה לא רעה, זה ייתן לך בערך אמת מידה של כמה זמן לוקח להגיע לפיצוץ שני.

בכל מקרה, בהצלחה! :)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”