התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
IGAL4d (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 527
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 396 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

הודעה שלא נקראה #1 

כבר לאחר מספר קליות, אני מוצא שפולי הקפה הנקלים על ידי מכונת הקפה "ג'ין", מגיעים לשיאם בין 5 ימים לשבעה ימים לאחר קליית הקפה. זאת לעומת התנסויות אחרות של חברים, שדיווחו על שיא הטעם לאחר יומיים שלושה, והתיישנות לאחר חמישה ימים...האמנם? את קליית פולי הקפה, שנקלים בדרך כלל full city, לאחר פיצוץ ראשון עד תחילת פיצוץ שני, אני עוצר ב"עצירת חירום", נותן לילדה לקרר בין שתי רשתות כלפי רוח ההרים הירושלמית, ואחר כך מעביר לשקית בד מעט פתוחה למשך יום. לאחר מכן, הם עוברים לקופסת וואקום ממתכת (נפח חצי קילו) עם מכסה גומי שיורד כלפי מטה, עם שסתום חד כיווני, שנותן לגזים מבפנים לצאת.

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2977
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 311 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

אין כאן שאלה של מיתוס מול מציאות. זו המציאות של אלה שמסתפקים בשימוש בקולה לפי ההוראות (כולל בקירור העצמאי שלו), מול המציאות של משתמשים כמוך שמבצעים שלבים נוספים כדי לקבל טריות ארוכה יותר. אני לא רואה כאן סתירה.

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4163
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 321 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

אני איתך, קליה אל תוך הפיצוץ השני, קפה מסוג קולומביה, לא פרופיל ולא נעלים, 250 מעלות מההתחלה ועד הסוף, לוקח כ 12 דק הכל
אחרי 3 ימים בחוץ נכנס לקופסאות ואקום טוב לשימוש אחרי כשבוע לעוד שבועים שלמים.
לא טעים אחרי 3 ימים ולא חוויתי שום התיישנות במהלך הצריכה

אהה-רון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 342
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 276 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

אני קולה בג'ין.

מציא בעצירת חירום עם תחילת פיצוץ שני. מקרר על השיש.
24 שעות בקערה פתוחה.
אח"כ לפחית פח לפריזר, וכול יום אני מוציא ממנה את המנות שאשתמש בהם באותו היום.
הכי אוהב את הקפה בשבוע הראשון של השימוש.

IGAL4d (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 527
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 396 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

@אהה-רון
·אני באופן אישי לא חסיד של הקפאה בפריזר, או אחסון בקרור. יש לי נסיון עם זה, ולדעתי אלו הם פתרונות למקרה שאתה לא קולה בעצמך, אלא קונה את הפולים הקלויים מבחוץ- ורוצה לחסוך את דמי השליחות ו/או הטירחה שכרוכה בהזמנה. (וזאת מעבר לכך שבקלייה עצמית אתה חוסך בעלות הפולים עצמם, קולה מה שבא לך ואיך שבא לך). אם אתה כבר שומרר במקפיא, אני ממליץ לך לשמור בוואקום מוחלט (שקית ניילון עבה מאד ואטומה, אבל רצוי קופסת הפח של הוואקום עם מכסה הגומי שיורד כל הדרך למטה ולא משאיר כיסי אויר). לדעתי המקפיא יכול לשמור את הקפה באיכות טובה גם למספר חודשים, אבל לא יגיע לרמת האיכות של קפה טרי (לאחר תקופת ההתיישנות הראשונית הנדרשת) שלא נכנס לקרור או להקפאה. ראיתי גם שרשור מקביל בנוגע להזמנה של קפה איכותי מחו"ל, שנכנס...ישר למקפיא, איש איש ואמונתו.

TigerSkin
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יוני 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הודעה שלא נקראה #6 

העניין בכלל לא מיתוס, הקפה מתיישן מהר בגין בצורה מוגזמת אפילו, גם עם קירור ידני
אני אישית בגין אהבתי את הקפה ביום הראשון שלו ללא לחכות בכלל, אחרי 4 ימים בדרך כלל כבר הלך לפח , אבל אני קיצוני בדברים האלו

לגבי אחסון וכו', לדעתי יש לזה השפעה נמוכה, אלה אם כן אתה שם את הפולים פתוחים בחוץ אז הם באמת מאבדים מהערך שלהם מהר

IGAL4d (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 527
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 396 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

@TigerSkin
·גם לאחר עוד מעל שלושה חודשים מהפוסט הפותח, ועוד עשרות קליות, דעתי מנסיוני האישי לא השתנתה. אבל כל אחד עם כוס הקפה שלו...

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1626
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 396 פעמים

Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

הודעה שלא נקראה #8 

@IGAL4d
·

בלי קשר למי צודק, בקליה ביתית, זה בסדר גמור שפולים יתיישנו תוך שבוע. לא רואה בזה כזה סיפור. מי ישמע לכמה זמן איזה 200 גרם מחזיקים.. :D אם מההתנסות שלך זה מחזיק יותר אז בכלל מעולה.

IGAL4d (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 527
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 396 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

הודעה שלא נקראה #9 

@ozeltzex
·אני חלקתי בעיקר על הדיעה שהפולים מתיישנים תוך שלושה ארבעה ימים.

Nemesis
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4389
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

הודעה שלא נקראה #10 

מסכים. קליתי בג'ין לפני אי אילו שנים, בפרופילים שקליתי לא נתקלתי בהתיישנות חריגה ביחס לקליה בקווסט או בבוליט.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 896
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

הודעה שלא נקראה #11 

אני קולה ב גין כבר 10 שנים,
לא עושה עצירת חירום ו לא מקרר בחוץ.
פעם עוד הייתי נשאר ליד הגין ומשגיח מתי לעצור, היום אני שם 15 דק וטמפ משתנה לפי סוג הפולים גילם והכמות הנקלת
לפעמים אפילו לא שם כדי לפתוח את המיכסה בקירור

הקפה יוצא טעים, נכון הוא מתיישן מהר אבל למי אכפת, אני מחסל אותו לפני שזה קורה

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 484
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

הודעה שלא נקראה #12 

בכמות שאפשר לקלות בג'ין, אין שום משמעות להתיישנות.אתה קולה את הכמות שאתה צורך בשבוע ומקבל קפה טרי כל הזמן.

IGAL4d (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 527
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 396 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

הודעה שלא נקראה #13 

@שמוליק_טל
·אכן, אני קולה כמות שבועית, אם כי לא 250 גרם, אלא שניים שלושה סבבים- בין 500 ל750 גרם. יש אצלי מעל 4 שותי קפה בשותף.. הקליה של מספר פעמים, גם מאפשרת לי לגוון. מעבר לגיוון אפשרי בתוך הסבב היחיד עצמו, בין הסבבים. לדוגמה- קליה כהה של זן קפה מסויים בסבב אחד (כגון משיקול של הפחתת חמיצות), וקליה בהירה יותר של זן קפה אחר בסבב השני, ואז ערבוב ביניהם.

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4163
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 321 פעמים

הודעה שלא נקראה #14 

אני למדתי משמוליק שכדאי לקנות את הקולה ולאחר כשנה של שימוש מצאתי ש :
הקפה שאני אוהב הוא מר וחזק ולכן קולומביה לתוך פיצוץ שני
לםני הכנסת פולים מחמם כ 5 דקות ל 200 מעלות ואז מכניס נגלה ראשונה ל 13.5 דקות פלוס מינוס חצי דקה, אני עובד בחוץ לכן ללא קולט מוץ.
מוציא עצירת חירום בפיצוץ שני ומיד מקרר על מאוור תעשיית.

עובר לנגלה שניה אותו דבר
מערבב הכל ומכניס לקופסא מאווררת ליומיים.

אחכ מעביר לקופסא שקניתי מאמזון אחרי הרבה קופסאות שניסיתי - air scape הגודל הגדול, שני הבצים ממלאים אותה יפה.
את הקופסא סוגר ולמקפיא לשבוע ללא שימוש שכן בשבוע הזה הקפה פשוט פחות טוב.
מחזיק 4 קופסאות מיני שאותן אני ממלא ב 23.5 גרם קפה לידית כפולה לשתי כוס7ת שאני חולט.
כל יום הולך 2 קופסאות כאלה אז בעצם רק פעם ביומיים אני מתעסק עם שקילה, את הקופסאות הקטנות השקולות מחזיק כמובן גם במקפיא.
החליטה ישר מהמקפיא לא נדרשת הפשרה.

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2977
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 311 פעמים

הודעה שלא נקראה #15 

@kobbi - איזה יתרון שאתה רואה בקלייה עם חימום מקדים בהשוואה לקליה רגילה?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”