התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4509
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 222 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@boren
·
סיום מחזור ב 13.5 דקות ולא כ 15 שלקח אם לא חיממתי.
לדעתי הסיכוי לאפיה גבוה כשלא מחממים.
ואנחנו רוצים קליה
אבל תזכור שאני עובד ללא הקולט מוץ משמע זרימה חופשית באגזוז אז יתכן ומשפיע.
אם הקליה מסתיימת אצלך בזמנים של 14 דק אתה בסדר, אם נמשך מעבר זה כבר…. כתלות גם בסוג הקפה כמובן אבל אם אתה מתקשה להגיע לפיצוץ שני תוך כדקה מסיום פיצוץ ראשון .

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יוני 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #17 

@kobbi
·

מסכים עם הנאמר, תשאף לקלייה בין 10-16 דקות, עדיף איפשהו באמצע , הרבה תלוי גם בקולה אבל זה הכלל אצבע

החימום מביא לך את הממונטום הדרוש לבלות זמן נכון בשלב היבוש וקובע את הממוטום להמשך הקלייה , המטמפ' בכל שלב ומכאן כל כמה זמן אתה מבלה בכל שלב של הקלייה ומשך כל הקליה עצמה כפי שהוזכר, תחשוב על זה כמטוס שאתה צריך להנחית בממונטום מסויים ולהגיע לממטום מסויים בנחיתה - הרי לא ניתן לבצע שינויים טמפר דרסטים במשך הקליה היות ולפולים לוקח זמן לספוג את האנרגיה


לגבי התיישנות - עברתי הרבה קולים, זה גם עניין של טעם וכמה אתה ענין טעים, אך בהחלט זה לא הצד החזק של הקולה הזה

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: דצמבר 2018
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אני כן שם לב שהפולים מהגין מתיישנים מהר יותר.בפולים הקלויים קורים 2 תהליכים הפוכים מרגע הקליה- פחמן דו חמצני משתחרר מהפולים(רצוי שכן אם נמצא בכמות גבוהה יוצר צ'לניג ויוצר טעם לוואי) וחמצן מבחוץ מחמצן את הפולים והורס את הארומות וטעמי הקפה. מהניסיון שלי בגין הוא גורם באמת להתיישנות מהירה, מצד שני הוא גם מאפשר שתייה כבר אחרי יום-יומיים מה שלא קורה בקליית תוף. זה קורה ככל הנראה בגלל שהגין הוא קולה אוויר חם.

קופי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 146
הצטרף: אפריל 2011
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

נושא שלא נקרא #19 

היי.
גם אני קולה בג'ין. בטח כבר 20 קליות. לא משתמש בקולט מוץ.
אם לא נותן לו להתחמם קודם אז די קשה לו להגיע ל 230 240 כנראה כי בלי הקולט יש יותר זרימת אויר.
מסכים לגמרי שאחרי קלייה פחות טעים מאשר אחרי 5 ימים. השיא הוא באיזור ה 5 ימים. גם האישה מאשרת. למרות שאני שותה אספרסו והיא הפוך.
השיא מגיע אחרי 5 ימים ונשמר ככה לכמה ימים. אחרי אני כבר גמרתי את הקפה.
קפה אחרי יום יומיים או שלושה משמעותית פחות טעים לי.
לא היה פספוס אחד בקלייה. לפעמים פיצוץ שני. לפעמים לפני הפיצוץ קצת. עצירת חירום ואיורור טוב. התוצאה בכוס גם בקפה ירוק 20 ש"ח לקילו יותר טובה לדעתי מכל דבר אחר ואם לא אז בטח לא נופלת.
אחרי מספר קליות כל התהליך נהיה יותר קל ופשוט.
מאוד אוהב את זה. הוסיף לי מימד נוסף לחוויה. מעניין מה יהיה השידרוג הבא.

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: יוני 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

נושא שלא נקרא #20 

לחימום יש 2 מטרות עיקריות:
1. להיות עיקבי בטמפר' שאתה מכניס את הפולים
2. להכין את הקליה לממונטום הנכון בהמשך - ומכאן גם משך הקלייה (כפי שצויין) ובילוי הזמן שאתה מבלה בכל שלב בקלייה
למרות שלא מתקיימים תהליכים כימיים בטמפר האלו בקפה, זה בעצם הכנה להמשך ומביא עיקביות

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”