מעמד למיכל של gene

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
ramibl (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 113
הצטרף: ספטמבר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

מעמד למיכל של gene

נושא שלא נקרא #1 

מחפש מעמד. שלי נשבר. יש רעיון למשהו חלופי? Gene USA לא שולחים לארץ מה גם שנגמר המלאיתמונה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תנסה אצל קרמה פלוס:

https://www.creama.co.il/

עד כמה שידוע לי הם מוכרים את הג'ין על כל חלקיו..

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

הרעיון החלופי שלי הוא להשתמש במיכל קטן כדי לשקול את הפולים, ואז לשפוך אותם אל תוף הקליה כשאתה מחזיק אותו ביד השניה. זה מה שאני עושה כמעט תמיד. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה השתמשתי בסטנד הזה.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אני משתמש בסטנד לאחר הקליה, כשהתוף עוד חם- עם כפפות מיגון אני שופך את פולי הקפה לתוך מסננת לקרור ובינתיים מעמיד את התוף החם על הסטנד. אם אכן אין בנמצא מעמד סטנד, אני הייתי מעמיד אותו בתוך איזה סלסלת מתכת מתאימה ומחוררת הטב.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@IGAL4d - יצא לך לעשות השוואה ישירה בין התוצאוות עם קירור חיצוני לזה של הג'ין? אני משתמש בקירור הפנימי ובסה"כ מאוד מרוצה מהקפה ואין לי בעיה של התיישנות. השאלה היא כמה גדולים ההבדלים עם קירור חיצוני והאם הם מצדיקים את ההתעסקות והסיכון לקבל כוויה.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@boren
לא עשיתי השוואה, שמעתי לנסיונם של אחרים...ממילא בדרך כלל אחת מהילדות שלי מתנדבת לקרר את הפולים בין 2 מסננות רחבות (אחת מהן מתמחה בכל תהליך הקליה ובכלל בענייני קפה) ולמעשה יש לי מאוורר שוכב, שמשלים את המלאכה כשהמסננת מונחת עליו. בהזדמנות אתן תמונה. בהנוסף לכך, בדרך כלל אני קולה 2 באצ'ים של 250 גרם. בדרך כלל 2 סוגי קפה שונים, כך שאם אני עושה עצירת חירום, אני מעריך שהקולה מתפנה מהר יותר לבאצ' השני...לא בדקתי ממש כמה זמן לוקח הקרור הפנימי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@IGAL4d - הקולה אכן מתפנה מהר יותר בשיטה שאתה מתאר, אבל הוא מאוד חם מה שאמור מאוד להמשפיע על קליה של באטצ' נוסף מיד אחריו. אני מניח שאם היית קולה פולים זהים בשני הבאטצ'ים היית מרגיש בהבדל.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@boren
·זה נכון, אם מתחילים באצ שני, הוא מתחיל בסביבות 100 מעלות ופחות מזה (אחרת מנסיוני הג'ין לא יאפשר התחלת קליה). בכל אופן, לטעמי אין הבדל משמעותי. באצ ראשון ושני עד כה שמתי ב240 מעלות. אבל לאור מה שאתה מעיר, אפשר את השני לקלות בטמפרטורה נמוכה יותר, אולי 230. מכיוון שאני משנה גם את רמת הקליה -בהירה יותר, כהה יותר, יתכן שכדאי לעשות את הקליה הכהה יותר בבאצ השני. מעבר לכך...להבנתי, מי שאוהב קליה כהה מאד, וינאית פלוס ומעלה- יש השפעה נמוכה להרבה מרכיבים- משך קליה, סוג קפה ערביקה,..הכל כמעט מתפחם ומגיע קרוב לאותו טעם. אני דווקא נוטה לקליות לא הכי כהות. סיטי פלוס עד פול סיטי, לפעמים פול סיטי פלוס. במילים אחרות- בתוך הפיצוץ הראשון פחות או יותר.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

כל זה לא עוזר לפותח השרשור שמחפש בסיס לתוף...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

זה עוזר לפותח הדיון בכך שהדיון מוקפץ מבלי שהוא צריך לעשות את זה ;-)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”