מעמד למיכל של gene
מעמד למיכל של gene
מחפש מעמד. שלי נשבר. יש רעיון למשהו חלופי? Gene USA לא שולחים לארץ מה גם שנגמר המלאי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
@boren
לא עשיתי השוואה, שמעתי לנסיונם של אחרים...ממילא בדרך כלל אחת מהילדות שלי מתנדבת לקרר את הפולים בין 2 מסננות רחבות (אחת מהן מתמחה בכל תהליך הקליה ובכלל בענייני קפה) ולמעשה יש לי מאוורר שוכב, שמשלים את המלאכה כשהמסננת מונחת עליו. בהזדמנות אתן תמונה. בהנוסף לכך, בדרך כלל אני קולה 2 באצ'ים של 250 גרם. בדרך כלל 2 סוגי קפה שונים, כך שאם אני עושה עצירת חירום, אני מעריך שהקולה מתפנה מהר יותר לבאצ' השני...לא בדקתי ממש כמה זמן לוקח הקרור הפנימי.
לא עשיתי השוואה, שמעתי לנסיונם של אחרים...ממילא בדרך כלל אחת מהילדות שלי מתנדבת לקרר את הפולים בין 2 מסננות רחבות (אחת מהן מתמחה בכל תהליך הקליה ובכלל בענייני קפה) ולמעשה יש לי מאוורר שוכב, שמשלים את המלאכה כשהמסננת מונחת עליו. בהזדמנות אתן תמונה. בהנוסף לכך, בדרך כלל אני קולה 2 באצ'ים של 250 גרם. בדרך כלל 2 סוגי קפה שונים, כך שאם אני עושה עצירת חירום, אני מעריך שהקולה מתפנה מהר יותר לבאצ' השני...לא בדקתי ממש כמה זמן לוקח הקרור הפנימי.
@boren
·זה נכון, אם מתחילים באצ שני, הוא מתחיל בסביבות 100 מעלות ופחות מזה (אחרת מנסיוני הג'ין לא יאפשר התחלת קליה). בכל אופן, לטעמי אין הבדל משמעותי. באצ ראשון ושני עד כה שמתי ב240 מעלות. אבל לאור מה שאתה מעיר, אפשר את השני לקלות בטמפרטורה נמוכה יותר, אולי 230. מכיוון שאני משנה גם את רמת הקליה -בהירה יותר, כהה יותר, יתכן שכדאי לעשות את הקליה הכהה יותר בבאצ השני. מעבר לכך...להבנתי, מי שאוהב קליה כהה מאד, וינאית פלוס ומעלה- יש השפעה נמוכה להרבה מרכיבים- משך קליה, סוג קפה ערביקה,..הכל כמעט מתפחם ומגיע קרוב לאותו טעם. אני דווקא נוטה לקליות לא הכי כהות. סיטי פלוס עד פול סיטי, לפעמים פול סיטי פלוס. במילים אחרות- בתוך הפיצוץ הראשון פחות או יותר.
·זה נכון, אם מתחילים באצ שני, הוא מתחיל בסביבות 100 מעלות ופחות מזה (אחרת מנסיוני הג'ין לא יאפשר התחלת קליה). בכל אופן, לטעמי אין הבדל משמעותי. באצ ראשון ושני עד כה שמתי ב240 מעלות. אבל לאור מה שאתה מעיר, אפשר את השני לקלות בטמפרטורה נמוכה יותר, אולי 230. מכיוון שאני משנה גם את רמת הקליה -בהירה יותר, כהה יותר, יתכן שכדאי לעשות את הקליה הכהה יותר בבאצ השני. מעבר לכך...להבנתי, מי שאוהב קליה כהה מאד, וינאית פלוס ומעלה- יש השפעה נמוכה להרבה מרכיבים- משך קליה, סוג קפה ערביקה,..הכל כמעט מתפחם ומגיע קרוב לאותו טעם. אני דווקא נוטה לקליות לא הכי כהות. סיטי פלוס עד פול סיטי, לפעמים פול סיטי פלוס. במילים אחרות- בתוך הפיצוץ הראשון פחות או יותר.