למישהו פה יצא לקלות תערובת סנדלי טוסקניני?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Jimi710 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 24
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

למישהו פה יצא לקלות תערובת סנדלי טוסקניני?

נושא שלא נקרא #1 

היי,
ניסיתי לקלות את התערובת כבר כמה פעמים, אבל לא מרוצה מהתוצאה -
תמיד התוצאת חמוצה מדיי לטעמי, או במקרה שנכנס לפיצוץ שני הקפה נהיה שטוח מדי..
משתמש בקולה kaldi mini, שומר על הטמפרטורה בעליה יחסית איטית,
למשל 10 מעלות בדקה בשלב הייבוש והלאה עד 180-190 מעלות, ואז עוד מנמיך קצת את האש כף שיוצא משהו כמו 5 מעלות לדקה.
זמן הקליה הכולל בד"כ יוצא לי סביב 17 דקות, כאשר נכנס לפיצוץ אחרי ראשון ב14-15 דקות.
למישהו יש המצלה איך להוריד חמיצות ולייצר גוף סמיך?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

עוקב :wink:
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

עוקב 2 :D

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

כניסה לפיצוץ ראשון ותוך כדי פיצוץ ראשון כדאי לעשות בקצב הרבה יותר איטי מאשר 5 מעלות בכל דקה.
נסה למשוך פיצוץ ראשון 2 דק. ולאחר מכן 3 דק מבלי להכנס לפיצות שני.

Jimi710 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 24
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #5 

danimili תודה, אנסה. זה בעצם אומר להגיע למשהו כמו 210 מעלות ולהישאר שם 3 דקות?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: למישהו פה יצא לקלות תערובת סנדלי טוסקניני?

נושא שלא נקרא #6 

Jimi710 כתב: תמיד התוצאת חמוצה מדיי לטעמי, או במקרה שנכנס לפיצוץ שני הקפה נהיה שטוח מדי..
...
מה לגבי להשאר עם הקליה הבהירה יותר אבל לשנות את החליטה? למשל באספרסו להעלות מעט את הטמפרטורה ו/או לטחון מעט דק יותר ולהאריך קצת את החליטה (למשל ל-30~35 שניות).

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

NEGRO כתב:עוקב :wink:
...
·
:lol:

אני קולה טוסקניני עם בימור 1600 פלוס.
עוצר בכניסה לפיצוץ שני, קלייה יחסית כהה, איבוד כ-16%.
קפה יחסית פשוט. לא מהמלהיבים ששתיתי, אבל במחיר הירוק שלו הוא סבבה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Natan777
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 26
הצטרף: מרץ 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

בתאוריה.....תנסה למשוך את הקליה עוד ללא להגיע לפיצוף השני , כ שליש מהזמן שלקח לך להגיע לפיצוץ הראשון, לדוגמה פיצוץ ראשון אצלך זה 15 לכן יש לך למשוך עוד כ 5 דקות , צריך להוריד קצת חום אבל כך שטמפרטורה של הפולים תהיה תמיד בעליה, קשה מאוד למשוך כך ללא להגיע לפיצוץ שני ,
אם הגעתה לשני, תעשה קליה נוספת ותעצור כ 30 שניות לפני. בהצלחה.

Jimi710 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 24
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #9 

טוב, אז ניסיתי למשוך את הפיצוץ הראשון ולעלות כמה שיותר לאט בטמפ' אחרי זה ( לא פשוט בכלל), עד שהתחלתי לשמוע ממש תחילת פיצוץ שני ועצרתי מיד וקיררתי. טעמתי היום ויצא מעולה! יש עוד טיפה חמיצות אבל מידה שווה של מרירות, בקיצור מרגיש מאוד מאוזן.

שאלה נוספת, שוקל לנסות להוסיף קצת רובוסטה לקפה, מישהו ניסה את הרובוסטה של סנדלי ( תערובת ורדי 100% רובוסטה ) בתור תוספת לתערובת? או שעדיף לי לנסות קאפי רויאל?

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@TsurTriger
צור הקפה הזה הוא מעולה כשהוא קלוי טוב, אתה לא צריך להכנס איתו לפיצוץ שני.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@שמוליק_טל
·
כל קפה שאני קונה אני קולה בכמה דרגות.
ואז בוחר את איך לקלות את שאר הקליות. במקרה של טוסקניני לדעתי הוא הכי מוצלח בקלייה כהה יחסית בכניסה לפיצוץ שני ואיבוד של 16%-17%.

אם יש לך המלצה אחרת על בסיס הניסיון שלך, תחלוק איתנו את הקלייה שאתה מציע במקום...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

הנסיון שלי שונה משלך, בקליה כהה התערובת הזאת מאבדת את הטעם ואת הריח האופייני החזק שלה.
את רוב הקליות עשיתי עם קולה ג'ין קפה. בהתחלה הייתי עוצר בכניסה לפיצוץ שני. אם הייתי מושך עוד טיפה, הקפה היה כבר יוצא מר. בקליות האחרונות עצרתי לפני פיצוץ שני, קליה בינונית ובסה"כ יצא קפה טוב.
בפעם האחרונה קליתי עם הקולה תוף החדש, עצרתי כ 2.5 דקות אחרי פיצוץ ראשון, 30% זמן Development , טמפרטורת פולים 226 מעלות. יצא פשוט מעולה, קפה מהטובים ששתיתי. קרמה וגוף חזקים, הקפה זולג כמו סירופ.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אני עוצר 3 דקות אחרי תחילת פיצוץ ראשון. פיצוץ ראשון אצלי לוקח כדקה וחצי.

כמה איבוד משקל יוצא לך
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אני התחלתי למשוך יותר ולהוציא לפי הצבע, עדיין לא טעמתי אבל נראה יותר טוב מבחינת צ'אפ ומציא אחרי פיצוץ שני לא ב-פיצוץ שני

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”