היי,
ניסיתי לקלות את התערובת כבר כמה פעמים, אבל לא מרוצה מהתוצאה -
תמיד התוצאת חמוצה מדיי לטעמי, או במקרה שנכנס לפיצוץ שני הקפה נהיה שטוח מדי..
משתמש בקולה kaldi mini, שומר על הטמפרטורה בעליה יחסית איטית,
למשל 10 מעלות בדקה בשלב הייבוש והלאה עד 180-190 מעלות, ואז עוד מנמיך קצת את האש כף שיוצא משהו כמו 5 מעלות לדקה.
זמן הקליה הכולל בד"כ יוצא לי סביב 17 דקות, כאשר נכנס לפיצוץ אחרי ראשון ב14-15 דקות.
למישהו יש המצלה איך להוריד חמיצות ולייצר גוף סמיך?
למישהו פה יצא לקלות תערובת סנדלי טוסקניני?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: למישהו פה יצא לקלות תערובת סנדלי טוסקניני?
מה לגבי להשאר עם הקליה הבהירה יותר אבל לשנות את החליטה? למשל באספרסו להעלות מעט את הטמפרטורה ו/או לטחון מעט דק יותר ולהאריך קצת את החליטה (למשל ל-30~35 שניות).Jimi710 כתב: תמיד התוצאת חמוצה מדיי לטעמי, או במקרה שנכנס לפיצוץ שני הקפה נהיה שטוח מדי.....
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
·NEGRO כתב:עוקב...
אני קולה טוסקניני עם בימור 1600 פלוס.
עוצר בכניסה לפיצוץ שני, קלייה יחסית כהה, איבוד כ-16%.
קפה יחסית פשוט. לא מהמלהיבים ששתיתי, אבל במחיר הירוק שלו הוא סבבה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
בתאוריה.....תנסה למשוך את הקליה עוד ללא להגיע לפיצוף השני , כ שליש מהזמן שלקח לך להגיע לפיצוץ הראשון, לדוגמה פיצוץ ראשון אצלך זה 15 לכן יש לך למשוך עוד כ 5 דקות , צריך להוריד קצת חום אבל כך שטמפרטורה של הפולים תהיה תמיד בעליה, קשה מאוד למשוך כך ללא להגיע לפיצוץ שני ,
אם הגעתה לשני, תעשה קליה נוספת ותעצור כ 30 שניות לפני. בהצלחה.
אם הגעתה לשני, תעשה קליה נוספת ותעצור כ 30 שניות לפני. בהצלחה.
טוב, אז ניסיתי למשוך את הפיצוץ הראשון ולעלות כמה שיותר לאט בטמפ' אחרי זה ( לא פשוט בכלל), עד שהתחלתי לשמוע ממש תחילת פיצוץ שני ועצרתי מיד וקיררתי. טעמתי היום ויצא מעולה! יש עוד טיפה חמיצות אבל מידה שווה של מרירות, בקיצור מרגיש מאוד מאוזן.
שאלה נוספת, שוקל לנסות להוסיף קצת רובוסטה לקפה, מישהו ניסה את הרובוסטה של סנדלי ( תערובת ורדי 100% רובוסטה ) בתור תוספת לתערובת? או שעדיף לי לנסות קאפי רויאל?
שאלה נוספת, שוקל לנסות להוסיף קצת רובוסטה לקפה, מישהו ניסה את הרובוסטה של סנדלי ( תערובת ורדי 100% רובוסטה ) בתור תוספת לתערובת? או שעדיף לי לנסות קאפי רויאל?
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
@שמוליק_טל
·
כל קפה שאני קונה אני קולה בכמה דרגות.
ואז בוחר את איך לקלות את שאר הקליות. במקרה של טוסקניני לדעתי הוא הכי מוצלח בקלייה כהה יחסית בכניסה לפיצוץ שני ואיבוד של 16%-17%.
אם יש לך המלצה אחרת על בסיס הניסיון שלך, תחלוק איתנו את הקלייה שאתה מציע במקום...
·
כל קפה שאני קונה אני קולה בכמה דרגות.
ואז בוחר את איך לקלות את שאר הקליות. במקרה של טוסקניני לדעתי הוא הכי מוצלח בקלייה כהה יחסית בכניסה לפיצוץ שני ואיבוד של 16%-17%.
אם יש לך המלצה אחרת על בסיס הניסיון שלך, תחלוק איתנו את הקלייה שאתה מציע במקום...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
הנסיון שלי שונה משלך, בקליה כהה התערובת הזאת מאבדת את הטעם ואת הריח האופייני החזק שלה.
את רוב הקליות עשיתי עם קולה ג'ין קפה. בהתחלה הייתי עוצר בכניסה לפיצוץ שני. אם הייתי מושך עוד טיפה, הקפה היה כבר יוצא מר. בקליות האחרונות עצרתי לפני פיצוץ שני, קליה בינונית ובסה"כ יצא קפה טוב.
בפעם האחרונה קליתי עם הקולה תוף החדש, עצרתי כ 2.5 דקות אחרי פיצוץ ראשון, 30% זמן Development , טמפרטורת פולים 226 מעלות. יצא פשוט מעולה, קפה מהטובים ששתיתי. קרמה וגוף חזקים, הקפה זולג כמו סירופ.
את רוב הקליות עשיתי עם קולה ג'ין קפה. בהתחלה הייתי עוצר בכניסה לפיצוץ שני. אם הייתי מושך עוד טיפה, הקפה היה כבר יוצא מר. בקליות האחרונות עצרתי לפני פיצוץ שני, קליה בינונית ובסה"כ יצא קפה טוב.
בפעם האחרונה קליתי עם הקולה תוף החדש, עצרתי כ 2.5 דקות אחרי פיצוץ ראשון, 30% זמן Development , טמפרטורת פולים 226 מעלות. יצא פשוט מעולה, קפה מהטובים ששתיתי. קרמה וגוף חזקים, הקפה זולג כמו סירופ.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אני עוצר 3 דקות אחרי תחילת פיצוץ ראשון. פיצוץ ראשון אצלי לוקח כדקה וחצי.
כמה איבוד משקל יוצא לך
כמה איבוד משקל יוצא לך
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
אני התחלתי למשוך יותר ולהוציא לפי הצבע, עדיין לא טעמתי אבל נראה יותר טוב מבחינת צ'אפ ומציא אחרי פיצוץ שני לא ב-פיצוץ שני
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html