כל התערובות שקניתי בשנים האחרונות ואהבתי הם 100% ערביקה והמטרה בסוף היא ליצור תערובת כזו
שתתאים לי משילוב של כמה מדינות.
אז לפני שאני רוכש מכונת קלייה, ניסיתי לקלות קפה בפעם הראשונה במחבת.
קפצתי לשוק הכרמל וקניתי חצי קילו ברזיל ירוק לניסיון ראשון (קראתי כאן שהזן הזה מצויין למתחילים...).
1. הכנסתי 150 גרם פולים למחבת גדולה ועבה שחוממה מראש על להבה גדולה:

ערבוב ללא הפסקה עם כף עץ.
2. לאחר כ4 דקות כבר התחיל הפיצוץ הראשון. הנמכתי לאש נמוכה כאן:

3. הורדתי מהאש לאחר 11 דקות. העברתי למסננת וקרור במרפסת. זו התוצאה הסופית:

מעניין למה לא יצאה קלייה אחידה… למרות שערבתי כל הזמן ללא הפסקה.
לאחר שהפולים נשארו לנוח יומיים בתבנית פתוחה - השוט הראשון יצא:


וואוו איזו התרגשות הייתה לשתות את הדבר הזה. הייתה כאן קצת חמיצות וטעם מורגש של אגוז.
נעים לשתייה אבל חסרים לי עוד טעמים של קפה קצת יותר חזק… זה יותר מרגיש כבסיס שעליו מוסיפים עוד טעמים.
השלב הבא:
לקלות יותר אחיד וקצת יותר כהה.
לנסות עוד 2 זנים בקליה ניפרדת שהמליצו כאן בפורום: אתיופיה סידמו וקולומביה. לטעום בנפרד ואז לחבר בין כולם ביחס מסויים.