אני עם קולה עם הג'ין כבר תקופה ארוכה ודי מרוצה מהתוצאה המתקבלת אבל באופן כללי נראה שהחיסרון הגדול הוא חוסר יכולת ליצור פרופיל קליה. כשהג'ין מגיע לטמפ שהזנת לו הוא מכבה את גוף החימום ואחרי שיורד ב5 מעלות מדליק אותו שוב מה שיוצר "זיגזג" של עליות וירידות חדות בטמפ הקליה- מתכון ידוע לאפייה של הפולים, בייחוד אם הזיגזג מתרחש בתחילת פיצוץ ראשון.
ההבנה הזאת הביאה אותי מוקדם מאוד למסקנה,כמו רבים אחרים, שהדרך הבטוחה ביותר להימנע מלהרוס את הקליה היא פשוט לחמם מעט את הגין, להכניס פולי קפה ולכוון למקס טמפ עד סוף הקליה.
השיטה הזאת מובילה לקליה די טובה אבל עדיין יש בעייתיות מסויימת- הג'ין מגיע לטעמי די מאוחר לפיצוץ ראשון(לא משהו שאוכל לשנות) ואז מתקדם מהר מידי לפיצוץ שני, מה שיוצר מרווח קצר בין שני הפיצוצים והתפתחות טעמים שטחית למדי.
הטיפ שלי פשוט מאוד ואני כותב אותו כאן כי לא מצאתי אזכור שלו ברשת לא בעברית ולא באנגלית- כאשר הג'ין מתחיל פיצוץ ראשון אני נותן לו עוד מספר שניות לוודא שהטמפ מספיקה להתמשכות של פיצוץ ראשון ואז מכוון מאוורר לעבר התוף של הג'ין לכמה שניות לפי הצורך. הקירור של התוף מבחוץ על ידי מאוורר ממתן את העלייה החדה בטמפ הפולים שמתרחשת בפיצוץ ראשון ויוצר מרווח יפה בין 2 הפיצוצים.
השימוש במאוורר נוסה על ידי בקליה האחרונה של גוואטמלה אנטיגואה. בקליה הזאת הגעתי ממש שניה לפני פיצוץ שני והקפה לאחר מנוחה של 5 ימים- מהטובים ששתיתי! טעמים מאוד מורכבים(חומציות, מתיקות, טעמי שוקולד, טעמי וניל).
האם מישהו ניסה את זה? האם למישהו יש טיפים נוספים(חוץ מקניה של קולה רציני יותר )? אשמח שתשתפו
טיפ לבעלי קולה ג'ין
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
תודה על השיתוף.
מעניין אותי אם ניסית להשוות (רצוי בטעימה עיוורת) את אותם פולים בקליות עם/בלי חימום מקדים (כשאתה מנסה להגיע לאותה רמת קליה), ועם/בלי הטכניקה הנ"ל עם המאוורר? יש ברשת המון טיפים ורעיונות שקשורים בחימום מקדים בג'ין, בשינוי טמפרטורה תוך כדי הקליה ובקירור חיצוני, אבל לא הצלחתי למצוא אף השוואה זה-לצד-זה שמדגימה את האפקט של הטכניקות האלה על התוצאה. ייתכן שלא חיפשתי מספיק טוב.
אגב, אני לא מטיל ספק בכך שיהיו הבדלים, השאלה אם הם מספיק מורגשים כדי להצדיק את הטרחה. באופן אישי עברתי תהליך הפוך. אחרי שבמשך רוב השנים שאני עם הג'ין כיוונתי בסוף הקליה מאוורר לכיוון התוף כדי להאיץ את תהליך הקירור, הפסקתי עם זה בחודשים האחרונים ואני לא מרגיש נפילה בטעם או במהירות ההתישנות של הפולים. באופן לא מפתיע, גם אני לא עשיתי השוואה של אותם פולים עם/בלי הקירור הזה.
מעניין אותי אם ניסית להשוות (רצוי בטעימה עיוורת) את אותם פולים בקליות עם/בלי חימום מקדים (כשאתה מנסה להגיע לאותה רמת קליה), ועם/בלי הטכניקה הנ"ל עם המאוורר? יש ברשת המון טיפים ורעיונות שקשורים בחימום מקדים בג'ין, בשינוי טמפרטורה תוך כדי הקליה ובקירור חיצוני, אבל לא הצלחתי למצוא אף השוואה זה-לצד-זה שמדגימה את האפקט של הטכניקות האלה על התוצאה. ייתכן שלא חיפשתי מספיק טוב.
אגב, אני לא מטיל ספק בכך שיהיו הבדלים, השאלה אם הם מספיק מורגשים כדי להצדיק את הטרחה. באופן אישי עברתי תהליך הפוך. אחרי שבמשך רוב השנים שאני עם הג'ין כיוונתי בסוף הקליה מאוורר לכיוון התוף כדי להאיץ את תהליך הקירור, הפסקתי עם זה בחודשים האחרונים ואני לא מרגיש נפילה בטעם או במהירות ההתישנות של הפולים. באופן לא מפתיע, גם אני לא עשיתי השוואה של אותם פולים עם/בלי הקירור הזה.
- rico2108 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 200
- הצטרף: דצמבר 2018
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
קודם כל אתה צודק שטעימה עיוורת תתן תוצאה יותר מהימנה ומדעית אבל לא עשיתי כזאת.
גם לגבי החימום המקדים וגם לגבי המאוורר על התוף כאמצעי למתן עלייה חדה בטמפ הקליה לא ביצעתי טעימה עיוורת. התבססתי על הנחת עבודה די מקובלת שפולים נכנסים אל סביבה חמה- אם אני לא טועה טמפ הסביבה לאחר הכנסת הפולים צריכה לרדת לסביב 80 מעלות ומשם להתחיל לעלות.לכן אני מחמם את הגין לאיזור ה150 מעלות טרם הכנסת הפולים.
גם לגבי המרווח בין הפיצוצים אני חושב שמדובר בהנחה די מקובלת(לדעתי מדברים על משהו כמו 25% מזמן הקליה אבל לא בטוח). בכל מקרה לפני שהשתמשתי במאוורר הפיצוץ השני היה מגיע מהר מידי. ועדיין בקליה אחת לפני אחרונה לא השתמשתי במאוורר כשקליתי אתיופיה סידמו לתחילת פיצוץ שני ויצא טעים מאוד
ולגבי קירור בג'ין- ניסיתי את זה פעם אחת ולא אהבתי את התוצאה. הרגשתי שזה משטח את הטעמים. אגב יש לי חשש שגם אם אתה מכוון מאוורר אל התוף של הגין בסוף הקליה עדיין הקירור יהיה איטי מידי?
האם ניסית עצירת חירום וקירור הפולים תחת מאוורר חיצוני ולא כשהם בתוך הג'ין?
ויחד עם כל זה אני מבין את הנקודה שאתה מעלה לגבי חוסר בהשוואות ברשת ושל טרחה מול תוצאה בכוס.
ובכל זאת רציתי לשתף כי להרגשתי הטיפ הזה יכול לתת עוד טיפה שיפור
גם לגבי החימום המקדים וגם לגבי המאוורר על התוף כאמצעי למתן עלייה חדה בטמפ הקליה לא ביצעתי טעימה עיוורת. התבססתי על הנחת עבודה די מקובלת שפולים נכנסים אל סביבה חמה- אם אני לא טועה טמפ הסביבה לאחר הכנסת הפולים צריכה לרדת לסביב 80 מעלות ומשם להתחיל לעלות.לכן אני מחמם את הגין לאיזור ה150 מעלות טרם הכנסת הפולים.
גם לגבי המרווח בין הפיצוצים אני חושב שמדובר בהנחה די מקובלת(לדעתי מדברים על משהו כמו 25% מזמן הקליה אבל לא בטוח). בכל מקרה לפני שהשתמשתי במאוורר הפיצוץ השני היה מגיע מהר מידי. ועדיין בקליה אחת לפני אחרונה לא השתמשתי במאוורר כשקליתי אתיופיה סידמו לתחילת פיצוץ שני ויצא טעים מאוד
ולגבי קירור בג'ין- ניסיתי את זה פעם אחת ולא אהבתי את התוצאה. הרגשתי שזה משטח את הטעמים. אגב יש לי חשש שגם אם אתה מכוון מאוורר אל התוף של הגין בסוף הקליה עדיין הקירור יהיה איטי מידי?
האם ניסית עצירת חירום וקירור הפולים תחת מאוורר חיצוני ולא כשהם בתוך הג'ין?
ויחד עם כל זה אני מבין את הנקודה שאתה מעלה לגבי חוסר בהשוואות ברשת ושל טרחה מול תוצאה בכוס.
ובכל זאת רציתי לשתף כי להרגשתי הטיפ הזה יכול לתת עוד טיפה שיפור
- rico2108 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 200
- הצטרף: דצמבר 2018
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
טיפ נוסף-יצא במקרה שאתמול פירקתי את הגין פעם ראשונה מאז שקניתי אותו לפני כמעט שנתיים ונדהמתי מכמות האבק בפנים ובייחוד בתוך המאוורר. אני לא מבין איך הקולה בכלל המשיך לעבוד.
אז לאלה מבינינו שכמוני לא בעלי ראש טכני או שסתם לא במודעות- המאוורר שבגין פועל כך שהוא יונק אוויר מבחוץ אז שימו לב לשמור על סביבה נקייה מאבק באיזור שבו הוא פועל ובכל מקרה אני מציע לפרק אותו אחת לכמה חודשים לניקיון יסודי של המאוורר להארכת תוחלת החיים של הרכיבים בפנים
אז לאלה מבינינו שכמוני לא בעלי ראש טכני או שסתם לא במודעות- המאוורר שבגין פועל כך שהוא יונק אוויר מבחוץ אז שימו לב לשמור על סביבה נקייה מאבק באיזור שבו הוא פועל ובכל מקרה אני מציע לפרק אותו אחת לכמה חודשים לניקיון יסודי של המאוורר להארכת תוחלת החיים של הרכיבים בפנים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
הי,
לא יוצא לי לבקר כאן לאחרונה, אבל מציע מאוד להציץ בשירשורי עבר בתקופה שהג'ין היה "קולה חם מאוד" בפורום:
הצץ כאן למשל או חפש את פרופילי הקלייה שהומלצו אז לג'ין אחרי הרבה משחקים וניסויים של החברים, למשל כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?p=2161377#p2161377
בהצלחה!
לא יוצא לי לבקר כאן לאחרונה, אבל מציע מאוד להציץ בשירשורי עבר בתקופה שהג'ין היה "קולה חם מאוד" בפורום:
הצץ כאן למשל או חפש את פרופילי הקלייה שהומלצו אז לג'ין אחרי הרבה משחקים וניסויים של החברים, למשל כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?p=2161377#p2161377
בהצלחה!
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
זה רעיון מצויין! אצלי הג'ין עבד במשך 12 שנה ללא ניקוי, עד שסירב להמשיך. בשנתיים האחרונות הוא התחיל להשמע הרבה רעשים ואפשר לנחש איך הוא נראה בפנים. הייתי כנראה צריך לפתוח ולנקות לבד, אבל לא הייתי מודע לזה. לשמחתי הסוף היה טוב:18/03/2021 19:44rico2108 כתב: ↑ טיפ נוסף-יצא במקרה שאתמול פירקתי את הגין פעם ראשונה מאז שקניתי אותו לפני כמעט שנתיים ונדהמתי מכמות האבק בפנים ובייחוד בתוך המאוורר. אני לא מבין איך הקולה בכלל המשיך לעבוד.
אז לאלה מבינינו שכמוני לא בעלי ראש טכני או שסתם לא במודעות- המאוורר שבגין פועל כך שהוא יונק אוויר מבחוץ אז שימו לב לשמור על סביבה נקייה מאבק באיזור שבו הוא פועל ובכל מקרה אני מציע לפרק אותו אחת לכמה חודשים לניקיון יסודי של המאוורר להארכת תוחלת החיים של הרכיבים בפנים...
בפעם הבאה אנקה לבד03/12/2020 11:21boren כתב: ↑ עדכון: קרמה פלוס ביבנה בדקו את הקולה שלי, ומסתבר שגוף החימום תקין והבעיה הייתה שפתחי יניקת האוויר מלמטה היו חסומים. שרון הטכנאי ניקה את הפתחים והקולה חזר לחיים. להפתעתי אפילו לא דרשו ממני תשלום עבור השירות. הלוואי שבכל מקום הייתי זוכה לכזה יחס.
יש להם אולם תצוגה מרשים עם מכונות מקצועיות וביתיות שונות, כולל אחת של רוקט עם שליטה על פרופילי לחץ. בביקור השני שלי, כשבאתי לאסוף את הקולה, הבאתי את המטחנה שלי (סטה 270Wi). הדגמתי אותה לדור והכנו מספיק קפה כדי לא לישון בלילה. היה כיף!...
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
אגב
עסקינן בקולה גין
איזה פרופיל קליה +- אתם משתמשים?
ברור לי שכל סוג מתנהג בצורה שונה, אבל יש איזה פרופיל שאתם רצים איתו אני מניח
עסקינן בקולה גין
איזה פרופיל קליה +- אתם משתמשים?
ברור לי שכל סוג מתנהג בצורה שונה, אבל יש איזה פרופיל שאתם רצים איתו אני מניח
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
פרופיל לעצלנים - מכוון ל-245 מעלות, מכוון זמן לפי הקליה הקודמת, מכניס את הפולים ומפעיל. אם משעמם לי, מגיע דקה לפני סוף הקליה לוודא שהכל בסדר. בלי חימום מקדים, בלי שינוי טמפרטורה תוך כדי, בלי עצירות חירום ובלי קירור חיצוני. הקפה מצויין והחיים טובים!
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
15/04/2021 13:05boren כתב: ↑ פרופיל לעצלנים - מכוון ל-245 מעלות, מכוון זמן לפי הקליה הקודמת, מכניס את הפולים ומפעיל. אם משעמם לי, מגיע דקה לפני סוף הקליה לוודא שהכל בסדר. בלי חימום מקדים, בלי שינוי טמפרטורה תוך כדי, בלי עצירות חירום ובלי קירור חיצוני. הקפה מצויין והחיים טובים!...
זה היה טוב
אין ייבוש משהו?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
לא יודע לגבי ייבוש. הטענה העקרית שאני שומע נגד התהליך הזה הוא "אפיה" של הפולים. מבחינתי מה שקובע זה התוצאה בפועל, והיא מצויינת. גם הנושא של התיישנות לא משמעותי, כי אני צורך את הקפה בקצב שלא מאפשר להם ממש להתיישן. בד"כ בין הימים ה-4 וה-9 לאחר הקלייה.
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
בהחלט ממליץ על ייבוש ועל חימום מקדים ל-200 5 דקות
הכנסה של הפולים מורידה ל-160 ואני משאיר אותם למשך 5 דקות על טמפ' זו
משם מעלה למקסימום עד סיום הקלייה, לא ניסיתי לקרר בין פיצוץ ראשון לשני אבל זה נשמע מעניין.
הכנסה של הפולים מורידה ל-160 ואני משאיר אותם למשך 5 דקות על טמפ' זו
משם מעלה למקסימום עד סיום הקלייה, לא ניסיתי לקרר בין פיצוץ ראשון לשני אבל זה נשמע מעניין.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
@מאור_בר - יצא לך להשוות את הפולים בקליה שאתה מתאר מול קליה לאותה רמה (כלומר אותו צבע) ללא חימום מקדים ועם טמפרטורה קבועה לאורך כל הקליה? אם כן, במה בא לידי ביטוי ההבדל בתוצאה?
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
ההרגל הזה לעשות ייבוש התחיל כשהייתי משתמש בעיקר בתערובות, כלומר קלייה בו זמנית של מספר זנים. תהליך הייבוש היה יוצר סף התחלה שווה יותר בין הפולים, שבאופן טבעי אחוזי הלחות ביניהם שונים למדי. כרגע קולה יותר חד זני ואני מוצא שגם כך האחידות משתפרת והתוצאה עקבית יותר בכוס.
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
זה אחלה טיפ והגיוני,
ונראה לי שעובד כי אני ייצבתי את הטמפרטורה כך על 225 במקום שתזנק ל 250 עד שהתרמוסטט יכבה את גוף החימום.
האם יש שיפור בטעם... קשה לענות כי קשה לעשות השוואה אמיתית והג'ין קשה לשליטה, לפחות לי, כי הרעש של הפעולה שלו מכסה על הפיצוצים אז אני הולך לפי הצבע.
ונראה לי שעובד כי אני ייצבתי את הטמפרטורה כך על 225 במקום שתזנק ל 250 עד שהתרמוסטט יכבה את גוף החימום.
האם יש שיפור בטעם... קשה לענות כי קשה לעשות השוואה אמיתית והג'ין קשה לשליטה, לפחות לי, כי הרעש של הפעולה שלו מכסה על הפיצוצים אז אני הולך לפי הצבע.
Re: טיפ לבעלי קולה ג'ין
כמה זמן בין תחילת פיצוץ ראשון לשני אצלכם ? אצלי משהו כמו 4 דקות בלי לשחק עם כלום.
קראתי שהפיצוץ הראשון משחרר המון אנרגיה ולכן אני דווקא מנמיך ממ'קסימום לכיוון 238 עם תחילת הפיצוץ הראשון
קולומביה לקליה כהה
קראתי שהפיצוץ הראשון משחרר המון אנרגיה ולכן אני דווקא מנמיך ממ'קסימום לכיוון 238 עם תחילת הפיצוץ הראשון
קולומביה לקליה כהה