נתקל לא אחת בתיאורים כמו:
מתקתק,מיץ דובדבנים , רמיזות לאוכמניות, נגיעות שוקולד חלב/מריר, מתיקות דבשית / פירותית ועוד
ממש לא חסר. את בתי קליה אני עוד יכול להבין כי הם רוצים למכור אז לעיתים מפריזים א ב ל
יש גם אנשים שאני מעריך ויודעים להוציא שוטים מעולים שנותנים תיאורים דומים ואפילו מוסיפים פירות
הדר לטעמים. בחלק מהמקרים אלו פולים שניסיתי מאותו בית קליה.
האם אתם באמת מכירים את הטעמים המוגזמים האלו?
מה דעתכם, באמת קיים?
תודה מראש וסליחה אבל זה באמת כבר מתחיל לעצבן אותי.
מתיקות אגוזית ושוקולד חלב בפולים.
Re: מתיקות אגוזית ושוקולד חלב בפולים.
לא יודע לגבי קפה. אני שומע הרבה על מרציפן, דבש , וניל, תאנים, צימוקים, שזיפים, סוכר דמררה, סוכר חום, סוכר רגיל (לפתן!) בביקורות על ויסקי, ואני לא אומר חלילה שאין דברים בגו - אני אוהב מאוד את מי החיים ובהחלט מבחין בין המזקקות - אבל לניואנסים הללו צריך לפתח עמידות לאלכוהול חזקה ביותר, השקעה של שנים בחיך ובכבד, ואני לא רואה את עצמי מגיע לזה.
- jimky (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 121
- הצטרף: ספטמבר 2020
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Re: מתיקות אגוזית ושוקולד חלב בפולים.
תודה רבה. אז כנראה שאלו עם תיאורים מפליגים לקפה הם יוצאי יחידות ויסקי חחח . תקרא לפעמים תיאורים על קפה
וישר תרוץ לרופא לבדוק מה לא בסדר בבלוטות הטעם שלך. בשנה האחרונה זה היה לרוץ לבדיקת קורונה (בעית חוש הטעם (-: )
וישר תרוץ לרופא לבדוק מה לא בסדר בבלוטות הטעם שלך. בשנה האחרונה זה היה לרוץ לבדיקת קורונה (בעית חוש הטעם (-: )
Re: מתיקות אגוזית ושוקולד חלב בפולים.
על קצה המזלג... פולי הקפה בסופו של דבר הם פרי. פרי שכשהוא על העץ, דומה לדובדבן. פרי, כשאתה קולה אותו (לא בדיוק את הפרי עצמו אלא את מה שבתוכו, והטעמים הנלווים תלויים גם בשיטת הייבוש) "קצת" (קליה בהירה), שומר על טעמים פירותיים, ומכאן כל "מניפת הטעמים" הפירותיים. יש אומרים חמיצות, במקרה של קליה נכונה, חמיצות נעימה
(כמו שטעם חמצמץ בתפוח יכול להיות טעים) ולא חמיצות של ריקבון. תקלה את דובדבני הקפה "הרבה"(קליה כהה), תקבל טעמים מרירים והחמיצות והפרותיות ירדו... יש אומרים טעם שוקולדי, טעם כזה או אחר תלוי בזן הקפה. ככל שתקלה כהה יותר, המרירות תעלה ובמקרה הקיצון, תקבל פולים שרופים שתשליך לפח. או שלא.
(כמו שטעם חמצמץ בתפוח יכול להיות טעים) ולא חמיצות של ריקבון. תקלה את דובדבני הקפה "הרבה"(קליה כהה), תקבל טעמים מרירים והחמיצות והפרותיות ירדו... יש אומרים טעם שוקולדי, טעם כזה או אחר תלוי בזן הקפה. ככל שתקלה כהה יותר, המרירות תעלה ובמקרה הקיצון, תקבל פולים שרופים שתשליך לפח. או שלא.
- jimky (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 121
- הצטרף: ספטמבר 2020
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Re: מתיקות אגוזית ושוקולד חלב בפולים.
Igal4d תודה רבה לך. זה בדיוק מה שאני חושב. אנשים מתפרעים עם התיאורים שזה לא להאמין.