קפסולות לנספרסו Specialty Coffee מבית Colonna אנגליה

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

קפסולות לנספרסו Specialty Coffee מבית Colonna אנגליה

נושא שלא נקרא #1 

שלום חברים,

אמנם כבר שנים שאין ברשותי מכונת קפסולות, אבל נתקלתי באופציה שאולי יכולה להיות מעניינת עבור חלק מבעלי מכונות נספרסו.
הגעתי לקפסולות האלה דרך בית קליה שהתוודעתי אליו דרך הבעלים שהיה מספר פעמים אלוף הבריסטה של בריטניה והגיע לשישיית הגמר בתחרות העולמית.
בהתחלה סברתי שמדובר בחלטורה, שכן מדובר בבחור שמתעסק עם קפה ברמות הגבוהות ביותר שקיימות.
יחד עם זאת דרך טעימה, התעניינות וגם חבר שהתנסה הגעתי למסקנה שבכל זאת יש כאן סוג של בשורה לשותי הקפסולות.
מדובר באופציה להנות מקפה שהוא ברמת specialty coffee (ברמות הגבוהות ביותר של קפה נוסח הגל השלישי).
מאחר ואיני עוקב אחרי נספרסו וההיצע, אז אני לא יודע אם אופציה דומה קיימת אצל נספרסו, אבל למי שיודע על מה מדובר, לדעתי מדובר כאן באופציה מעניינת ביותר.

אותו חבר שטעם היה מאוד מרוצה וכבר עשה הזמנה שניה.
הוא גם ציין שהקפסולות עצמן עשויות מאלומיניום ואטומות בצורה מאוד איכותית ממש כמו הקפסולות של נספרסו (בניגוד לחלק גדול מהקפסולות התחליפיות, שלדבריו, הקפסולה עצמה אינה אטומה הרמטית שם).

כמה מילים למי שמתעניין. הקפה הוא קפה בקליה בינונית-בהירה עד בינונית.
זה אומר שמי שאוהב קפה מריר, "חזק" וסופרלטיבים דומים, כנראה שלא יהנה ממנו.
specialty coffee מצטיין בטעמים עדינים, חמיצות נהדרת לעיתים פירותיות והוא קפה באיכות הרבה יותר גבוהה שמתבטאת גם בסוג של מתיקות.
מרירות בקפה נובעת לרוב מקליה כהה ועמוקה שמסתירה הרבה טעמים או, לחילופין, מקפה באיכות נמוכה.
יחד עם זאת, ידוע לי שהרבה אנשים אוהבים את המרירות הזאת והכבדות של הגוף של הקפה, אז בגלל זה אני טורח לציין זאת כדי שלא לייצר אכזבה אצל אותם אנשים.

ועכשיו לקצת פרטים למי שזה מעניין אותו.
הלינק של האתר:
https://colonnacoffee.com

המחיר הרגיל לקפסולה הוא 0.55 פאונד (כ-2.65 ש"ח לפי הפאונד של היום) ולזה מצטרף מחיר שילוח...אבל...
מחיר השילוח הוא לא גבוה ואפילו יורד אם מזמינים יותר.
למי שעושה שם מנוי, המחיר לקפסולה יורד ל-0.5 פאונד (2.4 ש"ח).
אין במנוי התחייבות!!
אפשר לעשות מנוי ולבטל אחרי הזמנה אחת.
המנוי הוא גמיש מאוד ואפשר לבחור כמה קפסולות להזמין ובאיזו תדירות (אפשר גם לדלג על משלוח וכו').
לדעתי האישית מתוך היכרות של פולי הקפה שהוא קולה ומתוך היכרות של קפסולות הקפה הסטנדרטיות של נספרסו, אין בכלל מה להשוות. מדובר בליגה אחרת.
אבל שוב אני מדגיש, מי שלא אוהב חמיצות בקפה - לא הייתי ממליץ.
וגם צריך לזכור, שעדיין מדובר על שיטה של קפסולות עם מכונות שלחץ החליטה בהן נמוך (אני מקווה שאין כאן חברים שבאמת סבורים שהמכונה שלהם חולטת בלחץ של 19, 15 או אפילו 9 בר), ככה שלעולם התוצאה של מכונה מקצועית תהיה טובה יותר.
מבחינת זמני משלוח, הניסיון שלי עד כה הוא טוב מאוד של בערך כשבוע ימים ואף פחות מזה.

בנוסף, למי שמעוניין, מאחר ואני מנוי לפולי הקפה, אני יכול לשלוח לינק שמקנה 10% הנחה להזמנה הראשונה.
גילוי נאות, זה מקנה גם לי הנחה צנועה יותר בצורת נקודות לקנייה עתידית, אבל ההמלצה היא באמת כי אני חושב שזאת אופציה איכותית למי שצורך קפסולות.
עריכה:
הלינק לקבלת ההנחה:
לינק ל10% הנחה להזמנה ראשונה

נ"ב,
למי שמעוניין ללמוד עוד על הבחור שמאחורי הקפה, ששמו הוא Maxwell Colonna Dashwood, מוזמן לחפש עליו בגוגל. אחת התרומות החשובות שלו לעולם הקפה הוא בהעלאת המודעות להשפעה של ההרכב הכימי של המים על הקפה (יש גם סרטונים שהוא מסביר על זה).
אחד הפרוייקטים המעניינים שלו, לדעתי הוא כד מים סטייל בריטה שאמור לסנן מים ככה שיהיו אידיאלים לחליטת קפה.
הפרוייקט הזה, ששמו Peak Water, נמצא בשלבים מתקדמים של קיקסטארטר.
https://www.kickstarter.com/projects/52 ... g-elevated
הם גייסו את כל הסכום שרצו תוך פחות משבועיים.
בעיניי פרוייקט מאוד מסקרן ומאוד רלוונטי למשתמשים ביתיים.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מעדכן שיצא לי לטעום את הקפסולות האלה דרך חברים שהזמינו.
לטעמי, אלה הקפסולות הכי טובות שטעמתי.
במכונה ידנית התוצאה שמתקבלת היא טובה בכמה דרגות, אבל יחסית למגבלות של מכונת נספרסו, מתקבל קפה מצויין.

מי שיצא לו לשתות Specialty Coffee או בבתי קפה של גל שלישי, ויודע על מה מדובר, זה כנראה הכי טוב שניתן לקבל בקפסולות היום.
כמו שרשמתי בהודעה המקורית, למי שאוהב קפה בקליה איטלקית, זה משהו שונה בתכלית.

אפשר גם לקרוא עוד קצת כאן:
Colonna Coffee Made A Capsule That Tastes Good

TaylorSammy
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 95
הצטרף: יוני 2019
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מעניין מאוד, הזמנתי דרך הלינק שלך את המארז של 40 קפסולות מ3 הסוגים. אעדכן כשיגיע :)

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@TaylorSammy
·מקווה שתהנה ואשמח לשמוע :)

בניגוד לשרשור מקביל על הפולים, לא נרשמו כאן הרבה תגובות, אבל, כמעט כל מי שהמלצתי לו באופן אישי על הקפסולות האלה אהב אותן ולא מוכן/יכול לחזור לקפסולות של נספרסו.
זה די הפתיע אותי, כי למרות שמדובר פה על קפה באיכות הרבה יותר גבוהה, להרבה אנשים יש חסם פסיכולוגי להתרגל לטעם אחר ושונה כשמדובר בקפה.
רובם ציינו שאהבו את הפירותיות ואת זה שהקפה לא מר ו"תוקפני" כמו קפה בקליה כהה.

TaylorSammy
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 95
הצטרף: יוני 2019
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אני מניח שבסופו של דבר הכל מסתכם בטעם אישי, גם בנספרסו אהבתי את הקפסולות הפירותיות (ניסיתי את אתיופיה וקולומביה).
אבל אני גם מאוד אוהב את הקפה היותר חזק כגון ארפג'יו או עלית 12 ולכן גם אם ממש אוהב את הקפסולות האלו, לא אחליף אלא אשתמש במקביל.

אגב, כמה קנו דרך הלינק שלך עד כה?

igal6666
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: ספטמבר 2008
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

גם אני הזמנתי - נקווה לטוב

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@TaylorSammy
·עברו הרבה שנים מאז שהיתה לי מכונת קפסולות, אז אני לא מכיר את האתיופי והקולומביאני שהזכרת.
הארפג'יו היה בזמנו הקפסולה החביבה עליי.
לפני כמה שנים טעמתי אותו שוב בעיקר כי עניין אותי איך הוא יהיה בעיניי.
זה היה כל כך גרוע, עד שלא הצלחתי לסיים את הכוס.
כמו שאמרת עניין של טעם אישי :D וגם הטעם שלנו וההעדפות משתנים עם השנים.

אני מרשה לעצמי לנחש בלי להכיר את הקפסולות האתיופיות שהזכרת, שהסגנון של קולונה שונה מהן מאוד מבחינת קליה ושחומר הגלם עצמו הוא בליגה אחרת.
מקווה שתאהב.

igal6666
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: ספטמבר 2008
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הטעם באמת יותר "חלש", חייב לציין שאהבתי מאוד את הטעמים, בעיקר את הRARE

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

העניין הזה של טעם "חלש" הוא לדעתי ביטוי שאנשים משתמשים בו לקפה שאולי פחות מריר, כבד וסמיך (פחות גוף?).
כמובן שבסוף זה עניינים של הרגלים והעדפות, אבל לרוב הקליה הכהה (שאכן מתבטאת ביותר גוף וטעמים שאנשים קוראים להם שוקולדיים, מעושנים וכו') בעצם מסתירה את הפגמים של קפה באיכות נמוכה (קומודיטי), שזה רוב הקפה שנצרך בעולם.
הטעמים האלה לרוב אינם הטעמים של הקפה, אלא טעמים של הקליה והחריכה (בדומה ללחם שעשו ממנו טוסט - גם לחם לבן סתמי ויבש יהפוך פתאום ל"טעים" יותר).
רק כאשר הקפה הוא באיכות גבוהה (ספשיאלטי), ניתן לקלות אותו בהיר יותר ולקבל את הטעמים האמיתיים של הקפה (למעשה ההגדרה הכי בסיסית של קפה ספשיאלטי היא שאין בו שום דפקטים - לא פולים שבורים/שחורים/פגומים, לא אבנים וכו').

החליטה בקפסולות אמנם לא מאפשרת מיצוי מלא כמו חליטה במכונה ידנית, אבל עדיין ההבדלים בטעם ניכרים ומשמעותיים.

שמח לשמוע שזה עמד בציפיות ואהבת.
עד כמה שהבנתי, המחיר של הקפסולות הרגילות זהה למחיר של נספרסו, מה שאומר שמבחינת תמורה לכסף מקבלים כאן הרבה יותר. זה דומה ללקנות יין איכותי מול יין זול בסופר.
ה-Rare שציינת הוא אכן הדובדבן שבקצפת. זה קפה מהאיכויות הגבוהות ביותר שקיימות וההבדל ניכר (גם בכוס וגם במחיר).

igal6666
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: ספטמבר 2008
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

הטעם FOUNDATION דיי הזכיר את הקפסולות של נספרסו.

מה מיוחד בקפסולות COLONNA LABS?

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@igal6666
·קצת מוזר לי שה-foundation הזכיר לך את הקפסולות של נספרסו.
אמנם, מבחינת הטעמים, זה קפה שהוא יותר "סטנדרטי" ו"קל לעיכול" לעומת הסוגים האחרים, שיש בהם מאפייני טעם יותר ייחודיים, אבל עדיין סגנון הקליה מאוד שונה.
הקפה של נספרסו קלוי הרבה יותר כהה עם טעמים עמוקים של הקליה ופחות של הקפה.

לגבי ה-Colona Labs אני לא ממש מכיר, אבל יכול להמליץ לך בחום לשלוח להם אי מייל ולשאול.
הם עונים די מהר ובחביבות. מאחר וכבר סופ"ש שם, סביר להניח שתקבל תשובה ביום שני או שלישי.

מה שכן, נזכרתי, שיש להם גם סדרה שנקראת Bartender Series, שאותה כן יצא לי לטעום.
היא מיועדת להכנת קוקטיילים מבוססי קפה, אם זה מעניין אותך.
גם אם לא, אפשר גם לשתות את זה בפני עצמו.
יש שם 3 סוגי קפסולות (לא מתחלפות לדעתי): אינדונזיה, ברזיל ואתיופיה עם 3 מאפייני טעם שונים (אדמתי, מתוק ופירותי).
האתיופי בעיניי הוא היותר מוצלח. את האינדונזי לא ממש אהבתי (לא מתחבר לקפה האינדונזי בכללי).
אם כי אני מעדיף את ה-discovery על פני כל ה-3.
נדמה לי שזה לא נמצא בחלק של הקפסולות, אבל יש בתפריט למטה גישה לזה.

TaylorSammy
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 95
הצטרף: יוני 2019
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אז הבטחתי לעדכן :) זה קצת ארוך אבל יש סוף טוב.
קיבלתי את הקפסולות לפני כמה שבועות. הכנתי אחת - ומשהו הרגיש לי מוזר. הטעם היה מאוד "דהוי" והזכיר קצת קפסולות מאוד זולות. ניסיתי עוד קפסולה - וכמעט לא יצא קפה מהמכונה! התחלתי לחשוד אז פתחתי את המגש והסתכלתי על הקפסולות המשומשות. מסתבר שהן היו לגמרי מחוצות, היה נראה כאילו מופעל עליהן יותר מידי לחץ. ניסיתי עוד כמה, עם תוצאות דיי שונות, לפעמים יצא יותר קפה ולפעמים פחות, אבל אף פעם לא הגעתי לתוצאה ראויה לשתיה.
הבנתי שכנראה מדובר בבעייה של תאימות למכונה שלי אז פניתי אליהם במייל.
ענו לי בצורה מאוד מכובדת ונחמדה והסבירו לי שהאתגר של להתאים את הקפסולות לכל סוגי המכונות מאוד גדול, וזה כבר ה design ה 42 שלהם לקפסולת האלומיניום. ההנחה שלהם היא שהאטם במכונה שלי לוחץ חזק מידי וגורם לה להימעך. הם אמרו שייקחו את זה כפידבק לעתיד ובינתיים הם שולחים לי את הקפסולות הcompostable שלהם. בעצם מה שמופיע באתר כ colonna labs, קפסולות לא מאלומיניום אלא מחומר מתכלה.

היום הן הגיעו. הקפסולות עצמן נראות דיי פשוטות, כמובן (שום דבר לא יתעלה על המראה החיצוני של קפסולת אלומיניום). אבל כשטעמתי, הרגשתי שזה הקפה הכי טעים שניסיתי מימיי. קיבלתי שני סוגים, אתיופיה וEL MIRADOR (קולומביה). עוד לא ניסיתי את קולומביה ומתכוון לנסות כמה שיותר מהר. הריח של הקפה והטעם שלו זה משהו שלא ציפיתי אליו בכלל. ממש הופתעתי לטובה.
הקפסולות המקוריות נשארו אצלי, אולי אנסה למצוא מכונה אחרת לנסות אותן. כמובן שאין לי איך להשוות את הטעם, כי אני לא מקבל מהן כרגע את התוצאה שאני אמור לקבל מהן.

כרגע אני רואה שהקפסולות שקיבלתי בכלל לא במלאי באתר. אני מניח שהם מקבלים אותן בכמויות קטנות. אני מניח שהמקרה שלי הוא דיי ייחודי ואין מה לחשוש לרכוש את הקפסולות אלומיניום :)

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

וואו, חתיכת סיפור. וממש מוזר העניין הזה עם התאימות של הקפסולות. היה עוד מישהו שניסה והיתה לו בעיה, אבל הרבה פחות רצינית ממה שתיארת. כנראה שיש חוסר אחידות במכונות ולא רק בקפסולות. הייתי גם מנסה לראות אם אפשר להשפיע על זה גם ע"י הכנסה של הקפסולה בצורה מבוקרת לתא או ניקוב יותר איטי או משהו כזה.

מצד שני מאוד משמח לשמוע מה שחשבת על הקפה עצמו בקפסולות שכן עבדו. אני יכול רק להצטרף ולהסכים שאיכות הפולים כאן עושה את ההבדל וכשקפה הוא טוב אז הוא פשוט טעים. הקפה הזה בכמה רמות מעל כל סוגי הקפסולות הקיימות בשוק ומה שיפה הוא שמחירו לא שונה מהקפסולות של נספרסו (וזה עוד אחרי משלוח).

יכול להציע לך גם לנסות את הקפסולות המקוריות שקיבלת במכונה אחרת אם יש לך גישה לחברים/עבודה וכו'. אם זה אכן שיפר לך את החוויה כמו שאתה מתאר (גם אחרי שתטעם עוד כמה סוגים) אולי שווה לשקול החלפת מכונה. סה"כ יש לנספרסו מכונות פשוטות ודי זולות.

ניסית כבר את הקולומביה? אני מניח שהוא גם מצויין אבל אלה שני עולמות מאוד שונים.

yze
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 29
הצטרף: נובמבר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #14 

הזמנתי וקיבלתי גם. מא אגיד לכם? כנראה בלוטות הטעם בערפל הלונדוני עובדות אחרת מאשר בחום החיפאי. קפסולות קפה של שופרסל פי 1000 מונים טובים יותר מהדבר החמוץ הזה. כן, אני יודע ש"על טעם וריח...", אבל "כגודל הציפיות - גודל האכזבות".

,

ronensharf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 239
הצטרף: דצמבר 2004
שם מלא: Ronen Sharf
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

יש בעייה אמיתית עם התאימות של הקפסולות למכונות השונות. המשמעות היא כי רק חלק מהמים יורד למיכל האיסוף ואינו מגיע כלל לכוס השתיה. לטענת החברה הם מבצעים טחינה אגרסיבית יותר וממלאים יותר קפה בקפסולה. זה יוצר לחץ נגדי חזק אשר גורם לניתוק האטימה של המכשיר ולאבוד המים למיכל האיסוף. זה תלוי בסוג המכונה. במוכנה בבית איבדתי את מרבית המים. במכונה אחרת אבדו כ- 50%....
יש להם קפסולות מסוג אחר Compostable. שם המצב מעט יותר טוב (מאבדים רק 25% מהמים).
אגב הטעם......לא התלהבתי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”