שרשור תגובות: קפסולות סטארבקס למכונות נספרסו מגיעות ארצה

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
oferlaor (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75317
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

שרשור תגובות: קפסולות סטארבקס למכונות נספרסו מגיעות ארצה

נושא שלא נקרא #1 


boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

@oferlaor - תוכל לשתף כמה קפסולות בממוצע אתם צורכים בבית ביום, ובאיזה מחיר בממוצע ליחידה?

oferlaor (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75317
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

boren כתב:@oferlaor - תוכל לשתף כמה קפסולות בממוצע אתם צורכים בבית ביום, ובאיזה מחיר בממוצע ליחידה?
...
סביב 4 ביום פלוס מינוס. המחירים הם לרוב 2-2.5 ש"ח (תלוי במותג, כל פעם מנסים משהו אחר).

אם השאלה היא האם לא כדאי כלכלית לעבור ממודל הקפסולות למכונה יותר מורכבת, לדעתי זה גבולי אצלנו.

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 830
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אצלנו בשופרסל משווקים את הקפסולות לפחות מתחילת יוני... אם לא לפני...
2 חבילות ב 40 ש"ח.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@oferlaor - המחיר ליום שאתה משלם בממוצע הוא 9 שקלים. המחיר עם פולי קפה הוא שליש מהסכום הזה. המשמעות היא שב-3 שנים חסכת 6500 ש"ח וב-5 שנים חסכת 11000 ש"ח. החיסכון הזה יותר ממספיק לקנות ציוד ברמה גבוהה מאוד, וכמובן שהקפה שתקבל עולה עשרות מונים על מה שאפשר לקבל מקפסולה,

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 830
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

זה בדיוק כמו שתגיד לאיש מעשן שאם לא היה מעשן היה חוסך המון כסף - בפועל אני לא מעשן ואני לא חוסך את הכסף של מי שכן מעשן.

נכון שבלונג ראן פולים יותר משתלם וגם יותר איכותי, אבל לפעמים הנוחות שווה את הפרמייה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@mosheva - האנלוגיה בין עישון ללא עישון לא מתאימה, כי אני לא מציע לו לוותר על הקפה, אלא לעבור לקפה מסוג אחר. כזה באיכות הרבה יותר גבוהה ובמחיר הרבה יותר נמוך. אין שום חיסרון, מלבד אולי הצורך להשקיע שעה~שעתיים בללמוד להוציא את המקסימום מהציוד (שזה כיף בפני עצמו אם באים עם הגישה הנכונה).

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 830
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@boren
·
צודק 8O

oferlaor (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 75317
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 640 פעמים
קיבל תודות: 4750 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

כמה בעיות בתזה הזו.

1. מחיר של מכונה - מכונה טובה עולה לא מעט כסף וזה לא השקעה חד פעמית - צריך לתחזק אותה.
2. אתה צריך להבין איזה קפה אתה אוהב, היתרון בקפסולות זה שקל יחסית לנסות ולהחליף טעמים. עם פולי קפה זה נראה לי אתגר מאוד לא פשוט, במיוחד לחובב שלוקח לו לא מעט זמן להבין מה הוא אוהב. בחברה עברנו לפני כמה חודשים למכונה מקצועית של נספרסו, זה קרה על מחאתי כי קידמתי מכונה שכורה של יורה (מוצלחת בהרבה) שעלתה הרבה פחות חודשית. הסיבה למעבר למכונה היקרה יותר היתה שמרבית העובדים פשוט לא הצליחו להסתדר עם הטעמים של הקפה שהגיע בעוד שעם הנספרסו כל אחד מצא את מה שלטעמו והבעיה נפתרה.
3. מבחינת זמן עיסוק, אם אתה לא קפיאופיל, זה לוקח לא מעט זמן העיסוק הזה. אני מעריך קפה טוב, אבל לא מספיק בשביל להפוך את זה לעיסוק. אפילו נספרסו שזה מכונה סופר פרימיטבית תופסת יותר זמן ממני מכפי שהייתי נוח איתו.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1444
הצטרף: מרץ 2007
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@boren
·
כמו שליאור ציין, יש לי נספרסו שגם מקציפה ואני צריך לנקות פעם בשבוע על ידי השרייה במים עם סבון,
לוקח לי בין 1-3 דקות תלוי אם משקה עם חלב או בלי. כמה זמן היה לוקח לי להכין ולנקות אחרי כל ספל?
אני זורם על ההשוואה בין ההבדל במחיר אבל הזמן שלנו הוא גם מאוד יקר וצריך לחשב גם אותו

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

1. ההוצאה על הציוד מכסה את עצמה בחיסכון בקפה. זה קורה תוך שנתיים עד 5, תלוי כמה אתה רוצה להשקיע בציוד. אין עלויות תחזוקה משמעותיות. לא יותר מכמה מאות שקלים בשנה, וגם זה לא בהכרח בכל שנה.
2. אפשר לדעתי די בקלות להסגר על טעם אחד שטעים לכולם (לפחות זה המצב במשרד אצלנו, עם עשרות עובדים). מה שאתה מתאר דומה קצת לאנשים שמתווכחים בינהם איזה לחם ישן יותר טעים. אני בטוח שאם תתן להם לטעום לחם טרי כולם יעדיפו אותו ויישכחו את הדיון המפולפל איזה לחם ישן יותר טעים. אני תוהה באיזה פולי קפה השתמשתם עם היורה, כי אם מדובר בפולים מיובאים אז הם מקבילים ללחם ישן.
3. אם עיסוק מינימלי הוא המטרה, אז מכונה אוטומטית נותנת את זה. ההפעלה שלה אפילו דורשת פחות שלבים מאשר מכונה של נספרסו. מצד שני, למרות שהקפה (עם פולים בקלייה טריה) טוב יותר מקפסולות, הוא די במובהק פחות טוב מאשר עם מכונה ידנית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@sagioto - במכונה ידנית הניקוי של צינורית ההקצפה וריקון הידית לוקחים אולי חצי דקה. טחינה לידית ודחיסה מוסיפה אולי חצי דקה. במכונות עם מחליך חום או דוד כפול אפשר להקציף במקביל לחליטת הקפה והתוצאה היא מיקרו-קצף כמו בבית קפה. לא ראיתי שום פתרון שנותן את האיכות הזו מלבד צינורית הקצפה אמיתית שמחוברת לדוד שמייצר קיטור.

התהליך לא מסובך ודי כיפי, אבל זה עניין של גישה. אם המטרה שלך היא לייצר איזשהו קפה בזמן כמה שיותר קצר, אז אולי פשוט תחזור לקפה נמס. קפסולות לא באמת נותנות קפה טוב, וזה לא משנה כמה קרמה יש מעליו. זה לא המדד לקפה טוב. הפשרה היחידה שיכולה לתת קפה יחסית טוב, בזמן מינימלי ובמחיר זול היא מכונה אוטומטית, אבל הקצפה טובה לא תקבל ממכונות כאלה.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1444
הצטרף: מרץ 2007
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

קפה טוב או הקצפה איכותית הם מדדים סובייקטיביים, זמן וכסף הם לא, כל אחד יכול לתמחר לעצמו מה הוא מעדיף, וכמה הוא מוכן להשקיע
אז אתה אומר שבשביל להכין כוס קפה במכונה ידנית לוקח דקה כולל ניקיון?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@sagioto - קפה טוב והקצפה איכותית הם מדדים סובייקטיביים באותה מידה שלחם בן שבוע מול לחם טרי זה עניין סובייקטיבי.

הכנתי לעצמי עכשיו קפוצ'ינו. לקח 2:15 כולל ניקוי, כולל להוציא ולהחזיר את החלב מהמקרר :-)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

oferlaor כתב:כמה בעיות בתזה הזו.

1. מחיר של מכונה - מכונה טובה עולה לא מעט כסף וזה לא השקעה חד פעמית - צריך לתחזק אותה.
2. אתה צריך להבין איזה קפה אתה אוהב, היתרון בקפסולות זה שקל יחסית לנסות ולהחליף טעמים. עם פולי קפה זה נראה לי אתגר מאוד לא פשוט, במיוחד לחובב שלוקח לו לא מעט זמן להבין מה הוא אוהב. בחברה עברנו לפני כמה חודשים למכונה מקצועית של נספרסו, זה קרה על מחאתי כי קידמתי מכונה שכורה של יורה (מוצלחת בהרבה) שעלתה הרבה פחות חודשית. הסיבה למעבר למכונה היקרה יותר היתה שמרבית העובדים פשוט לא הצליחו להסתדר עם הטעמים של הקפה שהגיע בעוד שעם הנספרסו כל אחד מצא את מה שלטעמו והבעיה נפתרה.
3. מבחינת זמן עיסוק, אם אתה לא קפיאופיל, זה לוקח לא מעט זמן העיסוק הזה. אני מעריך קפה טוב, אבל לא מספיק בשביל להפוך את זה לעיסוק. אפילו נספרסו שזה מכונה סופר פרימיטבית תופסת יותר זמן ממני מכפי שהייתי נוח איתו.
...
·1. גם אני חשבתי כך ובגלל זה רכשתי מכונת קפסולות בכמה מאות ש"ח. במקביל עקבתי אחרי דילים באמזון בימי הזוהר שלהם ורכשתי את המכונה הזו בכ 1450 ש"ח בלבד. לא ממש השקעה שמצריכה שבירת תוכנית חיסכון:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1

לגבי תחזוקה, לא יודע איך זה בדגמים אחרים, אבל בדגם הזה כל עוד אתה משתמש במים מסוננים כל מה שצריך זה פעם בכמה חודשים להפעיל תוכנית ניקוי עצמית אוטומטית לחלוטין, תהליך די פשוט וקל. גם אני לא סובל מכשירים שמצריכים התעסקות מיותרת, אני מאמין שהמכשיר צריך לעבוד בשבילך ולא אתה בשבילו, ובדגם הזה מצאתי את האיזון הנכון.

2. לא קל אבל לא ממש אתגר שאי אפשר לעמוד בו. הלכתי למקום שמוכר פולים קלויים, ביקשתי חצי קילו מכל סוג מרכזי (עראביקה, רובוסטה וכו) ופשוט ניסיתי אחד אחד כולל עירבובים שונים עד שהגעתי לתערובת האהובה עלי (80 עראביקה/20 אחוז רובוסטה). השקעה ראשונית לא כזו גדולה ויש לך קפה שמותאם בדיוק לטעם באישי שלך.

3. לא מסכים. אצלנו עדיין משתמשים במכשיר קפסולות (זוגתי שתחיה משום מה מעדיפה אותו) - ואני יכול להגיד לך שהזמן שלוקח לה להכין קפה עם מכשיר קפסולות כמעט זהה לזמן שלוקח לי להכין קפה במכשר הנ"ל. גם אני ממש לא קפיאופיל, רק אחד שאוהב את הקפה של הבוקר ומעדיף אותו קצת יותר איכותי ואני יכול להתחייב לך שרמת התעסקות ממש לא גדולה יחסית.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”