שלום,
אנחנו פחות בעניין של מכונות קפה / פולים / קפסולות וכו'. אבל אוהבים נס קפה טוב (עד כמה שאפשר)
קניתי מקציף חלב אינדוקציה, של חברת ABC Lifestyle.
הקצף יצא מעט סמיך.
החלטתי להוסיף גם את נס הקפה המגורען, ביחד עם החלב, כדי שתצא 'עיסה' אחידה. יצאה עיסה סמיכה (כצפוי)
המשכתי בלהוסיף גם מעט מים (כמעט) רותחים למקציף, תוך כדי הקצפה. העיסה עדין סמיכה.
יוצא קפה סביר. מה שבעיקר מעצבן אותי זה שהקצף יוצא סמיך מדי. אם אני מחליף את הדיסק, לדיסק שטוח - אז לא יוצא קצף כלל, אלא רק חלב חם.
אם אני מוסיף לספל מים רתוחים לפני / אחרי החלב, הקפה יוצא הטרוגני, ונראה שהמים לא מתערבבים ען הקפה.
בקיצור - מהם כל השלבים הנכונים למקסם את הנס קפה, באמצעים הקיימים ברשותי?
האם להקציף רק עם חלב, ללא קפה? מתי להוסיף את המים לספל? לפני החלב? אחרי?
שלב אחר שלב...
תודה!
נס קפה (סליחה, כן...) עם חלב מוקצף: אשמח להתייעצות לשידרוג
- urielp (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 760
- הצטרף: מרץ 2009
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
נס קפה (סליחה, כן...) עם חלב מוקצף: אשמח להתייעצות לשידרוג
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- urielp (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 760
- הצטרף: מרץ 2009
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: נס קפה (סליחה, כן...) עם חלב מוקצף: אשמח להתייעצות לשידרוג
והקפה שאני קונה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Re: נס קפה (סליחה, כן...) עם חלב מוקצף: אשמח להתייעצות לשידרוג
היי,
הייתי מתחילה מלערבב מים חמים ונס קפה מגורען כדי שיצא תרכיז קפה שדומה לאספרסו בריכוז (נניח 40 מ"ל)
אני לא מכירה את המקציף אבל אולי כדאי לנסות להקציף חלב במשך פחות זמן כדי לקבל קצף פחות סמיך.
אחרי זה הייתי מעבירה את הקצף לקנקן הקצפה כדי לאפשר ערבול ומזיגה בקנקן. חפש סרטוני לאטה ארט ביוטיוב.
אחרי זה אפשר למזוג את החלב המוקצף על רכז הקפה מגבוה בתנועות סיבוב כדי שהחלב יתערבב עם הנס קפה בצורה טובה.
בהצלחה
הייתי מתחילה מלערבב מים חמים ונס קפה מגורען כדי שיצא תרכיז קפה שדומה לאספרסו בריכוז (נניח 40 מ"ל)
אני לא מכירה את המקציף אבל אולי כדאי לנסות להקציף חלב במשך פחות זמן כדי לקבל קצף פחות סמיך.
אחרי זה הייתי מעבירה את הקצף לקנקן הקצפה כדי לאפשר ערבול ומזיגה בקנקן. חפש סרטוני לאטה ארט ביוטיוב.
אחרי זה אפשר למזוג את החלב המוקצף על רכז הקפה מגבוה בתנועות סיבוב כדי שהחלב יתערבב עם הנס קפה בצורה טובה.
בהצלחה