המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #1 

עדכון: נרכשה Gaggia Magenta Plus . בעיקר לאור איכות הקפה בשגרה בנקודת המחיר הזו והאופציה להשתמש בטחינה חיצונית והקצפת חלב איכותית כשיש זמן להשקיע.
________________________________
אהלן,
אני מבין שהנושא נטחן עד דק :wink:
אבל אשמח להמלצה עדכנית.
אנו צורכים 4-6 משקאות קפה ליום, על בסיס חלב (הפוך\אמריקנו) מידי פעם אספרסו ארוך עם נגיעת חלב\קצף.
עד כה בעיקר קפסולות נספרסו (ברירת מחדל מחוסר זמן ביומיום)
בשבת, כשיש לי זמן להתעסק, מתפנקים במוקה ממקינטה (בריקה) עם קפה של נגרו שאני טוחן ממש לפני השימוש (אוהבים בעיקר אתיופי - שוקולד ).

הנספרסו שלנו שובקת חיים בקרוב (Pixie בת 6..) וחשבתי להשתדרג למכונה אוטומטית ע"ב פולים - יש לי פשוטה בעבודה וזה מספק בעיני בסה"כ.

אין כורח במיכל חלב מקציף מובנה - אנו שותים חלב רגיל ומקסימום מידי פעם נשתמש בפיית הקיטור להקציף..אבל ממש לא קריטי לנו (יש לנו גם מקציף נפרד של הנספרסו שבקושי משתמשים).

התקציב מוגבל - לסביבות 2K ש"ח לכל היותר.

ראינו שניתן לקבל זיכוי בין 500-700ש"ח על כל מכונת קפה (כולל הנספרסו שלנו) ברכישת דלונג'י בחנות השכונתית.
חשבתי לרכוש דגם Delonghi Magnifica S שיצא לי סה"כ 1300ש"ח
או דגם שנראה טיפה משודרג יותר, Authentica ETAM 29.515.B שיצא לי 1600ש"ח לערך.
גם ראיתי מכונות בתקציב הזה של פיליפס.

האם תוכלו להמליץ על מכונה אוטומטית, קומפקטית יחסית עם תחזוקה קלה (יחידת חליטה שניתן להוציא לניקוי וכו') בטווח המחירים הזה שיתן תוצאה משופרת?

תודה מראש,
גל
נערך לאחרונה על ידי galgo ב 20/06/2021 15:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ?

נושא שלא נקרא #2 

אפשר גם יד2 אם יש למישהו המלצה...


galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ?

נושא שלא נקרא #4 

16/06/2021 19:09  
boren כתב:
viewtopic.php?f=71&t=360345
...
נראה נחמד - מקום מומלץ לרכישה (אני גר במודיעין, עובד ליד נתב"ג) ?
קצת פחות חשובה לי הקצפת החלב (לפחות לא בכדי להצדיק תוספת עלות משמעותית) - בהנתן זה, יש משהו אחר מומלץ יותר בתקציב הנ"ל?
למיטב הבנתי Gaggia, Saeco ו PHILIPS הם היום כולם מותגים תחת פיליפס...כך שמניח שאין המון הבדל מהותי בין ליבת המכונות..רק בפיצ'רים מסביב... השאלה אז אם שווה את ההפרשים הגדולים במחיר לדגם מקביל?

גל

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ?

נושא שלא נקרא #5 

אין לי מושג לגבי מכונות אוטומטיות אחרות. זו היחידה שיצא לי לנסות לאחרונה. הסיבה שבגללה אני חושב שהיא יכולה להתאים היא שכתבת את זה:
אנו צורכים 4-6 משקאות קפה ליום, על בסיס חלב (הפוך\אמריקנו) מידי פעם אספרסו ארוך עם נגיעת חלב\קצף.
...
איכות ההקצפה שהיא נותנת משמעותית ממכונות אוטומטיות עם קפוצ'ינטור (ואת זה אני מבסס על הניסיון שלי עם מכונות יקרות של בתי מלון למשל), וכמובן ממקציפים שלא מבוססים על קיטור. ההבדל באיכות של קפה הפוך עם הקצפה טובה לבין כזה עם הקצפת-קומבינה משמעותי לדעתי ומצדיק תוספת של כמה מאות שקלים עבור מכונה כזו.

מבחינת איכות האספרסו אני אופתע אם יש הבדל משמעותי בינה לבין מכונות אוטומטיות אחרות ברמת מחיר דומה.

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ?

נושא שלא נקרא #6 

תודה!
ראיתי גם סקירה מבטיחה של המכונה הזו כאן:


וכאן גרסא שלה עם מקציף מובנה אוטומטי..:


על הדרך, גיליתי משהו מפתיע (אותי..) - שדווקא מכונות של דלונגי (שיותר זולות) יכולות להכניס כמות גדולה יותר של קפה לכל חליטה (עד 16גרם) בעוד השאר מוגבלות בד"כ עד 10גרם... זה נראה לי די משמעותי..במיוחד למשקה ארוך..מישהו יכול לחלוק תובנה בעניין?
https://www.consiglioskitchenware.com/b ... ine%20Pros:

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ?

נושא שלא נקרא #7 

אז מתחתי ממש קלות את התקציב והתחדשנו ב Gaggia Magenta Plus (יש מבצע אצל היבואן = קדמה קפה)
תודה על ההמלצה :)

רוב בני הבית ובבקרים לחוצים בשגרה נסתפק באמריקנו מהמטחנה המובנית..
וכשיש לי פנאי בסופ"ש נשקיע בטחינה במטחנה ידנית חיצונית והקצפה אמיתי עם קיטור...

נשמע כמו תמורה לא רעה לנקודת המחיר הזו.
בטח עוד אבקש טיפים והמלצות לתפעול כשתגיע.
שבוע נפלא לכולם בינתיים,
גל
16/06/2021 19:09  
boren כתב:
viewtopic.php?f=71&t=360345
...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #8 

@galgo - תוכל לשתף אם קיבלת את המכונה והמטחנה ומה ההתרשמות שלך?

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #9 

בשמחה!
אז ככה - קודם כל היא קומפקטית ואני מאד אוהב את העיצוב, קלות השימוש (מסך המגע) ובכלל... אבל זה אולי פרמטר קצת פחות קריטי ;)
מבחינת הקפה -
לעומת הנספרסו שהייתה לפני כן - בכלל אין מה להשוות.. איכות הקפה שנטחן במקום והגמישות בהכנת המשקאות השונים עולה לאין שיעור.
מבחינת עלויות שוטפות - אני לא חושב שיהיה הבדל גדול..אם בכלל..(ואולי אפילו יעלה מעט יותר בשילוב האביזרים וחומרי הניקוי וכו'..) כי אמנם פולים זולים פר גרם מקפסולה - אך הצריכה גדולה בהרבה..גם לכוס (בין 6-10גרם)..וגם כמות הקפה ששותים (כי זה טעים ;) ) מה גם שהשתמשנו לפני כן בקפסולות חלופיות (של עלית) ולכן ההפרש בעלות זניח (וממילא זו לא הייתה הסיבה לשדרוג..).

מה שכן, הדגם הזה ספציפית, אמנם קומפקטי ותופס מעט מקום יחסית על השיש - אבל לבית עם 4 בוגרים ששותים קפה פעם-פעמיים ליום + אורח מזדמן (שמזדמנים קצת יותר מאז שהיא הגיעה ;) ) - הגודל קצת גבולי.. כל יום צריך לפחות פעם למלא מיכל מים ולרוקן קפה משומש..מצטברים לא מעט נוזלים במגש השאריות - מפעולת החליטה עצמה וכו' - למרות שיש קבוע כוס לנוזלי השטיפה וטפטוף מתחת לפיה...
אחת לשבוע לפחות חייבים - פשוט חייבים להוציא ולנקות את מנגנון החליטה ומגש השאריות הקבוע שמתחתיו - פספסתי בשלוש ימים וממש היו שם כבר רימות... :עצוב:
ואני לא יודע איך נתמודד לאורך זמן עם שגרת התחזוקה המוקפדת (כרגע לפחות) ועד כמה המכונה תחזיק בזה מעמד... היא נראית בנויה היטב סה"כ..אבל לא בהכרח מאד רובסטית או שנותנת תחושה שתחזיק שנים בלי יותר מידי התעסקות (כמו הנספרסו פיקסיז שהייתה לנו לפני כן).

אז בגדול, בדיעבד, הייתי הולך אולי, אם כבר גאג'יה, על דגם מעט גדול יותר (יש לgaggia את משפחת ה Cadorna שעולה בערך אותו הדבר אבל טיפה גדולה יותר מכל הבחינות).

בנוסף - פיית הקיטור להקצפת חלב עושה עבודה מצוינת וההקצפה ממש מעולה וקרמית - אבל זה לגמרי לא מתאים לשימוש כולם - אצלי לפחות, רק אני מתעסק עם זה ורק כשיש זמן (לרוב לא..בבקרים למשל). יש מצב שמנגנון פשוט יותר כמו פיות ההקצפה במכונות הזולות (יש לי בעבודה -ופשוט "דוחפים אותה לכוס עם קצת חלב לפני שמוזגים את הקפה)- היה מתאים לאחוז גדול יותר של ה"לקוחות"... גם בתוצאה מעט פחות איכותית של ההקצפה. אולי אפילו מקציף עם מיכל מובנה שכזה (למרות ששם יש בעיות אחרות).

לגבי ה 1zpresso JX PRO שרכשתי (הגיעה תוך 3 ימים ) - המטחנה הידנית כייפית מאד לשימוש ומשדרגת פלאים את איכות האספרסו - אני משתמש איתה לקפה קצת יותר "גורמה" (יש לי קולקציה מ"נגרו" במקפיא - ומידי פעם מוציא לקופסאת וואקום קטנה למקרר מספר מנות) אז זה מאפשר לי גמישות ובחירה ממגוון רחב יותר של פולים בלי צורך להמתין שהמיכל המובנה יתרוקן - אבל למרות הפשטות והמהירות היחסית - זו עדיין "התעסקות" שלא מתאימה לכל אחד בכל רגע... אני אישית מאד מאד נהנה מכך כשיש לי זמן... כולל לנקות את השיש ואבקת הקפה שאין מה לעשות - תמיד מתפזר קצת מסביב בשלב כזה או אחר (שוב..לא ברוב הבקרים ;) )

לסיכום - אני סה"כ מאד מרוצה מהרכישה ואין ספק ששדרוג משמעותי באיכות לעומת קפסולות..+ המטחנה הידנית זה בכלל כיף למי שמעונין בנגיעה ב"גורמה"...
אבל - בדיעבד - כנראה שהייתי רוכש אחת המכונות הזולות בהרבה שיש כרגע בשוק של דלונגי (כמו שציינתי בהודעה המקורית - שבמבצע עם זיכוי ממכונת הנספרסו שלי) - כי מבחינת המנגנון והיתרונות שרלוונטיים לי - הן נותנות פחות או יותר אותה תוצאה (אפילו יותר רמות טחינה במטחנה המובנית ויותר דרגות של כמות קפה לכוס + סל גדול יותר) - מלבד אולי מקציף הקיטור - אבל הוא לא שווה, לטעמי, תוספת של בערך 1000שח במחיר.

לבית "קטן" יותר - של שני משתמשים קבועים פחות או יותר וצריכה קצת יותר מתונה מאצלי - היא לגמרי אחלא מכונה לדעתי ומתאימה בול!
מקווה שעזרתי למישהו ואשמח לענות על שאלות נוספות!
גל

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #10 

@galgo

אחלה ביקורת - מפורטת ומעניינת. תודה על השיתוף!

לגבי מיכל המים והתחזוקה, משהו שיכול לעזור זה מרכך מים שמתקינים מתחת לכיור עם צינורית וברז. עניין של כמה מאות שקלים שמייתר את הצורך בפילטרים למניעת אבנית, טיפול הסרת אבנית, וגם מקל על הוספת מים למיכל (כי מביאים את הצינורית ממש מעל המיכל). מרכך מים כזה דורש רענון במלח פעם~פעמיים בשנה.

לגבי ההקצפה, אם לבני ביתך יש נכונות להשתמש בצינורית הקצפה פאנארלו (כזו שלא דורשת מיומנות) אז אולי כדאי פשוט ללמד אותם להקציף עם זו הקיימת. הזמן הדרוש להקצפה דומה, וההבדל הוא במעט מיומנות שצריך לסגל. בעיקר מאתגר בהתחלה השלב הראשון בהקצפה שבו הצינורית צריכה להיות שקועה מעט בתוך החלב, ברמה שמספיקה בדיוק להכניס אוויר כדי לנפח את החלב (אבל לא גבוה מדי ברמה שיוצרת בועות גדולות). ברגע שמפתחים את המיומנות הזו אז אין ממש אתגרים, כי להכניס את הצינורית בהמשך ההקצפה עמוק יותר לחלב (אחרי שיש כבר קצף) ואז לעצור ברגע שהקנקן חם מדי ביד אלה דברים שמאוד קל ללמוד.

שים לב שאם אתה מוציא קפה מהמקפיא צריך לתת למיכל מספר שעות להגיע לטמפרטורת החדר לפני שאתה פותח אותו, אחרת הפולים נהיים לחים כתוצאה מקונדנסציה. לדעתי גם אין ממש צורך בוואקום. מיכל של AirScape, שכולל בוכנה שדוחפת את האוויר החוצה, שומר יופי על הפולים. גם אם הוא מאוחסן בטמפרטורת החדר.

לגבי הלכלוך כשמכניסים את הקפה הטחון מהמטחנה הידנית, אפשר להמנע מזה עם קצת DIY. פשוט תחתוך את החלק העליון של בקבוק שתיה קלה 1.5 ליטר ותשתמש בו כמשפך. אפשר להשתמש במשפך הזה גם כשמכניסים את הפולים למטחנה מבלי שיישפכו על השיש.

אני לא מכיר את המכונות של דלונגי, אבל לדעתי צינורית ההקצפה של הגאג'יה שווה את התוספת של הכמה מאות שקלים, לפחות למי שמוכן ללמוד את הטכניקה. ברגע שלומדים, אין הבדל במאמץ או בזמן שזה לוקח, ויש הבדל גדול באיכות התוצאה.

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #11 

22/07/2021 18:55  
boren כתב:
@galgo
אחלה ביקורת - מפורטת ומעניינת. תודה על השיתוף!
...
בכיף - למדתי המון מהשיתופים וההמלצות פה..אז מה שיכול לתרום חזרה בקטנה - תמיד כיף..
22/07/2021 18:55  
boren כתב:
לגבי מיכל המים והתחזוקה, משהו שיכול לעזור זה מרכך מים שמתקינים מתחת לכיור עם צינורית וברז. עניין של כמה מאות שקלים שמייתר את הצורך בפילטרים למניעת אבנית, טיפול הסרת אבנית, וגם מקל על הוספת מים למיכל (כי מביאים את הצינורית ממש מעל המיכל). מרכך מים כזה דורש רענון במלח פעם~פעמיים בשנה.
...
יש לי מערכת אוסמוזה הפוכה ..אז אין בעיה של אבנית... רק צריך למלא שם את המיכל בתדירות גבוהה יחסית..לפחות פעם ביום אצלינו אם לא יותר - יש מצב שזה בגלל ששותים הרבה אמריקאנו\קופי שמוזגים 150-250מ"ל לכוס והמיכל נגמר מהר... לאספרסו אולי בכלל לא בעיה..
לא נורא סה"כ - רק מציין את זה למקרה ומישהו שוקל לרכוש מכונה כזו לצריכה גבוהה יחסית של משקאות "ארוכים"...
22/07/2021 18:55  
boren כתב:
לגבי ההקצפה, אם לבני ביתך יש נכונות להשתמש בצינורית הקצפה פאנארלו (כזו שלא דורשת מיומנות) אז אולי כדאי פשוט ללמד אותם להקציף עם זו הקיימת. הזמן הדרוש להקצפה דומה, וההבדל הוא במעט מיומנות שצריך לסגל. בעיקר מאתגר בהתחלה השלב הראשון בהקצפה שבו הצינורית צריכה להיות שקועה מעט בתוך החלב, ברמה שמספיקה בדיוק להכניס אוויר כדי לנפח את החלב (אבל לא גבוה מדי ברמה שיוצרת בועות גדולות). ברגע שמפתחים את המיומנות הזו אז אין ממש אתגרים, כי להכניס את הצינורית בהמשך ההקצפה עמוק יותר לחלב (אחרי שיש כבר קצף) ואז לעצור ברגע שהקנקן חם מדי ביד אלה דברים שמאוד קל ללמוד.
...
המיומנות העיקרית היא לא לקבל כוויות קיטור באצבע..כשרק קמים חלקית בבוקר...ולפני הקפה של הבוקר..כשהמוח והמוטוריקה העדינה לא במיטבם :P
וגם זו עדיין התעסקות שלא מתאימה לרוב יושבי הבית אצלי..כנראה גם פאנארלו לא יעשו..ולא צריך לחלק מהמשקאות -
אני לגמרי מחבב את צינורית הקיטור הזו.. ולי זה סבבה כשבא לי לפנק את האחרים ולהתעסק..אבל זה לא מתאים לכולם..
וגם התחזוקה והניקוי הכמעט מיידי שלה - דורש ניקוז קיטור ושאריות מים לאחר השימוש..ועם המטלית הרטובה לנקות היטב את שאריות תהחלב ש"נאפו" על הצינורית אחרת זה ממש נשרף ומתגבש עוד בשימוש הבא... (ככה לפחות אני עושה)...
22/07/2021 18:55  
boren כתב:
שים לב שאם אתה מוציא קפה מהמקפיא צריך לתת למיכל מספר שעות להגיע לטמפרטורת החדר לפני שאתה פותח אותו, אחרת הפולים נהיים לחים כתוצאה מקונדנסציה. לדעתי גם אין ממש צורך בוואקום. מיכל של AirScape, שכולל בוכנה שדוחפת את האוויר החוצה, שומר יופי על הפולים. גם אם הוא מאוחסן בטמפרטורת החדר.
...
ברור...זה בשקיות הוואקום שאני מרוקן מהאויר במקפיא..ומעביר לפחות יום לפני למיכלים קטנים יותר שעושים וואקום מהמכסה ומחכים במקרר..הם אגב ממש נחמדים ואני ממליץ - אני רכשתי זוג מהדגם הקטן כאן - מספיק לי לפולים לכמעט 10שוטים נניח - וזה זול והגיע מהר מאד מאליאקספרס https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 4c4dQRonKu
22/07/2021 18:55  
boren כתב:
לגבי הלכלוך כשמכניסים את הקפה הטחון מהמטחנה הידנית, אפשר להמנע מזה עם קצת DIY. פשוט תחתוך את החלק העליון של בקבוק שתיה קלה 1.5 ליטר ותשתמש בו כמשפך. אפשר להשתמש במשפך הזה גם כשמכניסים את הפולים למטחנה מבלי שיישפכו על השיש.
...
רעיון DYI נחמד..אבל זה ממש בקטנה..סה"כ מסתדר..מעביר ממיכל האגירה של המטחנה הידנית ישירות לתוך המכונה..אבל עדיין..איכשהו אני מצליח להשאיר טיפה גרגירי קפה פה ושם ;)
22/07/2021 18:55  
boren כתב:
אני לא מכיר את המכונות של דלונגי, אבל לדעתי צינורית ההקצפה של הגאג'יה שווה את התוספת של הכמה מאות שקלים, לפחות למי שמוכן ללמוד את הטכניקה. ברגע שלומדים, אין הבדל במאמץ או בזמן שזה לוקח, ויש הבדל גדול באיכות התוצאה.
...
זה אמור להיות בדיוק אותו מנגנון חליטה..רק עם יתרון של עד 16גרם קפה במקום "רק" 10 גרם..ומעבר לכך אמור להיות זהה... נכון שצינורית ההקצפה של הגאג'יה ממש נחמדה ואני התרגלתי - אבל זה עדיין פיצ'ר שמשמש רק לחלק מהמשקאות ולא מתאים לכולם..ולמרות ששווה עוד תוספת..זה לא שווה 1000ש"ח לדעתי ביחס - שזה ההפרש במחיר כרגע בין דגמי הדלונגי (שסה"כ מומלצים גם מסקירות שראיתי ברשת) המקבילים (אחרי זיכוי ממכונת נספרסו ישנה..)
אבל כנראה שזה כבר ענין סוביקטיבי..
אני כאמור רכשתי את הגאג'יה בסופו של דבר.. גם יותר אלגנטית בעיני...
אבל מבחינת עלות\תועלת ופרקטיקה - לא בטוח שמוצדק... חשבתי לחלוק את התובנות שלי עם מתלבטים פוטנציאליים ;)

pablok
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: יוני 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #12 

מה עם נושא אחראיות? לחלק מדגמים שלgaggia יש שנה (magenta) וcadorna יש שנתיים,
חשוב לי הטעם של האספרסו (מאוד אוהב קפסולות של נספרסו אבל אנחנו הרבה בבית ואני מוציא 350 ש״ח בממוצע כל חודש על קפה)
בין המכונות דלוגני dinámica 350.15, גאג׳יה cadorna style וSiemens eq3 500 איזה עדיפה? הכי חשוב לי זה אספרסו לא דלול מוכן להתפשר על הקצפה אידאלית
הסיבה לאוטומטית כמו כולם נוחיות

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #13 

@pablok - לא יודע לגבי האחריות. אם תקפיד על שימוש במים רכים ותבצע את נוהל הניקוי המומלץ לפי היצרן אני מעריך שההבדל בפועל בין שנה לשנתיים לא יהיה משמעותי.

לגבי האספרסו, המכונה הזו מאפשרת לקבל אספרסו טוב יותר מנספרסו, אבל בשביל זה תצטרך פולים טריים ומטחנה נפרדת. עם המטחנה המובנית האספרסו מתאים כבסיס לקפוצ'ינו, אבל הוא רחוק מלהיות אופטימלי. מציע שתעיף מבט על הביקורת הזו:

viewtopic.php?f=71&t=360345

seri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 492
הצטרף: נובמבר 2005
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #14 

הי גל
תודה על חוות הדעת , מהנה לקרא.

אני חדש בנושא מכונות הקפה. אשתי ואני שותים שונה לגמרי את הקפה,
האם יש זכרונות במכונה הזו ?

קצת הפחדת לגבי הרימות ... האם זה כך בכל המכונות ?

האם היית רוכש שוב את המכונה אחרי 4 חודשים שאתה משתמש בה ?

galgo (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

Re: המלצה לאוטומטית - תקציב 2K - משתדרג מנספרסו ומקינטה ? *נרכשה Gaggia Magenta Plus

נושא שלא נקרא #15 

אהלן,
יש במכונה זכרונות - ליתר דיוק - כל אחד מסוגי ההמשקאות זוכר קונפיגורציה אחת..וכל פעם שמשנים - ניתן לשמור קונפיגורציה חדשה.
אז אם אתם שותים משקאות שונים - זה יזכור את ההעדפות.
אם אתם שותים אותו משקה - אז זה יזכור רק אחת בכל פעם - לדעתי זה לא בעייתי במיוחד, מאד קל ונוח לכוון אותה .

על עניין הרימות התגברתי חלקית על ידי הדבקת רשת בד צפופה מעל פתחי האוורור שנמצאים מעל המנגנון - ופשוט מוציא ושוטף אותו כל שבוע ואז הן לא נוצרות - אם יש למישהו רעיון אחר - אשמח לשמוע..כי זה די מגעיל.. אבל אני חושב שתחזוקה מונעת וניקוי בתדירות גבוהה ימנעו את זה.. אין לי מושג לגבי מכונות אחרות - פעם הייתה לנו בעבודה JURA וגם שם זה קרה..

אני סהכ מאד מאד מרוצה ונהנה מהמכונה וסביר שהייתי רוכש שוב.. מצד שני - אולי הייתי מקבל עלות תועלת טובה יותר ממכונה של דלונגי - אני פשוט לא יודע..
חייב לציין שעניין המקציף האיכותי הוא להיט - ויתרון משמעותי בעיני .
אם יש פרמטר אחד שהייתי רוצה לשדרג - זה כמות הקפה המקסימאלית בכל חליטה (10גרם) - אבל תמיד ניתן להוציא פשוט שתי מנות... וד"נ - אצלי הצריכה עלתה פלאים מאז שיש את המכונה ולכן צריך למלא את מיכל המים והקפה בתדירות גובה וגם לרוקן את מיכל הפסולת והטפטופים..אבל זה כבר תלוי בבית.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”