לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 104
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

הודעה שלא נקראה #16 

@guyezra
עם המכונה קיבלתי פילטר רזין. פילטר שמתחבר לצינור המים שבתוך מיכל המים של המכונה. פילטר ל-3 חודשים ועולה 30 ₪. הזמנתי את הפילטר המקורי שבתמונה. כאמור, לפני כן המים עוברים גם את התמי4.

@minime
חחח לא הכרתי את הדגם הזה של לה פבוני. דומה בצורה מחשידה ללליט.
יוצאת כמובן אחלה קרמה עם המכונה. לדעתי זה יותר עיניין של סוג פולים וטריות הפולים. "אפילו עם הדדיקה" הקרמה לא הייתה בעייה.
לגבי מיכל המים - הוא אכן נראה משהו משנות ה-70 : )
אבל הוא בתוך המכונה ולא רואים אותו בשום שלב. גם כדי למלא מים אני לא מוציאה אותו אלא ממלאת עם משפך ישר לתוך המכונה. ככה שלא ברור לי למה להשקיע בזה אפילו שקל. מה שכן, בכל זאת פלסטיק פשוט ולפלסטיק יש תאריך תפוגה, אז לא יודעת.
תה שותה רק כשאני חולה לא עלינו טפו טפו טפו.
! Coffee - You can sleep when you're dead

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

הודעה שלא נקראה #17 

את מתכוונת שהלליט דומה ללה פבוני,
שהמציאה את מכונת המנוף הידני, אשר משמשת בין השאר גם כתכשיט במטבח האיטלקי והיום בדירות ABNB פושטות רגל.

לגבי מיכל הפלסטיק, קשה לנקות אותו ומברשת בקבוק שורטת אותו עם הזמן ולא מגיעה לכל מקום.
אחרי שנה את תראי על מה אני מדבר, כשיהיו שכבות אבנית וצהוב בפנים,
כבר עדיף לך מעכשיו לשים מיכל פלסטיק קשיח שקוף Tritan, אם תמצאי, עם מכסה בקצה עם מקום לצינורות. בסגנון שיש לנספרסו.

בכל מקרה אני חשבתי בזמנו על זכוכית, כי בטווח הארוך זה בריא יותר ובניגוד לנירוסטה, שקופה, ניתן בקלות לעצב אצל בעל מלאכה\אומן
וניתן לראות את מפלס המים מקדימה ובצד שמאל.
חשוב כלי ללא פינות על מנת שיהיה קל לנקות ולחטא. זכוכית #1 אח"כ נירוסטה.

זו אגב אותה בעיה עם הבלנדרים של היום, הכדים היו עשויים זכוכית או נירוסטה, עד שה-Tritan (פלסטיק שנראה כמו זכוכית) נכנס לתחום.

לגבי התה, נשמע כמו אמירה חשוכת דעה שגם החזקתי בה עד לפני עשור, שתרמה לה כמו אצל הרוב חברת וויסוצקי.
תה שותים כבר 5000 שנה
קפה בקושי 200 שנה.
על התה אפילו נלחמו, בניגוד לקפה.
תעשי את החשבון באיזה תחום התמקצעו יותר ואיזה מגוון יותר.
וכן, ניתן להכין גם תה עם מכונות הקיטור, שנקראות מכונות קפה משום מה.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 381
הצטרף: ינואר 2007
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

הודעה שלא נקראה #18 

מזל טוב על הרכישה
בדיוק נפתח פוסט על מכונה בת חצי שנה שהתקלקלה בגלל אבנית
בריטה ופילטר רזין פשוט לא מספיק

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

הודעה שלא נקראה #19 

@דור_א
·
תתחדשי, הלליט נראית בעלת תמורה גבוהה מאד למחיר לאור כל מה שציינת, לא הכרתי את הדגם.
אכן יושבת יפה במטבח שלך.

לגבי המים, תחסכי לעצמך כאבי ראש מיותרים בעתיד ותקדימי תרופה למכה: בעיה מס' 1 במכונות קפה היא אבנית (במיוחד בארץ לאור קשיות המים הגבוהה).
- תמי 4 לא מרכך את המים, הוא בסה"כ מסנן טעמי ע"י שימוש בפחם פעיל, שום דבר שפילטר קוקוס ב 80 ש"ח לא יעשה.
למעשה זה תמיד מצחיק אותי לראות מה אנשים חושבים שהמכשיר הזה עושה כאשר למעשה הוא בעיקר עושה רעש וגם קצת מחמם ומקרר את המים.
- קנקן בריטה גם לא אפקטיבי אחרי כשבוע, בתלות בנפח השימוש ובקשיות ממי הברז ולכן הוא אינו פתרון מומלץ.
- פילטר רזין אכן מרכך את המים (הוא עובד על אותו עיקרון של מרכך 8 ליטר), אבל נוכח מידותיו הוא מאבד יעילות מהר, לרוב שוכחים להחליף אותו ומנסיון זה מוביל לאבנית, זה רק עניין של זמן.

הפתרונות המומלצים לטווח הרחוק הם מרכך 8 ליטר של DVA או פילטר (שכולל סינון וריכוך) של BWT Bestmax / Brita Purity C.
ההמלצה שלי היא קודם לבדוק את רמת הקשיות בברז (זה משתנה מאד לפי מקום המגורים כתוצאה ממקור השאיבה) ע"י מדידה עם סטיקים/טיטרציה ורק אז לבחור פתרון מתאים.

דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 104
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

הודעה שלא נקראה #20 

תודה.
אכן אשמור, יש לי כרגע פילטר ראזין ומתכוונת להחליף אותו כל 3 חודשים. במקביל להחלפות גם מתכוונת לבצע ניקוי אבנית.
התמי4 למרות שכן יש לו איזשהו חלקיק של טיפול באבנית, אכן לא יעיל מבחינה זו וזו בלבד. הבריטה מבחינת אבנית אכן עדיף, אבל כמו שכתבת נחוצה החלפת פילטרים בזמן. אגב, לצורך שתיית מים - עדיף לא לסנן אבנית.
הבעייה מבחינתי עם פילטרים גדולים יותר, הוא שאין למכונה חיבור ישיר למים.

חברים, למי שיש לליט: כל כמה זמן אתם עושים ניקוי אבנית / ניקוי ראש? האם אתם מנקים את מוט ההקצפה עם חומר מיוחד או מים בלבד? האם עם חומרים מקוריים או תחליפיים? איזה חומרים והיכן קונים? איפה קונים פילטר עיוור 57ממ לניקוי ראש? מישהו היה בחנות היבואן בלוד? זו חנות סטנדרטית ויש להם את כל הנ"ל מקורי?
! Coffee - You can sleep when you're dead

צפוני1234
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 200
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #21 

מסנן עם כדורי סיליפוס שיש לי גם ככה בברז הראשי של הבית לא מספיק טוב למניעת אבנית?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3654
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #22 

מסנן כדורי סיליפוס לא מרכך את המים כלל, החומר של הכדוריות גורם לאבנית לא לשקוע וכל לא מצטברת אבנית אבל זה לא רלוונטי למכונת קפה, מה גם ששותים את החומר הזה ויש הרבה מאמרים שאומרים שלא ככ בריא לאורך זמן, למרות אישורי משרד הבריאות.

הפתרון הנח ביותר הוא BWT bestmax

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3654
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re:

הודעה שלא נקראה #23 

27/10/2020 0:31  
דור_א כתב:
תודה.
אכן אשמור, יש לי כרגע פילטר ראזין ומתכוונת להחליף אותו כל 3 חודשים. במקביל להחלפות גם מתכוונת לבצע ניקוי אבנית.
התמי4 למרות שכן יש לו איזשהו חלקיק של טיפול באבנית, אכן לא יעיל מבחינה זו וזו בלבד. הבריטה מבחינת אבנית אכן עדיף, אבל כמו שכתבת נחוצה החלפת פילטרים בזמן. אגב, לצורך שתיית מים - עדיף לא לסנן אבנית.
הבעייה מבחינתי עם פילטרים גדולים יותר, הוא שאין למכונה חיבור ישיר למים.

חברים, למי שיש לליט: כל כמה זמן אתם עושים ניקוי אבנית / ניקוי ראש? האם אתם מנקים את מוט ההקצפה עם חומר מיוחד או מים בלבד? האם עם חומרים מקוריים או תחליפיים? איזה חומרים והיכן קונים? איפה קונים פילטר עיוור 57ממ לניקוי ראש? מישהו היה בחנות היבואן בלוד? זו חנות סטנדרטית ויש להם את כל הנ"ל מקורי?
...
אתה לא צריך חיבור ישיר למכונה כדי לקבל ריכוך מים טוב, לדוגמא פתרון BWT bestmax ללא חיבור ישר, עם ברז בקצה ודרכו אתה ממלא את מיכל המכונה.

לא עושים ניקוי אבנית, עדיף לא לעשות, החומרים יכולים להרוס את הדודים.
ניקוי ראש אפשר לעשות, אני עושה פעם בשבוע ללא חומר, פעם בשבועיים מפרק ומנקה, כמעט ולא עושה עם חומר.
אם תנקה את מוט ההקצפה טוב לאחר כל שימוש לא תצטרך לנקות עם חומר, זאת אומרת להוציא תמיד לפני ואחרי מים כמה שניות.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1176
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #24 

לגבי הפילטר רזין של לליט,
הוא עושה עבודה מצוינת, רק צריך לרענן אותו עם תמיסת מי מלח כל שבועיים ולהחליפו כל חצי שנה.


PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 672
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #25 

אני ממלא מים מהבריטה ויש לי שקית ריכוך של אוסקר במיכל שאני דואג להחליף כל שנה.
אצלי זה ככה כבר 3 שנים ולא חוויתי בעיות של אבנית.
פעם בחצי שנה אני עושה ניקוי אבנית עם מלח לימון או שקיות לניקוי שמערבבים במים לא שמתי לב
ללכלוך חריג שיוצא או חלקיקים.
פעם בחודש באק פלאש עם קופי קלין כולל פירוק הראש והשריה של הכדים וחלקי הראש כולל הסלסלה בקופי קלין.

ziko2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 112
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #26 

דור_א
שלום לך
באיחור רב פונה אלייך לגבי הרשמים והנסיונות מהמכונה שקנית
אני "צרכן" כבד של קפה 4-6 קפסולות של נספרסו עם אשתי יכול להיגמר בשרוול.
והחלטתי להיכנס למים העמוקים ולקנות מכונה חצי אוטומטית עם מטחנה מובנית
קראתי את השרשור שפתחת ומצא חן בעיניי :)
אני יודע שמכונת נספרסו זהו אזור נוחות מכניסים קפסולה ויש אספרסו
שאלות לי אלייך
1- מהו תהליך הניקוי \תחזוקתי שבועי, חודשי שצריך לבצע ואיך?
2- איך פתרת את נושא המים?
תודה
צביקה

דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 104
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #27 

גם מכונת קפסולות יש לנקות.
מבחינתי ההבדל הוא הוא בכך שאתה מכין בעצמך את "הקפסולה" ממש בעת השימוש.
וזה כל ההבדל בטעם (טריות הקפה, טריות הטחינה, מבחר אין סופי של פולים ובחירת כמות הקפה).

לגבי תחזוקה:

מנקה את הראש עם 2 סוגי מברשות אחרי כל שימוש.

פעם בשבוע ניקוי ראש בבקפלאש בלי חומר.

מסנן רזין שמחובר במיכל לצינור - לא עושה ריענונים במלח אלא מחליפה כל 3 חודשים בדיוק.

מסנן אוסקר במיכל - שוב ללא ריענונים אלא מחליפה כל חצי שנה בדיוק.

במיכל האיסוף, אחרי ריקונו, אני שמה טיפונת סבון כלים - כשמרוקנים אותו הוא נותר נקי.

טרם החלטתי אם אבצע בקפלאש עם חומר ואחרי כמה זמן.

טרם החלטתי אם אחרי שנה אבצע ניקוי אבנית עם חומר.
! Coffee - You can sleep when you're dead

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 234
הצטרף: אפריל 2007
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #28 

זאת טעות לא לעשות פלאש עם חומר מדי פעם.
השאלה היא רק באיזה תדירות.
רוקט ממליצים פעם בשבוע.
קוויק מיל ממליצים פעם בחודש.
ניקוי אבנית עם חומר רק אם יש בעיה ולא בעצמך.
למיטב ידיעתי כל היצרניות ממליצות על דברים דומים.

דור_א (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 104
הצטרף: ספטמבר 2020
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #29 

למרות שהצטיידתי מראש עם כל החומרים לכל סוגי הניקיונות:
בקפלאש: כל עוד אני שומרת על ניקיון קבוע של הראש, והמים יוצאים בניקוי נקיים, לא נראה לי שאשתמש בחומר.
אבנית: כל עוד אני מקפידה על זמנים מדוייקים (התראה קבועה ביומן) להחלפת רזין כל 3 חודשים פלוס אוסקאר כל חצי שנה, כאשר המים גם עברו תמי4, נראה לי שאוותר על החומר גם כאן.
פיית האדים: ממעיטה בשימוש בה. מנקה היטב מיד אחרי כל שימוש (מוציאה אדים ומים ומנגבת. פעם ב... גם עושה את פעולת ההקצפה במים במקום חלב). שוב, נראה לי שאוותר על החומרים.
בקיצור - למכירה חומרי ניקוי חדש באריזה.
! Coffee - You can sleep when you're dead

malkagal7
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: ינואר 2021
שם מלא: גל מלכה
מיקום: פרדס חנה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: לאור המלצותיכם כאן, השתדרגתי ל Lelit

הודעה שלא נקראה #30 

קניתי את ה Mara x בפברואר לא משתגע עם נקיון של הראש עם מברשות אחרי כל קפה פשוט מוריד עוד מים ואם עמד שעות מנגב עם נייר ומוריד מים… פילטר רזין פעם בשבועיים עם כפית מלח בכוס ל 20 ד ושוטף 3 ד ממלח… חצי שנה מחליף כדי שלא יתפתחו חיידקים על הפילטר שאני לא מכיר… בקפלש עם תמיסה כדאי לבצע פעם בחודש ורואים שיורדים שאריות … בסך הכל אם מוצאים קפה שטעים למשתמש הקפה יוצא הרבה יותר טעים מנספרסו וגם חצי מחיר בקניית קפה … אצלנו צורכים ביום יום 8-10 כוסות ובשבת זה עולה לכוון 20 כי יש אורחים . עד כה קנייה משתלמת יחד עם המטחנה יוריקה מיניון …

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”