boren כתב: ↑
אני משתמש בה כמעט רק לפילטר, ומאוד מרוצה מהתוצאה. אם חסר לך גוף באספרסו נסה לטחון דק יותר ולהאריך את החליטה ל-40 שניות או יותר.
...
אנסה את מה שכתבת.
ניסיתי רק אספרסו ושוב אני מרוצה ממנה גם לאספרסו כי היא מייצרת אספרסו שונה מהלידו(אחרת הייתי מוכר אחת מהן) ולפולים מסויימים יכולה להתאים.
אבל אורן לאחר תקופה שאתה משתמש בה לא הבחנת בשוני מהסטה? שוב בשבילי מייצרת משקה נקי יותר עם הפרדת טעמים טובה אבל חסר גוף
האמת שלא עשיתי השוואה ישירה מול הסטה. מעבר לטסטים בהודעה הראשונה כמעט כל השימוש שלי במטחנה הוא לפילטר, ושם אני מעדיף אותה על הברוויל 800 החשמלית ששימשה אותי עד כה לפילטר.
אנחנו קנינו כשבזמנו, בחג הרווקים הסיני,המחיר בעליאקספרס היה סביב ה150 דולר כולל משלוח. בינתיים המחיר עלה מאוד אבל יש מצב שבזמן מבצע גדול ירד חזרה.
קח בחשבון שאם המטחנה תעצור במכס אתה מגיע בהזמנה מהיצרן למעל 200 דולר שזה כבר סכום גבוה יותר משמעותית
עדכון שיכול להיות חשוב. יש יותר ויותר עדויות ברשת לכך שמהירות טחינה איטית יותר תוביל לטחינה דקה יותר משמעותית בהשוואה לטחינה מהירה. בפועל מה שזה אומר למשתמשים שימו לב לטחון במהירות אחידה פחות או יותר לקבל טחינה אחידה יותר.
הסבר אפשרי לתופעה שבטחינה איטית יש לחץ ממשקל הפולים שמעל הפולים שנטחנים בעוד בטחינה מהירה הפולים "משתקשקים" בגוף המכונה ולא יוצרים את הלחץ הזה. סוג של אפקט של פולים בהופר
סה"כ מצוינת בייחוד ביחס למחיר (קניתי מהמוכר שהמלצתם עליו מעלי עם הנחות וקופונים לפי מיטב המסורת), המטחנה הקודמת הייתה Ascaso IMini ששם אמנם יש כיוון מילמטרי ומנוע אבל לי הפריע כמות הלכלוך, הצבירה, הרעש והקושי בהגעה לכמות קפה אחידה. לאחר שמכרתי את הImini הוספתי קצת על המאחנה הזאת אז אמנם מדובר במטחנה שהמחירון של יותר זול אבל התחושה היא בהחלט של השתדרגות. מבחינת איכות התוצאה בכוס אני נתקל בקושי אחר שהוא פרוצדורת העבודה שלי והמכונה Arrarex Caravel שיכולה להוציא קפה נהדר אבל הדגש היא על יכולה ולא על בהכרח רוצה. כי יש הרבה משתנים בשאר ההכנה שמשפיעים על התוצאה בכוס.
יצא לי היום להשתמש ב-J-Max אצל חבר ואם היו לי מחשבות לשדרג מה-JX Pro, הן התפוגגו. דברים שפחות אהבתי בדגם החדש:
1. תפס מגנטי במקום הברגה. מסתבר שלבעלי כפות ידיים גדולות זה חיסרון כי החלק התחתון מתנתק אם לא נזהרים.
2. השליטה על עובי הטחינה אמנם חיצונית, אבל המספרים לא רציפים (אין רמה 9 משום מה. אחרי 8 בא 0).
3. המטחנה לא מגיעה מכויילת כשאפס הוא המצב הכי סגור, ואין כל קשר בין ההמלצות בתיעוד לגבי טווח שמתאים לאספרסו לבין המצב בפועל. רמת הטחינה שבעיני היצרן אמורה לייצר את הקפה הכי גס שעדיין מתאים לאספרסו בפועל מייצרת קפה שמתאים לטורקי. זה כמובן לא משהו שמשפיע מעבר לחוויה הראשונית.
4. עיצוב פחות יפה לדעתי מה-JX Pro.
לגבי הסכינים, אם הבנתי נכון אלה שב-J-Max הן מתוצרת עצמית, בהשוואה לסכינים מתוצרת איטלקית ב-JX Pro. לא בטוח שזה יתרון, ובטח לא משהו שהיה גורם לי לשדרג מבלי שיהיה לכך יתרון מוכח בפועל. לפי הביקורות לא נראה שיש יתרון באיכות הטחינה בדגם החדש, ומוקדם מדי לדבר על עמידות.
תודה על העדכון. יצא לי לתהות מה אני מפסיד כבעלים של jx pro.
רק תיקון לגבי הסכינים בjx pro הסכינים הם תוצרת עצמית גם כן(אבל שונים מj max) שלא כמו בדגמי ה je, je plus שם הסכינים הם סכיני italmill תוצרת איטליה- אותם סכינים נמצאים בkinu. נחשבים לסכינים מצויינים וייעודיים לאספרסו שלא כמו בjx pro שהם אול אראונד כזה- יכולים לעשות אספרסו ויכולים לעשות pour over. באספרסו שהם מייצרים חסר גוף אבל עדיין מטחנה מצויינת לכסף בעיני.