שאלה למי שמשתמש בדיסטילר (מזקק מים) - האם לקנות תערובת TWW או לערבב מלחים לבד?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

שאלה למי שמשתמש בדיסטילר (מזקק מים) - האם לקנות תערובת TWW או לערבב מלחים לבד?

נושא שלא נקרא #1 

הזמנתי היום דיסטילר ואני מתכוון להשתמש בו כדי להכין מים עבור מכונות האספרסו שלי (ואולי גם לפילטר). ראיתי שהרבה משתמשים ממליצים על התערובת של Third Wave Water ושיש גם אפשרות להכין תערובת לבד, למשל עם המתכונים שיש באתר הזה.

המחיר של TWW די יקר - 15 דולר לחבילה של 12 מקלונים (כל אחד לגלון מים) + 40 דולר משלוח. הוא הופך לסביר יותר אם מזמינים 5 חבילות, כי אז המשלוח בחינם ואין מע"מ.

אשמח לקבל המלצות האם להזמין TWW או להשתמש באחד המתכונים להכנה תערובת DIY, ובכלל טיפים לשימוש בדיסטילר.

מתייג משתמשים שכתבו בעבר על הנושא הזה - @dubik @BarDar @Nemesis @coffeeavi @dimka323 @sharirh

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אני משתמש ב tww
לא פתרון זול אבל מאוד נוח. אפשר להוזיל את המחיר- מקבלים קופון בהרשמה לניוזלטר, הם גם שולחים קופונים מדי פעם. ויש גם מבצעי "קנה 3 קבל 5" וכדו'
אני הזמנתי כמות שתספיק לי לעוד זמן ארוך, אבל אולי מישהו רוצה לחדש מלאי ויצטרף אליך להזמנה.
אני לא רואה ייתרון מיוחד בתערובת שלהם לעומת diy חוץ מהנוחות. כמו שציינת tww לא זול בכלל, בערך שקל לליטר מים. אם יש לך מתכון, גישה לחומרים הדרושים + משקל מדויק- לך על זה. מבחינתי החיסרון העיקרי ב diy הוא שצריך למדוד כמויות כל פעם שמכינים מים. אבקות חומרים כימיים נוטות להתגבש וזה מאוד מקשה על ההמסה. לא מצאתי שיטה לשמור מנה בלי שתתגבש ולהכין מנות מראש.
עוד טיפ- בפעמיים שהזמנתי לא נתפס במכס, 100$. נראה לי שמעטפות במשקל הזה לא נבדקות בכלל.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@BarDar - תודה על ההמלצות. הזמנתי עכשיו 5 חבילות ב-75 דולר. יש להם קופונים של הנחה, הבעיה היא שהם תקפים רק אם מזמינים עם משלוח DHL. אני מעדיף לחכות קצת יותר זמן ולשלם פחות. שקל לליטר זה יותר זול ממה שאני משלם על מי-עדן + דורגול להסרת אבנית מדי פעם. אם האספרסו יהיה טעים יותר ולא אצטרך לבצע הסרת אבנית אז התמורה למחיר טובה.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

א. אם כבר מים מינרלים- תנסה אקוה נובה. גם יותר זול ממי עדן וגם פחות סידן במים.
ב. למה בעצם דיסטילר? הדיסטילר שלי נפל לפני שבועיים ואיבד אטימה. בדקתי באליאקספרס והמחירים קפצו, יעלה בערך 180-200$ להזמין חדש כולל משלוח. דיסטילר גם בזבזני מבחינת חשמל- בערך חצי שקל לליטר מים.
ב 1000₪ ופחות אני יכול לקנות מערכת RO טובה של 5 שלבים (בלי מינרליזטור). זה כנראה יהיה הכיוון. כרגע אני שותה מים מסנן bestmax פרימיום וזה גם בסדר...
ג. המזל שלך זה שאתה כמעט לא מקציף חלב. זו הפעולה שהכי בונה משקעים. אחרת היית קונה הרבה יותר דורגול. דודי נחושת ואבנית לא הולך ביחד, למדתי את זה בדרך הקשה
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

לא ניסיתי אקווה נובה. אבדוק.

הדיסטילר שהזמנתי עלה 160 דולר (כולל משלוח). האם עלות החשמל השנתית גבוהה יותר מעלות החלפת פילטרים במערכת RO? המים שיש לי בברז היום לא עוברים סינון, אבל מבחינת טעם הם בסדר גמור גם לבישול וגם לשתיה (צריך להקפיד להשתמש רק במים הקרים). האם מים ממערכת RO ללא מינרליזטור יתאימו גם כן לשימוש כללי? אם לא, אז כנראה שאלה לא המים שהייתי רוצה שייצאו מהברז.

ואני כן מקציף חלב, כמעט תמיד עם האלקטרה (מנוף). מכונת ה-E61 משמשת רק לאספרסו. בשתי המכונות הדוד עשוי מפליז ובמכונת E61 יש גם ציפוי T.E.A.‎ שאמור להיות עמיד במיוחד.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

160$ אתה אומר? מחיר סביר. אבל קח בחשבון שיכול להיות גם מיסים ועמלות. גם אם לא תחויב בסוף, עדיין זה נכנס כשיקול בהחלטה על קניה.
אני מתכוון להתקין את ה RO בנפרד מברז המטבח. זה בלעדי למכונה כך שהסננים גם אמורים להחזיק תקופה. המערכת די קטנה ולא תתפוס הרבה מקום. חוץ מזה דווקא לדיסטילר לא מצאתי מקום איכסון טוב- הוא דיי גדול, גבוה וגם יש את הקנקן 4 ליטר שלו וכבר מילאתי חצי ארון.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

המחיר הוא 74 דולר למוצר ועוד 85 דולר משלוח, אז אני מקווה שלא ייקחו לי מיסים.

לגבי מיקום, אני מתכנן להניח אותו באופן קבוע על מייבש הכביסה. מקווה שהוא לא יפריע יותר מדי.

יהיה מעניין לשמוע מה דעתך על RO בהשוואה לניסיון שלך עם הדיסטילר. הנושא של מים הוא אחד מהיותר פופולריים בפורום, ולא נראה שיש קונצנזוס לגבי איזה פתרון עדיף.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

עדכון: הגיע המזקק. המחיר היה 560 ש"ח למוצר, ועוד 30 ש"ח עמלת EMS (או איך שהם קוראים לה) בכניסה לארץ. החבילה מ-TWW כבר מסתובבת במשך חודש בכל מיני תחנות של USPS בארה"ב (עדכון אחרון מלפני 4 ימים). מעניין שמשלוח מסין הגיע הרבה יותר מהר מאשר משלוח מארה"ב.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

קיבלתי היום עדכון במייל כי water peak זמין להזמנה באתר.

Peak water

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

ניסיתי לחשב האם אפשר לקבל ע"י ערבוב סוגים שונים של מים מינרלים משהו שקרוב ל-Third Wave Water (בנוסחה לאספרסו). בכל מים מינרלים יש לפחות נתון אחד ששונה מאוד מ-TWW, לפעמים בפער של מאות אחוזים. בחלקם יש נתון או שניים שנמצאים באיזור. באף אחד מהם אין ערך מגנזיום שאפילו קרוב ל-TWW, במקרה הגרוע יש רק 21% (אקווה נובה) ובמקרה הטוב יש 40% (סאן בנדטו). לא ממש קרוב.

[imgurpng]RYgslqI[/imgurpng]

באמצעות ערבוב נראה שאפשר לקבל ערכי סידן ונתרן די דומים ל-TWW. מה שאי אפשר לקבל זה ערכי מגנזיום טובים, לפחות ללא תוספת מגנזיום. לא בטוח שזה בעיה, כי יש שטוענים שיש לו אפקט משלשל לחלק מהאנשים, ואין ספק שהוא מעודד היווצרות אבנית. לא בטוח שהכמות הנמוכה יחסית של מגנזיום היא כה בעייתית. במידה והתרומה שלו לטעם תתברר כמשמעותית אפשר לקנות מלח אנגלי (epsom salt), לשקול את הכמות הדרושה ולהמיס במים. ברוב המקרים יהיה צריך להוסיף פחות מעשירית גרם לליטר כדי לקבל ערכים כמו ב-TWW. מבחינת עלויות זה זניח לגמרי. צנצנת של חצי קילו עולה 25 ש"ח ואמורה להספיק ל-10,000 ליטר מים. בקיצור, קניה שעושים פעם אחת בכל החיים. השאלה אם יש טעם לטרוח.

אם אני לא מפספס משהו עם הרעיון של ערבוב סוגים שונים של מים מינרלים אז נראה שיש כאן פתרון פשוט יחסית לקבלת מים טובים למדי לאספרסו, מבלי לבצע זיקוק, סינון, הוספת מלחים באבקה או הסרת אבנית. גם המחיר אמור לצאת זול יחסית - כ-1.2 ש"ח לליטר (למשל עם תערובת של נביעות ומי עדן) בהשוואה ל-1.6 ש"ח לליטר עם TWW ומים מזוקקים. ההבדל בעלות המים לשוט אספרסו הוא בין 5 אגורות ל-7 אגורות, אז סביר שזה לא שיקול משמעותי.

הנה כמה מהנוסחאות היותר מבטיחות:

[imgurpng]2LJNoDk[/imgurpng]

אני מניח שכדי להקטין את ההשפעה של תנודתיות טבעית בהרכב המים המינרלים אפשר לערבב ארבעה סוגים (כמו בשורה האחרונה בטבלה) במקום שניים, אבל זה כמובן מוסיף סיבוך.

אלמנט נוסף שלא קיים ב-TWW הוא מינרלים נוספים שיש במים בבקבוק - כלורידים, דו פחמות, חנקות, גפרות ואשלגן. אני לא יודע אם הכמויות משמעותיות מספיק בשביל לעשות הבדלים בטעם ואם יש להם השפעה על היווצרות אבנית במכונה. נתון אחד שתפס את עיני הוא כמות הכלורידים בעין גדי - 80 מ"ג לליטר, בהשוואה ל-0.17 באקווה נובה, 2.2 מ"ג בסאן בנדטו, 16 בנביעות, ו-35 במי עדן. מצד שני, בכל הנוסחאות שבהן יש מים של עין גדי האחוז של המים האלה יחסית קטן, אז כנראה שלא מדובר במשהו בעייתי. למשל בנוסחה של סאן בנדטו 84% + עין גדי 16%, כמות הכלורידים הכללית יורדת מ-80 מ"ג ל-15 מ"ג.

עוד לא קיבלתי את המשלוח מ-TWW, אבל ייתכן שסתם הוצאתי כסף על פתרון מסובך שדורש שעות של זיקוק מים וקניה מחו"ל של מלחים. אני בהחלט מתכוון לנסות לערבב מים מינרלים.

עדכון 3/6/2020: אני חושב שעליתי הבעיה עם הרעיון של ערבוב מים מינרלים. הנוסחה של TWW שמצאתי (כאן) מיועדת לקפה פילטר וסביר שתגרום להצטברות אבנית במכונת אספרסו. כדי לבדוק אם אפשר לקבל תוצאה טובה עם תערובת מים מינרלים אני צריך לחפש נוסחה שמתאימה לאספרסו. אם אמצא, אעדכן כאן.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 03/06/2020 8:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@boren
·
TWW הוא הפיתרון הקל ונוח ביותר ולכן משלמים קצת יותר.
1. משלוח מחו"ל, אתה מזמין מהאתר של היצרן ומקבל את המוצר בדואר. במה זה שונה מהזמנה מחנות שנמצאת בארץ?
2. TWW מערבבים עם מים מזוקקים / RO מניחים בצד והמים מוכנים אחר כ 24 שעות. אין צורך להתחיל לערבב בקבוקים של מים מינרלים במינונים מסוימים. ואל תשכח שצריך גם לקנות/לאחסן את מגוון הבקבוקים שיהיו במלאי.
3. TWW או פיתרון אחר אשר מבוסס על כך שמתחילים ממים שטוחים, RO או מזוקקים אתה יכול לשמור על אחידות מבחינת הרכב מינרלי פעם אחר פעם.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

הזוי לחלוטין
מי מזקק מים?
מכונת קפה צריכה מים מזוקקים?אולי המצבר שלי באוטו
נראה לי פוסט פירסומי והזוי

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@dimka323 - את מזקק המים כבר קיבלתי ובקרוב אני אמור לקבל את המשלוח של TWW, כך שאני בהחלט מתכוון לתת לזה צ'אנס. מה שכן, כנראה שלא הייתי בוחר בפתרון הזה אם הייתי חושב על ערבוב מים מינרלים קודם. ערבוב מים נראה לי פשוט יותר מאשר המתנה למכשיר שדורש שעות. כמה כבר קשה למזוג 2 בקבוקי נביעות 1.5 ליטר לתוך מיכל ולערבב לתוכם עוד 370 מ"ל מי עדן? זה אפילו לא דקה עבודה. לעומת זאת תהליך בזבזני בחשמל שלוקח 24 שעות בהחלט הרבה פחות אטרקטיבי.

לגבי משלוח מחו"ל, החיסרון הוא בזמן שזה לוקח. המזקק כאן כבר שבוע, ומלחים יוק. מים מינרלים לעומת זאת אני תמיד יכול להשיג תוך כמה דקות ובכל שעה של היום מסופרמרקט או חנות נוחות סמוכים לביתי.

לגבי תנודתיות, אני לא יודע כמה באמת יש הבדלים ואם יש, כמה הם גדולים. אני מניח שאם ההבדלים היו גדולים היצרנים היו מחוייבים לעדכן את המספרים שמצויינים על הבקבוק. הציפיה שלי היא שאם אני משתמש באותה תערובת של מים מינרלים אני אקבל שוב ושוב תוצאה מאוד דומה.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@zvibl - אני מאוד ממליץ לך להשקיע רבע שעה ולצפות בסרטון הבא:



הוא מעביר בצורה פשוטה וברורה את החשיבות של מים בקפה, ומסביר על האפשרויות השונות.

boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

עדכון: אני חושב שעליתי הבעיה עם הרעיון של ערבוב מים מינרלים. הנוסחה של TWW שמצאתי (כאן) מיועדת לקפה פילטר וסביר שתגרום להצטברות אבנית במכונת אספרסו. כדי לבדוק אם אפשר לקבל תוצאה טובה עם תערובת מים מינרלים אני צריך לחפש נוסחה שמתאימה לאספרסו. אם אמצא, אעדכן כאן.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”