מנסה לבודד את הגורם לבעיית צ'אנלינג

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 235
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

מנסה לבודד את הגורם לבעיית צ'אנלינג

הודעה שלא נקראה #1 

פרטים על הציוד הקיים והטכניקה:
ברשותי סילביה v2 יד שניה ומטחנת k3 יד שניה הדגם הישן.
משתמש בסלסלת vst, דוחס את הקפה עם דיסטריביוטר 58.4 מ"מ מתכוונן, באמצעות סיבוב ודחיסה בו זמנית, ומשלים דחיסה בקצוות הסלסלת עם טמפר 57 מ"מ, מתוך מחשבה שהדבר ימנע אולי צאנלינג מהקצוות (זה הטמפר שקיבלתי מבעלי המכונה כשקניתי אותה, עוד לא קניתי טמפר חדש). מנסה לדחוס כל פעם בקצה אחר כדי שיהיה אחיד.
טוחן בשיטת סינגל דוזינג, עושה wdt לפני טימפור.
הצ'אנלינג מתבטא בכך שהזרימה בהתחלת השוט ממורכזת אך אחר כמה שניות הזרם מתחיל לטייל מסביב לסלסלה או מתמרכז בצד אחד שלה.
לא משנה מה אני עושה, זו תמיד התוצאה שאני מקבל. ניסיתי טחינה דקה, להגדיל את כמות הקפה, לדחוס ממש חזק ושום דבר לא עוזר.
תחושת הבטן שלי היא שהבעיה במטחנה, ייתכן שלא טוחנת אחיד מספיק. לפני שאני שולח את המטחנה לאבחון, חשבתי לנסות לקנות טמפר נורמלי של 58.5 מ"מ ולהחליף לסקרין של ims, אבל רציתי קודם להתייעץ איתכם ולשמוע את דעתכם. משהו אומר לי שצ'אנלינג עיקש כזה לא ייפתר ע"י טמפר חדש.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3228
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 246 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

הודעה שלא נקראה #2 

ההבדל בין טמפר 57 לטמפר 58.5 גדול. לדעתי יש סיכוי טוב שזה ייפתור את הבעיה.

כמה קפה אתה טוחן והאם אתה נתקל במצבים שבהם כשאתה סוגר את הידית הקפה נוגע ברשת? במקרה כזה העוגיה נשברת וצ'אנלינג ייקרה בוודאות. מצד שני, אם אתה טוחן מאוד דק והקפה רחוק מהרשת גם יש סיכוי גדול לצ'נאלינג. נקודת איזון טובה שעוזרת למנוע צ'אנלינג היא קפה בכמות המקסימלית שנכנסת לסלסלה מבלי שהקפה ייגע ברשת (כשסוגרים את הידית). ברגע שנסגרת על הכמות הזו (אצלי זה 11 גרם בסלסלת סינגל), כל מה שנשאר זה לשחק עם עובי הטחינה כדי לקבל את החליטה הרצויה.

ולגבי הדיסטריביוטר, הוא לא אמור לבצע דחיסה חזקה. אני מכוון את הגובה שלו כך שלאחר שאני מסיים לסובב אותו אני מרגיש שיש עדיין קצת חיכוך כשמסובבים אותו, אבל שנשאר מספיק מרחב עבודה לטמפר לבצע את דחיסה של ממש. לא בטוח שזו הטכניקה המומלצת, אבל היא עובדת טוב מבחינתי.

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 235
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #3 

@boren
אני משתמש בבסקט 18, שם 19 גרם קפה. הקפה לא נוגע ברשת, החלפתי גם לבורג שטוח.
הדיסטריביוטר מכוון אצלי דווקא לרמה שלא משאירה הרבה עבודה לטמפר, כך שאת רוב הדחיסה אני מבצע איתו. הטמפר 57 משמש אותי רק לעשות דאבל צ'ק לגבי השוליים.
שמעתי פה על כמה וכמה אנשים שדוחסים רק באמצעות הדיסטריביוטר, ולכן אני סקפטי שזו הסיבה לצ'אנלינג, אבל אולי אני טועה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3228
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 246 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

הודעה שלא נקראה #4 

yoni1990 כתב: אני משתמש בבסקט 18, שם 19 גרם קפה. הקפה לא נוגע ברשת, החלפתי גם לבורג שטוח.
...
באיזו כמות הקפה נוגע ברשת? הייתי מכוון לחצי גרם פחות מזה.
הדיסטריביוטר מכוון אצלי דווקא לרמה שלא משאירה הרבה עבודה לטמפר, כך שאת רוב הדחיסה אני מבצע איתו. הטמפר 57 משמש אותי רק לעשות דאבל צ'ק לגבי השוליים.
...
אני רואה כאן שתי בעיות - הראשונה היא שהדיסטריביוטר לא יוצר לחץ אחיד. אני מניח שאם יש דחיסה חזקה באיזור שבו הגלים שלו בולטים אז זה אומר שיש פחות דחיסה באיזור של השקעים. לעומת זאת טמפר רגיל דוחס בצורה אחידה בכל השטח.

הבעיה השניה היא שצריך הרבה דחיסות בשוליים כדי לכסות את כל השטח. טמפר בודד בקוטר הנכון ייאפשר לך לבצע דחיסה אחת. אגב, אם אתה מאיזור המרכז אני יכול להשאיל לך טמפר 58.35 כדי לבדוק את הנושא הזה.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 268
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

הודעה שלא נקראה #5 

סביר להניח שקוטר ה-Tamper הוא שמקשה על דחיסה אחידה, אבל בנוסף, נראה לי שהייתי מוותר על ה-Distributor. התחלתי להשתמש לאחרונה בשיטה של Barista Hustle , ולא נתקלתי בצ'אנלינג בכלל, הרבה יותר פשוט מלהיאלץ לכייל את הגובה שלו כל הזמן למרווחים שונים בסלסלה, וסטטיסטית, זה עובד יותר טוב.

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 235
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #6 

@boren
טוב בעצתך ניסיתי להוריד חצי גרם והתוצאה היתה יותר טובה מבדרך כלל, הזרם היה רוב הזמן ממורכז, והקפה יצא יותר מאוזן ופחות מר. אולי זה פוקס, ואולי זה באמת עזר, אני אמשיך לבחון. תודה רבה!

@Clockwork_Orange תודה! נראה לי שבאמת אזמין טמפר מתאים.

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 139
הצטרף: אוגוסט 2006
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הודעה שלא נקראה #7 

כשפולי הקפה נטחנים ויש פופקורן, תתכן התופעה שתארת,
הנחת עצם כבד דוגמת טמפר כבד על הפולים( אם אפשר) יכולה להעלים את הבעיה

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 505
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

הודעה שלא נקראה #8 

@yoni1990
·

שמתי כאן בעבר סרטון של חליטה בסילביה בלי טימפור
או wdt והחליטה היתה יוצאת תמיד יופי בלי צ'אנלינג,
הייתי חולט ככה בקבוע בסלסלה הכפולה הרגילה של סילביה (402)
עם 16 גרם. אפשר למצוא את הסרטון די בקלות אם בא לך.
כשעברתי לפני כשנה למכונה אחרת עם סלסלה אחרת היה לי
ממש קשה להמנע מצ'נלינג לא משנה איך טימפרתי או פיזרתי או דחסתי. הבעיה נעלמה באחת ברגע שחזרתי לסלסלה של הסילביה.
לפיכך אני מייחס את הבעיה פחות לטימפור (הפיזור כן חשוב)
ויותר לדברים אחרים (סלסלה ועובי טחינה ביחס לכמות קפה).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3228
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 246 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

הודעה שלא נקראה #9 

ym כתב:כשפולי הקפה נטחנים ויש פופקורן, תתכן התופעה שתארת,
הנחת עצם כבד דוגמת טמפר כבד על הפולים( אם אפשר) יכולה להעלים את הבעיה
...
תופעה של פופקורן (פולי קפה שקופצים מעל דיסקיות הטחינה במקום להתפס ולהטחן) אופיינית לסינגל דוזינג. אפשר לפתור אותה בקלות ע"י הכנסה של יותר ממנה אחת של פולים להופר ושימוש בטיימר כדי לשלוט על כמות הקפה הטחון. שווה לנסות את זה, אבל אני לא חושב שזו סיבה נפוצה לצ'אנלינג.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1631
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 396 פעמים

הודעה שלא נקראה #10 

מצרף סרטון 'צ'אנלינג 101' ששלחתי ליוני אם מישהו יצטרך לעתיד.
חופר אבל יש סגר ויש זמן לראות :D

https://drive.google.com/file/d/1A8fRxC ... p=drivesdk

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 235
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #11 

@אורניקו
תודה. יכול להיות שהסלסלה של הסילביה באמת יותר סלחנית, אבל עדיין הייתי רוצה למקסם את האפשרויות עם ה-vst כי היא לדעתי מוציאה מהקפה קשת טעמים רחבה יותר.

לגבי הפופקורן אני גם חושב שזו לא הסיבה לצ'אנלינג.

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 445
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

הודעה שלא נקראה #12 

מהיכן אתה? אולי יש פה מישהו שקרוב אליך ויוכל להשאיל לך מטחנה באופן זמני רק כדי לשלול או לא בעיה בטחינה

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

הודעה שלא נקראה #13 

תמיד אמרתי את זה לבעלי הסילביה, תחלטו ללא טמפור ודחיסה עד שתלמדו מה הכמויות המדויקות.

כמעט בכל המקרים הבעיה היא ביחס הקפה בסלסלה. אם אתה עובד עם VST בסלסלת 15 גרם אז היא מאוד מאוד לא סלחנית, ואין הרבה מה לעשות. ה 18 גרם יותר מוצלחת, אבל הסלסלה המקורית יותר חזרתית.

אל תחליף סקרין, הבעיה לא שם. את הטמפר כן הייתי מחליף כי הוא פשוט לא מתאים.



אם אתה רוצה לעבוד עם VST 15 תצטרך להשקיע בפיזור אחיד יותר ואף לוותר על הדחיסה לגמרי. חשוב לא למלא יותר מדי קפה שיגרום לטביעת הסקרין על העוגיה.

yoni1990 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 235
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

הודעה שלא נקראה #14 

טוב לפני כשבוע הגיע לי הציוד שהזמנתי, החלפתי לסקרין של ims והשתמשתי בטמפר 58.5. הזרימה כעת הרבה פחות משתוללת מאשר השימוש עם הטמפר של ה-57, אם כי עדיין אני חווה צאנלינג. היו לי כמה שוטים בודדים טובים כמעט ללא צאנלינג, אבל לרוב עדיין יש. ניסיתי להשתמש בטכניקת הדחיסה הסיבובית "nutating", לפני הדחיסה דופק על השיש כדי להשקיע את הקפה, ועדיין יש צאנלינג, אני רואה חור או שניים בעוגיה לאחר החליטה.
לדעתי נשארו לי 2 אופציות- לוודא שלחץ החליטה בסביבות ה-9 באר ולא גבוה, או להחליף את סלסלת ה-vst הלא סלחנית, אולי ל-ims.
ד"א ניסיתי להשתמש בסלסלה המקורית של הסילביה, הזרימה היתה טובה יחסית, אבל אני באמת מרגיש שהקפה קצת חסר טעם איתה, טעמים שטוחים מאד.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3228
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 246 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

הודעה שלא נקראה #15 

מה לגבי להגדיל את כמות הקפה בסלסלה ולטחון יותר גס?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”