@Natan777
·
בהמור הוא קולה תוף (פשוט ככל שיהיה). אין לו את השליטה והגרפים כמו שלקולה רציני, אבל לא הייתי מזלזל בתוצאות שלו בכל הנוגע לעומק וכו'. אני לא ממש המדד כי או שטעים לי או שלא.. פחות מתעסק בקטנות.
ללא ספק קולה רציני יאפשר יותר מהכל, אבל סקאלת המחירים שונה לגמריייייי
Behmor - איך לא עשיתי את זה קודם..
בצורה הכי פשוטה, מדוע יש לך הבדלים בין טוסטר אובן, תנור, מנגל חשמלי, מנגל פחמים וכו'....
אני אומר לך את זה פשוט מנסיון שעברתי את כל הסוגים והקולים הנ"ל , ככל שאתה יותר אנין טעם ככה תרגיש את ההבדלים יותר מן הסתם, במיוחד כשתעשה ראש בראש
בהמור אינו תוף אמיתי ולא קרוב אפילו, וכמו שציינתם אין לו שום בקרות של קלייה מקצועית
הוא אינו מדגיש את טעמי הזן היחודיים שיש לכל סוג של קפה בצורה שקפה תוף מדגיש, חוייה אחרת
אני אומר לך את זה פשוט מנסיון שעברתי את כל הסוגים והקולים הנ"ל , ככל שאתה יותר אנין טעם ככה תרגיש את ההבדלים יותר מן הסתם, במיוחד כשתעשה ראש בראש
בהמור אינו תוף אמיתי ולא קרוב אפילו, וכמו שציינתם אין לו שום בקרות של קלייה מקצועית
הוא אינו מדגיש את טעמי הזן היחודיים שיש לכל סוג של קפה בצורה שקפה תוף מדגיש, חוייה אחרת
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
@TigerSkin
·
מסכים לגמרי, אבל הכל בפרופורציה.
מקביל את זה לפורום של סובארו שבו כל פעם מישהו אחר טוען ש XV הוא לא ג'יפ.
בנאדם שנסע על רכב כביש ועבר ל SUV מגלה נופים חדשים, מקומות מיוחדים ויכול להגיע למלא מקומות שלא הגיע קודם.
האם יש לו יכולת כמו לג'יפ אמיתי? ברור שלא. האם זה מפריע למי שמודע למה שקנה ויודע להעריך את החוויה? ממש לא.
גם בקליה, כמו ברכב, אם יום אחד ארגיש שאני רוצה להעמיק ושהקולה לא מספק לי תוצאה איכותית מספיק ואשאף הלאה, אשתדרג. עד אז אבין מה חסר לי בבהמור ומה הייתי רוצה לשפר מבחינת תפעול וטעם סופי.
אלא אם פספסתי, אין קולה בטווח מחיר הזה שקרוב לקולה מקצועי ואת ההמלצה שלי בדיון הזה סיפקתי עבור מי שמעוניין להכנס לתחום ומן הסתם לא עבור הרציניים שביננו.
בריאות וקפה איכותי לכולם
נ.ב. בהמור הוא קולה תוף כי יש לו תוף מסתובב וגוף חימום.
אופיר
·
מסכים לגמרי, אבל הכל בפרופורציה.
מקביל את זה לפורום של סובארו שבו כל פעם מישהו אחר טוען ש XV הוא לא ג'יפ.
בנאדם שנסע על רכב כביש ועבר ל SUV מגלה נופים חדשים, מקומות מיוחדים ויכול להגיע למלא מקומות שלא הגיע קודם.
האם יש לו יכולת כמו לג'יפ אמיתי? ברור שלא. האם זה מפריע למי שמודע למה שקנה ויודע להעריך את החוויה? ממש לא.
גם בקליה, כמו ברכב, אם יום אחד ארגיש שאני רוצה להעמיק ושהקולה לא מספק לי תוצאה איכותית מספיק ואשאף הלאה, אשתדרג. עד אז אבין מה חסר לי בבהמור ומה הייתי רוצה לשפר מבחינת תפעול וטעם סופי.
אלא אם פספסתי, אין קולה בטווח מחיר הזה שקרוב לקולה מקצועי ואת ההמלצה שלי בדיון הזה סיפקתי עבור מי שמעוניין להכנס לתחום ומן הסתם לא עבור הרציניים שביננו.
בריאות וקפה איכותי לכולם
נ.ב. בהמור הוא קולה תוף כי יש לו תוף מסתובב וגוף חימום.
אופיר
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
@ששוןן
·
לגבי לכלוך, כן, ראיתי שצריך לנקות את הסנסורים כל כמה קליות ואני עושה את זה עם מטלית מיקרו פייבר לחה. לא יודע לגבי שימוש לאורך זמן..
לגבי קליות כהות,
יש מגבלת זמן שהיא זמן התכנית + כמה דקות שאפשר להוסיף. הקולה הזה שומר על עצמו שלא להכנס לטמפ' גבוהות מדי וזה מצויין. ממש לא הייתי רוצה שיעלה לי באש. אל תשכח שכל המוץ בפנים וזה מסוכן.
עבור באץ' גדול של 450 ועם טמפ' חיצונית נמוכה, אני צופה שיהיה אפשר להגיע לקליה כהה ממש אבל זה יהיה על הקשקש גם אחרי הארכת זמנים.
כרגע אני מגיע לפיצוץ שני בלי בעיה לקראת סיום התכנית ללא הארכה, אבל אין לי מושג איך החורף ישפיע..
אם תהיה לי בעיה בחורף לטפס בטמפ', אקטין את גודל הבאץ' ל 350 ואנסה שוב.
·
לגבי לכלוך, כן, ראיתי שצריך לנקות את הסנסורים כל כמה קליות ואני עושה את זה עם מטלית מיקרו פייבר לחה. לא יודע לגבי שימוש לאורך זמן..
לגבי קליות כהות,
יש מגבלת זמן שהיא זמן התכנית + כמה דקות שאפשר להוסיף. הקולה הזה שומר על עצמו שלא להכנס לטמפ' גבוהות מדי וזה מצויין. ממש לא הייתי רוצה שיעלה לי באש. אל תשכח שכל המוץ בפנים וזה מסוכן.
עבור באץ' גדול של 450 ועם טמפ' חיצונית נמוכה, אני צופה שיהיה אפשר להגיע לקליה כהה ממש אבל זה יהיה על הקשקש גם אחרי הארכת זמנים.
כרגע אני מגיע לפיצוץ שני בלי בעיה לקראת סיום התכנית ללא הארכה, אבל אין לי מושג איך החורף ישפיע..
אם תהיה לי בעיה בחורף לטפס בטמפ', אקטין את גודל הבאץ' ל 350 ואנסה שוב.
Re: Behmor - איך לא עשיתי את זה קודם..
חושב להזמין את הבהמור מהאתר האנגלי.
יש לכם אולי רשמים חדשים על הקולה? עדיין ממליצים או שהייתם קונים קולה אחר?
כרגע עם הג'ין כבר כמה שנים טובות..נפח הקליה והעשן וכו כבר מעצבנים אותי
יש לכם אולי רשמים חדשים על הקולה? עדיין ממליצים או שהייתם קונים קולה אחר?
כרגע עם הג'ין כבר כמה שנים טובות..נפח הקליה והעשן וכו כבר מעצבנים אותי
Re: Behmor - איך לא עשיתי את זה קודם..
מקפיץ את השרשור כדי להוסיף אופציה מעולה לקניה:
https://www.espressogear.com/products/b ... ee-roaster
359.20 אירו (לאחר הורדת מס מקומי)
משלוח חינם עם UPS (משלוח בחינם על כל קניה מעל 199 אירו)
בארץ תשלום של מע"מ + 170 ש"ח ל UPS.
הגיע משוודיה לבית בתוך 4 ימים.
https://www.espressogear.com/products/b ... ee-roaster
359.20 אירו (לאחר הורדת מס מקומי)
משלוח חינם עם UPS (משלוח בחינם על כל קניה מעל 199 אירו)
בארץ תשלום של מע"מ + 170 ש"ח ל UPS.
הגיע משוודיה לבית בתוך 4 ימים.
נערך לאחרונה על ידי ששוןן ב 21/09/2021 17:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: Behmor - איך לא עשיתי את זה קודם..
תודה ozeltzex
תמיד נהנה לקרוא את שאתה כותב.
אני עם GENE שגם שינה את חיי לטובה
קולה קולומביה שני בצים של 250 כל שבוע, ברצף
קולה עד לתוך הפיצוץ השני וחצי דקה לאחר שהוא מתחיל אני שופך לקרור.
מה מעניין אותי ? מה שכתבת על הורדת הטמ לאחר הפיצוץ הראשון.
אני לא עושה זאת.
אני מחמם מראש ל 150 מעלות.
עוצר מכניס קפה ליבוש של 9 עד 10 דקות ב 180 מעלות
מעלה ל 220 מעלות לעוד כ 5 דק ואז ל 250 מעלות לפיצוץ ראשון שנמשך כ 3 עד 4 דקות ואחריו מגיע הפיצוץ השני.
סהכ זמן קליה ללא חימום ראשוני כ 18 דק (אל מול כ 13 דקות אם אני מכניס ישר את הקפה למקסימום טמ מההתחלה)
מעניין אם אוריד טמ מיד עם הפיצוץ הראשון מה יקרה...
שנית תמיד מחזיק בכלי ואקום בחוץ לכחמישה ימים ואז למקפיא בכלי AIRSCAPE לעוד כ 5 ימים לפני צריכה שלו.
תמיד נהנה לקרוא את שאתה כותב.
אני עם GENE שגם שינה את חיי לטובה
קולה קולומביה שני בצים של 250 כל שבוע, ברצף
קולה עד לתוך הפיצוץ השני וחצי דקה לאחר שהוא מתחיל אני שופך לקרור.
מה מעניין אותי ? מה שכתבת על הורדת הטמ לאחר הפיצוץ הראשון.
אני לא עושה זאת.
אני מחמם מראש ל 150 מעלות.
עוצר מכניס קפה ליבוש של 9 עד 10 דקות ב 180 מעלות
מעלה ל 220 מעלות לעוד כ 5 דק ואז ל 250 מעלות לפיצוץ ראשון שנמשך כ 3 עד 4 דקות ואחריו מגיע הפיצוץ השני.
סהכ זמן קליה ללא חימום ראשוני כ 18 דק (אל מול כ 13 דקות אם אני מכניס ישר את הקפה למקסימום טמ מההתחלה)
מעניין אם אוריד טמ מיד עם הפיצוץ הראשון מה יקרה...
שנית תמיד מחזיק בכלי ואקום בחוץ לכחמישה ימים ואז למקפיא בכלי AIRSCAPE לעוד כ 5 ימים לפני צריכה שלו.
- ozeltzex (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 1648
- הצטרף: יוני 2008
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 402 פעמים
Re: Behmor - איך לא עשיתי את זה קודם..
אני לא עושה מזה מדע טילים.16/09/2021 11:48kobbi כתב: ↑ תודה ozeltzex
תמיד נהנה לקרוא את שאתה כותב.
אני עם GENE שגם שינה את חיי לטובה
קולה קולומביה שני בצים של 250 כל שבוע, ברצף
קולה עד לתוך הפיצוץ השני וחצי דקה לאחר שהוא מתחיל אני שופך לקרור.
מה מעניין אותי ? מה שכתבת על הורדת הטמ לאחר הפיצוץ הראשון.
אני לא עושה זאת.
אני מחמם מראש ל 150 מעלות.
עוצר מכניס קפה ליבוש של 9 עד 10 דקות ב 180 מעלות
מעלה ל 220 מעלות לעוד כ 5 דק ואז ל 250 מעלות לפיצוץ ראשון שנמשך כ 3 עד 4 דקות ואחריו מגיע הפיצוץ השני.
סהכ זמן קליה ללא חימום ראשוני כ 18 דק (אל מול כ 13 דקות אם אני מכניס ישר את הקפה למקסימום טמ מההתחלה)
מעניין אם אוריד טמ מיד עם הפיצוץ הראשון מה יקרה...
שנית תמיד מחזיק בכלי ואקום בחוץ לכחמישה ימים ואז למקפיא בכלי AIRSCAPE לעוד כ 5 ימים לפני צריכה שלו....
אני מחמם לסביבות 110 (זה המקס' שאני יכול בלי שהבהמור יאלץ אותי להכנס למחזור קירור), שם 500 גרם על כוח מלא ושוכח מזה לרבע שעה. הטמפ' של הקיר עולה עד ל 155 עד 157 ונשארת שם. ברגע שפיצוץ ראשון מתחיל אני מאט את התוף, יורד בעוצמה ומשחק בין העוצמות כדי לשמור על טמפ' קיר של 140 בערך עד תחילת פיצוץ שני שבה אני נכנס למחזור קירור, פותח דלת וחוזר לניקיונות. בסה"כ עובד מצויין ועקבי מאוד. לא יאמן מה שיוצא מסידמו של 16 שקל קילו