Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dbx22 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם, התחדשתי במכונה הנ"ל (יד שניה)
קראתי די הרבה לפני שקניתי, גם כאן בפורום וגם בhome barista, אבל המידע די מפוזר אצלי בראש, הייתי שמח לשמוע מבעלי מכונה כזאת טיפים להוצאת שוטים מוצלחים.

וגם, מאיפה כדאי לקנות אביזרים וחלקי חילוף? ממה שכרגע אני צריך(או חושב שצריך) זה:
טמפר(49 מספיק טוב? צריך 49.4 כמו שראיתי בחלק מהמקומות? הוא צריך להיות שטוח או convex כמו הפלסטיק שמגיע עם המכונה?)
אטם לshower screen
אטם טפלון בין הדוד לgroup head(ראיתי שמומלץ, יש למישהו ניסיון עם זה?)
distributor - יש צורך? קיים ל49ממ? לא הצלחתי למצוא

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #2 

טמפר שטוח 49 מ"מ הוא סבבה. יש גם טמפרים לא יקרים שכוללים קפיץ שעוזר לקבל לחץ עקבי בכל פעם. למשל זה:



אני משתמש בכלי לפיזור במכונה השניה שלי (שכוללת ראש בקוטר 58 מ"מ), אבל זה פחות חשוב במכונת 49 מ"מ כמו האלקטרה. לדעתי יותר קל לקבל פיזור אחיד כשהקוטר צר יותר. בכל מקרה זה לא ממש יקר באמזון. עריכה: עוד יותר זול באליקספרס, מספיק זול (55 ש"ח כולל משלוח) שהזמנתי לעצמי עכשיו אחד...

אטם לראש אפשר לקנות אצל אברהמי בחולון. דברים יותר מיוחדים, כמו למשל מפריד מטפלון G8079 של פונטה ווקיו שמתקינים בין הראש לגוף המכונה (עוזר לשמור על יציבות טמפרטורה) אפשר לקנות ב-lamacchinadelcaffe.com. בהחלט שדרוג מומלץ.

אני מעדיף להשתמש בסלסלה הבודדת ומכניס לתוכה 7.5 גרם קפה. אני נותן למכונה 12 דקות להתחמם, מעביר קצת מים חמים בראש, ומחבר את הידית. ספציפית לגבי טכניקה, אתה צריך קודם להחליט אם מעניין אותך רק אספרסו או גם קפוצ'ינו. אם רק אספרסו אז כדאי לדעתי לשנות את הפרסוסטט כך שלחץ הדוד יהיה 0.8. זה עוזר להוריד את הטמפרטורה למשהו שיותר מתאים לאספרסו, אבל פחות להקצפה. בלחץ של 1.0 ההקצפה מצויינת, אבל האספרסו קצת חם מדי. אפשר לכבות את המכונה כשאתה עושה הכנות (טחינה, פיזור, דחיסה, מזיגה של החלב לקנקן) ובזמן הזה לתת לה לרדת ל-0.8, ואז לחלוט את הקפה וכשהחליטה מתחילה להדליק אותה ולתת לה להגיע ללחץ של 1.0 בשביל הקצפה טובה יותר.

לגבי החליטה, כשאתה מוריד את המנוף עד הסוף תמתין מספר שניות עד שמופיעות טיפות ראשונות. כשזה קורה תן למנוף לעלות. הוא אמור לעלות לאט וברצף. אם במקום טיפות יש זרימה ואם הוא עולה תוך מספר שניות, אז הטחינה שלך גסה מדי. אם זה נראה כאילו הוא תקוע אז הטחינה דקה מדי. אתה יכול להשתמש בטיימר כדי למדוד את זמן החליטה ולשחק עם עובי הטחינה כדי לקבל תוצאה שאתה יותר אוהב.

dbx22 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #3 

תודה על התשובה המפורטת! מספר שאלות:
1. אני רוצה גם אספרסו וגם משקאות מבוססי חלב, הנושא של לחץ 0.8 משפיע על הטעם של הקפה או הטמפרטורה? או קשה קשור לחליטה בלחץ מתאים? אפשר לטפל בירידת לחץ על ידי פתיחה של שסתום הקיטור, או שעדיין המים יהיו חמים מדי?
2. אני לא כלכך מבין את הנושא של כמה צריך להוריד את הידית לשוט, אם אני מוריד את הידית פעם אחת עם פרה אינפיוז'ן בסלסלת דאבל אני מקבל כ30 מ"ל, אם אני אעשה סינגל, עדיין יעברו 30 מ"ל לא?
3. חליטה טובה תמיד תהיה בטפטוף? לא ניתן לקבל זרימה איטית ועדיין שוט טוב? שוט דאבל אמור להיות 22-30 שניות גם פה? בסרטונים שראיתי עם לה פבוני נראה שמתקבלת זרימה יפה
4. בהתקנת מפריד ראש מטפלון, הוא אמור להתחבר יחד עם הגומיה שצריכה להיות שם?
5. כל כמה זמן מומלץ להחליף אטמים ואיזה?
6. איך עושים ניקוי תקופתי מאבנית לדוד?
7. מה הטכניקה שלך להוצאת מספר שוטים ברצף?
8. מה הדרך שלך לזהות שעשית הכול טוב ויצא לך שוט טוב חוץ מהטעם? זרימה בזמן המתאים?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

Re: Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #4 

27/12/2020 12:35  
dbx22 כתב:
1. אני רוצה גם אספרסו וגם משקאות מבוססי חלב, הנושא של לחץ 0.8 משפיע על הטעם של הקפה או הטמפרטורה? או קשה קשור לחליטה בלחץ מתאים? אפשר לטפל בירידת לחץ על ידי פתיחה של שסתום הקיטור, או שעדיין המים יהיו חמים מדי?
...
הלחץ והטמפרטורה קשורים זה בזה. לחץ גבוה אומר טמפרטורה יותר גבוה (חיסרון, ברמה מסויימת) והקצפה יותר טובה (יתרון).

פתיחת הקיטור גורמת לירידה של הלחץ, אבל לוקח זמן עד שהטמפרטורה תרד. זה לא יכול לשמש כקיצור דרך. אם אתה מכבה את המכונה ולא פותח את הקיטור אז כשהמכונה מגיעה ללחץ של 0.8 אתה יכול להיות בטוח שהטמפרטורה ירדה בהתאם (כמה בדיוק אני לא יודע, אבל אני מניח שיש דרך לחשב).
2. אני לא כלכך מבין את הנושא של כמה צריך להוריד את הידית לשוט, אם אני מוריד את הידית פעם אחת עם פרה אינפיוז'ן בסלסלת דאבל אני מקבל כ30 מ"ל, אם אני אעשה סינגל, עדיין יעברו 30 מ"ל לא?
...
אני לא משתמש בדאבל עם המכונה הזו (אלא אם אני רוצה ריסטרטו כפול) ומעולם לא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות או עקביות עם הורדה כפולה, עם כל הכבוד לפליני. אתה יכול להזרים יותר מים עם הורדה נוספת של הידית, אבל הבעיה היא באיכות התוצאה. אני משתמש רק בשיטה של הורדת הידית, המתנה של כמה שניות לפרה אינפיוז'ן (עד טיפות ראשונות), ואז שחרור. פשוט ואפקטיבי.
3. חליטה טובה תמיד תהיה בטפטוף? לא ניתן לקבל זרימה איטית ועדיין שוט טוב? שוט דאבל אמור להיות 22-30 שניות גם פה? בסרטונים שראיתי עם לה פבוני נראה שמתקבלת זרימה יפה
...
הטפטוף הוא רק בסוף שלב הפרה אינפיוז'ן. אח"כ יש (וצריכה להיות) זרימה איטית. לא מדדתי כמה שניות זה לוקח. אבל באופן כללי כל זמן שהידית זזה ולא מרגישה תקועה זה אומר שאתה בכיוון הנכון. אם אתה מעדיף זרימה קצת יותר איטית או יותר מהירה זה כבר דבר שכדאי שתתנסה ותחליט בעצמך.
4. בהתקנת מפריד ראש מטפלון, הוא אמור להתחבר יחד עם הגומיה שצריכה להיות שם?
...
אין שם גומיה. הוא נכנס בין שני חלקי מתכת.
5. כל כמה זמן מומלץ להחליף אטמים ואיזה?
...
אני חושב שמומלץ להחליף פעם בשנה, אבל באופן אישי אני מחליף בתדירות יותר נמוכה. לא ממש עקבתי אחרי זה. באברהמי יידעו לתת לך את האטם הנכון. פשוט תגיד להם שיש לך אלקטרה מנוף.
6. איך עושים ניקוי תקופתי מאבנית לדוד?
...
דורגול למכונות אספרסו מתאים. את ההוראות אתה יכול למצוא כאן. אפשרות טובה יותר היא להשתמש מראש במים רכים, כך שלא צריך לעשות הסרת אבנית. יש הרבה דיונים בפורום, חפש לפי מילים כגון מרכך, TWW, אוסמוזה, מזקק וכו'.
7. מה הטכניקה שלך להוצאת מספר שוטים ברצף?
...
אני נמנע מזה ומכין רק לעצמי. כשצריך להוציא כמה שוטים ברצף אני משתמש במכונה השניה שלי (Quick Mill Alexia EVO). אני מניח שזו לא התשובה שחיפשת, אבל אני באמת לא חושב שהאלקטרה היא מכונה טובה בשביל להוציא הרבה שוטים ברצף, כי כל שוט יותר חם מהקודם. דברים שעוזרים - בידוד הטפלון הנ"ל, כיבוי והמתנה עד שהלחץ יורד ל-0.8. משהו שאמור לעזור אבל שאני באופן אישי לא מוכן ליישם - הנחת מטלית ספוגה במים קרים על הראש של המכונה.
8. מה הדרך שלך לזהות שעשית הכול טוב ויצא לך שוט טוב חוץ מהטעם? זרימה בזמן המתאים?
...
טפטוף איטי בסוף פרה אינפיוז'ן של לפחות 5 שניות, ידית שעולה לאט למעלה, קפה טעים.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

Re: Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #5 

יש לי Olympia Cremina אבל העקרון זהה לשתי המכונות (מנוף ללא קפיץ):
הלחץ של הדוד קובע את חום המים - בעיקר קשור לאיכות הקיטור להקצפה ופחות לאספרסו, שתלוי בחום של הראש שמתחמם כשאתה מזרים דרכו מים.
ממליץ לקנות טרמומטר חיצוני שמתחבר לטרמוקפל שמצמידים לראש החליטה וכך לדעת מה הטמפ' שלו.

אני מחליף אטמים לפי הצורך - פעם בשנה נשמע בערך נכון, זה גם הזמן שאני עושה טיפול אבנית למרות שאני משתמש במים מרוככים.

כל העניין במכונת מנוף זה לעשות ניסויים ולראות מה ואיך יוצא, ככה אני רואה את זה לפחות... כן פליני, לא פליני, חליטה בטמפ' ראש שונות, זמנים שונים של פרה-אינפיוז'ן, חליטה בלחץ נמוך (של המנוף) ועוד, וכל זה עוד לפני שדיברנו על סוגי קפה ועובי טחינה....

dbx22 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 115
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: Elektra micro casa a leva - טיפים למתחיל

נושא שלא נקרא #6 

האלקטרה היא עם קפיץ.
לא כלכך בא לי להתחיל לשים חיישנים וכבלים ומד טמפרטורה, הורס את האסתטיקה של מכונת מנוף.
בנוגע לניסויים בכנות אני די חדש בעולם הזה, והטעמים שאני מכיר עד עכשיו זה נספרסו ומכונה סופר אוטומטית בעבודה, לא יודע תמיד מתי קלעתי ומתי לא.
להבדיל בין חמוץ ומר אני יכול, אבל את הסוויט ספוט ולהבין את הטעמים אני עדיין לא שם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”