לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #1 

שלום אנשים,
אז עברתי בימים האחרונים לעשות קפה עם המכונה היפה הזאת של לליט, ביאנקה :)
ואני מנסה להבין איך לעבוד נכון עם השליטה על הזרימה, הפאדל שיש במכונה, אפשר טיפים?
האם כדאי קודם להגיע לזרימה טובה בלי עבודה עם הפאדל ורק אז להתחיל לשחק עם זה?
כדי להתחיל עם פרה-אינפויזן אוטומטי של כמה שניות?

תודה

טורקי
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 81
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #2 

אני גם בתהליך של למידה. בימים הראשונים פחדתי להשתמש בפאדל אבל עכשיו משתמש קבוע מכיוון שזה באמת מאפשר להתאים בצורה כמעט אופטימלית את לחץ החליטה (אם לדוגמא טחנתי דק או גס מדי או שהכמות בBasket לא היתה אידיאלית ניתן לפצות על זה עם הפאדל)
כיביתי את הפרה-אינפיוז'ן האוטומטי ואני מבצע אותו עם הפאדל (מכוון עם הפאדל לאזור 2.5 עד 3 בר) ולאחר מכן עולה ל-9 בר. לקראת סוף החליטה יורד לאט לכיוון 6. מה שאני עושה די בסיסי, יש באינטרנט הרבה סירטונים בנושא הזה. חפש בyoutube

כמו כן אני ממליץ לך להסתכל על הטיפים שרשם לי Clockwork_Orange כאן:
viewtopic.php?p=3133414#p3133414
הכי חשוב שתבדוק את הכיול של הידית

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #3 

תתחדש!

אני לא משתמש בפרה האוטומטי, במידה ויש פולים שדורשים את זה, בייחוד קליות בהירות, אני משתמש בפדאל בשביל זה.

אגב, בלי קשר, איזה מטחנה יש לך?

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #4 

תודה לכם,
מכונה מדהימה, יש לי יורקה מינונג ספשליטיה.

כמה שאלות לי :)
ראיתי שאפשר לכייל את הפדל, אנסה את זה, אולי שלי כבר מכוייל, להבנתי המצב התקין הוא שהפדל עד הסוף שמאלה הלחץ יורד ל0?

ראיתי בשירשור אחר שכתבת על כיול הטמפרטורה בדוד מול הראש? מה הכוונה?
בנוסף לגבי תצוגה אפשרי לראות את הטמפרטורה האמיתית בשני הדודים ע״י לחיצה פעם ופעמים על ה+.
אי אפשר לשנות את התצוגה לתמיד.

תודה

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #5 

לגבי הידית, אם רק כשהיא שמאלה עד הסוף (לא לפני) הזרם מפסיק, זה אומר שהכיול שלה סבבה.

לגבי קינפוג של המכונה, תלחץ על פלוס ומינוס כשהמכונה כבויה, ותחזיק אותם בזמן שאתה מדליק אותה, אתה תראה שזה פותח לך תפריט שונה.

בתפריט הזה אתה יכול לשנות את ה-Tr ל-1, ואז זה תמיד יציג לך את הטמפרטורה האמיתית ולא את הכיול של ה-PID.
בנוסף, תכייל את ה-Offset (Ec), יש פער בטמפרטורה בין הדוד לראש החליטה, אז כדי שה-PID יעבוד בצורה נכונה, הוא צריך לקחת את זה בחשבון. כברירת מחדל ה-Offset הוא 10, אבל זה משתנה ממכונה למכונה.

אני ממליץ לך לקרוא את הביקורת ב-HB, יש שם המון מידע לגבי כל הכיולים הראשונים שנדרשים.

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #6 

תודה על המידע!
איך מגיעים לביקורות של HB על הכיולים?
אפשר לינק בבקשה?

איך מכיילים את ה offset ec? מה התהליך?

תודה רבה

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #7 

זו הביקורת, ופה (זה באותו דיון) יש הסבר על כיול ה-offset.

kingshoko (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3788
הצטרף: נובמבר 2005
מיקום: מרכז
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

Re: לליט ביאנקה - שליטה על הזרימה

נושא שלא נקרא #8 

תודה רבה איש

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”