אהלן, זקוק להכוונה בצעד הבא אחרי Gaggia classic ומטחנת Ascaso i-mini.
אחרי שנים של טיפול בינוני מאד מצידי (אבנית בתדירות לא מספקת ומים מתמי 4) - דוד האלומיניום וחלקים אחרים נראים רע, גם אחרי פירוק וניקוי אבנית - עם טעמי לוואי וחמיצות.
לזה מתווספים החסרונות הרגילים של המכונה - הצורך לתזמן במדויק ולהשתמש בטריקים שונים ומשונים כדי לנסות להשיג יציבות והקצפה סבירה.
מחפש שדרוג מורגש בטעם ובנוחות תפעול, לא רק החלפה למכונה חדשה או עם שיפור קטן.
* 2-4 כוסות ביום
* קפוצ׳ינו בלבד, נוחות/איכות ההקצפה חשובה
* חשוב שתתחמם מהר לטמפרטורת עבודה
* לא מחפש את השוט האולטימטיבי אלא קונסיסטנטיות בלי ״נפילות״
* low maintenance וסבילות מסויימת לאבנית, למרות שאשתדל לתחזק טוב יותר את המכונה החדשה (בודק כיוון למרכך מים)
* נוחות תפעול - יוצא לאשתי להכין לא מעט והיא מאבדת קשב מיידית באזכור ״גלישת טמפרטורות״ או טריקים אחרים.
* ברור לי שאם אקנה מכונה בלי לשדרג מטחנה, סביר שהיא תהפוך לחוליה החלשה. מצד שני, היא תקינה ועובדת בסדר.
* לא פוסל יד2 אם שמורה
* תקציב - עד 4000 ש״ח לכל השדרוג
כיוונים שחשבתי עליהם:
1. LeLit PL81T PID ולהשאר עם המטחנה שלי - 3,700 ש״ח
2. LeLit PL042TEMD PID עם מטחנה מובנית (מה איכות המטחנה?) - 3,700 ש״ח
3. יש הצעה ביד2 לBezzera BZ07 מחליף חום, ומטחנת Bezzera BB05 - בתקציב
4. VBM Domobar E6ֿ1 חדשה (לא מחליף חום) כ3,700 ש״ח
מה דעתכם? אשמח להצעות נוספות.
תודה!
שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
Re: שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
מה לגבי sage bambino plus? נשמע שמבחינת נוחות התפעול היא מצוינת. היא ללא מטחנה אז תוכל להישאר עם המטחנה שלך.
Re: שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
מנסיון 1 ו 2 לא ממש יענו על הצורך בגלל זמן ההמתנה הדרוש בין החליטה להקפצה (ה 81 עוד איכשהו בסדר ה42 ממש לא ).
לגבי שתי האחרות יש פה אחרים שידעו יותר ממני , אם ניתן למתוח קצת את התקציב הייתי ממליץ על ה lelit MARAX ולהישאר בנתיים עם המטחנה .
לגבי שתי האחרות יש פה אחרים שידעו יותר ממני , אם ניתן למתוח קצת את התקציב הייתי ממליץ על ה lelit MARAX ולהישאר בנתיים עם המטחנה .
- איגור_ר (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 64
- הצטרף: אוגוסט 2007
- שם מלא: איגור_ר
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
תודה hofitz0r ו dgent.
הלכתי לראות (ולטעום) את סט הBezzera מיד 2 - וחזרתי עם הכלה הביתה.
ליגה מעל למה שהייתי רגיל - עם קיטור חזק שלא נגמר ובלי המתנה, זמן חימום מהיר יחסית (קצת פחות מ10ד׳ ללחץ קיטור 1.1 באר, עוד 5-10 עד חימום מלא של הgroup), איכות בנייה איטלקית, תפעול פשוט.
ידית הקיטור עם דופן כפולה ולא מתחממת - אחלה פיצ׳ר.
הלכתי לראות (ולטעום) את סט הBezzera מיד 2 - וחזרתי עם הכלה הביתה.
ליגה מעל למה שהייתי רגיל - עם קיטור חזק שלא נגמר ובלי המתנה, זמן חימום מהיר יחסית (קצת פחות מ10ד׳ ללחץ קיטור 1.1 באר, עוד 5-10 עד חימום מלא של הgroup), איכות בנייה איטלקית, תפעול פשוט.
ידית הקיטור עם דופן כפולה ולא מתחממת - אחלה פיצ׳ר.
Re: שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
תתחדש. נראית מכונה ברמה אחרת.23/01/2021 0:28dgent כתב: ↑ מנסיון 1 ו 2 לא ממש יענו על הצורך בגלל זמן ההמתנה הדרוש בין החליטה להקפצה (ה 81 עוד איכשהו בסדר ה42 ממש לא ).
לגבי שתי האחרות יש פה אחרים שידעו יותר ממני , אם ניתן למתוח קצת את התקציב הייתי ממליץ על ה lelit MARAX ולהישאר בנתיים עם המטחנה ....
בכל מקרה אגיב כי לא מסכימה עם הנאמר מעלה:
אני עם האופציה השנייה - Lelit PL042TEMD ואין כלום זמן המתנה.
בכל מקרה מיד אחרי הכנת שוט אספרסו הטמפ' מטפסת ל100 פלוס. כשמפעילים מיד מצב אדים מדובר בכלום זמן שזה ב120 מעלות וניתן להתחיל עוד לפני שעולה ל130 (אני לא מספיקה לזרוק את העוגה ולהכין את קנקן החלב בזמן הזה).
גם אין הבדל בקפה שמקבלים בין הדגמים81 ל42.
לשאלה בנוגע למטחנה - היא מעולה. בכל מקרה מתאימה כמובן למכונה שהיא מחוברת אליה.
! Coffee - You can sleep when you're dead
- boris.povolotsky
- חבר פעיל
- הודעות: 53
- הצטרף: דצמבר 2020
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
Re: שדרוג אחרי 6 שנים עם הGaggia classic
לגבי פתרון מים, הלכתי על peak water. קנקן יפה ומספיק נוח לטעמי חוץ מפעולת מילוי המים כי אני ממלא מים מהתמי4 וזאת מכיוון שהסטיק הראה לי שקשיות המים נמוכה מעט מהתמי4 לעומת הברז מה שמאריך את חייו של הפילטר. ממליץ לשקול