שלום לכולם,
יש ברשותי רוקי כבר 3 שנים.
סה"כ זאת המטחנה הראשונה שלי ואין לי באמת למה להשוות אותה.
חסרונות שאני מוצא בה זה הרעש והמחסור בטיימר.
לאחרונה יצא לי למדוד בזמן מנה כפולה ויצא לי 20-21 שניות שזה ניראה לי קצת איטי.
האם היא נחשבת לאיטית או שאולי יש בעיה בסכינים (מעולם לא החלפתי סכינים) ?
היא נרכשה יד שנייה ובזמנו קיבלה ניקוי יסודי והסכינים היו במצב טוב.
האם להחליף את המטחנה הזאת למטחנה כמו המיניון ספסיליסטה תהווה שידרוג משמעותי מעבר
לטיימר (צג) וכמות הרעש/מהירות ?
תודה מראש,
טל.
rancilio rocky
Re: rancilio rocky
המהירות איטית אבל לא בצורה יוצאת דופן.
המטחנה הזאת לא מאד טובה מבחינת איכות הטחינה וכדאי להחליף אותה.
המטחנה הזאת לא מאד טובה מבחינת איכות הטחינה וכדאי להחליף אותה.
- PROSURFER (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 686
- הצטרף: אוגוסט 2010
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: rancilio rocky
תודה שלומי.14/02/2021 23:32shlomibe כתב: ↑ המהירות איטית אבל לא בצורה יוצאת דופן.
המטחנה הזאת לא מאד טובה מבחינת איכות הטחינה וכדאי להחליף אותה....
שמתי לב שכדי לקבל חליטה טובה אני כבר כימעט נמצא על האפס בטחינה. זה לא היה ככה בעבר. יכול להיות שזה קשור לפולים או שהסכינים כבר שחוקות ?
Re: rancilio rocky
לא יודע לומר לך מדוע אתה נדרש לטחינה דקה שלא היתה בעבר -
אבל אני מאד בספק אם הסכינים שחוקות ודורשות החלפה. מאד מאד בספק.
אבל אני מאד בספק אם הסכינים שחוקות ודורשות החלפה. מאד מאד בספק.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: rancilio rocky
מניסיון אין מצב שהסכינים שחוקות אחרי 3 שנים בשימוש ביתי סביר, אלא אם הפעלת אותן כשהן נוגעות אחת בשניה למשך זמן ממושך.
רוקי טוחנת לאט יחסית אך בהחלט מתאימה למכונות אספרסו רבות. זה סוס עבודה לשנים רבות.
הבעיה העיקרית שלה זה גושים, עם קיסם או כלי פיזור גושים אתה פותר זאת במהירות.
"0" זה עניין יחסי ברוקי, שונה ממטחנה למטחנה ותלוי איך הרכיבו את הסכינים ואת ההופר עם בורג ההגנה שלו.
אתה יכול לאפס שוב ולקבוע שה"0" יהיה נגיעת סכינים. חפש יוטיובים איך לעשות זאת.
ממליץ לך לעבוד on demand כלומר לא למלא את ההופר בפולים, אלא כל פעם לשים בהופר רק את מה שאתה צורך
מיידית ולקחת בחשבון איזה גרם-שניים של קפה "ישן" שיוצא בהתחלה אם אתה מסוגל להבחין בהבדל בטעם.
לרוויה
רוקי טוחנת לאט יחסית אך בהחלט מתאימה למכונות אספרסו רבות. זה סוס עבודה לשנים רבות.
הבעיה העיקרית שלה זה גושים, עם קיסם או כלי פיזור גושים אתה פותר זאת במהירות.
"0" זה עניין יחסי ברוקי, שונה ממטחנה למטחנה ותלוי איך הרכיבו את הסכינים ואת ההופר עם בורג ההגנה שלו.
אתה יכול לאפס שוב ולקבוע שה"0" יהיה נגיעת סכינים. חפש יוטיובים איך לעשות זאת.
ממליץ לך לעבוד on demand כלומר לא למלא את ההופר בפולים, אלא כל פעם לשים בהופר רק את מה שאתה צורך
מיידית ולקחת בחשבון איזה גרם-שניים של קפה "ישן" שיוצא בהתחלה אם אתה מסוגל להבחין בהבדל בטעם.
לרוויה
- PROSURFER (פותח השרשור)
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 686
- הצטרף: אוגוסט 2010
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: rancilio rocky
תודה.20/02/2021 18:10coffeeavi כתב: ↑ מניסיון אין מצב שהסכינים שחוקות אחרי 3 שנים בשימוש ביתי סביר, אלא אם הפעלת אותן כשהן נוגעות אחת בשניה למשך זמן ממושך.
רוקי טוחנת לאט יחסית אך בהחלט מתאימה למכונות אספרסו רבות. זה סוס עבודה לשנים רבות.
הבעיה העיקרית שלה זה גושים, עם קיסם או כלי פיזור גושים אתה פותר זאת במהירות.
"0" זה עניין יחסי ברוקי, שונה ממטחנה למטחנה ותלוי איך הרכיבו את הסכינים ואת ההופר עם בורג ההגנה שלו.
אתה יכול לאפס שוב ולקבוע שה"0" יהיה נגיעת סכינים. חפש יוטיובים איך לעשות זאת.
ממליץ לך לעבוד on demand כלומר לא למלא את ההופר בפולים, אלא כל פעם לשים בהופר רק את מה שאתה צורך
מיידית ולקחת בחשבון איזה גרם-שניים של קפה "ישן" שיוצא בהתחלה אם אתה מסוגל להבחין בהבדל בטעם.
לרוויה...
אני תמיד עובד לפי מנה ולא משאיר פולים בהופר.
אני לא שוקל אלה תמיד ממלא טיפה פולים לפי העין וטוחן.
כמובן שנשארים לי מעט פולים מהמנה הקודמת.
אצלי היא 3 שנים אבל קניתי אותה משומשת כך שאני לא בטוח בת כמה היא והאם הוחלפו סכינים בעבר.
אף פעם לא התרחקתי יותר מידי מהאפס אבל הפעם זה כבר כימעט אפס כדי לקבל חליטה טובה.
יכול להיות שמדובר בסוג או טריות הפולים ?
אני תמיד קונה אצל אותו ספק.
ניראה לי שאפרק אותה לבדוק את הסכינים.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: rancilio rocky
לפרק ולנקות אף פעם לא מזיק
לגבי טחינה קרוב ל-"0" , כמו שכתבתי אין משמעות ל-"0". זה סתם מספר.
נסה לטחון דק יותר ותראה אם אפשר לכוון אפילו מתחת ל-"0", תזיז כל פעם קליק בודד ותראה אם זה אפשרי.
אם לא, יש בורג נעילה שמונע זאת.
אם כן, כוון את הדרגה למה שמתאים לך, כל עוד הסכינים לא משתפשפות זו בזו, אתה תשמע את זה די בקלות.
בורג האבטחה מונע סיבוב לכיוון העדין מנקודה מסויימת. ניתן להוציאו, לכוון כך שהסכינים נוגעות, להזיז קליק לכוון הגס ואז להחזירו.
רק כך תקבל מצב "0" נכון, בהנחה שמי שהדביק את סרגל הסקאלה הפרימיטיבית על ההופר הדביק אותה נכון.
בורג האבטחה הוא הבורג שמותקן בתחתית ההופר. שים לב שאם המדבקה תודבק במיקום חדש הרי שנקודת ה"0" תשנה את מיקומה היחסי יחסית לבורג שעוצר את ההופר. זו כל התורה.
וכן, טריות הקפה מכתיבה שינוי בטחינה והתאמה כל פעם מחדש. בכל מקרה לא מומלץ להשתמש בפולים בני למעלה מחודש מהקליה.
בהצלחה
לגבי טחינה קרוב ל-"0" , כמו שכתבתי אין משמעות ל-"0". זה סתם מספר.
נסה לטחון דק יותר ותראה אם אפשר לכוון אפילו מתחת ל-"0", תזיז כל פעם קליק בודד ותראה אם זה אפשרי.
אם לא, יש בורג נעילה שמונע זאת.
אם כן, כוון את הדרגה למה שמתאים לך, כל עוד הסכינים לא משתפשפות זו בזו, אתה תשמע את זה די בקלות.
בורג האבטחה מונע סיבוב לכיוון העדין מנקודה מסויימת. ניתן להוציאו, לכוון כך שהסכינים נוגעות, להזיז קליק לכוון הגס ואז להחזירו.
רק כך תקבל מצב "0" נכון, בהנחה שמי שהדביק את סרגל הסקאלה הפרימיטיבית על ההופר הדביק אותה נכון.
בורג האבטחה הוא הבורג שמותקן בתחתית ההופר. שים לב שאם המדבקה תודבק במיקום חדש הרי שנקודת ה"0" תשנה את מיקומה היחסי יחסית לבורג שעוצר את ההופר. זו כל התורה.
וכן, טריות הקפה מכתיבה שינוי בטחינה והתאמה כל פעם מחדש. בכל מקרה לא מומלץ להשתמש בפולים בני למעלה מחודש מהקליה.
בהצלחה