שאלה לגבי שימוש בידית נייקד

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
מילניה (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 21
הצטרף: ינואר 2021
שם מלא: נטע
מיקום: RISHON LEZION
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שאלה לגבי שימוש בידית נייקד

נושא שלא נקרא #1 

יש לי אוסקר 2
ובשימוש בידית נייקד נוצר זרם זנב עכבר כנדרש,
אבל לידו מקדימה יוצא גם קילוח מים דקיק מתסכל.
יש לציין שהידית נכנסת בתחושה יותר חפשית מאשר בשימוש בידית רגילה, אבל כשניסיתי להזרים מים בלבד, לא ראיתי את תופע קילוח המים, רק בשימוש עם קפה טחון.
השאלה אם זה נושא של עובי הטחינה או כמות שונה, או בכלל פרמטר אחר?
אודה לסיוע

מוסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 352
הצטרף: נובמבר 2010
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

Re: שאלה לגבי שימוש בידית נייקד

נושא שלא נקרא #2 

היי, הטחינה בידית רגילה = לידית נייקוד , ממליץ לדחוס את הקפה בפחות לחץ.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: שאלה לגבי שימוש בידית נייקד

נושא שלא נקרא #3 

אהלן
נייקד מבחינתי נועד לשיפור טכניקת פיזור הקפה והדחיסה
יש אין סוף תאוריות וסרטנים בנושא.
בגדול זאת משימה קשה.
מה שאתה חווה זאת בעצם פריצה של העוגית מה נקרא צנלין, המים יוצאים מהמקום הכי קל עבורם.
חפש באינטרנט

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: פברואר 2015
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

Re: שאלה לגבי שימוש בידית נייקד

נושא שלא נקרא #4 

גם אצלי ידית הנייקד ננעלת אחרי המרכז, אין מה לדאוג, אם קריטי לך תחליף לאטם ראש עבה יותר...של Cafelat מעולים.

לגבי הקילוח הצצדי, מדובר ב-Channeling, פיזור הקפה לא אחיד בפילטר וגורם למים לפרוץ מאותם איזורים.

איכות הטחינה של הגרנידר ופיזור הקפה בפילטר {שנעשה על ידך} תורמים מאוד.

תנסה להשתמש בשיטת פיזור הקפה - WDT, יש בגוגל וביוטיוב אין סוף מידע ושיטות ליצירת כלי או רכישה של כלי פיזור בכמה עשרות שקלים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”