Barista Hustle פרסמו בעבר מאמר שטוען שמלחץ מסויים דחיסה חזקה יותר לא גורמת להאטה של זרימת הקפה. מניסיוני זה אכן כך המצב, ואין הבדל בין דחיסה חזקה לדחיסה חזקה מאוד.
יש כאלה שלוקחים את הטיעון הזה רחוק יותר וטוענים שגם דחיסה חלשה מאוד (למשל של 1 ק"ג) לא משנה ועובדת בצורה זהה לדחיסה של 50 ק"ג. החלטתי לבדוק את זה. השתמשתי במשקל כדי למדוד 1 ק"ג. את הדחיסה החזקה לא הייתה לי אפשרות למדוד, אבל היא הייתה מספיק חזקה שהעמדת טימפור שלי שקעה לרגע תחת הלחץ. ללא ספק היו שם כמה עשרות ק"ג והרבה מעבר למה שצריך כדי להגיע לדחיסה מקסימלית. להלן התוצאות:
דחיסה חזקה:
ניסיון ראשון: 23.5 גרם בכוס ב-25 שניות
ניסיון שני: 23.2 גרם בכוס ב-26.3 שניות
דחיסה של 1 ק"ג:
ניסיון ראשון: 23.4 גרם בכוס ב-21.3 שניות
ניסיון שני: 23.5 גרם בכוס ב-19.2 שניות
החלטתי לבדוק גם שיטה נוספת של דחיסה. היא נקראת בלעז nutation ומבוצעת ע"י דחיסה חזקה כשלפניה דחיסה עם סיבוב מעגלי מוטה של הדוחסן:
ניסיון ראשון: 23.5 גרם בכוס ב-32.2 שניות
ניסיון שני: 23.3 גרם בכוס ב-29.5 שניות
המסקנות:
1. דחיסה קלה של 1 ק"ג לא מספיקה כדי לדחוס את הקפה. הזרימה באופן מובהק מהירה יותר מאשר בדחיסה חזקה.
2. בדיוק כמו ש-Barista Hustle טוענים, רמת החזרתיות עם דחיסה חלשה מדי נמוכה יותר מאשר עם דחיסה חזקה.
3. דחיסה בשיטת nutation אכן מאפשרת לקבל זרימה יותר איטית מאשר רק דחיסה חזקה מאוד, אבל היא מאוד לא עקבית ולא מומלצת למי שיש ברשותו מטחנה שטוחנת מספיק דק. התועלת היחידה שלה היא למי שברשותו רק מטחנה שלא מיועדת לאספרסו ומחפש דרך להאט את הזרימה.
אין ספק ששני ניסיונות בלבד בכל סוג דחיסה זה לא בדיוק ניסוי מדעי. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם. אני אופתע אם התוצאות יהיו שונות באופן משמעותי.
השוואת דחיסה לא מדעית: 1 ק"ג, דחיסה חזקה, דחיסה בשיטת nutation
- boren (פותח השרשור)
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
השוואת דחיסה לא מדעית: 1 ק"ג, דחיסה חזקה, דחיסה בשיטת nutation
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי boren ב 26/09/2021 22:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: השוואת דחיסה לא מדעית: 1 ק"ג, דחיסה חזקה, דחיסה בשיטת nutation
דחיסה חלשה מדי מגדילה את ההסתברות לצ׳אנלינג. זה כל הסיפור.
כל השאר, לא באמת משנה את התוצאה בכוס.
כל השאר, לא באמת משנה את התוצאה בכוס.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
Re: השוואת דחיסה לא מדעית: 1 ק"ג, דחיסה חזקה, דחיסה בשיטת nutation
אני שנים משתמש בטכניקה של ה nutation עם דחיסה סבירה אח"כ וזה עובד פשוט מעולה. עבורי זו השיטה הכי מהירה ועקבית שיש.26/09/2021 11:10boren כתב: ↑ Barista Hustle פרסמו בעבר מאמר שטוען שמלחץ מסויים דחיסה חזקה יותר לא גורמת להאטה של זרימת הקפה. מניסיוני זה אכן כך המצב, ואין הבדל בין דחיסה חזקה לדחיסה חזקה מאוד.
Tamping_Pressure_Grind_Density-1366.png
יש כאלה שלוקחים את הטיעון הזה רחוק יותר וטוענים שגם דחיסה חלשה מאוד (למשל של 1 ק"ג) לא משנה ועובדת בצורה זהה לדחיסה של 50 ק"ג. החלטתי לבדוק את זה. השתמשתי במשקל כדי למדוד 1 ק"ג. את הדחיסה החזקה לא הייתה לי אפשרות למדוד, אבל היא הייתה מספיק חזקה שהעמדת טימפור שלי שקעה לרגע תחת הלחץ. ללא ספק היו שם כמה עשרות ק"ג והרבה מעבר למה שצריך כדי להגיע לדחיסה מקסימלית. להלן התוצאות:
דחיסה חזקה:
ניסיון ראשון: 23.5 גרם בכוס ב-25 שניות
ניסיון שני: 23.2 גרם בכוס ב-26.3 שניות
דחיסה של 1 ק"ג:
ניסיון ראשון: 23.4 גרם בכוס ב-21.3 שניות
ניסיון שני: 23.5 גרם בכוס ב-19.2 שניות
החלטתי לבדוק גם שיטה נוספת של דחיסה. היא נקרא בלעז nutation ומבוצעת ע"י דחיסה חזקה כשלפניה דחיסה עם סיבוב מעגלי מוטה של הדוחסן:
ניסיון ראשון: 23.5 גרם בכוס ב-32.2 שניות
ניסיון שני: 23.3 גרם בכוס ב-29.5 שניות
המסקנות:
1. דחיסה קלה של 1 ק"ג לא מספיקה כדי לדחוס את הקפה. הזרימה באופן מובהק מהירה יותר מאשר בדחיסה חזקה.
2. בדיוק כמו ש-Barista Hustle טוענים, רמת החזרתיות עם דחיסה חלשה מדי נמוכה יותר מאשר עם דחיסה חזקה.
3. דחיסה בשיטת nutation אכן מאפשרת לקבל זרימה יותר איטית מאשר רק דחיסה חזקה מאוד, אבל היא מאוד לא עקבית ולא מומלצת למי שיש ברשותו מטחנה שטוחנת מספיק דק. התועלת היחידה שלה היא למי שברשותו רק מטחנה שלא מיועדת לאספרסו ומחפש דרך להאט את הזרימה.
אין ספק ששני ניסיונות בלבד בכל סוג דחיסה זה לא בדיוק ניסוי מדעי. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם. אני אופתע אם התוצאות יהיו שונות באופן משמעותי....
שים לב שבשיטה זו הפאק תמיד ישב נמוך יותר מאשר בדחיסה רגילה. יותר נמוך = פחות אוויר = פחות צ'אנלינג.