כוס התה שתשנה את חייכם

תה לסוגיו, חליטות צמחים ומאטה
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

Alex_Neni,
היכן רשמתי שאני שותה תה בצורה חפוזה או שאני במולטי-טאסקינג? לא לשייך לי מילים שלא אמרתי.

רוב האנשים כשהם מכינים תה, מכינים אותו במטבח ומוזגים את השתייה החמה לכוס אשר נלקחת איתם. אתה מציע, לפי מה שאני מבין, להשאיר אותו על הדלפק ולאחר מכן לחזור לקחת אותו כשיתקרר. מה יקרה אם אני אחזור מוקדם מידי? אני אצטרך ללכת ולאחר מכן שוב לחזור למטבח. מה יקרה אם אני אחזור מאוחר מידי? השתייה תהיה קרה מידי.
כל הבעיות הללו נפתרות כאשר יש ידית לכוס ואז לאחר סיום הכנת התה, אנחנו לוקחים אותה איתנו, בלי הצורך בהתרוצצויות כל פעם למטבח בשביל לבדוק את הטמפרטורה של התה.

בתור עוסק בתחום, במידה ואתה מוכר כוסות לתה, מה הפופולריות של מכירת כוסות ללא ידית לעומת כאלו עם ידית?

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

אם אתה נאלץ לאכול בחיפזון מול המחשב בעבודה או שאתה יושב בנוח ואוכל בשולחן מסודר, בלי לחץ מהעבודה, הרי שאתה יכול ליהנות מהאוכל הרבה יותר.

זה אוקסימורון כמו שאגיד לך שאתה חייב לשתות קפה מכוס מאג גדולה, שיהיה דלוח ורותח.

לא מדובר בכפיה של דרך מסויימת ליהנות מאותם הדברים, אלא מדובר במשהו שונה לחלוטין, תה משקיק קטנצ'יק תו"כ עבודה או חליטת תה בתפזורת - בוודאות פונקציה של חובבי תה שלוקחים את הזמן ליהנות מהתה.

כמו שאתה רוצה שהאספרסו שלך יהיה טוב ואם אין לך זמן ודחסת חלש והכוס קרה והמכונה חמה מדי ואגיד לך - שתה, אין זמן, זה פרקטי יותר לשתות half-baked מאשר לא לשתות בכלל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

Alex_Neni,
לא ענית על השאלה והמשכת בדימויים לא קשורים.

התיאורים שלך נשמעים רומנטים, אבל בסופו של יום, אתה דורש מהאנשים לבדוק את הטמפרטורה של התה כל מספר דקות עד שהמשקה יגיע לטמפרטורה הנכונה. משום מה נראה לי שזה יותר מכניס עצבים מאשר רוגע עבור שותה התה.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

אני עוסק בתחום, אבל כל התסריטים הדמיוניים הללו שאתה מתאר, הם לגיטימיים וקורים. בגלל שלהשאיר את עלי התה או החליטה בתוך הכוס משפיע על הטעם לרעה, צריך גם להוציא אותם מהכוס או להפסיק את החליטה כמו בכוס הזאת שמוטי הראה.

אני לא מנותק מהמציאות ושותה תה בבית וחווה את כל מה שאתה חווה.

בגלל זמן החליטה שהוא יותר מטבילה-שתיים, קורה שאני שם תה לעמוד ושוכח והוא מתקרר מעט, אז אני מוסיף מים חמים מהקומקום ושותה ואם התה עמד יותר מדי זמן אז אני חולט מחדש - כי זה התה שלי ואני רוצה שיהיה טעים וזה לא מצריך מאמץ מיוחד.

קורה שאני מכין כוס תה, לוקח כמה שלוקים ולא מסיים. האם אוכל לבוא ב"תלונות" ליצרני התה ששילמתי תמורת התה, אבל הם לא מצאו שיטה מספיק מתוחכמת שאסיים את כל הכוס?

אין צורך בידית, כמו שאין צורך ב-4 שיניים במזלג או שאפשר גם 5. החקלאי הסיני אוכל עם הצ'ופסטיקס כי אנחנו מכירים בההבדלים התרבותיים וגם אם אנחנו לא מכירים, זה לא מזיז לחקלאי הסיני מה ג'רי סיינפלד חושב עליו.

הם גם לא מנגבים חומוס או אוכליות פרגיות על האש בפיתה ובכל זאת, איכשהו שורדים.

זאת הדרך ליהנות מתה ואתה יכול לנצל את דקות הרגיעה האלה לנקות את הראש במקום לדאוג לזמן החזרה למטבח ומדוע אין ידית לספל ולחשוב איך נשמעת מחיאת כף יד אחת.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

דרישה

נושא שלא נקרא #20 

ziv_r כתב:Alex_Neni,
לא ענית על השאלה והמשכת בדימויים לא קשורים.

התיאורים שלך נשמעים רומנטים, אבל בסופו של יום, אתה דורש מהאנשים לבדוק את הטמפרטורה של התה כל מספר דקות עד שהמשקה יגיע לטמפרטורה הנכונה. משום מה נראה לי שזה יותר מכניס עצבים מאשר רוגע עבור שותה התה.
...
אני לא דורש, אלו הזמנים לחליטת תה או חליטת פירות/צמחים. אתה בודק רק פעם אחת, כשאתה לוקח את הספל, מוציא את עלי התה החוצה ולוקח אותו איתך כדי לשתות. אני בכלל חולט תה בקומקום לרוב, כי אני אוהב יותר מכוס אחת ולקומקום (גם הסיני) יש ידית.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

תכלס, כוס כזאת מחזיקה אצלי מקסימום שבוע.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 389
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

בניגוד לקפה שכל שינוי פרמטר מזערי משפיע על הטעם
בתה לא הרגשתי שינוי בטעם גם כשניסיתי טמפרטורות שונות
זמני החליטה כן משפיעים על חוזק הטעם ובטוח שגם הטריות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

Alex_Neni,
מוזר שעשו ידית בקומקום, היה עדיף שיקחו הכל ברוגע, ככה גם יהנו יותר מהתה, לא?

shtud,
אצלי היא לא תעזוב את המדף בחנות. זה נראה לי כוס שתתאים לוידאו ב- YouTube מאשר לשימוש אמיתי.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

טמפרטורה

נושא שלא נקרא #24 

dorso כתב:בניגוד לקפה שכל שינוי פרמטר מזערי משפיע על הטעם
בתה לא הרגשתי שינוי בטעם גם כשניסיתי טמפרטורות שונות
זמני החליטה כן משפיעים על חוזק הטעם ובטוח שגם הטריות.
...
קודם כל, אתה צודק חלקית.
רק כמה דברים שאפשר להוסיף:

1. חליטת תה ירוק בטמפ' נמוכה יותר של 75-85 מעלות נועדה כדי לא לפגוע בגורמים הבריאותיים, לאו דווקא בגלל הטעם.
2. חליטות של פירות וצמחים וגם תה שחור, צריכים טמפ' של 100 מעלות או קרובה אליה ע"מ לשחרר את מלוא הטעמים, אם תנסה לחלוט בטמפ' נמוכה יותר תקבל טעם שונה מאוד, חלש הרבה יותר. לא מדובר על פער של 5 מעלות, אבל לא רצוי לתת למים להתקרר מתחת ל-85 מעלות טרם מזיגתם על התה/חליטה.
3. אתה בהחלט צודק לגבי זמן החליטה והטריות, רק רצוי לציין שתה אכן פחות רגיש לחמצון וטוב 3 חודשים לאחר הפתיחה, במידה ואוחסן טרם לכן בשקית עם גז אינרטי כלשהו שמנע התחמצנות.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

ziv_r

נכון שתה נשמע משהו מאוד עממי ואכן אפשר להתייחס אליו כך, אבל הנה, למדת משהו. זכותך להמשיך להתייחס לזה כאל בדיחה ולהגחיך כל מה שאתה לא מבין או לא מסכים איתו.

יש אנשים מאחורי הקלעים של כל מה שאתה צורך שמנסים לשפר את החוויה שלך, לעיתים, זה שובר לך את ההרגלים ה"רעים". אותי למשל, לא מעניין שום רמקול שלא מגיע built-in בתוך המסך שלי, או באוטו שלי, אבל אין לי ספק שזה עולם ומלואו בשביל אנשים אחרים.

די עם הציניות, בקיצור.

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

כשאני שותה תה, זה אך ורק חליטות פירות (שאני קונה) או עלים טריים (שאני קוטף מהגינה של ההורים / האדנית על החלון שלי).

אני חולט בקומקום (עם ידית!), ומוזג לכוסות קטנות (נטולות ידית) אחרי כמה דק'.
זיו, לקומקום אתה חייב ידית בשביל המזיגה... למרות שראיתי גם כאלו נטולי ידית (יפים מאד אבל לא ממש פרקטיים).

הכוסות שאני אוהב הן או מההשראה הסינית (חרסינה, בסגנון הזה - http://www.webstaurantstore.com/tuxton- ... -36-cs.jpg), או מההשראה המרוקאית (זכוכית, בסגנון של אלו - http://www.derech-hatavlinim.co.il/pic/chay_hodi.jpg ).

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

נראית אחלה כוס.
חוצמזה גבר אמיתי שותה תה רותח בכמה שפחות שלוקים.
אם יוצאים אדים מהכוס הריקה בסוף התהליך = סימן שאתה גבר!
לא צריך ידית כי יש טכניקה להחזיק את הכוס בקצוות של האצבעות ובקצוות הכוס בלי להרגיש את החום כמעט
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

דבוטאנט כתב:גבר אמיתי שותה תה רותח בכמה שפחות שלוקים.
אם יוצאים אדים מהכוס הריקה בסוף התהליך = סימן שאתה גבר!
...
:lol: :lol: :lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

בכוסות ללא ידית שפתי הכוס מתרחבות והן לא חמות למגע.
what's next?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
הודעות: 44361
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 2084 פעמים
קיבל תודות: 4723 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

Alex_Neni,
לא אמרתי שתה הוא עממי ולא אמרתי שנאמר כאן משהו שלא ידעתי, אתה שוב מכניס מילים לפה שלי.

אמרת מוקדם יותר שבשביל להנות מתה, לא צריך להיות שום לחץ ואפשר לחכות בסבלנות עד שהתה יתקרר בכוס עד שנוכל לשתות אותו. אני איתך, רק לא מבין למה אתה לא מטיף לגבי הסבלנות הזאת גם בקומקום, מה פתאום הלחץ למזוג את התה חם לכוס? לא עדיף לחכות עד שיתקרר וככה לקחת את הכל לאט וברוגע? גם נהנים יותר מהתה לדבריך.

זוהי ממש לא תגובה צינית ולא מבין למה אתה חושב כך, אני מדבר בשיא הרצינות.

שלח תגובה

חזור אל “תה וחליטות”