תה.
אני מתחיל את הבוקר עם קפה או תה, בהתאם למצב רוח.
המרקם השונה של התה, האפיצות שלו, הרעננות מול האספרסו הסמיך היא תחליף מבורך לעיתים.
מה אתכם?
האם הprosumers של האספרסו הם גם מומחי תה?
היין של הקפה מול היאנג של...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
התשובה לשאלה האחרונה שלך, לדעתי, היא חד משמעית לא.
בכל המערב בכלל, ובארץ בפרט, אין כלל הבנה בתה. אנחנו שותים תמציות בטעמים, ושם זה נגמר.
בסין ההבנה בתה היא בדיוק כמו שאנחנו מתעסקים עם קפה. שמעתי על אנשים שמגיעים למסעדות עם תיונים מהבית, שהם מייבאים מחלקים אחרים של סין. הסינים יודעים להבדיל בטעמים וניחוחות של תה, בדיוק כמו שאנחנו מבחינים בקפה.
אישית, אני בקושי שותה תה. רק בחורף, וגם אז - בד"כ כשממש ממש קר לי, או כשאני חולה.
פעם הגעתי למסקנה שיש לי התנייה (כמו הכלבים של פאבלוב) בין תה למחלה, ושאם אני שותה יותר מדי תה, אני מתחיל להרגיש חולה
בכל המערב בכלל, ובארץ בפרט, אין כלל הבנה בתה. אנחנו שותים תמציות בטעמים, ושם זה נגמר.
בסין ההבנה בתה היא בדיוק כמו שאנחנו מתעסקים עם קפה. שמעתי על אנשים שמגיעים למסעדות עם תיונים מהבית, שהם מייבאים מחלקים אחרים של סין. הסינים יודעים להבדיל בטעמים וניחוחות של תה, בדיוק כמו שאנחנו מבחינים בקפה.
אישית, אני בקושי שותה תה. רק בחורף, וגם אז - בד"כ כשממש ממש קר לי, או כשאני חולה.
פעם הגעתי למסקנה שיש לי התנייה (כמו הכלבים של פאבלוב) בין תה למחלה, ושאם אני שותה יותר מדי תה, אני מתחיל להרגיש חולה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
אני אוהב מאוד תה, אבל שותה יותר קפה. אחת הבעיות היא שקשה יחסית למצוא תה טוב בתפזורת. ברוב החנויות תה בשקיות שולט, והטעם של התה הזה בד"כ לא מתעלה (כן, גם כשהשקית עשויה מחומר דמוי משי). אפשר למצוא תה בתפזורת במבחר סביר בחנות התה של וויסוצקי ובמעדניות שמיועדות לקהילה הרוסית.
אגב, שכחתם קקאו. עוד משקה חם נהדר!
אגב, שכחתם קקאו. עוד משקה חם נהדר!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תה מאוד בריא ועשיר בנוגדי חמצון וצריכה של פעם-פעמיים ביום בהחלט תורמת לבריאות אבל רצוי לשתות חליטה מעלי תה ולא משקיות ככה השמנים משתחררים למים הרבה יותר טוב.
אפשר להשיג היום במרבית חנויות הטבע/אורגני כמו "עדן" או "טבע קסטל" עלי תה ירוק עם פירות ו/או צמחים לרבות תה לבן מעולה.
ממליץ בחום על OCHA:
http://www.ocha.co.il
אני מת על התה הלבן שלהם עם דובדבן, לא זול אבל טעיםםםםם וארומטי.
חוץ מזה מה אנחנו דנים פה בתה ? מה השלב הבא שוקו ?
אפשר להשיג היום במרבית חנויות הטבע/אורגני כמו "עדן" או "טבע קסטל" עלי תה ירוק עם פירות ו/או צמחים לרבות תה לבן מעולה.
ממליץ בחום על OCHA:
http://www.ocha.co.il
אני מת על התה הלבן שלהם עם דובדבן, לא זול אבל טעיםםםםם וארומטי.
חוץ מזה מה אנחנו דנים פה בתה ? מה השלב הבא שוקו ?
כן כן, אני שותה גם חליטה פעם ב... מעדיפה לקטוף מהמרפסת נענע ולואיזה, אם לא אכל אותן זחל גדול ושמן.
לפני ימבה זמן קניתי ג'ארה עצומה של שוקולטה משל Bristot.
אני מודה שאת החטא הזה חילקתי ביני לבין שותף לעבירה, על מנת שאלוהי הקלוריות הריקות יחלק בינינו את התגמול (שלוקח שעות מפרכות בחדר הכושר להוריד).
כשהרוח והבטן מחפשות פיוס, מעמיסים כמה כפות בחודש תשיעי לקנקן חלב, מקציפים, ויוצא משהו שמזכיר דני, רק יותר. (לא יודעת מה יותר. זה פשוט מתאים)
על נפשם הרכה של הילדים אני חסה, ונותנת להם את הסם במנות קטנות יותר, עם יותר חלב.
בשבילי זה דני, ובשבילם חלב. מה לעשות?! למבוגרים יש זכויות יתר.
מיתגתי את זה כ"שוקו חורף" וזה מרחיב להם ת'אישונים.
לפני ימבה זמן קניתי ג'ארה עצומה של שוקולטה משל Bristot.
אני מודה שאת החטא הזה חילקתי ביני לבין שותף לעבירה, על מנת שאלוהי הקלוריות הריקות יחלק בינינו את התגמול (שלוקח שעות מפרכות בחדר הכושר להוריד).
כשהרוח והבטן מחפשות פיוס, מעמיסים כמה כפות בחודש תשיעי לקנקן חלב, מקציפים, ויוצא משהו שמזכיר דני, רק יותר. (לא יודעת מה יותר. זה פשוט מתאים)
על נפשם הרכה של הילדים אני חסה, ונותנת להם את הסם במנות קטנות יותר, עם יותר חלב.
בשבילי זה דני, ובשבילם חלב. מה לעשות?! למבוגרים יש זכויות יתר.
מיתגתי את זה כ"שוקו חורף" וזה מרחיב להם ת'אישונים.
אנחנו שותים תה באופן סדיר, יום יום ולא מעט.
תה (לא שקיות) איכותי בחליטה נכונה ,טעמו שונה לחלוטין מהתערובת הרעה שיש בשקיות.
רוב סוגי התה נחלטים בטמפרטורה דומה לחליטת הקפה. מים רותחים על "שקיק תה ויסוצקי" הופכים את התה למר ולא טעים ולכן אנשים נוהגים להמתיק את התה. עלי יסמין לדוגמא,שהושרו מספר דקות במים שרתחו ועמדו מספר דקות לפני שנמזגו מפיקים משקה מאד טעים ושונה לחלוטין מהאופציה המסחרית וריטואל המים הרותחים.
עולם ומלואו, כמו עולם הקפה. צריך להחשף אליו ואם מגלים אותו, מתאהבים ! זה מה שקרה לי.
תה (לא שקיות) איכותי בחליטה נכונה ,טעמו שונה לחלוטין מהתערובת הרעה שיש בשקיות.
רוב סוגי התה נחלטים בטמפרטורה דומה לחליטת הקפה. מים רותחים על "שקיק תה ויסוצקי" הופכים את התה למר ולא טעים ולכן אנשים נוהגים להמתיק את התה. עלי יסמין לדוגמא,שהושרו מספר דקות במים שרתחו ועמדו מספר דקות לפני שנמזגו מפיקים משקה מאד טעים ושונה לחלוטין מהאופציה המסחרית וריטואל המים הרותחים.
עולם ומלואו, כמו עולם הקפה. צריך להחשף אליו ואם מגלים אותו, מתאהבים ! זה מה שקרה לי.
בבוקר אני שותה נס קפה (מגורען חזק ככל הניתן) מחוסר זמן להתעסק עם הסילביה.
בעבודה אני שותה לפעמים ספל תה אחד ביום. והאמת היא שכשאני חולה ( חס וחלילה...) אני שותה רק תה.
כשאני חוזר מהעבודה אני שותה אספרסו ואשתי קפוצ'ינו וזה כבר הפך לסוג של טקס יומי קבוע ולמסורת כשאשתי מדליקה את המכונה איך שאני יוצא מהעבודה וכשאני מגיע הביתה המכשיר חם ומוכן...
בשבת בבוקר אנו פותחים עם קפוצ'ינו טוב. ובדרך כלל הילדים שבאים לצהרים או אורחים שמגיעים לא הולכים הביתה לפני שאני מכין להם קפה בסילביה (כל אחד לפי טעמו) וגם זה הפך לסוג של מסורת.
אשתי מרבה לשתות חליטות תה למיניהם (לואיזות ולימוניות וכו' וכו'...) במשך היום.
דני
בעבודה אני שותה לפעמים ספל תה אחד ביום. והאמת היא שכשאני חולה ( חס וחלילה...) אני שותה רק תה.
כשאני חוזר מהעבודה אני שותה אספרסו ואשתי קפוצ'ינו וזה כבר הפך לסוג של טקס יומי קבוע ולמסורת כשאשתי מדליקה את המכונה איך שאני יוצא מהעבודה וכשאני מגיע הביתה המכשיר חם ומוכן...
בשבת בבוקר אנו פותחים עם קפוצ'ינו טוב. ובדרך כלל הילדים שבאים לצהרים או אורחים שמגיעים לא הולכים הביתה לפני שאני מכין להם קפה בסילביה (כל אחד לפי טעמו) וגם זה הפך לסוג של מסורת.
אשתי מרבה לשתות חליטות תה למיניהם (לואיזות ולימוניות וכו' וכו'...) במשך היום.
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
טוב את הסילביה צריך לחמם לפחות 15 דקות. יבואו ויגידו שיש טכניקות להדליק את המכונה עם טיימר וכו', אבל האמת היא שבבוקר אני מתרחץ ומתלבש מתוך שינה, ואין לי חשק להתעסק בבוקר עם שום דבר. אשתי מכינה לי את הקפה, שלוק שלוק ואני טס לעבודה...boren כתב:עם הגאג'יה הכנת קפוצ'ינו (שוט ריק, טחינה, חליטה, הקצפה, ניקוי צינורית) לוקחת לי 4 דקות. כמה זמן זה לוקח עם הסילביה?barakdan כתב:בבוקר אני שותה נס קפה (מגורען חזק ככל הניתן) מחוסר זמן להתעסק עם הסילביה. דני......
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- Alexander (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 221
- הצטרף: ינואר 2010
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
בערב, רק חליטת פירות אדומה, דובדבנים או משהו אחר, עם חצי כפית סוכר. אפשר גם רויבוש. 5 דקות במסננת, ואז מוסיפים מעט מים חמים לפצות על ההתקררות. רק תה בתפזורת, לראות חתיכות פרי גדולות צפות בכוס, עלי תה שלמים נפתחים בכוס ומשחררים את כל הטעמים. החוויה הזאת בהחלט נעימה בדיוק כמו ריח של קפה טוב שזה הרגע נטחן בבוקר.
- gedkoz
- חבר ותיק
- הודעות: 1405
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: משגב,גליל
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
בארץ בהחלט יש בלבול מסוים , והרבה פעמעם אומרים תה, ולמעשה מתכונים לחליטת עלי צמחים איריים אחרים : נענע, לויזה, רויבוש, פירות למיניהם, מרווה ,זותה ועוד הרבה . כל אלה טובים , בריאים, אבל הם לא תה...
אני אוהב מאוד תה נחליט מעלים צעירים , מעדיף שחור. אסם, צילוני, קנייתי אהובים במיוחד. ויש תערובות בריטיות, רוסיות ויהודיות טובות מאוד...
אני אוהב מאוד תה נחליט מעלים צעירים , מעדיף שחור. אסם, צילוני, קנייתי אהובים במיוחד. ויש תערובות בריטיות, רוסיות ויהודיות טובות מאוד...
- mrunderhill
- חבר ותיק
- הודעות: 2261
- הצטרף: מרץ 2009
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
טוב, מאחר וגדלתי בבית חצי פולני חצי אנגלי תה אצלי זה מסורת ארוכת שנים, כולל חליטות בקומקום וכל הבלגן. דווקא עם קפה התחלתי די לאחרונה. וכשאני אצל אמא שלי בביקור המצב מאוד קשה - צריך לבחור בין איזה 10 סוגים של תה.
ואסיים בסיפור אמיתי. לפני המון שנים, באיזה קיץ חם, דודתה ז״ל של אמא שלי (פולניה מבוגרת) הרגישה לא טוב והיו לה כל הזמן כאבי ראש. היא הלכה לרופא, וחזרה מאוד לא מרוצה ממנו מסתבר שהוא אמר לה שהיא פשוט לא שותה מספיק, ולא קיבל את ההסבר שאי אפשר לשתות כלום עד הערב כי חם מדי לתה כל היום
ואסיים בסיפור אמיתי. לפני המון שנים, באיזה קיץ חם, דודתה ז״ל של אמא שלי (פולניה מבוגרת) הרגישה לא טוב והיו לה כל הזמן כאבי ראש. היא הלכה לרופא, וחזרה מאוד לא מרוצה ממנו מסתבר שהוא אמר לה שהיא פשוט לא שותה מספיק, ולא קיבל את ההסבר שאי אפשר לשתות כלום עד הערב כי חם מדי לתה כל היום