הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
קרמריקה (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4094
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 284 פעמים

הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #1 

חמש שנים עם אותה מכונה זה הרבה זמן.

מה חיפשתי? אספרסו מעולה, חימום מהיר ושליטה מוחלטת על התוצר.

ממבט מהצד עושה רושם שיש להם מענה ושירות נדירים, עדכונים תדירים ובתור חובב גאדג׳טים האמת שזו היתה בחירה די קלה (טוב, מלבד עניין המחיר).

עכשיו מחכה, ואפילו אפשר לצפות אונליין מתי תורה של המכונה שלי מגיעה (היחיד שמ-Israel).
https://decentespresso.com/queue

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #2 

נשמע מעולה!

מאיזו מכונה אתה משדרג?

roip12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 195
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #3 

ברוך הבא למועדון!

לא תתחרט על זה לשניה. מכונה פשוט מדהימה שהיא בעלת פוטנציאל להוציא קפה שונה מכל מכונה אחרת בעולם...

קרמריקה (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4094
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 284 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #4 

14/01/2021 17:16  
boren כתב:
נשמע מעולה!

מאיזו מכונה אתה משדרג?
...
Breville Oracle
אין לי מילה רעה להגיד עליה. את המטחנה ״שדרגתי״ לפני שנה לניש זירו, כשאחרים בבית יכולים להשתמש במטחנה המובנית ולהנות מקפה מעולה בכמעט אפס מאמץ.
אני נהניתי מאוד השילוב הזה עם הניש, אספרסו שקשה להתחרות איתו בסט אפ קלאסי אחר, אבל בכל זאת מתחשק לקפוץ לשלב הבא בעיקר בכל הקשור למשחק בלחץ ובזרימה.
את האורקל אשמור כנראה אשמור לאחרים בבית.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2359
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #5 

כמה שהסתכלי וקראתי על המכונה, נראית לי מוזרה ומפקפק ביכולתיה.
סביר ששמרנות וקפאון מחשבתי 😂

אחרי הסגר.. אם יש מישהו באזור הוד השרון...אשמח
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #6 

15/01/2021 18:30  
boazj כתב:
כמה שהסתכלי וקראתי על המכונה, נראית לי מוזרה ומפקפק ביכולתיה.
...
אני חושב שבשלב הזה ואחרי כל כך הרבה ביקורות אין מה לפקפק ביכולות של המכונה הזו. אם יש בה חסרונות הם לא קשורים לאיכות האספרסו, אלא לדברים סובייקטיבים כמו עיצוב וחווית המשתמש המאוד שונה ממכונות מסורתיות. עניין נוסף, (קצת פחות סובייקטיבי כי קשה לי להאמין שיש מי שאוהב את זה) הוא צליל התקתוקים שמלווה את החליטות שלה. על איכות האספרסו לעומת זאת אין עוררין.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2014
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #7 

15/01/2021 18:52  
boren כתב:
15/01/2021 18:30  
boazj כתב:
כמה שהסתכלי וקראתי על המכונה, נראית לי מוזרה ומפקפק ביכולתיה.
...
על איכות האספרסו לעומת זאת אין עוררין.
...
לא בטוח


טעמת ממנה?
אני עדיין מחכה לשתות ממנה אספרסו טוב כחוויה מתקנת
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2984
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 314 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #8 

לא טעמתי, אבל לא נתקלתי אפילו בביקורת אחת שטוענת שאי אפשר לקבל איתה אספרסו מעולה.

טורקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #9 

15/01/2021 18:30  
boazj כתב:
כמה שהסתכלי וקראתי על המכונה, נראית לי מוזרה ומפקפק ביכולתיה.
סביר ששמרנות וקפאון מחשבתי 😂

אחרי הסגר.. אם יש מישהו באזור הוד השרון...אשמח
...
מבחינת מפרט היא באמת מעניינת אבל אני חייב לומר שגם לי יש רתיעה מהעיצוב והממשק של המכונה הזאת.
בתור אחד שמתעסק במחשבים ואוהב גדג'טים אז דווקא במכונת קפה זה פחות מסתדר לי ואני מאוד אוהב את ה"אנלוגיות" שיש במכונות מסורתיות. עצם ההתעסקות עם הידיים בתהליך מהווה בעיני יתרון גם אם אין יכולת למאה אחוז עיקביות ושליטה דקדקנית בכל פרט קטן.
ללא ספק היה יכול להיות מעניין לשתות שוטים שיוצאים מהמכונה הזאת.

detailer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1171
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #10 

היום יש כבר גרסה עם אפשרות לשליטה ידנית מוחלטת.

מכונה באמת מדהימה, חבר'ה מאוד רציניים שבחרו כל רכיב בקפידה וחשבו על הכל.
סיכוי גבוה שזאת הייתה המכונה המועדפת עלי לרכישה אם הייתי גר בארה"ב.
יחד עם זאת, אני לא מתרשם שאפשר להגיע איתה לשיאים (מבחינת טעמים) שלא ניתן להגיע אליהם במכונות אחרות עם בקרת לחץ וזרימה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2014
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #11 

15/01/2021 21:01  
boren כתב:
לא טעמתי, אבל לא נתקלתי אפילו בביקורת אחת שטוענת שאי אפשר לקבל איתה אספרסו מעולה.
...
יצא לי לטעום ממנה בפעם אחת שיצא לי לראותה במציאות.
כאשר אחד החברים מהפורום הגיע איתה אל שמחי לפני כשלוש שנים באיזה יום שישי אחד וניסינו אותה במשך 4 שעות עד שיצאה נשמתנו.
ניסינו קפה של שמחי, עם המטחנה של שמחי, עם המכונה של שמחי, פרופילי קפה שונים ומה לא... והקפה פשוט לא היה זה.
אני לא טוען שהיא לא מכונה טובה, אך אני עדיין מחכה לאספרסו הזה שאשתה ממנה ואגיד "וואלה, טעים רצח".

בנימה אופטימית זו:
אז אם יש פה מישהו עם דיסנט שמוכן לאמץ אותי לשעה :lol: ולשנות לי את החוויה שיש לי עם דיסנט, אני אשמח :D
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 955
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 273 פעמים
יצירת קשר:

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #12 

ואם אותו אחד שיאמץ את צור ירצה לאמץ שניים במחיר אחד, אשמח גם להגיע ☺

תתחדש @קרמריקה, מאחל לך שהתוצאות יהיו כמו שהן נראות במפרט
בכל מקרה, עיצוב ורכיבים חדשניים ובהחלט נראה משהו אחר...

תיהנה 🍜

thedoctor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 154
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #13 

תתחדש @קרמריקה!אני בדיוק סוגר חודשיים עם שלי ומחפש את הזמן לכתוב משהו קצת יותר מקיף על החוויה וההתנסות איתה. עשיתי מחקר שוק כמעט חצי שנה וצפיתי בהמון סרטונים שלהם וביקורות ופירוקים של מכונות אחרות. ואני מרוצה ממנה בטירוף.

לפניה הייתה לי סילביה שעברה מודיפיקציות משמעותיות - שליטת PID בדוד, שעון לחץ ושליטה בפרופיל לחץ, פלטת חימום סיליקונית לראש עם שליטת PID, כולל ת'רמוקאפל בבורג שממש נוגע בעוגיה, וכל זה על בקר עם קוד שלי. כשהתעייפתי מלנסות להוציא ממנה עוד מילימטר של טעם עברתי לבזרה יוניקה PID כדי לראות אם ראש E-61 עם דוד גדול יותר מביא לשיפור משמעותי (בקצרה, עבורי - לא).

אין לי בעיה אחרי הסגר והחיסונים לארח להתנסות את מי שמתעניין, בעיני מדובר בחלון חדש לחלוטין להבנה והנאה מאספרסו (מבחינתי הם באים יד ביד - זה תחביב). זה שאני יכול לראות את התנגדות העוגיה לאורך החליטה ולקשר לטעם, לטמפ' ולעוד פרמטרים ולכוון אספרסו לטעם שהוא מעולה בעיני, ואז גם להצליח את זה בחזרתיות זה רק החלק הראשון. אני יכול להבין וללמוד איפה עשיתי טעויות בהכנה/דחיסה/פיזור וכו' וזה מה שעוזר בהמשך לייצר חזרתיות גבוהה מאוד.
בשבוע שבועיים הראשונים פשוט עשיתי ניסויים - יש כל כך הרבה עם מה לשחק וקל ללכת לאיבוד ולחקור - התוצאה היא שאתה מבין אספרסו יותר טוב. למי שבא מרקע טכני זה כמו לנסות לדבג מערכת בלי טלמטריה ודיבאגר (כל מה שאני מכיר לפני), וכשיש לך טלמטריה ולוגים מלאים וגם דיבאגר.

גם לשימוש היומיומי היא עונה מבחינתי על הצרכים - אחד הדברים שחששתי ממנו הוא רעש הפמפומים של המשאבה, כי אני קם מוקדם יותר משאר המשפוחה - ואם אתה מעיר את הגמדים מוקדם מדי - יש מחירי דמים לשלם :) כבר חודש שהניש והדיסנט עובדות בשעות לא שעות ואף אחד לא קם. זה מבחן מאוד סובייקטיבי אבל מבחינתי זה קילר פיצ'ר :)
היא מאוד זריזה - כלומר, מהרגע שהדלקתי אותה - 5-7 דקות וכבר יש פולים שקולים, טחונים, ובתצורת אספרסו בכוס. מבחינת נוחות זה אחד הדברים שגרמו לי טיפה לקנא בבעלי נספרסו.
2 הישגים נוספים - אשתי כבר הסכימה פעמיים לנסות לעשות בעצמה אספרסו, שזה לא קרה אי פעם ב-10 שנים האחרונות. ואנחנו משתמשים בפיית המים החמים שלה לא מעט, היא אמנם מאוד איטית אבל המים בטמפ' די מדוייקת וגם זה שהכמות היא פייר-אנד-פורגט זה סבבה.

זה תקציר - אני אנסה למצוא זמן לכתוב קצת יותר ולצרף סקרינשוטים ודוגמאות לשוטים שמסבירים מה ולמה.

קרמריקה (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4094
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 284 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #14 

רשמים ראשונים - אחרי ארבעה ימים
את המכונה עצמה, הפיצ׳רים, היכולות וכו׳ אין לי צורך או כוונה להציג. יש אלפי סרטונים, מדריכים ותמונות טובים בהרבה ממה שאני אוכל לספק.
כן אשתף בחוויה הסובייקטיבית שלי עד כה, ואשתדל לעדכן בהמשך.

קודם כל ראוי לציין את השקיפות המוחלטת בכל התהליך. אתה יודע מתי המכונה שלך מיוצרת, אתה בוחר ספיציפית את המכונה המסויימת שאתה רוצה אחרי שאתה רואה תמונות, סרטון ומקבל דוחות של בדיקת המעבדה שלה, אחרי הבחירה אתה יודע מתי היא יצאה, מעקב מלא כמובן על המשלוח המהיר וכו׳.

הטוב נמשך גם באריזה. חבל שזה לא עובד ככה עם עוד מוצרים. המכונה מגיעה פשוט במזוודת טרולי, כמה פשוט כמה נוח. מעבר לעובדה שזה מוגן לחלוטין ומוכן לכל שימוש עתידי של העברת המכונה, זה כל כך נוח לסחוב. אני מעדיף לקבל משלוחים למשרד (היכן שאני נמצא רוב שעות היום), וההעברה הביתה יכולה להיות סיוט בכל אריזה קונבנציונלית.

עכשיו לדברים הפחות טובים והמוזרים בחוויה. לטוב ולרע, התחושה שאתה מקבל היא לא של לקוח שכרגע שילם סכום מאוד נכבד על מוצר, אלא של נסיין בטא מתקדמת על גבול שותף להליך הפיתוח. זה מתחיל אחרי הרכישה עם הליך בחירת המכונה שציינתי קודם. השקיפות ראויה לציון, ההליך - קצת פחות. אתה מקבל הזמנה ל-basecamp (פלטפורמה לניהול פרויקטים), שם אתה צריך להבין פחות או יותר לבד איך להגיע לאן שרואים את המכונה שאתה הזמנת, ולרשום תגובה למכונה שלך. עכשיו זו פלטפורמה מאוד פתוחה, כל אחד עם הזמנה יכול להוסיף שם דברים, לסמן משימות כבוצעו, ובכלל זה נראה קצת כמו ברדק שלם.

זה ממשיך גם אחרי שנשלחת אליך המכונה כי אותה פלטפורמה היא גם ה״מדריך למשתמש״ של המכונה. למי שתוהה - אין באמת מדריך. יש המון סרטונים, יש המון הדרכות, אחרי שמבינים קצת מה קורה בפלפורמה הזאת אפשר אפילו לשאול שאלות, ותמיד תהיה תגובה, אבל אין מדריך אמיתי ורשמי של היצרן.
בחלק שמדבר לדוגמא על ריכוך (חלק ממדריך שמישהו שלאו דווקא עובד שם כתב), מישהו שואל אם הפתרון המומלץ לא יפגע בחלקים במכונה. התשובה של אחד העובדים ב-decent היא שהוא לא יודע אבל אצלו עד כה לא היו תקלות.
כשהוא נשאל אם אין משהו רשמי יותר, התשובה היתה שמאיפה הם יכולים לדעת איך יגיב כל חלק וחלק במכונה לתמיסה הזאת, הספקים של החלקים לא נותנים להם מידע.

ה״חובבנות״ ממשיכה עם זה שהם מרשים לעצמם לספק ידיות לא בצבע המתאים כי הספק החדש שלהם לא עומד בסטנדרטים. אמנם לדעתי הידיות החדשות עוד יותר יפות מהמקוריות, והם מבטיחים לשלוח את הצבע המקורי מיד עם חידוש האספקה, אבל כאמור - לא משהו שאתה מצפה למוצר בסדר גודל של המחיר הזה.

זה בא לידי ביטוי גם בדברים קטנים במכונה עצמה - טאבלט אנדרואיד גנרי שצריך להפעיל בו את האפליקציה ולחבר למכונה, או הגומיה הזאת שנראית כמו אלתור זול על הסטימר.

מעבר לכל הנ״ל, יש גם לא מעט בחירות עיצוב וחומרים תמוהות. מגש המים לדוגמא עשוי מסוג של קרמיקה כבדה שנראית די שבירה, בחירה מוזרה לכלי שיושב פתוח וצריך לנקות מדי פעם. הראש עם כפתורי המגע - ברור שזה עניין של הרגל, אבל כבר פעמיים לחצתי עליו בטעות תוך הכנסת הידית וזה כמעט הרס לי את השוט. בנוסף טאבלט אנדרואיד כמו טאבלט אנדרואיד, לא הדבר הכי יציב בעולם. כבר קרה לי שהאפליקציה נתקעה.

אז מה בכל זאת טוב בסיפור הזה?
ובכן, כל השאר. העיצוב, הגודל, המהירות, קלות התפעול, הפרופילים הבלתי נגמרים, היכולת להוציא מאותו קפה תוצרים כל כך שונים שכל אחד מהם ממש טוב בדרך שלו.
כבר בשוט הראשון ראשון עם המכונה, עם פרופיל ברירת המחדל, יצא אחלה אספרסו שהייתי מרוצה אם היה יוצא מכל מכונה סטנדרטית.
זו מכונה שתהיה מעולה למתחילים, זו מכונה מעולה עוד יותר למתקדמים. היא פשוט שונה מכל דבר אחר שיש.
יש לי עוד המון מה ללמוד, אני רק בהתחלה של להבין מה לעזאזל קורה בשוט ואיך אפשר לשחק עם זה ולאיזה כיוון, אבל כבר נגנב מהשוני בין פרופיל שמדמה מכונת מנוף לפרופיל של מכונת E61 לפרופילים אחרים שיש שם, ואני כבר מחכה למשלוח של קפה בקלייה בהירה, לראות מה אפשר להוציא מהדבר הזה.
גם לאותה חובבנות שתיארתי קודם יש צדדים חיוביים. שיחות זום עם הבן אדם שמתכנן את המכונות לדוגמא שבהן אפשר לשאול כל מה שרוצים, איפה עוד קיים דבר כזה? הם גם מעודדים משתמשים לעשות מודים למכונות, ליצור פרופילים ולשתף, ובעזרת משתמשים הם גם סוף סוף גם פתרו את עניין את ה-flow profiling יחד עם שליטה בלחץ, וזה הולך לפתוח עוד עולם חדש של יכולות שפשוט לא קיימות באף מכונה אחרת.

אין ספק שזו מכונה מאוד מאוד שונה מכל מה שהיה לפניה. התחושה בשימוש בה דומה לפעם הראשונה שבה השתמשתי באייפון או לפעם הראשונה בה נהגתי בטסלה. עוד סקרן להתחיל בכלל ללמוד לאן אפשר לקחת את זה מפה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2014
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

Re: הגיע הזמן לשדרוג - Decent Espresso בדרך

הודעה שלא נקראה #15 

מעניין, תתחדש.
יהיה מעניין לראותה בפעולה (אהם אהם) 😇
אתה מקבל הזמנה ל-basecamp (פלטפורמה לניהול פרויקטים), שם
...
זו השיטה בהרבה פרויקטים בנושא הקפה לאחרונה. הם לא היחידים שאני מכיר עם "פורום" ב basecamp
אין ספק שזו מכונה מאוד מאוד שונה מכל מה שהיה לפניה. התחושה בשימוש בה דומה לפעם הראשונה שבה השתמשתי באייפון או לפעם הראשונה בה נהגתי בטסלה. עוד סקרן להתחיל בכלל ללמוד לאן אפשר לקחת את זה מפה.
...
לי זה מרגיש כמו עולם שדומה יותר לעולם ה OSS מאשר עולם ה-propriety הישן.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”