מנה בודדת בסלסלה כפולה לא תעבוד- יווצר הרבה מקום למים מה שיפרוץ את הסלסלה מאוד מהר.
אתה יכול לעשות כפול ל-2 כוסות ולשתות אחת. את השנייה תשמור במקרר לקפה קר או לאורחים...
מעניין שגם לי יש מטחנת איבריטאל, וגם אני מרגיש את אותה בעיה. בדר"כ יוצא לי יותר טוב בסלסילה הכפולה. מזל שאני שותה תמיד קאפוצ'ינו כפול.
אבל זה לא נכון לומר שהזרימה יוצאת לי מהירה מדי במסננת הבודדת -- זה רק עניין של עובי טחינה / כמות קפה בסלסלה / דחיסה (וטריות הפולים וכהות הקליה, אבל זה כבר פחות "בידיים שלנו").
אין מה לעשות ואכן יש הבדל בין סלסלה בודדת לכפולה.
אני ויתרתי על הבודדת, משתמש בה רק לעיתים מאוד רחוקות.
בד"כ חולט מהכפולה, גם אם אני מסתפק במנה קטנה יותר (אין כמו ריסטרו anyway)
באסקסו שהיתה לי, קיבלתי תוצאות טובות יותר מהפילטר עם מגביר הקרמה מאשר עם הפילטר היחיד. הוא די לא שימושי. אחת הבעיות במכונה היא הפגיעה החזקה של זרם המים המרוכז במרכז העוגיה. לדעתי, הפילטר היחיד לא עומד בזה והקפה פשוט מתפרק.
אני מניח שאפשר למצוא סלסלה יחידה נורמלית שתתאים לאסקסו. שווה לקפוץ עם הידית לאברהמי נאמר או קפה רות ולראות אם אפשר למצוא משהו.
ניחוש שלי, למכונה שלך יש ראש משולב לפודים והיא מהדגם הישן וזאת בעיה במיוחד עם הסלסילה הבודדת כי המים מגיעים מנקודה גבוהה במרכז הראש (ולא בפיזור).