מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



gaggia gran style ושאלה על מטחנה


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Gilan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 8

 #1  נשלח: ה' 10/01/2019 13:58
gaggia gran style ושאלה על מטחנה

שלום רב,

קניתי לאחרונה gran style חדשה.
כתובת לאתר המכונה gaggia gran style



אחרי זה התחלתי לקרוא והתחלתי להבין מה ההבדלים בין מכונות שונות ואולי בדיעבד הייתי כבר קונה סט יד שניה
אבל זה מה יש.
יש לי מטחנה Burr שעבדה טוב למקינטה - כזו שאפשר למצוא באלי אקספרס ב-200 ש"ח.
קישור למטחנה burr פשוטה



כרגע התוצאות בינוניות לטעמי אבל טעונות שיפור
ניסיתי לפרק את שסתום הלחץ בידית אבל אז התברר שהמטחנה לא עומדת בדרישות.
הקפה יצא דלוח ומהר מאד.
החזרתי את שסתום הלחץ בינתיים

חשבתי לקנות מטחנה GAGGIA MDF יד שניה 500 ש"ח.
1) האם משתלם בהנחה שהמטחנה תקינה ובמצב קרוב לחדש?
2) מה כדאי לבדוק כדי לוודא את מצב המטחנה?
3) מה התוצאות הכי טובות שאפשר לקבל עם המכונה הזו ומטחנה סבירה (נניח בלי שסתום הלחץ בידית)?

תודה לעונים ותודה לכל משתתפי הפורום שסיפקו לי חומרי קריאה מהנים בשבועיים האחרונים!


עריכה: הוספתי קישורים ותמונות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Gilan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 8

 #2  נשלח: ו' 11/01/2019 14:17

טוב לא הגיבו לי פה אז הלכתי עם ההבנה שלי,
קניתי את המטחנה שמתי על 5 - פחות או יותר מה שממליצים לאספרסו באינטרנט.
הספקתי בינתיים להכין שוט אחד ובניגוד למקודם, יצא אספרסו

הבדל של יום ולילה לעומת המטחנה הקודמת ממש עולם אחר.

שבוע הבא אפרק את מנגנון הלחץ בידית ואדווח על תוצאות.
עדיין אשמח לתשובה על השאלה הבאה - האם למישהו שיודע להכין קפה טוב יצא להתנסות עם מכונה כ"כ פשוטה והאם יש לכם טיפים?

אני עדיין מנסה ללמוד את הנקודה של הטמפרטורה בעזרת מנגנון ההקצפה.
בנוסף אני משתדל שהמים במיכל יהיו חמימים כדי שלא יורידו את הטמפרטורה של הדוד יותר מדי תו"כ הכנה שוט (זו מכונה עם דוד קטן מנירוסטה כלומר קיבול חום נמוך מאד) וגם כדי לעזור לשמור על טמפרטורת סביבה של הדוד גבוהה יחסית.

שבת שלום!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 236
מספר הודעות: 1057

 #3  נשלח: ו' 11/01/2019 20:32

אתה מוזמן לדבר איתי בראשון ואנסה לעזור לך, מומלץ להעלות סרטון של תהלי ההכנה והחליטה, זה יעזור להבין עם מה אתה מתמודד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Messier41
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 03, 2017
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 26

 #4  נשלח: ג' 15/01/2019 10:35

גם אותי מעניין מה אפשר להוציא מהמכונה הזאת. הקצפה לא חשובה עבורי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Gilan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2019
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 8

 #5  נשלח: ג' 15/01/2019 10:52

NEGRO כתב:
אתה מוזמן לדבר איתי בראשון ואנסה לעזור לך, מומלץ להעלות סרטון של תהלי ההכנה והחליטה, זה יעזור להבין עם מה אתה מתמודד
·

Messier41 כתב:
גם אותי מעניין מה אפשר להוציא מהמכונה הזאת. הקצפה לא חשובה עבורי.
·

אני עוד משחק עם הדברים.
בינתיים פירקתי את שסתום הלחץ ושיחקתי עם דרגות הטחינה קצת.

יוצאות תוצאות מאד לא קונסיסטנטיות. מתוך כ-5 שוטים שהכנתי כמו שצריך יצאו לי שניים שלושה טעימים ממש כלומר אספרסו כמו שאני מקבל בבית קפה גנרי ביום טוב.
ועוד שני שוטים בעייתיים. הבעייתיים היו דלוחים וחסרי טעם יחסית - דומה לקפה אמריקאי.

הפרצודורת בוקר שלי כרגע:

בא בבוקר מדליק ושם שם מכונה על מוד הקצפה כדי לעשות קצת אובר שוט בטמפרטורה ולקצר זמן חימום. כשנורית מוד הקצפה נדלקת אני מכבה.
בינתיים שם מים טריים בבריטה ומחכה להם.שם בקומקום ומרתיח חלק.
שם במיכל תערובת של 3/4 מים מהבריטה ו1/4 מהקומקום כדי שבמיכל יהיה מים חמימים ויעזרו לייצב טמפ' סביבה.

טוחן קצת קפה להוציא עודפים מיום לפני ומעיף את כל מה שבדוסר למיכל צדדי שמיועד למקינטה.
טוחן כמות לפי העין ושם בקערית מהדוסר (הידית לא מתאימה למזלג של המטחנה הזו צריך מתישהו לפרק/להחליף.

מעביר מים חמים בידית
שוטף אותה בכיור
מעביר עוד מים חמים בידית

ממלא את הידית עד השפה כאשר הקפה משוטח בלי דחיסה
דוחס בחצי עדינות. מנסה שהצדדים יהיו דחוסים חזק כי הכפית במגיעה עם המכונה טיפה קטנה ומשאירה שוליים (פחות מחצי מילימטר אבל עדיין)

מעביר קצת מים עד לטיפה ראשונה בשביל פרה אינפיוז'ן
מבחינת הכמות אני מנסה להיות קונסיסטנטי בצבע - כלומר מפסיק כאשר הקרמה מתחילה לשנות צבע.


אני משער שהבעיות נובעות מעניין טמפרטורה - אני צריך למצוא פרוצדורה קונסיסטינטית שבה אני אהיה בנקודת טמפרטורה קבועה ואז לשחק עם זה.

אעדכן בהמשך השבוע אבל אני ההצלחה החלקית עוזרת לי להיות אופטימי.

ההקצפה בינתיים גרועה אבל אני לא באמת משקיע בזה הרבה מאמצים כמו בקפה.
בגלל שהמיכל קטן אני מחמם את החלב מראש במיקרו כדי שיהיה חמים ואז מקציף קצת להמשך אבל בינתיים המקציף של נספרסו נותן תוצאות יותר טובות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht