מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna


עמוד 10 מתוך 10
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #136  נשלח: שבת 02/03/2019 17:06

shlomima
·ה-Rare בדיוק התחלף לגיישה אתיופי.
כנראה בהזמנה הבאה שלי אקח שקית. אולי גם אתן לזה צ'אנס כאספרסו הפעם בעקבות ההמלצה שלך .

איך הגעת ל-60 גר' בשתי כוסות פילטר?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
AdiKid (עדי קידרון)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 43

 #137  נשלח: שבת 02/03/2019 17:47

dubik כתב:
@AdiKid
·לא נועם, אבל השאלה איזה סוג קפה אתה מחפש ואני מניח שאתה מתכוון ללקנות שם ולא להזמנה בדואר.
יש המון מקומות גל שלישי בברלין.
הידועים יותר הם:
The Barn (קליה מאוד בהירה).
Bonanza Coffee Roasters (טיפה פחות בהיר).
Five Elephant (קפה יותר כהה ומאוזן. יותר דומה לקולונה. ואל תשכח לבקש את עוגת הגבינה המפורסמת שלהם).
Concierge (לגמרי בקצה השני של הסקאלה. קפה ספשיאלטי, אבל קלוי יחסית כהה).
Nano - קפה מצויין ברמה מאוד גבוהה.
Companion ו-Happy Baristas - שני מקומות שלא קולים בעצמו אבל מביאים קפה מבתי קליה גל שלישי באירופה.
Ben Rahim - מביא קפה מsqaure mile (ג'יימס הופמן).

עוד מקומות: Father Carpenter, 19 grams, no fire no glory
אם אתה בכיוון של קליה כהה תבדוק את Röststätte (גם אם לא, יש להם ליקר קפה שהם מכינים...מטורף).


תודה רבה!
אכן לקנות שם, עדיפות לקליה יותר כהה.
את The Barn מכיר שנים רבות, מגוון סוגים טוב וטעים, הניסיון בבית עם מה שקניתי היה פחות טוב,
אנסה את Five Elephant ו- Roststatte במיוחד עם המלצותך על התוספות המיוחדות.
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #138  נשלח: שבת 02/03/2019 18:46

AdiKid
·הקפה של the barn הוא אכן מאתגר לחליטה בבית ללא ציוד ברמה מאוד גבוהה (כמו רוב הקליות הבהירות).
ל-five elephant יש שני מקומות: המקורי בקרויצברג (שם גם נמצא בית הקליה) וחדש יותר ליד האקשה מרקט (שם יש מכונה של modbar שהיא אטרקציה בפני עצמה).
הקפה של Roststatte לטעמי כהה מידי (גם להם יש שני מקומות קרובים יחסית אחד לשני. המקורי צמוד לחנות שלהם למכירת ציוד והחדש יותר צמוד להאקשה מרקט).
אם תגיע למסקנה שאתה מחפש משהו במידת קליה שהיא בין שניהם הייתי בודק את קונסיירג' (מקום פצפון שקל לפספס) או את בן רחים.
בבן רחים תאריך הקליה של הקפה תלוי במתי הם מביאים אותו מלונדון, אז עניין של טיימינג מתי תגיע לשם.
המקום הוא של בחור תוניסאי והם מתגאים מאוד גם באיבריק שלהם, אם זה מעניין אותך.

את הקפה של five elephant תוכל למצוא גם ב-westberlin אבל שם זה יהיה בלי העוגה...
(1) הבעות תודה: AdiKid
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 306

 #139  נשלח: א' 03/03/2019 10:32

dubik כתב:
@shlomima
·ה-Rare בדיוק התחלף לגיישה אתיופי.
כנראה בהזמנה הבאה שלי אקח שקית. אולי גם אתן לזה צ'אנס כאספרסו הפעם בעקבות ההמלצה שלך .

איך הגעת ל-60 גר' בשתי כוסות פילטר?

לפי מתכון ביוטיוב 30 גר קפה נכנס לחליטה של 350 קפה יוצא.
אגב סופסוף הצלחתי לקלות קפה ספשילטי בהיר בקולה שלי והתוצאה מעולה. כמובן שיש מקום לשיפור. הבאץ הראשוו יצא טעים אבל עם טעמים קצת שרופים אז שיניתי את הפרופיל והבאץ השני יצא חמוץ מאוד ואדמתי אז הלך לפח. הבאצים הבאים ניסיתי לקלוע למשהו באמצע וזה אכן מאוד קשה וטריקי ובנוסף לא נראה שאצליח לשחזר את ההצלחה של הבאץ האחרון. בינתיים אחרי בזבוז קפה יקר אני נהנה מאוד ממה שיש.
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #140  נשלח: א' 03/03/2019 16:37

shlomima
·יפה שאתה לא מתייאש עם הקליה. זה בהחלט ממחיש את האתגר שבקליה כזאת.
קשה גם לשמור על עקביות של קליות כאלה בלי תוכנה כמו ארטיזן וזאת בנוסף למגבלות שינויי הטמפ' של גוף חימום לעומת גז וכו'.

לגבי הפילטר, נשמע שנפלת על איזה מתכון קצת לא סטנדרטי.
ברוב שיטות ה-pour over היחס המקובל הוא בין 1:15 ל 1:18.
"יחס הזהב" נחשב 1:16.66.
כלומר 15:250 גר', 18:300 גר' וכו.
זאת בהנחה שיש לך את ה-V60-01 (באופן כללי יותר קל לעבוד עם מכשירי החליטה הקטנים יותר), שמתאים לכמות של עד 24-25 גר' קפה.
בכמות גדולה יותר עדיף ה-02.
אבל בכמויות של 15 גר' אםשר להגיע לאיזור הרצוי עם בזבוז הרבה יותר קטן של קפה.
זה מה שאני בד"כ עושה.
לדעתי ביחס שהשתמשת סביר להניח שקיבלת קפה under-extracted, אבל כמובן שיש עוד הרבה משתנים שצריך לשלוט בהם כמו זמני ויחסי ה-bloom, מניעת צ'אנלינג, כמות/מספר/קצב המזיגות, agitation ועוד.
יחס קפה למים ועובי הטחינה הם הפרמטרים שהכי משפיעים בתור התחלה, אז הייתי מתחיל שם.
כמות הפרמטרים לא פחותה מאשר בחליטות של אספרסו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 306

 #141  נשלח: א' 03/03/2019 16:48

כן ממש קשה להיות עיקבי בקליות מסוג זה.
אני מתכנן שיפוץ כללי לקולה שיכיל גם הכנסה של ארטיזן ובקרת פידים לטמפ.


נערך בפעם אחרונה על-ידי shlomima בתאריך א' 03/03/2019 16:54, נערך סך הכל פעם אחת
(1) הבעות תודה: dubik
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 306

 #142  נשלח: א' 03/03/2019 16:52

dubik

ניסיתי יחס 1:15 כמו בסרטון והוא ממש היה דליל הלך ישר לכיור לכן ניסיתי פחות מים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #143  נשלח: א' 03/03/2019 17:03

shlomima
·אני רואה שהוא משתמש ב-30 גר' קפה ל-500 גר' מים. כלומר בדיוק היחס שרשמתי.
אם יוצא לך דליל, אז קודם כל תבדוק את הזמנים. זמן ה-bloom מאוד חשוב (לפחות 30 שנ' ולפעמים אפילו 45) - זה למעשה preinfusion. ואז תבדוק את הזמן הכולל של החליטה. אם זה מהר מידי, תשנה טחינה.
אם אתה בסביבות 2:30 עד 3 דקות זה אומר שמשהו אחר לא עובד. רוב הסיכויים שזאת המזיגה הראשונית ולא כל הקפה נרטב, אז יש צ'אנלינג.
תנסה את השיטה ש-Rao מדגים כאן. יש המון שיטות, אבל זאת דרך להבטיח שהבלום עובד טוב.
[url=
][/url]

בנוסף צריך לנסות למזוג כמה שיותר קרוב לקפה וגם תנסה לא למזוג יותר מידי בבת אחת (זה גורם למים לברוח מהצדדים. בכלל עדיף למזוג יותר למרכז).
אתה יכול גם לחשוב על לנסות עם Kalita Wave. פרופיל הטעם שלו שונה מה-V60 (מוציא הרבה יותר גוף, אבל פחות טעמים פירותיים), אבל הוא יותר ידידותי בגלל התחתית השטוחה.
(1) הבעות תודה: shlomima
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 306

 #144  נשלח: ב' 04/03/2019 8:26

dubik
·תודה אנסה למרות שנראה לי שאני פשוט לא מתחבר.
בינתיים נהנה מאספרסו הרבה יותר. אני כן מאוד סקרן לדעת מה הבדלי פרופיל הקלייה של קולונה בין פילטר לאספרסו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #145  נשלח: ב' 04/03/2019 17:23

shlomima
·אתה יכול לנסות לכתוב להם ולשאול...למרות שאתפלא אם תקבל תשובה...

הייתי מנסה קצת לחפור בשרשורים בפורום קליה ב-HB.
יש שם המון פרופילים של ארטיזן שאנשים מפרסמים וחלק גדול מהאנשים שותים פילטר וקליות בהירות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #146  נשלח: ג' 05/03/2019 17:22

GESHA VILLAGE LOT #44 - Rare genre
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 306

 #147  נשלח: ב' 11/03/2019 11:07

dubik
·
https://www.perfectdailygrind.com/2016/08/omni-roa...

אני נוטה להסכים איתו. לדעתי אין סיבה לקלות אחרת לפי שיטת חליטה.
בקיצור הסיבה שקולונה טוענים שהם לא קולים omni היא זו:

Why can I not buy rare beans roasted for espresso?
The rare genre comprises coffees that are extremely sought after and available only in limited lots. As a result we believe that 150g is not a large enough quantity of beans to allow you to comfortably dial in and pour yourself a reasonable amount of espresso before finishing the bag. For this reason we only roast the rare genre for filter.

Do you omni roast?
No, all our coffees, whether delivered in a capsule or as beans are roasted for their intended brew method. This includes our long and short capsules which are roasted and ground for best results based on our recommended dose

.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 366

 #148  נשלח: ו' 15/03/2019 15:32

shlomima
·לגבי קולונה, לא הבנתי איפה ראית הסבר ללמה הם לא קולים omni.
מה שאני רואה זה, שבין השורות ניתן להסיק שלדעתם קליה ייעודית נותנת תוצאה עדיפה.

אני לא כ"כ מסכים עם "אין סיבה לקלות אחרת לפי שיטת חליטה" ואני גם לא חושב שזה מה שהוא מנסה לטעון במאמר.
בעיניי הוא אומר בגדול 4 דברים:
- יש יתרונות כלכליים לקליית omni לעסקים מסויימים מבחינת ניהול מלאי וטריות - הגיוני.
- קולים מסויימים חושבים שקליית omni היא פשרה - עובדה.
- קליית omni מסובכת יותר ומצריכה מיומנות גבוהה מהקולה - נשמע הגיוני.
- אפשר בקלית omni להגיע לתוצאות טובות תוך שימור מאפייני הטעם הייחודי של הקפה - מילת המפתח היא אפשר.

הוא לא טוען שבקלייה כזאת אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר או אפילו זהות מאשר בקליה ייעודית.
הוא מדבר על מינימיזציה של הפשרות.
לא חושב שיש כאן אמת מוחלטת או נכון ולא נכון - אלא יותר עניין של "אני מאמין" של עסק ופשרה בין איכות לאילוצים כלכליים.

אני חושב שלקבוע במקרה הזה מה עדיף ברמה האבסולוטית זאת שאלה מאוד מאוד לא פשוטה.
הדרך העיקרית שלי לשפוט היא להסתכל על מה עושים עסקים מובילים בתחום.
אז מקומות כמו: The Barn, Five Elephant, Coffee Collective, Koppi, DoubleShot, Casino Mocca, Tim Wendelboe, SquareMile, Colonna קולים ייעודי
ומצד שני: Has Bean, Gardelli, Bonanza קולים אומני.
אני לא חושב שמי מהקולים שברשימה הראשונה בחר לקלות בנפרד בגלל שהוא מתקשה לקלות omni.
כל אחד מהם עסק מוביל וותיק ואני די משוכנע שהם קולים בנפרד בגלל שהם מאמינים שזה נותן תוצאה טובה יותר.

אם תיקח לדוגמה בית קליה כמו George Howell, הבנאדם קלה קליות בהירות עם ספשיאלטי לפני שבכלל היה דבר כזה שקראו לו גל שלישי או מישהו חשב לתת לזה שם.
גם היום הוא אחד השמות הבולטים בתחום בארה"ב ולא קולה אומני. הוא מסוג הקולים שהספיקו לשכוח את מה שאחרים עדיין לא למדו. אז אני לא חושב שהוא מנסה לייצר לעצמו תעסוקה ע"י קליה ייעודית.
The Barn אפילו עברו מקליית omni לקליה לפי שיטת חליטה (יש כמובן גם דוגמאות הפוכות).
לדעתי הדברים שלו מכוונים בעיקר לבתי קליה מאוד קטנים ובתי קפה שקולים לבד (חלקם הגדול כאלה ללא שרות מנויים, משלוחים גלובליים או שם שהולך לפניהם) ויש המונים כאלה.

זה כמו שתיקח מגבר אינטגרייטד טוב ותאמר שאין סיבה לייצר בנפרד פרה ופאוור, כי אפשר להגיע לתוצאות טובות באינטגרייטד.
זה נכון שיש אינטגרייטד מעולים וגם שלא פשוט לייצר כזה ממש טוב ועדיין כמעט תמיד אם תיקח פרה ופאוור של אותה חברה הוא יישמע יותר טוב. אבל כן - האינטגרייטד יהיה יותר זול, יתפוס פחות מקום, יחסוך אינטרקונקט וכו' ואם הוא עשוי טוב, אז לא ייפול בהרבה בתוצאה.
דעתי היא שגם בקליה בסוף ההחלטה היא פשרה בין שיקולים של איכות ופרקטיקה ושלקליה ייעודית יש יתרונות גם מבחינת הלקוח.
רוב קליות הomni שנתקלתי בהן (למעט Has Bean) היו בד"כ הרבה יותר בהירות מהקליה של קולונה.
אני חושב שלאור זה שחלק גדול מהמשתתפים בדיון הזה הגדירו את הקליה של קולונה לאספרסו כ"בהירה" בזמן שהיא רחוקה מאוד מזה, זאת סיבה מספיקה כשלעצמה לקליה ייעודית
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht