המלצת מכונת קפה ומטחנה - התחדשתי! - ECM_Synchronika + ECM_Automatik_64 -

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

המלצת מכונת קפה ומטחנה - התחדשתי! - ECM_Synchronika + ECM_Automatik_64 -

נושא שלא נקרא #1 

מבקש ממומחים / וותיקים/ משתמשים או כל מי שיש לו ניסיון, המלצת מכונת קפה ומטחנה, בבקשה:

מתנצל מראש, אולי כתבתי יותר מדי...

אחרי קניית קפוצ'ינו בקפה-קפה (לא רק, גם בארומה ועוד...) הגעתי להחלטה שהקפה במכונה האוטומטית שלי לא מספיק טוב ולא טעים לי יותר, מר/חמוץ/ללא טעם...ניסיתי לשנות רמת טחינה וכמויות מים - לא עזר.
אני צריך/רוצה להתקדם ולהשתדרג למכונת קפה יותר מתקדמת.

ניסיון קודם: שנתיים מכונת קפסולות LAVAZZA, שנתיים מכונת קפסולות Nautilus-Espresso-Club, כ4-שנים פולי קפה עם מכונה פול-אוטומטית של Creama C7 Plus, רוב הקפה קניתי מגלעד-נגרו,(בחודש אחרון בתור ניסיון קניתי כמה סוגים מסאפורה)

שימוש: 80% משקאות חלב (קפוצ'ינו/לאטה), 20% אספרסו.

לפי מה שראיתי בהמון סרטי יוטיוב וקראתי בפורומים, היה לי כיוון למכות קפה מסויימת(לא רוצה לציין כרגע כדי לא להשפיע אל המלצות), אבל לאחר שיחה עם כמה חנויות הבנתי שכל אחד מנסה למכור מכונה שנוח לו...

לדוגמה, אחד מהמוכרים התעקש שהמכונה הטובה היא עם מחליף חום ובשום מקרה לא להתקרב לדוד כפול, ושאמרתי לו שנכון שרוב הזמן זה כוס-שניים, אבל לפעמים אני מכין כמה ברצף ולא בא לי להמתין עד שהקיטור מוכן שוב... הוא המשיך ושאם הוא קיבל עכשיו 35 מכונות כאלה, אז הדגם הוא הטוב ביותר....

מטחנה שהוא ממליץ היא במבצע - חצי מחיר אם אני קונה מכונה. המטחנה ללא שום בקרה, לוחצים והקפה נטחן עד שמפסיקים ללחוץ. וסכינים לא קוניות...
האם הוא צודק ? או שכמו שנראה לי, עשה דיל או יבוא של כמות וסתם דוחף את אותו הדגם לכולם?

בנוסף מה שמבלבל אותי ביקר זה עוד דבר מוזר וידוע :), יש חברות/מותגים שנחשבים לטובים בחו"ל וממש לא מאריכים אותם בערץ...

לגבי תקציב....לא נעול, אני רק בטוח שלא רוצה לחזור על טעות שעשיתי עם המכונה האוטומטית שלי, חסכתי כמה גרושים וקניתי Creama ולא Nivona, לא רוצה להגיע למצב שצריך שוב לשדרג אחרי שנה.

אם הבנתי נכון, כדאי להשקיע יותר אבל לא להתפשר אל(תתקנו אותי אם אני טועה):
1. ראש E61 (עם אופציהעתידית ל-Flow control upgrade kit)
2. דוד כפול (מומלץ? רצוי?)
3. PID(מומלץ? רצוי)
4. מטחנה עם איכות טחינה גבוהה, סכינים קוניות ולא סכינים שטוחות, וטיימר/שקילה.

וכמוון, אבקש המלצה למכונה ולמטחנה, בבקשה.
נערך לאחרונה על ידי 4daniel ב 22/09/2019 7:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אני הייתי באותה התלבטות לפני כמה שנים ובסוף קניתי Rocket Giotto evolozione מכמה סיבות:
1. המכונה יפיפיה
2. חיבור למים וביוב.
אני סופר מרוצה מהמכונה והקפה פשוט מעולה.
היום לעומת זאת, הייתי קונה את אותה מכונה בדגם החדש שלה. הוסיפו PID שמאפשר כיוון טמפרטורה יותר פשוט ונוח, הוסיפו טיימר מובנה, המשאבה יותר שקטה והמכונה עוד יותר יפה מאשר קודם.
למה לא דוד כפול? פשוט עולה הרבה יותר והקפה לא משתפר.

מטחנה: למה החלטת שרק קונית? יש מטחנות מעולות עם דיסקיות שטוחות.

מצרף סקירה [url=]Giotto evoluzione R

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #3 

הבעיה שאני (כמו כולם) לא רוצה להגיע למצב שהיה לי עם מכונה אוטומטית שלי, סמכתי על המוכר ש-"חסך" לי כמה מאות שקלים בטענה שאני לא צריך את כל זה...
כבר אחרי חודש-חודשיים הצטערתי מאוד, עד היום מצטער שלא קניתי מכונה מעט יותר יקרה עם הרבה יותר אפשרויות שאז לא הבנתי מה הן ושהן קיימות בכלל.
בזמנו שילמתי 5900 ש"ח עבור המכונה, אז מה זה משנה אם הייתי משלם עוד 300-400 ש"ח והייתי קונה מכונה עם יחידת חליטה הרבה יותר מתקדמת?

אותו הדבר כאן, לפני כשבועיים בכלל לא חשבתי בכיוון של מכונה כזאת, הייתי בטוח שאני יתקדם לאוטומטית-NIVONA-970.
אחרי כמה כתבות וסרטונים הבנתי שאם אני רוצה באמת להתקדם, אז רק למכונות ידניות או חצי ידניות(חצי-אוטומטיות). בהתחלה אהבתי את Lelit-PL82T-Kate, ואז ראיתי עוד סרטונים של אנשים שקנו אותה והצטערו שלא קנו את הדגם Bianka או Lelit Elizabeth PL92T Dual Boiler, ואז ראיתי שאני מגיע לסכומים שאולי כדי להשקיע עוד קצת ולהגיע ל-E61....
אני מבין שאין סוף, אבל בכל מקרה....

לגבי Rocket Espresso Giotto Evoluzione
חיבור למים וביוב חשובים, תודה, לא חשבתי בכיוון בכלל ולא לקחתי את זה בחשבון.

לגבי מחליף חום, מסכים איתך שדוד כפול יותר יקר והקפה לא משתפר(לא בטוח), אבל זה כן משפיע על יציבות טמפרטורה ולחץ מים, הקצפת חלב, גם איכות וגם מהירות, אין צורך להמתין אחרי הקצפה עד שהמים יתחממו לטמפרטורה נורמאלית להכנת קפה. תקן אותי אם אני טועה.

יצא לך להקציף 2-3 מנות חלב ברצף?
לא הייתה לך הרגשת "חוסר כוח/עוצמה?"

לגבי מטחנה, למה קונית? מסקנה שהגעתי אחרי כמה עשרות כתבות וסרטונים.

דרך אגב, הבנתי שאיכות הקפה ממש תלויה באיכות הטחינה לכן הדגם המועדף כרגע - Baratza Sette 270Wi עם אפשרות שקילה. נכון שיש לה בפורום המון תגובות לטוב ולרא, אבל לא ראיתי תגובות ממש גרועות לגבי דגם Wi, רק השערות. לעומת זאת ראיתי המון תגובות חיוביות ממי שרכש אותה.

אשמח מאוד לתגובות בנושא.
נערך לאחרונה על ידי 4daniel ב 11/09/2019 7:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יציבות טמפרטורה בדוד כפול זה יותר קטע שיווקי מאשר איזשהוא הבדל מהותי בתוצאה. מכונות מחליף חום עם ראש E61 כבר קיימות עשרות שנים וזה תכנון מוכח שעובד מצויין. בנוסף אתה יכול להקציף ולהכין קפה בו זמנית גם במכונות מחליף חום ואין שום צורך לחכות להתחממות - לא יודע מאיפה הבאת את זה.
להבדיל ממך, אני כן ניסיתי גם דוד כפול וגם מחליף חום ולמרות כל הטכנולוגיה והתיאוריה, התוצאה הסופית דיי זהה בכוס. ההבדל היחיד הוא שבמחליף חום צריך לעשות קולינג פלאש קצר לפני חליטה כשהמכונה עומדת הרבה זמן. לא משהוא שמפריע לזרימה של העבודה. אני עושה קולינד פלאש בזמן שאני טוחן, זה לא מוסיף זמן או התעסקות מיותרת.
לגבי הקצפה, יש מספיק כוח הקצפה כדי להקציף במשך הרבה יותר זמן ממה שאי פעם תצטרך.

אישית, אני לא רואה הצדקה להוציא עוד כמה אלפי שקלים על דוד כפול. תשקיע את ההפרש במטחנה טובה, תקבל תוצאה הרבה יותר טובה.יש מטחנות טובות יותר מהסטה, גם בתוצאה וגם באיכות ואמינות.דווקא במטחנה הייתי משקיע יותר כבר עכשיו כדי לא להחליף בעתיד הקרוב. לי יש Ceado E37S ואני ממליץ עליה בחום.

אם התקציב שלך גדול מספיק ואתה מתעקש על דוד כפול, הייתי הולך על שילוב של Profitec pro 700 ו Ceado E37S.

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #5 

אני מודה לך מאוד ואני מעריך מאוד את הדעה שלך בתור אחד עם ניסיון בתחום ובעל מכונה ובמיוחד מטחנה ברמה כזאת, אני בטוח שאתה התקדמת לכיוונה בדרך שעלתה לך לא מעט כסף.

אולי גרמתי להטעיה קטנה, אני מוכן להשקיע, אבל בשלב הזה להשקיע במטחנה כ-6000ש"ח... הייתי אומר שזה קצת כועב ואני עדיין לא בשל כל כך. שוב, אולי בעוד זמן מסויים אני כן אצטער שלא הקשבתי לך, אבל בינתיים קשה לי לקבל את זה.

לפי תגובות של אנשים(תגובות משנה אחורה), כולל כאן בפורום, הרבה היו עם מטחנות די מתקדמות והתקדמו ל-Baratza Sette 270Wi כ-2200 ש"ח שזה גם הכיוון שלי כרגע. עוד פעם, אולי אני טועה, אבל גם נוחות חשובה, וגם יחס מחיר-ביצועים, לא? והמחיר של Sette לא בשמיים ביחס Ceado.

עשיתי טעות, רציתי הדגמה ורציתי למשש כמה מכונות ולא רק לראות ביוטיוב ונכנסתי לחנות שפעם אמרתי לעצמי לא להתקרב לשם, ושוב יצאתי עם הרגשה ממש לא נעימה, לא מבין את שיטות המכירה, אמרתי למוכר בפירוש שאני לא רוצה משהוא זול, שאני הייתי מעדיף מכונה עם PID ורצוי E61 ושאלתי מה דעתו, ושוב סיפור נפוץ, המליץ לי, יותר נכון - ניסה לשכנע אותי למכונה פשוטה, במקרה זה Lelit ANNA PL41ЕМ, רק בגלל שיש כ-50 חתיכות במלאי...וכאשר ביקשתי הצעת מכיר למכונת קפה יותר רצינית, תשובה - אין לו במלאי. ראיתי שהוא כנראה שינה פרופיל ומעדיף לעבוד עם מכונות אוטומטיות או קפסולות, לצערי...

לגבי - Profitec Pro 700 Dual Boiler w Flow Control - (מזיל ריר) אולי בסיבוב הבא...

לגבי - Rocket Espresso Giotto Evoluzione שאתה ממליץ, אני לא שקט.

כנראה שכדאי להגיע להחלטה אני באמת צריך לראות בפעולה ולגעת פיזית.
אתחיל לטייל בין חנויות שיש להם אפשרות הדגמה או לפחות תצוגה נורמאלית.

P.S. כמה נחשב למחיר טוב ל-Profitec Pro 700 קישור אם אפשר...

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 199
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

הי,
רק ה5 סנטים שלי.
לאיזה סוג קפה אתה מתחבר? זה יכול להשליך עמוקות לאיזה כיוון ללכת. קפה גל שלישי לדוגמא מצריך ציוד ברמה אחרת (מנוף או משהו כמו הdecent או הללית ביאנקה החדשה)שעולה לא מעט, מצד שני אם אתה מעדיף סגנון איטלקי מסורתי יותר אז כנראה שe61 סטנדרטי יתן לך את מה שצריך (יש כמובן הבדלים, אבל שום דבר לא דרמה)

אני היום עם oscar2 ו settle ומרוצה יחסית. בתור מי שגילה את הגל השלישי ושותה כמוך רוב הזמן משקאות חלב, אני אאלץ לקפוץ לאחת המכונות רשמתי למעלה כדי לקפוץ משמעותיות ולהיוצ מסוגל להוציא אספרסו מעולה מקפה קשב לחליטה.

בכל אופן לא הייתי קופץ רחוק מידי בשלב הזה. ייקח לך לא מעט זמן לשחק עם הציוד, להתמקצע ובכלל להבין מה אתה רוצה רכה שלא הייתי הולך עכשיו על דאבל בוליר יקר אלא על e61 hx (אפילו ביד שניה) ומשקיע במטחנה טובה כמו settle או niche ובציוד טוב (סלסלות, כלי פיזור, טמפר נורמאלי, ידית חליטה botmless) ובעוד שנה שנתיים חושב לאן להתקדם מכאן.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@4daniel

אם מציעים לי להחליף את ה-270Wi שלי ראש בראש עבור E37S אני אומר בנימוס תודה, אבל לא תודה. אני מעדיף מטחנה עם אגירה של 0.6 גרם ולא 5.5 עד 7 גרם. ואני מעדיף מטחנה שבלחיצה אחת נותנת לי תמיד את כמות הקפה שקבעתי, בדיוק של עשירית גרם. וזה עקבי גם אם אני משנה לפולים אחרים וגם אני משנה את דרגת הטחינה. אז כן, הסטה רועשת יותר, ובנויה פחות טוב, אבל הדברים האלה פחות מעניינים אותי. המחיר של הצ'יאדו כל כך גבוה בהשוואה לסטה, שאפילו אם תהיה לי בעיה עם המטחנה שלי, יהיה לי הרבה יותר זול להזמין אחת נוספת במשלוח של 24 שעות, ולשלם על משלוח שלי לתיקון. זה עדיין ישאיר לי עודף בכיס ובסופו של דבר יהיו לי שתי מטחנות. high availability לתפארת. אבל רוב הסיכויים שלא אזדקק לזה. ה-270Wi אינה ה-270W הידועה לשימצה. Baratza שינו עשרות דברים במטחנה - גם בחלקים האלקטרוניים וגם בחלקים המכאניים. התוצאה היא מטחנה שעובדת מעולה ואין כמעט דיווחים בפורומים על בעיות איתה. אני יודע על מקרה אחד של מישהו שקיבל מטחנה כזו DOA, אבל מאז שהיא הוחלפה אין לו בעיות. DOA אגב יכול לקרות לכל מוצר, גם למוצרי יוקרה.

לגבי המכונה, מכונת E61 עם דוד כפול לא בהכרח עולה יותר ממכונה עם מחליף חום, אבל כן בהכרח נותנת את היתרונות הבאים בהשוואה למכונות כאלה:

- יציבות טמפרטורה יותר טובה
- אין צורך בקולינג פלאש לפני שחולטים את הקפה. המהדרין מבצעים וורמינג פלאש קצרצר לפני חליטה, אבל ההשפעה שלו מזערית בהשוואה לקולינג פלאש במחליף חום.
- אפשר לשנות טמפרטורת חליטה ולחץ הקצפה בנפרד ומבלי שאחד ישפיע על השני
- ניתן להסיר אבנית בקלות ולבד (במכונות מחליף חום מומלץ לשלוח למעבדה)

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #8 

ערב טוב,
תודה על ייעוץ.

לגבי יד שניה - היה לי ניסיון ממש רא, ראיתי 2 מכונות שלפי תיאור "כמו חדש" ושראיתי אז ממש לא התחשק לי לגעת, הכל מתונף, חמרות שאמרו לי שהמכונה אחרי טיפול רציני, ראיתי מלא עבנית וזבל בפנים, נגעלתי, לא מעוניין ביד שניה.

לאיזה סוג קפה אני מתחבר?
כמה שנים הייתי עם קפה של גלעד-נגרו, אותו סוג, מלפני כשנה-שנה וחצי הקפוצ'ינו הפסיק להיות לי טעים ולאט לאט התחלתי לנסות כל מני סוגים.
היום אני במצב של שתיית קפה בבית ללא תענוג, כל כוס קפה ב-קפה-קפה או ארומה או אפילו בתחנות דלק יוצא טעים יותר מהקפה שלי. אני בטוח שעם החלפת מכונה אצרך להתאים גם קפה (אני עדיין מאמין שקפה של גלעד זה פתרון טוב). מכוון שמיד עם קניית מכונה האוטומטית קניתי קפה מגלעד ולפי המלצתו פגעתי בול בטעם שאהבתי, לא הייתה לי סיבה לחפש עוד, אין לי הרבה ניסיון עם סוגי קפה...
בכל מקרה אני ממש לא נעול ופתוח להצעות.

לגבי קפיצה יותר מדי קדימה, לא בטוח...
לפני זמן מה הייתי בטוח שאני מתקדם למכונה אוטומטית NIVONA-970 במחיר של כ-5990 ש"ח שהיא לפי הסקרים (הרוב בחו"ל) מסוגלת להוציא טעם מיטבי מקפה והרבה יותר טוב מהמכונה שהייתה לי. הייתי אומר ש-5990ש"ח יקר אבל לא רציתי להתפשר ושוב, לפי תגובות המכונה שווה.
כאשר התכתבתי עם כמה שרכשו אותה, לא היו תלונות, כולם ללא דופן היו מרוצים מאוד, אבל גם היו לא מעט שהצטערו שלא התקדמו למכונה ידנית כי זה ליגה אחרת לגמרי. ואז התחלתי לחקור מה זה מכונה ידנית ומה זה E61/PID/מחליף חום/דוד כפול/ ועוד כל מיני מוסגים שלפני אפילו לא התייחסתי.

בזמן האחרון אני קורא ומתכתב המון והבנתי שאני רוצה שלמכונה יהיה חיבור ישיר למיםוחיבור לניקוז, עדיפות למשאבה רוטורית, דוד כפול - יקר אבל שווה ולפי דעתי גם חשוב, אני במקצוע איש חשמל/בקרה/אלקטרוניקה/מחשבים...ה-PID מדליק אותי אולי אפילו יותר מהחשיבות שלו, חוצ מזה שאני חושב ש-PID תוספת נוחה מעוד.

שיסלח לי שמוליק_טל(:))

נכון לרגע זה הבחירה שלי:
מכונת קפה - Profitec Pro 700 (בהפרש של 100$ ראיתי דגם עם Flow Control כבר מותקן).
מטחנה - Baratza Sette 270Wi.

אשמח מאוד לתגובות, בעד ונגד, וכמון המלצות מאיפה לקנות.
אשמח גם להמלצת סוגי קפה, רק שלא יהיה חמוץ וגם לא מר מדי.

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 199
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

נשמע שאתה די סגור. תהנה ובהצלחה!
השיקול היחיד שלי בסיטואציה שלך אם לא כבר ללכת על לונדוניום או decent. תנסה לשתות קפה ממנוף, זה באמת משהו אחר

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #10 

boren,
ערב טוב, לא ראיתי את ההודעה שלך, מתנצל.

תודה, חיזקת את הבחירה שלי - Baratza Sette 270Wi.

VBM Domobar Junior 2B - לא אהבתי, לא התחברתי, כל אחד והטעם .... בכל מקרה, מודה לך מאוד, עוד אפשרות ועוד אינפורמציה לניסיון שלי :)

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #11 

roip12 כתב:נשמע שאתה די סגור. תהנה ובהצלחה!
השיקול היחיד שלי בסיטואציה שלך אם לא כבר ללכת על לונדוניום או decent. תנסה לשתות קפה ממנוף, זה באמת משהו אחר
...
עד כאן :)

הינה עוד 2 שמות שלא שמעתי לפני, מזל שיש גוגל.
אל תשכח שאני ממש חדש בתחום ואני לא מיליונר, עובד ומרויח משקורת ממוצעת...מה לעשות עם התחביב שלנו הוא לא זול.

אם אני די סגור...לא יודע, כרגע נראה לי שכן, נישן על זה, בבוקר נראה.
הבעיה שכל הנתונים מהפורומים או סרטונים, לפני קניה היתי רוצה לגעת במכונות, מחר אתחיל לחפש חנויות בערץ.

דרך אגב 1, אהבתי את המסך ב-Desent-DE1, יש מצב שבעתיד אשדרג את המכונה שתהיה לי, אני חושב שיש לי מספיק ידע.
דרך אגב2, נכנסתי ליוטיוב לראות מה זה Londonium, יש להם כמה מטחנות,הם גם משתמשים ב-Baratza Sette 270, לא בטוח אם זה-Wi...
[url=]Londinium LR

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 199
הצטרף: דצמבר 2015
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

4daniel כתב:
...
...
עד כאן :)

הינה עוד 2 שמות שלא שמעתי לפני, מזל שיש גוגל.
אל תשכח שאני ממש חדש בתחום ואני לא מיליונר, עובד ומרויח משקורת ממוצעת...מה לעשות עם התחביב שלנו הוא לא זול.

אם אני די סגור...לא יודע, כרגע נראה לי שכן, נישן על זה, בבוקר נראה.
הבעיה שכל הנתונים מהפורומים או סרטונים, לפני קניה היתי רוצה לגעת במכונות, מחר אתחיל לחפש חנויות בערץ.

דרך אגב 1, אהבתי את המסך ב-Desent-DE1, יש מצב שבעתיד אשדרג את המכונה שתהיה לי, אני חושב שיש לי מספיק ידע.
דרך אגב2, נכנסתי ליוטיוב לראות מה זה Londonium, הם גם משתמשים ב-Baratza Sette 270, לא בטוח אם זה-Wi.
...
בשמחה. אני במקומך אם כבר הולך להשקיע במכונה 10k הייתי ישן על זה הרבה יותר מלילה ומנסה לנסות מספר מכונות מסוגים שונים ועם סוגי פולים שונים. אני בטוח שבפורום ישמחו לארח. 10k זה לא מעט כסף ואם תקנה משהו שפחות תתחבר אליו אז תפסיד לא מעט כסף על מכירה ביד שניה.

לגבי במטחנה, settle מדהימה. לי יש את ה270w ואחרי החלפת הכרטיס כוח אני סופר מרוצה. מדוייקת, נוחה וטוחנת מצויין. Wdt בכלל מעיף אותה לקצה. אני באופן אישי רוצה להחליף אותה לניש בגלל שאני רוצה לעבור לסינגל דוזינג אבל נראה לי לשניהן אין ממש תחרות היום
·

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #13 

שלום לכולם,
בינתיים שאני ישן/חושב/שוקל/מתלבט בין הדגמים של מכונה ומטחנה, בכל מקרה אני אצטרך לקנות מרכך.
ממה שכתבו כאן בפורום מרכך 8 ליטר לא כל כך פטרון טוב ובנוסף יש לו טעמי לוואי.
הכי מומלץ BWT ?
במה אתם משתמשים ?
עזרו לי בבקשה בקישורים למרכך ולסטיקים לבדיקה.

-------------------------------------
נכון לרגע זה הבחירה שלי:
- מכונת קפה -
51% - Profitec Pro 700.
49% - LeLit Bianca PL162T.

-מטחנה -
Baratza Sette 270Wi.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1229
הצטרף: ספטמבר 2006
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

האם שקלת גם את הסינכרוניקה?

4daniel (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 20
הצטרף: ספטמבר 2019
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #15 

לפי מה שראיתי כמעט ואין שוני בין סינכרוניקה ופרופיטק 700, לא אהבתי את הראיון של ידיות בברזים, לא נראה לי שאפשר לפתוח ברז חלקית בלי להחזיק את הידית.
[url=]Compare: Rocket R58 V2, Profitec Pro 700 and Expobar Brewtus IV Espresso Machines


עניין של טעם:
Rocket-R58 דודי נחושת - לא אהבתי, לא אהבתי PID מתפרק,
Expobar-Brewtus-IV-2 דודי נחושת - לא אהבתי, מפסקים ממש מרגיזים אותי(עוד פעם, עניין של טעם, אולי יש אנשים שאוהבים את זה).

Profitec-Pro-700-V2 - דודי נירוסטה שזה יתרון לפי דעתי.
מהדורה 2 עם כמה שיפורים ב-PID, שעונים שחורים(אהבתי מאוד), ואפשרות של Pre-infusion דרך ידית של E61, מה שלא קיים לא ב-Rocket ולא ב-Expobar.
בתמונה אחרונה - עם שדרוג Flow Control מה שהופך אותה ממש דומה ל-LeLit Bianca PL162T.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”