מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מה ההבדל בין קולה תוף לקולה אוויר?


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
senbo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 27, 2011
מספר הודעות: 148

 #1  נשלח: ד' 02/10/2019 7:54
מה ההבדל בין קולה תוף לקולה אוויר?

שלום לכם.
נכנסתי לאחרונה לעולם הקלייה (מתחיל כרגע עם מכונת פופקורן).
לאחר קריאה לא מבוטלת של מאמרים נשארתי עם שאלה פתוחה (שראיתי גם ששאלו פה בפורום וטרם התקבלה תגובה).
1. רציתי להבין מה ההבדל בין קולה תוף לבין אוויר
2. האם מכונת פופקורן נחשבת לקולה אוויר?
3. אני מתכנן לעשות למכונת פופקורן שדרוג ולחבר את המפוח להזנה נפרדת עם דימר לשליטה על מהירות הסיבוב. האם הקטנת מהירות הסיבוב משנה את ההגדרה של הקולה הנ"ל?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
rico2108
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 12, 2018
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 56

 #2  נשלח: ו' 04/10/2019 0:35

היי, אנסה לענות מהידע שלי
1. ההבדל נעוץ באופן הולכת החום העיקרית. בקולה תוף יש בעיקר conduction- כלומר מעבר חום לפולים על ידי מגע ישיר של הפולים עם גוף התוף,יחד עם זאת סיבוב התוף יוצר מעבר של אוויר חם בין הפולים וזה נקרא convection. בקולה אוויר כמו המכונת פופקורן, החום עובר בעיקר על ידי convection, כלומר אוויר חם עובר בין הפולים המחמם אותם.
2. כאמור מכונת פופקורן שייכת לקולי האוויר מכיוון שיש שם גוף חימום ומאוורר שזורק את האוויר החם ומערבל את הקפה.
3. ככל שתוריד את מהירות המפוח אתה מגביר את הconduction ומוריד את הconvection ומתחיל להתרחק מהגדרה של קולה אוויר. יחד עם זאת גם אם תבטל את המפוח(כמובן שהמכונה תישרף אבל נדבר תיאורטית) זה לא יכול להיקרא קולה תוף שכן קולה תוף הוא סגור ותנועת הסיבוב יוצרת שם גם מעבר אוויר חם בין הפולים מה שאין במכונת פופקורן שהיא פתוחה.

באופן כללי קולה אוויר נותן תוצאה "נקייה" יותר וקולה תוף נותן יותר טעם "כבד" או טעמי קלייה עזים יותר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
senbo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 27, 2011
מספר הודעות: 148

 #3  נשלח: ו' 04/10/2019 19:21

תודה רבה על ההסבר הברור ומפורט
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 308
מספר הודעות: 2325

 #4  נשלח: שבת 05/10/2019 7:27

ישגם הבדל באורך חיי המדף אבל בבאטשים הקטנים שהמכשיר עושה זה לא כ"כ משנה.

אני ממליץ לך לבדוק אפשרויות שאינן PID היו ואי אפשר להעביר את הנתונים לארטיזן למשל ואי אפשר לתכנת ברקטים מראש.

_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
senbo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 27, 2011
מספר הודעות: 148

 #5  נשלח: שבת 05/10/2019 8:09

התחלתי לאחרונה לקלות עם מכונת פופקורן.
עוד 4 באטצ'ים ברצף. מודד זמנים ומשתמש חזק בחוש השמיעה וחייב לציין שמופתע מאוד מהתוצאות (הטובות).

כרגע מחכה לחלקים שהזמנתי מאלי אקפסרס על מנת לשרד את המכונה.
)הזנת DC למפוח עם דימר, נורית חיווי לגוף החימום, ומד טמפרטורה דיגיטלי ב2 אזורים). על בקר pid ויתרתי שנראה לי (לפחות כרגע) מיותר למכונת פופקורן. השלב הבא כמובן יהיה להשתדרג ל gene cafe אבל דווקא חושב שטוב שהתחלתי עם מכונת פופקורן כדי לחוות את התהליך בצורה יותר "ידנית" וללמוד יותר לעומק את התהליך...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht